Дискова херния - 6

• 170 252
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Ева, аз също си тръгнах много по-зле от Павел баня, отколкото заминах за там. Но нали всеки казва, че е нормално да има такава реакция. А пък и на мен не спираха да ми повтарят, че водата е много агресивна и че винаги около средата на престоя болките се усилват. Според мен не трябва да се притесняваш   bouquet

# 646

Оф правя упражнения, не съм спряла  коремните и разни други кйто ми показаха рехабилитаторите, те са много сходни на тези който правим на пилатеса,също така имам велометър вкъщи и  сутрин и вечер по 30 минути понякога и до 50 и на него ...откачих вече  #Crazy
Да ти кажа честно, на моменти си мисля че имам подобрение на моменти не Crossing Arms
Тока който преминава през бедрата ми е по-слаб, но пък ми напомня за себе си.
Не знам дали има връзка, но от дни се опитва да ми дойде цикъла и не идва Shocked
Вече незнам какво да си мисля, и си ме боли като ми слагат този озон, като ставам и ми се вие свят, по 4 инжекции ми слагат  Rolling Eyes

На твое място бих спряла колелото ! Колело, бягане и степер са нежелателни.
Също така, нормално е преди цикъл да ти се увеличат болките Wink
Хм рехабилитаторите ми казаха, че мога да карам колелото с ниска седалка  newsm78
Аз и да искам не мога да тичам, в малките случай когато се опитвам да догоня автобуса и болките в бедрата стават непоносими  Crossing Arms
Упражненията вкъщи са ми скучни, и почти си припокриват с тези който правих докато ходих на пилатес, та сега в сряда пак ще досаждам на доктора  Rolling Eyes
Омръзна ми да се съобразявам с болките, да свикнат да се съобразяват те с моя живооотт яя  Joy

# 647
Относно колелото, тук двама доктори ми казаха да карам колело, но да не е с много прилегнала поза. Защото аз питах за кростренажор, те казаха, не велагометър или колело.
А, като сте на Павел баня, по колко време прекарвате на ден като цяло в басейна?

# 648

Оф правя упражнения, не съм спряла  коремните и разни други кйто ми показаха рехабилитаторите, те са много сходни на тези който правим на пилатеса,също така имам велометър вкъщи и  сутрин и вечер по 30 минути понякога и до 50 и на него ...откачих вече  #Crazy
Да ти кажа честно, на моменти си мисля че имам подобрение на моменти не Crossing Arms
Не знам дали има връзка, но от дни се опитва да ми дойде цикъла и не идва Shocked
Вече незнам какво да си мисля, и си ме боли като ми слагат този озон, като ставам и ми се вие свят, по 4 инжекции ми слагат  Rolling Eyes

Хм рехабилитаторите ми казаха, че мога да карам колелото с ниска седалка  newsm78
Аз и да искам не мога да тичам, в малките случай когато се опитвам да догоня автобуса и болките в бедрата стават непоносими  Crossing Arms
Упражненията вкъщи са ми скучни, и почти си припокриват с тези който правих докато ходих на пилатес, та сега в сряда пак ще досаждам на доктора  Rolling Eyes
Омръзна ми да се съобразявам с болките, да свикнат да се съобразяват те с моя живооотт яя  Joy

При карането на колело е много вероятно да седиш в неправилно положение и за това по добре да не караш Simple Smile
Иначе за болките много облекчаващо е седенето на 4 крака Simple Smile това съвсем сериозно Simple Smile
също така секс в тази поза  Mr. Green

# 649

При карането на колело е много вероятно да седиш в неправилно положение и за това по добре да не караш Simple Smile
Иначе за болките много облекчаващо е седенето на 4 крака Simple Smile това съвсем сериозно Simple Smile
също така секс в тази поза  Mr. Green
Те рехабилитаторите за това ми казаха да съм с ниска седалка, чувствам се добре като карам  newsm78
На 4 крака казваш  Rolling Eyes Rolling Eyes Ще го включа в програмата "упражнения"  Embarassed Rolling Eyes

# 650
на четири крака, но без излишни чупки в кръста ! смейте се , но на мен ми е ужасно трудно и дори болезнено да си вдигам краката от легнало положение , а преди година правех такива коремни преси без усилие

