Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 29 989
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
Ехоо,ето ме и мен-днес цял ден бях по улиците-пихме с една приятелка кафе,после на кола маска,после по центъра с друга приятелка.....взех детето от градина и се прибрах Crazy EmbarassedРоразходих се добре.Утре сутринта съм на среща с бебо и после ще пиша.

# 331
Дребният ме зарази, и съм болна, неприятно, защото съм отпаднала, и глава ме боли Crossing Armsрядко боледувам, а глава ме боли точно никога...наливам се с разни фрешове от лимон, грейпфрут, портокали и мандарини, чай с мед и така......
Шаварче, планетата може да е пренаселена, но в Бг българите са на изчезване, т.е. призивите си за макс 2 деца си ги отправи към Китай и Африканските държави. В Бг скоро няма да има българи, а основно цигани....аз винаги се умилявам на семейства с повече от 2 деца /български, не цигански/
Контракции нямам още.
Днес се разправях със СОТ-а 2 часа, правят за трети път една и съща грешка. За компенсация ми дадоха един месец абонамент за тяхна сметка, не че това може да ми върне скъсаните нерви. Плащаме СОТ, винаги за цяла година, април, около РД на синковеца сключихме договора, и аз много добре помня. Отделно държа на реда, и пазя всички фактури и документи. И днес получаваме смс-и, прекратяваме ви договора поради неплащане, определете дата, за да си приберем обурудването Shocked Звъня им, да съм намерела фактурата и да им кажа номера. Миналата година пак февруари ми излязоха с този номер, лятото пак. Лятото сме често в движение, и мъжът ми се прибира в Сф, за да търси фактурата, и им я диктува по телефона. Откриха грешката, в тяхната система, сменяли програма и т.н...........може ли такова нещо, за 3 пъти правят една и съща грешка, а сме им дългогодишни клиенти. За пореден път се убеждавам, че за съжаление в БГ, когато съм мила и добра не ме вземат на сериозно, но разкрещя ли се, не да повиша тон, а да се разрещя и веднага решават проблема.
За книгите-с предишната бременност си накупих доста, но да си призная не прочетох нито една . Поразгърнах ги и толкова. Всяко дете е различно, и не мисля, че книгите биха имали особена полза. Баткото го гледах с инфо от форума, и с една мама, се запознахме в предишната подобна тема и всеки ден си пишехме в скайп кое, какво как така двете се справихме успешно с кърменето и захранването. Синковецът не е имал строг режим, кърмен е на поискване, спеше когато и колкото прецени, вече при захранването имаше някакъв приблизителен режим.
Онзи ден някакви майки в квартала, които не познавам, коментираха захранването/ бяха с 6-7 месечни деца/ Едната, която беше и с по-голямо дете, явно се имаше за по-компетентна и им даваше едни съвети ooooh!, нали не мога да си мълча, и и казах, че с тези съвети може да докара алергия на децата. Обясняваше, как след като се е захранило с един продукт първоначално се започва с 1л. после 2 л. 3л. и т.н. докато детето свикне с продукта и количеството, та тази умница им казваше, че след като си захранил така с първият продукт, следващият няма нужда да губиш време с по 1л. после 2л. и на 3 ден 3л. а директно даваш по цяло бурканче ooooh!ами нали така, ако детето е алергично към продукта, ще стане мяууу ooooh!. Когато я реплекирах, тч ми отвърна, че той педиатъра знаел най-добре , ами тогава защо дава съвети, като педиатъра знае. То наистина не е икономически изгодно захранването, доста храна се изхвърля отначало, но.........

# 332
ani27 също можеш да си направиш чай от прясно сварени плодове, каквито имаш, много добре се отразява при отпадналост и особено температура. Абсолютно подкрепям мнението ти за 3 деца, светът или по скоро в Китай и Африканските държави си е пренаселено, а Бългрария горката е толкова безлюдна, всеки бяга на някъде, някои дори и нямат намерение да се прибират. А циганите колко са много... ама това е друга тема. Нека да се раждат българчета Peace. Аз за другият четвъртък си записах час при доктора, ще се гледаме на 4Д и вече нямам търпение. Как ще изкарам още цяла седмица не знам Rolling Eyes, баткото и той изяви желание да дойде с мен за да видел "новата си сестричка" Laughing, нямам думи направо.

