Дискова херния - 6

• 170 261
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • София

х_diabet_mama, аз бих препоръчала да се консултираш с нерволозите от Гръбначен център. Там поне са специализирани в този вид проблеми.

Благодаря! Обадих им се, но не работят с ЗК, а аз имам направление. Някой специалист с добро име, който работи с ЗК?

Ако искаш консултация по ЗК, може да пробваш поликлиниката на ВМА или в Токуда. Аз съм ходила и на двете места.

ВМА, имаш ли конкретен доктор предвид?

# 661
Чак пък специален доктор не ти трябва:-)
Всеки един доктор може да диагностицира дискова херния и лечението едно и също
независимо при кого ще отидеш. Колкото за резултата
от лечението зависи само от тебе Wink

# 662
  • София
Ами аз се наплаших от доктори, обикалям от един на втори на трети и никой не може да ме излекува от други болежки, които имам, затова питам за препоръки...

# 663
Ами може би е по добре да не обикаляш и да се спреш само при един лекар Simple Smile

# 664
Здравейте!
Не съм ви чела скоро и сега ми е трудно да намеря сама отговор на търсенията ми... Оперирана съм през 2009. Дълго и старателно тогава ви четях и изпълнявах всяка добра ваша практика, слушам и тялото си внимателно. И проблеми уж нямам. Поне до началото на този месец, когато се възпали глезена и стъпалото ми. Болките в глезена понякога преминават в коляното и таза. Но не са онези болки, които така добре опознах през трите години преди операцията. Препращаха ме от лекар на лекар / всички казаха, че не е проблем от компетенцията им и се опитаха да ми внуша, че е вариация на дх/. Ортопедът дори беше доста груб, но пък даде направление за невролог, с мнение радикулитни проблеми. Аз поплаках прилежно и кацнах при неврохирурга ми/ поне той винаги е откровен за състоянията ми/.Той каза, че по-скоро не е неврологично. Но ме посъветва да се възползвам от направлението и да поискам от невролога да направим ямр, какъвто не съм правила след операцията. Всъщност след операцията изобщо не съм ходила на каквато и да е профилактика.  Невролога не е съгласен  - била съм здрава.
Стана протяжно, та на въпроса: имам ли някакво право на ямр след операцията, та да имам повод да се боря с невролога утре?

# 665
  • София
Отчет: ходих до доктор във ВМА, препоръчаха ми ЯМР в раковата в Дървеница. Ошипяване на врата + вероятно херния на кръста.

# 666
Шиповете не са проблем, почти всеки след една определена възраст ги има и не значат непременно проблем.
Хернията... ах хернията  Laughing Ами в тази тема всички сме с по няколко и си ги носим от поне 10 години Simple Smile

# 667
Привет от мен, завърнах се от Павел Баня и....ами засега нямам подобрение, даже се чувствам и по-зле на моменти. Но както казват ходилите преди мен, било номално, сега чакаме резултати. Ако не този път есента щяло да има-много се моля да има.
Болките в кръста и сковаността на гърба и силната болка в раменете и врата са си ежедневни. Къде по-силни,къде по-слаби. Направих и екстенцзия суха накрая, пратеха ме ви мануало терапевт, който работи в Маркони, ами и от там не няма резултати.
Поне гимнастиката понаучих добре и я правя всеки ден.
Двете лордози на шията и в таза са голяма пречка, освен всичко останало.
Особено измененията във врата от сега, непрекъснато ми се натъртваха,че ще има много ядове, така и не разбрах, дали имат в предвид, че и там ще стане херния,но така или иначе си боли много и ми причернява направо, та дали има или няма херния все тая.
Тази седмица имам много работа и направо не мога да понасям състоянието си, но се налага.
Вземам непрекъснато по една лъжичка"майната му" с извинение и така. Гледам да не пия никакви обезболяващи, мажа се това онова, вземам като хранителна добавка Neox 0от там ми го препоръчаха докторите и да си взема така също Мобилин.

# 668
Привет от мен, завърнах се от Павел Баня и....ами засега нямам подобрение, даже се чувствам и по-зле на моменти. Но както казват ходилите преди мен, било номално, сега чакаме резултати. Ако не този път есента щяло да има-много се моля да има.
Болките в кръста и сковаността на гърба и силната болка в раменете и врата са си ежедневни. Къде по-силни,къде по-слаби. Направих и екстенцзия суха накрая, пратеха ме ви мануало терапевт, който работи в Маркони, ами и от там не няма резултати.
Поне гимнастиката понаучих добре и я правя всеки ден.
Двете лордози на шията и в таза са голяма пречка, освен всичко останало.
Особено измененията във врата от сега, непрекъснато ми се натъртваха,че ще има много ядове, така и не разбрах, дали имат в предвид, че и там ще стане херния,но така или иначе си боли много и ми причернява направо, та дали има или няма херния все тая.
Тази седмица имам много работа и направо не мога да понасям състоянието си, но се налага.
Вземам непрекъснато по една лъжичка"майната му" с извинение и така. Гледам да не пия никакви обезболяващи, мажа се това онова, вземам като хранителна добавка Neox 0от там ми го препоръчаха докторите и да си взема така също Мобилин.

Така се чувствам и аз.Била съм на Павел баня малко преди теб.Моята херния е на шийните прешлени, че и кръста ме боли.Болките ми не отшумяха, напротив - чевствам се ужасно, едвам изкарвам работния ден. Пак прибегнах до обезболяващи,иначе и сън няма.

# 669
  • София
А какво е мнението ви в тази тема за прословутия космодиск?

# 670
Относно космодиска, аз съм писала няколко пъти,че съм доволна и го нося в нас. Имаше период, в който не излизах без плочката на кръста. Не прави чудеса, но някак си придържа и ми масажира.
Гледам да не пия обезболяващи, че и стомахът ме боли, но все глдам към нурофена.
Ето сега взех малкия от градина и не мога да стоя с него навън, а детето иска да играе.

# 671
Evak, откъде го поръча? Разбрах, че имало някакъв фалшив.

# 672
Взех го от интернет ,но не помня точно, от обява беше, не от телешопа и си беше оригинален в кутийка. Взех го за 50-60 лв, май нещо такова беше-нов.

# 673
  • София
Човек докато не опита от всичко не знае кое ще му помогне. А някой дали е опитвал с ензимите от темата на пинко? Аз ги пих преди години по друг повод и ми помогнаха.

# 674
Космодиска за мен беше хвърлени на вятъра 100 лева... И изобщо няма такава глупост Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт