Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 30 000
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
presley, съвсем нормално си качила има-няма 10 кила. И аз съм горе-долу така.
Шаварче, а шевовете от секцио да не би по-лесно да зарастват? Аз имам доста шевове и вътрешни, и външни, доста време ме придърпваха, но е за предпочитане пред оперативните шевове. Имам си 38 от последните и макар че са отпреди 16 години, като легна и се отпусна, после пак ме приболяват. А тези от раждането минават и заминават. А има и вариант без шевове, дано  Hug

Да се похваля с поредното страдание - възпален венец. Днес чак по спешност търсих зъболекар, да не би да е нещо опасно.

И аз като луда само колички гледам /сънувам ги вече/, но съм определила до около 500 лв, та в тази граница само това засега ми допадна. Но не съм я видяла наживо.

Понакупих разни дрешки, пеленки /искат в болницата/, хавлия, от баткото извадих каквото става за новородено, само чакам слънце да ги изпера. Но съм се зарекла никакво пране на ръка, както беше преди в началото с първото бебе. Голям тормоз беше - кърмене, преобличане, измиване и приспиване по 2 часа, пране на ръка - 1, и то дошло време да започвам всичко отначало...

# 136
Ей, Мирама не е писала, да не е родила? Ще загубя облога за 9 месец Mr. Greenшегувам се.
Шевовете от секциото ми бързо зараснаха, правихме секс доста по-скоро. Бяха ме изчистили ок и нямах лохии/ нали така се казваше/
Не съм използвала непромокаеми подложки, купувах пелени за еднократна употреба и ги слагах върху повивалника, струва ми се доста по-удобно, практично.

# 137
  • Варна
Момичета, трябва ми съвет

Харесала съм този  матрак  http://www.elite-mebeli.com/bg/matraci/ekzotik.html
Но ме притеснява, че е с дебелина 18см, останалите които гледах са 10см.
Ние ще сме само със сгъваема кошара и не знам като го сложа на горното ниво да не би да стане прекалено плитко?

Алекс честито за матрака Simple Smile

# 138
  • Sofia, Bulgaria
Ох и аз съм решила раждам естествено във Вита, ама бебето е едричко и последния път още не се беше обърнало, утре съм на преглед, мисля че е 3-тата ФМ даже, стискайте палци да се е завъртяла малката дунда, че иначе сериозно на към секцио отивам #2gunfire

Стискам палци- аз пък съм на запис на тонове във вторник Simple Smile

# 139
И аз тъкмо си мислих,че не е писала Мирама....
Иначе аз днес се събудих от кървящ нос. После четох,че се случвало често като си бременна.Премерих си кръвното за всеки случай,ама си беше добре.
И мен ме тормозят венците тези дни,чак ми е трудно да ям. Ама то от два дни нещо се чудя дали да се разболявам или не..... доста смотано ми е. Дано да не е. Утре съм на ехограф и в сряда на контрола и нямам търпение да вида как расте бебо,че последния път казаха,че бил дребен, т.е няма да е голямо бебе. Но важното е,че е добре и ,че няма проблем с плацентата и околоплодните води. За всеки случай утре пак това ще гледат подробно.

# 140
ani, не те разбрах - памперсче ли си слагала върху повивалника?
моят е такъв, че не му трябва нищо отгоре. но ако сменях пампи на спалнята или дивана, както и вън в количката, ползвах такъв ушит, сега пак си направих. като ми оправят комп ще снимам да го покажа. много удобно ми беше. както е най-удобно така наистина Simple Smile
 отделно уших едно платче за над матрачето в кошницата и за в количката, сложих тънка вата вътре, защото не мисля да ползвам кош за новородено, да обере луфта до пълно легнало положение ш количката. живи здрави, полека-лека се подготвяме всички.
само гадно, че ММ около термина ми и въобще от април ще е командировки дълги, в БГ ама...далече и се чудя как ще ида до родилното ако е зор  Shocked карах в деня на раждането с 4см разкритие колата, ама с второто май ще ме е шубе...ох, отсега ме хваща да си призная....
успех на прегледите през седмицата!
за матрака - щом сте го харесали - ок, а то като бебо започне да се изправя и 10 и 18см... пак не става за 2ро ниво, бебо се набира по мрежата и може да лупне.

