Дискова херния - 6

• 170 460
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • хасково
Защо да не може по здравна каса и ЯМР.Аз винаги съм го правила по здравна каса.
magdelena Мисля че твоят случай не е от най-тежките,но когато човек го боли ,то си е сериозно за него. Лечението е бавно ,но имаш шанс и с медикаменти и санаториално лечение.Освен това мисля че озона би ти помогнал , ако лекарствата не успеят. А много от нас не дънки да обуят,чорапите и обувките си не можехме да обуем. Слава Богу след две години ходене по болките аз от една седмица не вия от болки. Поутихнаха и се свеждат до отмалялост и опъване по крака. и на това съм доволна!

# 256
може и да може ЯМР-то - писах, че не зная за него. Колко лв по здр. каса?

Последна редакция: нд, 10 мар 2013, 21:57 от gold__

# 257
Благодаря, извинявайте но проблема ми е че и работата ми е на крак и е свързана с доста движение, клякане ставане и т.н  и месеци наред ме лекуват с грешна диагноза и съм пила какво ли не и...нищо не действа, утре се надявам да чуя някакво адекватно лечение

# 258
на мен ми правиха резонанса по здравна каса, ортопеда ми даде една молба занесох я в здравната каса и до 1 седмица имах положителен отговор

# 259
Хехеххе ти мислиш, че нашите професии са лежане по цял ден Simple Smile
Споко и не се шашкай Simple Smile върни се назад и виж колко много хора си задават същите въпроси. За съжаление заболяването е такова, че няма как да мине за няколко дена и отнема месеци докато се възстановиш и в крайна сметка никога не е напълно.

# 260
добре ще прегледам  Embarassed благодаря ви все пак   bouquet

# 261
Благодаря, извинявайте но проблема ми е че и работата ми е на крак и е свързана с доста движение, клякане ставане и т.н  и месеци наред ме лекуват с грешна диагноза и съм пила какво ли не и...нищо не действа, утре се надявам да чуя някакво адекватно лечение

Може би това е по-добрият вариант от "седналата" работа. Щом има динамика в положението на гръбнака - добре! Що за коксартроза са ти измислили?!  ooooh! То пък мен един ортопед ме пращаше на операция за скъсан менискус, понеже имам артроза, но ... Стават грешки! (казал коня и слязъл от Гойко Митич) ... Абсурди! Ако вдигаш тежо - вземи си колан. Гледай да вдигаш тежеста с краката. Клекни, вземи тежестта и се изправи, като пренесеш тежестта на краката, не се усуквай, обръщай се с цялтото тяло... Ако имаш време да четеш назад все някъде са споменати всички неща, ако ли не - ще се намери кой да ти отговори.

gold__ съвсем без пари е по ЗК. Само ако има контрастно вещество се плаща.

# 262
И друг път съм споделяла,че направленията принципно са при невролозите/така са ми казвали,ако не са ги изразходили/.До касата се пуща писмо с което да разрешат да го ползваш.При мен невролога подаваше писмото,нито везднъж не се е налагало да хода до касата.Като разрешат го вземам от доктора.Според мен ,всичко зависи от невролога и каква е практиката му.
Последното ми направрение го взех на следващия ден от подаването.

# 263
Добро утро  Rolling Eyes
Моят ортопед е в пълна отпуска, т.е няма свързване с него до 21.03 и решихме да отидем утре при д-р Сивиков, забравих да спомена, че съм от Благоевград
Благодаря много за съветите, аз си знам,че проблема ми е защото съм вдигала тежко и съм се натоварвала повече от необходимото, и сега ми е много трудно защото съм ограничена, проблема не ми е толкова в кръста, колкото в бедрата...
Моята "коксартроза" ми я назначиха от ренген на тазобедрените стави, ама се оказа, че нямам..
Какво ли не пих- Вимово, Фламексин, Мидокалм или нещо такова, резултат нямаше, дори установих, че като приемах лекарства имах по- силни болки..Общо взето смахната история Shocked

# 264
И друг път съм споделяла,че направленията принципно са при невролозите/така са ми казвали,ако не са ги изразходили/.До касата се пуща писмо с което да разрешат да го ползваш.При мен невролога подаваше писмото,нито везднъж не се е налагало да хода до касата.Като разрешат го вземам от доктора.Според мен ,всичко зависи от невролога и каква е практиката му.
Последното ми направрение го взех на следващия ден от подаването.

Ужаас! Не може ли просто ЛЛ да го издаде и да идеш при който си искаш невролог? Или ти имаш предвид направлението за ЯМР или скенер?

# 265
Как се казваше лекарството при болки в стомаха, в резултат на НСПВС?   bouquet

# 266
  • София
Здравейте, имам уред специално създаден за облекчаване на болките в гърба чрез разтягане, подходящ за хора с нашите проблеми. Тъй като аз не мога да го ползвам, ако някой се интересува да ми пише на лични. http://www.kettler.com.sg/hks_other_apollo.htm

# 267
  • София
Как се казваше лекарството при болки в стомаха, в резултат на НСПВС?   bouquet

Моята лична лекарка ми предписа Лансопрол.

# 268
И аз пия Лансопрол заедно с НСПВС.

# 269
Сетих се за кое лекарство питах - омепразид.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт