Дискова херния - 6

• 170 315
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
здравейте .чета редовно но рядко пиша защото не знам накъде .с две операции съм и полза никаква .сега ако знам че всичко ще е наред отивам на трета но не знам .един доктор ми предложи операция .друг да изчакам още .трети е против без да обяснава . моля ви някой имала ли е такива проблеми и да сподели ако да .ще бъда благодарна. ще ми се да се консултирам в чужбина но не знам къде .и там има и клиники и клиники .операциите за на е дно и също ниво последната е преди 5 месеца .намирам се позле .

# 601
Ти къде прави операциите? Защо не направиш консулт с Гръбначен център в София. Има няколко момичета тук, който са оперирани там и са доволни от резултатите, поне от това което чета.

# 602
bobiss, ти беше при професор Стефан Габровски, което незнам точно как си го решила, но времето назад неможеш да върнеш. На мен лично той никога не ми се е струвал подходящ, поне да беше Николай Габровски

Твоите операции свързани ли са с стабилизация или не.
А на ЯМР всичко наред ли е...

# 603
ами на ямр има дискова херния немахната и сраствания .за проф получих добри отзиви от лекари от опериран. ходих при каракостов . първия  път каза няма да  бързаме е ма шанс .после ходих още веднъж и каза да си решавам при него или друг . после по друг повод ходих  на невролог и тя ме прати при цеков за не го съм чувала добри .неща .и той така не е време о ще може и след три месеца и следе три годин и .аз се страхувам да не стана  по зле .каракостов не се изказа добре за операцията .кза имена имена ама недобре свършена работа . цеков каза че воже дасе каже че операцията е извършена добер .просто отва се случвало на 4 човека о т 100 цитирам .и ме увери че не попадам в процента о тхо ра за коти о сраствания та може да се окажат проблем .че теоретично е вярно че при 5% от  хората  етаак но не мисли че аз съм така .и така положението е немахната херния недокрай освободено коренче според  не го .според кара костов опасно близа до коренчето .според христо в коренечто е осво бодено .
не знам какво да правя .
ходя като на сън уморявам се и кръста е дърво  .в кола се качвам по хиляда минути .чорапи в легнало положение обувам трудно но това ми е най малкия проблем .искам да си направя консултация в чужбина но не знам къде .за гръбначен център нямам насторйка да ходя .мисляче съм посетила едни от най добрите .но мнението не е напълно еднакво .не мога да разбера защо хрисот ве е категорично против операция не обясни .каза че той няма ме оперира и подскоч като чу за мнение то каракостов .а а з ако не ме боли толкова не бих мислила изобщо за операция .ами имала съм е по силни болки честно казано по е те зи не са за подценяване .не мога да седя да хода нормално най лесно мие ходенето . а да беше втори път иди дой ди но трети вече трябва да е изпипано .честно казано за габровски ни що не съм прочела негативно в този форум .сигурно не съм чела всичко .връщах се назад особено след операциите .пре ди това се отказах да чета  защото и ма и много  негативни мнения да тия операции . и ми обясняваха и докторите че са рутинни не само неврохирурзи но и други .нямам импланти . само махане на херния как  казваше дисектомия и ле не що такова . втори път имма два разреза защото и мало много  сраствания .много воля се иска за втора операция и вярасъщо . но се га съм просто зле много зле психически вече .

# 604
Alechka,няма такова нещо полага се....Може да се сдобиеш с ЯМР по стандартната процедура- молба до касата от специалист работещ със ЗК.Към документите  е добре да бъде прекрепена и консултаци от опериращия лекар...

