Дискова херния - 6

• 170 535
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • хасково
Аз лично вече 2 години съм така. Сега чак ,от 2 седмици ,малко ми поолекна.

# 301
Имам въпрос ,при вас колко дълго продължават така наречените  кризи?
При мен е от ноември месец не е спирало изобщо да ме боли, вечер дори не можех да спя нито на ляво нито на дясно, само по корем, заради болките в бедрата  #Crazy

Зависи какво разбираш под криза Simple Smile за мен криза е когато не мога да стана от леглото Simple Smile
Иначе болка която да напомня постояно за себе си имам всеки ден, но тях не ги броя за проблем.
За мен най големия проблем е когато не мога изобщо да се движа и с месеци лежа на легло  Mr. Green

# 302
Когато се случи за пръв път-един месец, после  бързо се оправих и си живеех нормално, със съвсем леки напомняния. Една година точно - изведнъж нова криза, говоря за силно прерязване и на легло- та това е от септември -досега. Като съм имала няколко седмици, не поредни обаче, да съм по-добре.

# 303
оффффф  newsm78 
при мен е проблема с краката, кръста не го усещам толкова напрегнат, виж краката ...те са ми големият проблем, то не е преминавана на ток, то не е чувствителност, то не е безчувственост ...все по различни болежки, който ме тресат всеки ден, на легло не съм оставала, защото съм инат и търпя на болки, а пък и не искам да се затварям ...и живота ми да се върти около тези проблеми, но за съжаление не е така, от лекар на лекар, от лекарства на лекарства и резултат няма, но ще дойде де,силно се надявам с идването на пролетта при всеки положението да и по-добро..

# 304
Не се отчайвайте, май месец наближава, нали тогава ще е топло и няма да ни боли нищичкоооооо. Аз хорца трябва да тропкам на кръщене, че кръстница ще бъда. Мале как играех като кума, мале мале, добре че ми нямаше нищо тогава.
При мен страха също е много голям, като заболи да не стане по-зле и да ме прикове пак на легло. Едни казват, че като усетиш наближаваща криза, трябва да лежиш ден,два и да почиваш. Физиотерапевтката ми каза, само до тоалетна ставаш. Други казват, движи се......

# 305
Не се отчайвайте, май месец наближава, нали тогава ще е топло и няма да ни боли нищичкоооооо. Аз хорца трябва да тропкам на кръщене, че кръстница ще бъда. Мале как играех като кума, мале мале, добре че ми нямаше нищо тогава.
При мен страха също е много голям, като заболи да не стане по-зле и да ме прикове пак на легло. Едни казват, че като усетиш наближаваща криза, трябва да лежиш ден,два и да почиваш. Физиотерапевтката ми каза, само до тоалетна ставаш. Други казват, движи се......
Да и аз съм на 2 сватби..а вече не излизам и на дискотеки тай като ме боли когато ходя по-бързо или притичвам да не изпусна автобуса, а какво остава за танци? Sad
Съжалявам, че ви се оплаквам така, но вече не говоря пред семейството или приятелите си, защото всички се притесняват, а аз не искам да е така

# 306
Нали сме тук за подкрепа, аз реди седмици бях изпаднала в депресия и споделяйки тук, получих подкрепа и излях болката си и ми олекна.
Онази вечер станах на едни танц с милото, ами накрая влачех крака даже. Пробвах се на едно хоро, но на няма и петата минутка се отказах, а не спирах, ама не спирах да скачам на хората.

# 307
Нали сме тук за подкрепа, аз реди седмици бях изпаднала в депресия и споделяйки тук, получих подкрепа и излях болката си и ми олекна.
Онази вечер станах на едни танц с милото, ами накрая влачех крака даже. Пробвах се на едно хоро, но на няма и петата минутка се отказах, а не спирах, ама не спирах да скачам на хората.
Благодаря много, утре ще видим как ще съм цял ден с корсета- преди го поносих 2ч и ми беше доста неудобно, но като всичко останало си трябва време  #Crazy

# 308
Аз съм така с медицинския колан - с трите ленти отзад, ами не ми е удобен и това е, боли ме още повече щом го сложа, а на нормалните хора им помага много, аз съм все наопаки.

