Дискова херния - 6

• 170 357
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • хасково
На мен доктора ми каза без екстензиите и усукващи упражнения!

# 541
Почти всички познати върнали се от Павел баня са с направени екстензии  Rolling Eyes

# 542
Аз казах на доктора, че не искам да правя екстензии и той ми каза: "А ти защо реши изобщо, че смятам да ти назначавам такива???"  hahaha

# 543
Имай търпение 1 месец. И наистина се пази,да не прецакаш работата на доктора. Пазенето не значи да лежиш само-плавни движения без усукване.Клякане с коленете без навеждане-обяснили са ти вероятно.
Да, казаха ми много да се пазя и никакви резки движения и клякане, рехабилитаторите ми показаха упражненията за мен, дори ми казаха да си взема топка и с нея да правя раздвижването!
В сряда пак някаква инжекция ще слагат  ooooh!
Проблема и, че аз не обичам да седя на едно място и се потискам, от грижите на всички край мен  #Crazy
Благодаря Ви, с вас поне мога да споделя и да намеря разбиране   bouquet

# 544
    magdelena и мен това стоене на едно място и невъзможност да съм толкова дейна като преди ме влудява и побърква тотално.
Но си обещах, че ще се опитам да го превъзмогна и няма да мисля непрекъснато за него. Не че ми се получава де, но се старая. Чувствам се половин човек, но няма да се даваме. Трябва да го надвием.

# 545
   magdelena и мен това стоене на едно място и невъзможност да съм толкова дейна като преди ме влудява и побърква тотално.
Но си обещах, че ще се опитам да го превъзмогна и няма да мисля непрекъснато за него. Не че ми се получава де, но се старая. Чувствам се половин човек, но няма да се даваме. Трябва да го надвием.

bouquet
Именно, две сватби ме чакат и едно моминско парти  Hug

# 546

Да, казаха ми много да се пазя и никакви резки движения и клякане, рехабилитаторите ми показаха упражненията за мен, дори ми казаха да си взема топка и с нея да правя раздвижването!
Проблема и, че аз не обичам да седя на едно място и се потискам, от грижите на всички край мен  #Crazy
Седенето на едно място е противопоказано и трябва да се движиш Simple Smile Колкото за клякането, може би искаш да кажеш навеждане  Wink По принцип трябва да избягваш навежданията и вмето това да клякаш .

# 547

Седенето на едно място е противопоказано и трябва да се движиш Simple Smile Колкото за клякането, може би искаш да кажеш навеждане  Wink По принцип трябва да избягваш навежданията и вмето това да клякаш .
Оф да вече чисто се побърках, на мен ми препоръчват да лежа тъй като след манипулацията имах силни световъртежи и малко поизплаших докторите  #Crazy
Ще мине и това, виж каква дружина сме   bouquet

# 548
Скоро беше разискван въпроса за екстензиите, но понеже другата седмица е вероятно да ми предложат такава, какво да правя се чудя.
Нищо не можеш да направиш. В Павел Баня без екстензии не може да минеш. Опъват наред. Ако докторът който ще те прегледа, прецени, че ти трябват екстензии, ти изписва екстензии. И ако ти откажеш, е все едно да му намекнеш че си по-голяма специалистка от него и по-добре знаеш кое е добре за теб и кое - не е, което ще го обиди жестоко. Ако не искаш екстензии по-добре отиди в друг курорт, където не правят такива. В Павел Баня това им е специалитета и ако не ти го приложат за какво отиваш там тогава Simple Smile
Не казвам че на всички прилагат екстензии, а само на тези за които доктора прецени, че се налага екстензия. Естествено никой не може да те закара насила до ваната за екстензии, но ако ти предпишат екстензии по-добре е да ги правиш.
На мен докторката естествено ми предписа веднага екстензии като видя ЯМР-то. Пробвах се да ѝ откажа като взех да мърморя че съм чувал лоши работи за екстензиите, обаче видях че жената взе да се обижда, че не зачитам професионалното и експертно мнение. А пък тя си беше доктор точно по физикална и кинези терапия. Накрая за да има мир и разбирателство се съгласих да пробвам да направя една-две екстензии и да отида при нея да видим как се чувствам.
Трябва да си призная че си направих всичките 9 бр. екстензии. Нищо не ми стана, дори малко ме отпусна болката в кръста... И аз бях много предубеден към екстензиите, но засега не виждам някакви отрицателни ефекти от тях. Може и да не ти помогнат, но едва ли ще ти навредят с нещо... пробвай ги ти сама ще си прецениш...

