Дискова херния - 6

• 170 317
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Люба, моля те, сподели коя е тази невроложка, защото благоверен ТуиГ все на такива мили хора попада и от "нищо ти няма" накрая с ДХ се оказа, но след седмица на общоизвестните обезболяващи и противовъзпалителни и съответно - никакъв траен ефект от тях и едва тогава скенер.

Може би сега започваш с този проблем, за това не можеш да усетиш нещата, но това което ти се е случило е нормално. Скенера и ЯМР не са първата мярка която се предприема и това не зависи от невролога дали е мил човек или не, такава е системата. Ако беше първата мярка на всеки който го боли нещо да се дава направление за образно изследване щеше да настъпи невероятен ужас, разбира се може да си направи човек скенер и ЯМР сам ако има пари когато си пожелае  без някой да му ги назначава.

Напълно нормално е след неврологичен преглед, ако не се открие неврологична симптоматика или поне сравнително сериозна такава да не бъде назначено образно изследване. И защо да бъде назначено след като има вероятност от известно време упражнения и някой и друго противовъзпалително болката да намалее.

А и нещата са относителни, ако питаш мен почти няма човек който гръбнака му да е идеален, все ще има по някой дехидратиран диск малко или много, по някоий и друг шип. Ако цялата държава си направи ЯМР на повечето хора ще се открият проблеми, но това не означава че изследването е оправдано. На Изследване на снимката може да се виждат сравнително сериозни проблеми но симптоматиката да е търпима и лека или дори да няма такава, и обратно на снимката да няма сериозни проблеми но симптоматиката да е силна.

Това да не се назначава на всеки веднага ЯМР и скенер е правилният подход.

Масова пракрика е да се получават такива изследвания заради приятелства, хора на които проблемите им не са сериозни и на хора със сериозни такива да им се отказва. Масова практика е хора да взимат пенсии за степен на инвалидност заради приятелства без да е оправдана и налице такава ...и ...обратно на хора имащи нужда от това да им се отказва.   Не може на всеки, трябва да има някакво обективно отсяване.

Аз лично имам сериозни проблеми и никой нищо не ми давал никога заради безразборно даване на направления на хора които нямат нужда и заради въпросните преиятеслтва.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 11:23 от Ива_И

# 586
  • о`майна лунна нощ е
Ива, само ще уточня, че тази седмица на обезболяващи се повтаряше няколко пъти през последните 2 години. Всеки път го назобваха с диклаци и с-ие, а веднъж дори се отпуснаха да го пратят на физиотерапия. Последната криза през ноември 2012 г. въпреки проведеното за пореден път еднотипно лечение - файда нямаше никаква, резултат от лечението - голяма кръгла нула и при повторния преглед едва тогава му пуснаха скенер. О, изненада! С херния бил?! От кога ли се е влачил така.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 22:30 от `ТуиГ

# 587
Здравейте от мен  bouquet
Аз съм имам леко подобрение, по-слаби болки и по на рядко ток през бедрата !
Вчера пак ми слагаха озон, ама да ви кажа мен си ме боли като ми слагат, в сряда отново ми предстой слагане, но поне усещам подобрение!
Правя редица упражнения, който рехабилитаторите в отделението специално ми показаха и обясниха как да ги правя!
Карам велометъра вкъщи, седалката е по-ниска така ми заръчаха!
Отделиха ми много внимание не мога да се оплача, малко сестрите от време на време правиха физиономии,но пък не мога да кажа, че е било ужасно..
Просто реакцията след самата манипулация, това че припаднах много ме изплаши, че не ми поняса и т.н но всичко е внушение!
Но вчера след слагането на озона, пак ми се зави свят, ама не припаднах!
Кръста ми се сковава, но днес и по-добре!
Но щях да забравя за тези мъки, ако ме лекуваха правилно,аз три месеца си лекувах от коксартроза, а всъщност имам дискови протрузии!
Благодарна съм на сегашният ми лекар,прие ме на сериозно и  най-вече предвид това че съм на 25години, че трябва да си предприеме нещо адекватно, а не да си чупят лакти и да се казва само покой на тялото!

# 588
Момичета, какво ви е мнението за космодиск? Някой ползвал ли е и има ли някакъв ефект за облекчаване на болките?

Troy, откъде мога да купя тази машинка и как се казва?