# 333
Здравейте! Днес цял ден се занимавам с какво ли не... Първо лекциите в Лабиринт, след това седнах да се видя с една приятелка, с която не сме се виждали от ноември... и като излязох в 10ч се прибрах чак в 4ч. Но на път за в къщи на 30 метра от нас, както си вървях и чух писукане... казах си "сигурно е някое малко котенце..." обаче не виждам нищо. И когато се вгледах... от 1 найлонов плик се подаваше малко кученце (2 шепи бебе), вързано със свинска опашка на шията, скимти и не помръдва. Помислих, че се души, но не беше така. Беше тормозено и изнемощяло, дори не можеше да се изправи. Прибрах го, стоплих го, опитах да го нахраня с малко топло мляко... за сега живна, опитва да щъка. Крачетата са му толко хилави, че ходи като пияно и след 3-4 крачки пада...  Cry Утре сутрин ще го заведа на лекар, дано е ок и дано оцелее, а е такава душица златна. Много е красиво и май има нещо породисто в него. Нослето му е сбръчкано, а опашката къса, все 1 е рязана и не е на повече от 20-30 дни. Много ми дожаля като го видях и не можах да подмина - прибрах го. Дано съм успяла да го позакрепя... Praynig
Лека нощ! Wink

# 334
ето ме и мен,малката ми е болничка нещо-като я взех от градина едни воднисти сополки,но към 2ч се събуди,плаче,кашля....лека температура има-дадох нурофенче и сега се отпусна и заспа в хола на дивана.Лягам и аз дано поспим-а после ще смяна часа,за по-късен,че мъжо е на работа и ще се прибере към 10 да я гледа.

# 335
Здравейте и от мен. Аз да се оплача, че тази сутрин след безсъната нощ съм съвсем като парцал, но то е от нерви. Снощи моя хубусник ударил някаква пешеходка, уж само я е жулнал и като спрял нищо и нямало, но ми е счупил огледалото на колата. Направо като си видях любимия (колата) се разтреперих цялата. Добре, че от предишната имах огледало та в 9 вечерта на лампа сме монтирали огледало. Идваше ми да го убия  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire Но му се размина, че като видях и той как се е притеснил. Важното, е че на пешеходеца му няма нищо, а нервите ще ги прежувея.

# 336
nelly_24, ще се оправи  Heart Eyes Възнамеряваш ли да го задържите после ?

ася20, скорошно оздравяване на мъничето!

Аз да сопедля най-новото. Вчера бях на тъй дългоочаквания преглед, но ето че пак съм в трепетно очакване на следващия след 2 седмици...той е извънреден, защото вчера не можаха да се изяснат нещата така както се очакваше. Още не се знае как ще раждам, но както каза докторът - намирисва на секцио. Пъпната връв е около вратлето на бебка, но за щастие, е увита само веднъж. Ако е 2 пъти, той каза, че секциото е задължително, но ако е веднъж, има възможност да си се отвие. Другото е, че при мен не може да се определи термин от последната редовна, защото менструацията ми беше толкова нередовна, че...  Sick И сега има няколко вероятни термина, като този, определен от доктора ми е 12.04  Simple Smile Сега ще пия хапчета - Дрозунал и Новфилин за кръвооръщението, и трява да консумирам повече белтъчини, каза ми поне по 2 белтъка на ден. Това защото на бебка главата и отговаря на 32 седмица, а телцето изостава. От другата седмица ще ходя за запис на тонове, като по-следващата на втория запис, ще мина и на преглед, да видим дали има резултати от "диетата" и как е пъпната връв  Simple Smile Иначе, бебка е 1,300 кг.  Heart Eyes Ще е мъниче - 2,800-2,900  Heart Eyes И си има бузкииии  Mr. Green

На мен вече болежките и недоспиването са ми в повече... ама вече се примирих, че ще си е така до края. Искам вече да идва април, че нямам търпение да гушна бебка Hug
Лек ден, мами!!!   bouquet

# 337
Nelly_24 много мила постъпка, но не стой много покрай него докато не отидите на док. Ние понеже сме си на село и постоянно се въртя покрай мойте гадинки майка ми горката направо се побърква, обаче много си ги обичкам.

ася20 скорошно оздравяване

Presley стискаме палчета за следващия преглед всичко да се разбере Simple Smile

# 338
Мами честит Свети Валентин  newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51

# 339
Мами честит Свети Валентин  newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51
Честит Трифон... ще дойде време и ние да се почерпим !  Mr. Green

# 340
nelly_24, много мило, че си прибрала кученцето  bouquet Толкова ми е жал за животинките.. Направо не знам какъв човек трябва да си, за да ти даде сърце да ги измъчваш Rolling Eyes

ani27, тези много нагли! Трябва някакво обезщетение да ви дадат.