# 549
Именно, точно така ми казаха познатите, поне пет човека, които задължително са минали през екстензии, назначени веднага и ако се опълчиш, те пренебрегват отвсякъде.

# 550
  • Другата България

Нищо не можеш да направиш. В Павел Баня без екстензии не може да минеш. Опъват наред. Ако докторът който ще те прегледа, прецени, че ти трябват екстензии, ти изписва екстензии. И ако ти откажеш, е все едно да му намекнеш че си по-голяма специалистка от него и по-добре знаеш кое е добре за теб и кое - не е, което ще го обиди жестоко. Ако не искаш екстензии по-добре отиди в друг курорт, където не правят такива. В Павел Баня това им е специалитета и ако не ти го приложат за какво отиваш там тогава Simple Smile

Няма как да не ти опонирам, че това изобщо не е така.Ходя по санаториуми от 10 години, 3 от които в Павел Баня и ти си първия човек, който казва, че отива там заради екстензиите.Всички отиват заради водата.Разбира се има и такива, които съчетават и двете неща, но предвид факта, че екстензии се правят не само там е въпрос на лична преценка.Пред мен жена отказа , и доктора ги замени с друга процедура, така описано излиза, че едва ли не насила те карат да правиш нещо, което смяташ, че няма да ти се отрази добре.  
Всеки сам си преценява дали и до колко е съгласен с изписаното лечение, в случая процедури. Ако не искам, знаеш ли колко ми е важно дали доктора ще се обиди? Хич даже!

Именно, точно така ми казаха познатите, поне пет човека, които задължително са минали през екстензии, назначени веднага и ако се опълчиш, те пренебрегват отвсякъде.
Абе какво значи пренебрегват те отвсякъде, не смятате ли, че ако малко по-малко се вслушвате в това кой какво казал, рекъл, направил, пил, ял, и т.н. а се вслушвате в сигналите на собственото си тяло резултата може и да е по-добър? Всичко е индивидуално, и субективно. Как може някой да те пренебрегне, доктора е длъжен да ти изпише 4 процедури, няма как да откаже да го направи, твоя контакт с него се свежда до две виждания-в първия и последния ден.Разбира се ако по време на престоя се почувстваш зле от процедура винаги може да отидеш да се консултираш, да ти я смени, но какво значи да те пренебрегват? Ти си една от многото, ако мислиш, че там ще получиш специално отношение заради това че те боли-в грешка си.Всички ги боли, и нещата са на конвер.Всеки си решава за себе си, но това че на Иван му е помогнала екстензия не значи, че и на Иванка ще помогне, ако си предубеден и не искаш да ги правиш-не ги прави.

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 15:21 от Merri_An

# 551
Моля някой да обясни с думи прости какво точно представлява подводната екстензия  Blush

Прочетох тази статия и това което разбрах е следното - завързват те към една подвижна и неподвижна плоскост на масата и те разтягат, но до кой момент, с каква скорост  Laughing, колко време стоиш разтегнат и т.н. подробности не ми станаха много ясни  Crazy.
Също - тези екстензии като профилактика ли се правят или като лечение на остра форма на болката?

# 552
  • хасково
Целта на ексензията е да създаде вакуум в диска ,който да всмуче така да се каже  ,хернията обратно. На 50% от хората се отразява добре.Но остават другите 50% и да се молим да не сме от тях. При мен в стаята беше една жена,която след първата екстензия са я прибрали с кола от санаториума направо в болницата. Малко са тези случаи,но когато се сблъскаш с такъв ,те хваща шубето. Аз попитах в болницата и ми цитираха тези проценти. Сега седя и се чудя ...дали-или...?

# 553
  • Другата България

Също - тези екстензии като профилактика ли се правят или като лечение на остра форма на болката?
Като лечение Peace

# 554
Всяка процедура крие риск, и аз си мислих, че ще припкам от озона, да ама не..Кръста е скован, гърба боли, тока през краката все по-често напомня за себе си, знам че е рано и чакамм
Търпение и усилие, с който за съжаление трудно се въоръжаваме!
Просто мечтая за момента, в който ще изляза на разходка с кучетата и ще забравя за всичко това!

Общи условия

Активация на акаунт