Може ли да споделите къде в София човек може да намери читави рехабилитатори и да прави физиотерапия?
Никой хирург не препоръча на майка ми нещо такова. Единият казал, че нагряването било грешка, което е правила, трябвало друго да се прави, но не казал какво. А това нагряване невролог го беше изписал.

И последно да попитам ако се направи операция на кръстните хернии, възможно ли е да се влошат торакалните? При майка ми има голяма криза и болки в краката и последно прави ЯМР на кръста. Казали са, че от там са болките. Има обаче и стара торакална много голяма херния и стесняване на канала. Вярно ли е това, че като се оперира на едно място, излиза на друго?

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 20:44 от Soleil*

# 589
Ива_И, разбирам негодуванието ти, но се съгласи,че когато нямаш уточнена диагноза и те лекуват на принципа"пий нещо,пък ако помогне-добре" и се гърчиш от болки.....търсиш начин да разбереш поне каква е причината.Особено,пък ако плащаш сериозни суми за здравни осигуровки и вечно те препращат "на платено".И,да-не е нормално след първия преглед да се назначи образно изследване, но не е нормално и да имаш пациент с видими болки и проблеми и да му отказваш такова,защото няма лимит......Аз,лично не се чувствам виновна,че съм се възползвала от ЯМР,  защото  след него се оказа,че всъщност основният ми проблем е друг....и ДХ е само следствие от него, но това нямаше как да бъде установено при лекуването на "парче"....Освен това-имам и ТЕЛК и мога да ти кажа,че това повече ми пречи да живея като нормален човек(,първо ме съкратиха заради състоянието ми,после се оказа, че е  особено трудно започването на каквато и да е работа,щото работодателите бягат като "дявол от тамян" от защитени от КТ работници,а няма начин да се премълчи или скрие)...

# 590
Цитат
но не е нормално и да имаш
 пациент с видими болки и проблеми и да му отказваш такова,защото няма лимит

Не е нормално, но такова е състоянието на държавата, а има държави в които дори май е и по зле. Там дори не можеш да си направиш и платен ЯМР ако лекар не е преценил че трябва.

Ако човек се възползва от приятелства за да получи ЯМР и действително има нужда от такъв няма проблем, като не става по нормалния начин се търси другия. Става въпрос за хората на които им се дават направления за щяло и нещяло без значение за какво, дори и без проблем ей така профилактично, скоро разговарях с гтакава позната.
Отклонявам се малко от темата сега ми трябва направление за хистероскопия за махане на полип от матката  който вече наистина трябва да се махне. Освен направлението се плащат и 400 лева, кой знае колко лева е без направление...??? Нямало направления да отида незнам си кога, ами ще даваш за профилактика накрая ако останат, като се изчерпят хората с проблеми. Да си плащат профилактиката, все пак не е нещо спешно.

Когато бях в Поморие останах шокирана. Имаше толкова мноого хора с направления там и с направени изследвания с направления, и основното за което мислеха беше  къде да отидат да се забавляват в кой съседен град-курорт да отидат да се поразходят. И се чудеха защо аз им отказвах.

Вече писах за това, но не стига че бяха с направления, ами на тях им се обръщаше по голямо внимание. А аз тогава не ми беше до никакви съквартиранти чувтсвах се зле за това и бях там и трябваше да си платя и другото легло и ми се полагаха 6 процедури, но отказаха да ми назначат трите за второто легло.

Хората с направления и с 5 процедури, аз въпреки че съм си платила 6 получих 3.
И винаги те бяха с предимство. Вероятно си помислиха че имам излишни пари, ако имах щях да отида да ги изхарча на по приятно място, а не  там.
Сбъркана система от всякъде и скоро няма да се оправи.....

# 591
Ива, точно защото имам доста опит със системата,ще ти кажа,че като опрат нещата до плащане,ми светва червената лампа...и вече сменям лекаря.И,също така мога да кажа,че операциите ,които съм плащала бяха претупани и с последствия....Може да е късмет,но аз лично,за себе си стигнах до извода,че когато някой е в състояние да те лекува за без пари(или само за това което ЗК му покрива),то го прави защото наистина му е призвание...Но,препоръчани доктори ползвам,точно защото някой е останал доволен или им познава работата....А,пък аз вече си преценявам, дали да продължа да ходя при него след първия преглед.....В,конкретния случай,освен ЯМР и скенер,получих и огромна доза "човещина",от която в момента(бях абсолютно безпомощна и уплашена),имах нужда.
А,за санаториалния купон....аз съм писала в някоя от старите теми,че бях "меко казано" втрещена......,че то от социален живот,повечето лекуващи се,направо бяха забравили,че ги боли каквото и да е......
Знам,че не е по темата-но за хистеректомията-не мисля,че трябва да плащаш или доплащаш.Смени си лекаря.И отиди при специалист по оперативна гинекология.А,ако искаш може да питаш момичетата в темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=709919.0,за читав  АГ в близост до теб.