# 309
Аз съм така с медицинския колан - с трите ленти отзад, ами не ми е удобен и това е, боли ме още повече щом го сложа, а на нормалните хора им помага много, аз съм все наопаки.
Не знам, и много не вярвам този корсет да помогне на прешлените ми ...доктора ми обясни, че при мен нямало извивка...пффф та нали и на стъпалото нямам извивка, нося ортопедични стелки!
Взех корсета и ще го нося ,за да успокоя майка по някакъв начин, защото от половин година се тормози със странните ми болежки и това че нито едно хапче не ми помага  ooooh!

# 310
Здравейте!Първо да се извиня, че нахълтвам в темичката.
Имам нужда от малко помощ и съвет-съпруга ми от няколко месеца се влачи от болки в кръста които отиват към краката,На моменти като го хване много не може да стъпи на левия крак и съответно не може да върви.Не може да се наведе,не може да клекне,да се затича е немислимо.Куца и едвам се движи.Единственото положение , в което не го боли е легнал.Първо казваха ингвинална херния-оперира се не помогна.Правихме скенер на гръбначен стълб-уж всичко е наред.Ортопед се съмняваше за коксартроза и това отхвърлихме.Вече незнам къде и на какъв лекар да ходим.Всичко което изчетох ме навежда на мисълта за дискова херния,но нали щеше да се види на скенера.Незнам вече.
Имам нужда от добър специалист,може и в София няма значение.Във Варна обиколихме всички,никой не му е помогнал за сега.

# 311
Slavko__1984,Симптомите в краката не може да са предизвикани от шийната ДХ.Обикновено,ако имаш ДХ в шийната област,имаш и в лумбалната,защото това си е дискова болест,ако имаш възможност си направи ЯМР и там,не че ще ти помогне нещо,но да си на ясно.Тази на С5-С6 би трябвало да се прояви със слабост в десния бицепс,ако е правилно разчетен ЯМР.Симптомите в ляво може да са от шипове.На самия СД трябва да има и софтуера за отваряне(поне на моя е така).Но и на снимките има мащаб и от там може да видиш размера на излива.Ако е до 4-4.5 мм,не е фатално.При теб сигурно е доста по-малък,щом нямаш сериозни симптоми.Взимай мерки до като е време-упражнения,ензими,хомеопатия,балнео,хранене,стойка...в нета е пълно с инфо.На лекарите не разчитай много.

# 312

Има значение как го слагаш! Аз години наред не можех да ги търпя точно като теб, оказа се, че просто не го слагам както трябва. В крайна сметка един физиотерапевт ме стегна юнашки, поставен на правилното за мен място, съобразено с хернията, в легнало положение и наистина усетих облекчение. От там нататък се научих да го слагам сама.

magdelena плоскостъпието води до проблеми с гръбнака. Казаха ми го, но чак след като ме оперираха. Вече съм само с ортопедични обувки, не само стелки, дори домашните чехли са такива. Много по-добре се чувствам.

Пийте по един оптимизъм! Нещата ще се подобрят! Знам, че много боли, че много ограничава и все трябва да се съобразяваш, но се свиква и пак може да си живееш нормално.

Slavko__1984 ако ще ти даде надежда аз за първи път от години почувствах убождането при неврологичен преглед едва 10 месеца след операцията. Честно казано не знаех, че са ме боли по прасците и много се изненадах. Мислех си, че ме драскат с химикал или опират нещо. Парезата започна около 2 години преди това и се задълбочи сериоано около 11 месеца преди промяната на усещанията. ЕМГ на 8 месец след операцията потвърди, че се възстановявам много добре. За останалото NikoDim е дал обяснение. При една предходна сериозна криза със голяма пареза много ми помогна иглотерапията, но знам че е важно да попаднеш наистина на човек, който разбира и не е задължително да е китаец. Пиех и лекарства, но само Милгама Н тогава. Никакви НСПВС, никакви кортикостероиди.

# 313
На мен стъпалото ми е напълно плоско, нямам никаква извивка, нося стелки, нося и ортопедични чехли през лятото..От вчера съм с корсета, неудобно ми е..трудно се изправям по цял ден трябва да съм с него, дано поне има малко полза от носенето му  Rolling Eyes

# 314
Нямам никви проблеми с носенето на корсет, само дето не си правя труда да го нося Simple Smile
Имало е дни в които съм изкарвала деня само защото го нося, така че на мен наистина ми е помагал.

Общи условия

Активация на акаунт