# 141
Има в аптеката пелени за еднократна употреба, по 10 в пакет, слагах такива върху повивалника.

# 142
  • Пловдив
за срещата в Пловдив, ще пусна едно събитие в групата във фейса, да не спамим тук... Така ще се разберем по-лесно, мисля Crazy

Относно шевовете - аз бях с 3 външни и не знам колко вътрешни... Двата дни в болницата си ми беше трудничко сядането на дупе, а след изписването сядах на една страна hahahaНа 7мия ден ходих да ми махнат конците, защото ми опъваха и не можех да трая да си паднат сами. Слад това си бях като нераждала - изобщо не съм чувствала дискомфорт Twisted Evil ...Е, като изключим лохиите де Crazy

Непромокаеми подложки си имам от предния път - две от Джъмбо купувани - страхотни Heart Eyes и две от Вис Виталис - отврат Crossing Arms
...Тези от Вис Виталис са по-малки и сега пасват идеално на столчето за колата, че като пътуваме на по-дълъг път и нищо не се знае hahaha hahaha hahahaДва пъти спасяваха положението Joy

Аз да питам тези, с по-големи дечица - мислили ли сте за момента на раждането - ако се случи баткото/каката вече да спят, когато настъпи момента - как ще процедирате newsm78 Аз го мисля от няколко дни насам - какво ще правим, ако дребния си е вкъщи Whistling Вариант да го водим при баба/роднини/приятели изобщо не съществува, а ако го вземем с нас, тогава таткото ще трябва да го пази постоянно Rolling Eyes

# 143
Идва с нас, няма друга опция.

# 144
Идва с нас, няма друга опция.

Абсолютно. То аз така и така много често съм вечер сама с детето защото ММ дава нощни смени. С мен в болницата с такси  Mr. Green, щото едва ли ще мога да изкарам колата от гаража с контракции. Crazy И без това детето откакто се е родил е 99% от времето с мен. Ако не е на училище (преди детската) е с мен. Много рядко ММ сам го гледа, ако имам някаква работа. Аз нямам опция да го оставя при някоя баба в София, така че...

# 145
И при нас ще е така - каката идва с нас в деня на раждането, ако се случи да е вкъщи. Когато обсъждахме възможните сценарии, и ММ, и дъщеря ми искаха като дойдат в болницата да седят и изчакат събитието докрай, но ги отказах. На мен ще ми е по-спокойно да съм сама със себе си в този момент... Praynig И да ви споделя понякога ме обхваща една паника - ще успея ли пак да разпозная Точния момент, как ще мине, едни такива...ще рече човек, че ще ми е за първи път... Laughing Макар че след 8 години вероятно е нормално да се чувствам така....
Моите последни болежки също са във венците - много е зле работата, те винаги са ми били слабо място, но сега е ужас....Жабуря се със смрадлика, ако не мине ще търся специална паста за зъби. Освен това кокалите ми така скрибучат, особено през нощта като полежа в една и съща поза по-дълго време, после докато се раздвижа съм като стара баба...Още едно чувство, което ми беше непознато при първата бременност.

# 146
Момичета да се запиша и аз в новата  темичка.....страхотна е,ама много бързо ги изписвате тия теми Simple Smile имам да чета доста  Grinning Ние започнахме с покупките за бебка и съм мноооого доволна Simple Smile Днес купих и 2 комплекта бархетни и тензухени пелени,понеже ми ги искат от болницата...а някой да ме светне за какво са им? Simple Smile

# 147
Здравейте, пак си пропилях деня. Събрало ми се е напрежение нещо. Трябва ми списък със задачи може би.
Мен също от 2 дни ме наболява кожичката около единия мъдрец, той е излязъл, ама кожата няма къде да се свие повече. Утре ще си взема сандрин и ще жабуря за промивка.
Честито на мамите за покупките, аз тези дни прекалих с покупката на фотоапарат и така мечтаната от мен чанта.

Ето една приятна идея за дърветата. може да си я разнообразите по ваше усмотрение, даже възглавничките бухали ми харесват повече.
Скрит текст:

За раждането, май няма как да изтърва момента Laughing
От упойки за сега ще се въздържа. надявам се само по-бързо да мога да си седна на задника.
Онзи ден сънувах бебчо, а името му го пишеше на кошчето в болницата. май са решени вече нещата. Исках знак, ето ми го.  Wink
Хубава вечер ви желая! Hug

# 148
Тук съм, ама не съм писала...)
Не съм родила вече, макар че ми се иска...) Още максимум 2седмици мога да изтрая и да взема да тръгва това бебе, че.....)

За повивалника, аз използвах памучни пелени, защото няма как да сложа бебето директно в-у мушамата.
Сега гледах в ДМ едни еднократни подложки (е, те може и повече да се ползват) по 10-20бр. в пакет, които са удобни за пътуване, за в количката, или на гости. Мисля да си взема такива за по-нататък.

# 149
добро утро Simple Smile и здрава и приятна седмица на всички ви!
за раждането и аз съм в чуденка, че май ще съм сама с малката, с такси ли, с кола ли, ако смогна да я оставя малката при нашите - ок, ако не - с мен и после ще го мисля. много ми е неясно и нямам план.
ех, ако можеше вече да е 9тия месец Party  помня, че и с миналата бременност последните месеци най-бавно минаваха.
снощи аха да се захлупя по корем, както спя обикновено и се събудих от бебо, бях се почти захлупила де, явно не му е добре така. но поне с възглавниците - успявам да се наспя.
надявам се и вие да сте спали добре.

Общи условия

Активация на акаунт