# 592
Благодаря, но аз вече съм разпитвала, явно така са я наредили тази процедура че се извършва в една единствена болница в града който живея Варна и без никакво значение кой лекар я извършва всеки иска направление плюс 400 лева. В София сигурно пак ще искат някакви пари, билети, квартири.....пак ще станат толкова.

# 593
Някой от вас пробвал ли е шуслеровите соли за нашето състояние? Кои точно от номерцата са подходящи,знаете ли?

# 594
Може ли с операция да се повлияе стесняване на канала?

Преди време бях чела, че някой от темата се е оперирал в Австрия, но не мога да намеря къде беше. Може ли да ми кажете ника, ако помните?

Люба, моле те, кажи ми ти от кои лекари си доволна и от кои недоволна? Къде си правила операции?

# 595
Някой от вас пробвал ли е шуслеровите соли за нашето състояние? Кои точно от номерцата са подходящи,знаете ли?
Аз съм пробвала, само номер 7, с цел обезболяване, казват че при изпиване на ударна доза номер 7 май бяха 10 таблетки наведнъж, действало много добре.
Но имам чувството че да бях изпила и цялата опаковка нведнъж пак нямаше да ми подействат. Вързана съм за темата за шуслеровите соли от около една години, не съм забелязала някой да е постигнал успех в дегенеративни проблеми на гръбначен стълб.
С

# 596
Благодаря, но аз вече съм разпитвала, явно така са я наредили тази процедура че се извършва в една единствена болница в града който живея Варна и без никакво значение кой лекар я извършва всеки иска направление плюс 400 лева. В София сигурно пак ще искат някакви пари, билети, квартири.....пак ще станат толкова.
Моята приятелка имаше полип и я оперираха всичко мина нормално, но никой не и взе пари, всичко мина по здравна каса- говоря за Благоевград

# 597
Soleil*, операциите ми са на друго- ДХ е само следствие от тях( и предвид цялостното ми състояние на мен поне не ми препоръчват да оперирам, че е много рисковано/ ......А, за лекарите, мога да споделя, но става въпрос за практикуващи в Пловдив. Ако те устройва- пиши на ЛС.
Иначе за алтернативните медицини- аз съм пробвала с хомеопатия....но, явно не улучихме точното лекарство....А, в момента се опитвам с Рейки- ако има ефект- ще споделя веднага.

# 598
Здравейте, някъде изз темите четох, че след операция на дх се полага повторен ямр. Знаете ли дали е така наистина и кой трябва да ми даде направление?

# 599
Ива_И, благодаря за отговора.
Аз в момента пия семакс-ензим и ми се искаше и още нещо да добавя, хранителни добавки или и аз не знам какво.
Иначе от снощи съм в Павел баня. В хотел Севтополис съм на балнеопакет-днес доктора каза, при теб не трябва екстензия, ако беше дошла септември,когато беше кризата тогава задължително. Изписаха ми тангентор, масаж с вендуцзи, подводна гимнастика, масаж на шия и гръб, индивидуално занимание с кинезотерапевт и луга и по още малко киснене в басейна.
След мъничко започвам. Доктора каза, ти си добре - като видя скенерите. Аз му викам, да ама не, болкята е всекидневна и той казва, да права си, може една мъничка хернийка да прави много повече проблеми от една голямааааааа.
Ако някой се интересува ще споделя мнение за положението и процедурите.
Докато стоях да оправим графика и мина един мъж - от Словакия мисля че каза, че е.
И ми вика,чех че питаш за екстензия. Миналата година бил там в болница ,много, много инжекции казва, ад и адски болки, казаха оставаш инвалид и го изписали с инвалидна количка и той направо на самолета и тук с количката. Мацката на регистратурата каза,дойде ревейки от адски болки-10 дни бил на укстенции и други процедури и си тръгнал на самоход-така каза. Тази година довел 10 човека  bowuu и ме прегръща и вика,аз съм здрав, добре съм, не съм инвалид и се смее от сърце. Ходя като шеф диригент казва.  Laughing и ти така да си ми вика.

Общи условия

Активация на акаунт