# 605
ами на ямр има дискова херния немахната и сраствания .за проф получих добри отзиви от лекари от опериран. ходих при каракостов . първия  път каза няма да  бързаме е ма шанс .после ходих още веднъж и каза да си решавам при него или друг . после по друг повод ходих  на невролог и тя ме прати при цеков за не го съм чувала добри .неща .и той така не е време о ще може и след три месеца и следе три годин и .аз се страхувам да не стана  по зле .каракостов не се изказа добре за операцията .кза имена имена ама недобре свършена работа . цеков каза че воже дасе каже че операцията е извършена добер .просто отва се случвало на 4 човека о т 100 цитирам .и ме увери че не попадам в процента о тхо ра за коти о сраствания та може да се окажат проблем .че теоретично е вярно че при 5% от  хората  етаак но не мисли че аз съм така .и така положението е немахната херния недокрай освободено коренче според  не го .според кара костов опасно близа до коренчето .според христо в коренечто е осво бодено .
не знам какво да правя .
ходя като на сън уморявам се и кръста е дърво  .в кола се качвам по хиляда минути .чорапи в легнало положение обувам трудно но това ми е най малкия проблем .искам да си направя консултация в чужбина но не знам къде .за гръбначен център нямам насторйка да ходя .мисляче съм посетила едни от най добрите .но мнението не е напълно еднакво .не мога да разбера защо хрисот ве е категорично против операция не обясни .каза че той няма ме оперира и подскоч като чу за мнение то каракостов .а а з ако не ме боли толкова не бих мислила изобщо за операция .ами имала съм е по силни болки честно казано по е те зи не са за подценяване .не мога да седя да хода нормално най лесно мие ходенето . а да беше втори път иди дой ди но трети вече трябва да е изпипано .честно казано за габровски ни що не съм прочела негативно в този форум .сигурно не съм чела всичко .връщах се назад особено след операциите .пре ди това се отказах да чета  защото и ма и много  негативни мнения да тия операции . и ми обясняваха и докторите че са рутинни не само неврохирурзи но и други .нямам импланти . само махане на херния как  казваше дисектомия и ле не що такова . втори път имма два разреза защото и мало много  сраствания .много воля се иска за втора операция и вярасъщо . но се га съм просто зле много зле психически вече .

Ще те посъветвам да си напишеш по грамотно поста, ако все пак искаш някой да ти отговори.

# 606
скъпа относно грамотността не бих искала да го коментирам . толкова мога в момента . трудно ми е .отчаяна съм. депресирана съм .и изпадам в състояние в което набързо нахвърлям не що . ако не искаш да отговаряш недей то ти и не отговаряш .

# 607
Съжалявам, но това показва само и единствено неуважение към читателите! Или си оправи постовете
или никой няма да ти отговаря...Тук всички са с болки и депресирани, така че нямаш абсолютно никакво оправдание!

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 14:10 от Troy

# 608
Aha благодаря ти за отговора. Аз съм трета седмица след операция и се чувствам чудесно. Ще се посъветвам с невролога дали има нужда от ново ямр. Ти след операцията кога започна упражнения и какви? Аз правя само легнала за крака, каквито ми показа физиотерапевта в болницата. На санаториум ходи ли? Малко не ми е достатъчна информацията какво трябва да правя сега освен да се пазя...

# 609
  • София
Bobiss, искам да ти пиша на лични. Пощата ти е пълна, изтрий си малко съобщения.

# 610
Aha благодаря ти за отговора. Аз съм трета седмица след операция и се чувствам чудесно. Ще се посъветвам с невролога дали има нужда от ново ямр. Ти след операцията кога започна упражнения и какви? Аз правя само легнала за крака, каквито ми показа физиотерапевта в болницата. На санаториум ходи ли? Малко не ми е достатъчна информацията какво трябва да правя сега освен да се пазя...

Alechka, ти в гръбначния център ли прави операцията или на друго място във ВМА. Преди гръбначния център имаше друго отделение Неврохирургия, и сега сигурно го има де?

# 611
Ива_И в неврохирургията на ВМА (точно срещу гръбначен център). Само позитиви мога да сипя по въпроса  Simple Smile

# 612
Щом си добре,няма за какво да правиш ЯМР...Аз ходих на физ.терапия месец след операцията,долу горе тогава почнах и упражнения.Масажите са разрешени след третия месец.На бани ходих след 6 месец.

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 21:33 от aha

# 613
Ива_И в неврохирургията на ВМА (точно срещу гръбначен център). Само позитиви мога да сипя по въпроса  Simple Smile

Вероятно си посетила не един и двама лекари и болници. Съвсем накратко кое те накара точно в неврохирутгията на ВМА а не в друга болница, или в съседния гръбначен център на неврохирургията в същата болница.

# 614
Ива_И ами преди години с близък ми се наложи да обиколя не една и две болници в страната. Тогава се оказа, че ВМА е единственото здравно заведение, което може да се нарече изобщо болница - адекватно лечение и грижа за пациента (мое мнение, разбира се).
Когато реших, че искам операция невролозите ми ми препоръчаха или ВМА или Токуда. Реших, че първо ще ида във ВМА на преглед и ако не съм доволна ще ида и в Токуда. Останах доволна от прегледа и така... За Гръбначен център нямам мнение, беше ми опция след ВМА и Токуда на база положителните мнения, които бях чела тук.

Общи условия

Активация на акаунт