Последна редакция: нд, 21 апр 2013, 20:36 от mama 69

# 651
на четири крака, но без излишни чупки в кръста !
Е, няма да се престараваме  Rolling Eyes Embarassed

# 652
  • София
Здравейте!
От 3 месеца ме наболяваше кръст, но го отдавах на неудобен матрак, цикъл и какво ли не.
В петък сутринта обаче като ставах след сън не можах да мръдна от болка, трябваше да викна бърза помощ за инжекция. Болката ми е малко под кръста в ляво и е само при мърдане. В петък обиколихме всички болници, но нямаше вече невролог на смяна. ГП ми предписа афламил и ми помага, дотолкова, че в неделя си мислех, че съм добре, пресегнах се да взема един черпак и пак ме преряза.
Молбата ми е да ми препоръчате добър невролог за моя вид болежка  Praynig

Според вас възпаление на нерв ли е или прехапване? Факт е, че работя на стол и чак сега го отчитам като грешка. Какви са вариантите да се седи пред компютър без да се натоварва гръбначния стълб?
Йогата помага ли и някой може ли да препоръча клуб в София?

# 653
  • София
Молбата ми е да ми препоръчате добър невролог за моя вид болежка  Praynig

Според вас възпаление на нерв ли е или прехапване? Факт е, че работя на стол и чак сега го отчитам като грешка. Какви са вариантите да се седи пред компютър без да се натоварва гръбначния стълб?
Йогата помага ли и някой може ли да препоръча клуб в София?

х_diabet_mama, аз бих препоръчала да се консултираш с нерволозите от Гръбначен център. Там поне са специализирани в този вид проблеми.

За варианта работа с компютър и натоварване на гръбнака може да се говори много. Като цяло е важна правилната стойка на гръбнака, помага и стол с удобна висока облегалка и подлакътници.
Това поне ще облекчи натоварването в гръбначния стълб.

# 654
х_diabet_mama моята работа и динамична, на крак съм почти цял ден, клякане, изправяне.. всичко  Wink
и си имам дискови протрузии, и проблема не е в многото движение, а в самата поза на гръбнака Whistling
Първо отиди на лекар да установят какъв и твоят проблем, аз йога не съм пробвала, ходих на пилатес и се чувствах добре, но преди всичко отиди на лекар  Naughty

# 655
  • хасково
За позата на 4 крака и аз съм съгласна. Имам усещане че едно от упражненията в тази поза ми влияе добре-стойка на ляв крак и дясна ръка и обтяга десен крак в шпиц назад и лява ръка напред .Разпъвам колкото мога.После обратно. Но без чупки в кръста-с тях приключихме Peace

# 656
  • София

х_diabet_mama, аз бих препоръчала да се консултираш с нерволозите от Гръбначен център. Там поне са специализирани в този вид проблеми.

Благодаря! Обадих им се, но не работят с ЗК, а аз имам направление. Някой специалист с добро име, който работи с ЗК?
Столът ми е точно както го описваш, но като седна другаде не усещам напрежение, само на него. Мисля си дали не е във височината на седалката newsm78
Преди години при един ренгенов преглед ми казаха, че имам типично изкривяване за гимнастичка, каквато съм. Сигурно и от там идват проблемите.

# 657
По всяка вероятност си направила някоя херния и затова те боли Simple Smile прочети за дискова херния и нд се шашкай Simple Smile

# 658
А и моя стол в офиса е хубав и с подлакътници, но го "облагородявам" с надуваема възглавничка от тези плажните. Подлагам си я на кръста и по този начин стойката е изправена. Освен това кръстосвам крака в глезените, вместо един върху друг. Така стойката е доста по стабилна, неизкривена и напрежението се разпределя равномерно. Месеца преи операцията носех и колан, който също ми помагаше.
Иначе за упражненията - йога и пилатес, като си слушам тялото -то си показва кои упражнения не са за него Simple Smile. Имам си и ходеща пътека Wink

# 659
  • София

Благодаря! Обадих им се, но не работят с ЗК, а аз имам направление. Някой специалист с добро име, който работи с ЗК?

Ако искаш консултация по ЗК, може да пробваш поликлиниката на ВМА или в Токуда. Аз съм ходила и на двете места.

Общи условия

Активация на акаунт