Честито на празнуващите днес!
Аз не ги уважавам тези комерсиални и натресени празници. Единственото, което празнувам днес е 3 години от както разбрах, че ще ставам майка за първи път  Flutter

ПС: А това време е ужасно депресиращо!

# 341
добро утро Simple Smile
който празнува днес нещо - да му е весело  Grinning
аз да ви почерпя, че днес Милица закръгля 2г.5м.  Heart Eyes

http://www.youtube.com/watch?v=9TY6t8HQAOI

много кофти време, наистина, а трябва да ходя до общината, после пак в офис  Crazy
надявам се коремчетата да са добре и вие също  Hug
presley, дано всичко е наред на другия преглед, сега не се притеснявай. а то за размерите, понякога главата или тялото изостават по сметките, пък после се изравняват и така, стискам палци всичко да е наред.
и не се притеснявай за пъпната връв, аз като прочетох първо се шашнах, но щом е увита един път може и да се отвие, често се случва, дори не го разбираме ние, после се отмотава, ако е повече от 2 пъти тогава, док ти е казал.
много фини мерки сте измерили  Heart Eyes
да споделиш после как сте, надявам се и да не се стресираш заради мъжа ти. поглези се този ден.
дечицата мили, дано са добре, вече,
ася, дано е по-добре  Praynig
да ви се оплача пък,
Скрит текст:
снощи майка ми си пукнала 2 ребра, по пирогов я водил брат ми по нощите...
ох, събота е на контролен да няма усложнения нещо... на тая възраст  ooooh!
ей, така, много гадно ми стана...
Nelly, аз ако го бях видяла нямаше да имам смелост да го прибера, признавам си, но щях да го заведа при свеки, че тя е гледала и котета, и кученца, а ни е на един ъгъл разстояние, а е и медицинска... щеше да направи нещо. и аз съм малко жалостива и нямаше да го оставя на улицата, браво на теб. свеки е прибирала така коте и 8 години са го гледали,
много благородно от твоя страна, ако е ок при ветеринар и едва ли е загубено предвид вида му, наистина може да го подариш или да го задържите.
моя приятелка от Варна отгледа и двете си деца наравно с една немска овчарка. ех, смелост, смелост  Hug

# 342
Nely_24, браво на теб, ама не му давай прясно мляко щото може да се подриска Embarassed, по-добре някакви гранулки разтворени във вода,иначе си има специални храни за малки бебета, но той доктора ще ти каже Simple Smile Дано се съвземе!!

Момичета, да ви кажа, че килограмите които ви казват от преглед на видеозона, не винаги отговарят точно на истината, моята щерка в 7-и месец, една видна гинеколожка я нарече едро бебе, според моя док. беше нормална, само една акушерката която ми водеше ЖК,  с опипване на главичката каза, че ще е малко бебе, роди се 3 дни преди термин, с тегло 2650кг., 48см., така че не им вярвайте много на машините. А това дали е голямо или малко няма голямо значение, важно е да е доносено. Въпреки, че сина ми се роди 3100кг., имаше проблеми с дишането в началото за разлика от малката си сестра, той е роден просто по-рано и сигурно не беше съвсем готов.

# 343
  • Sofia, Bulgaria
Момичета,аз да попитам за прането Rolling Eyes
Мислите ли че е одачно да пера на бебка дрешките в пералнята,при положение,че се перат работни дрехи в нея(и то много замръсени newsm78 И аз мислех на ръка(знам че е кофти,но...)
Момичета за Malibuto.На дизайн е много готина,но аз не можах да намеря добри отзиви за нея и я отказахме,пишеше че се чупела рамата.Иначе е мн.готина,особенно дисни вариянта с Мики Маус WinkВижте потърсете,не искам да съм лошия вестоносец Peace не ми се обиждайте  bouquet Peace

Да,и аз бях на това мнение за Малибу-то,но ми разясниха,че наистина в началото когато е излезнал  модела са имали проблеми с рамките,но вече са различни и не се чупят и проблема е бил като цяло за Хаук,но сега са по-различен дизайн и няма проблем Wink

Това с рамата е мн стара информация за партида колички от 2010, които веднага са изтеглени от пазара. Ние сме големи фениве на HAUCK. Друга количка така и не ни хареса и си взехме Mallibu моделче от 2012г.

# 344
  • Sofia, Bulgaria
Имам чувството, че бебето е октопод. Прас-фрас във всички посоки едновременно. И прави хълмчета  Crazy Забавлявам се да седя и да гледам как се мести коремът  Laughing

Олеее и нашата прави по същия начин Simple SmileSimple Smile))
Иначе нощем спя непробудно, НО се събуждам вир-вода при положение,че в стаята е не повече от 18-19 градуса защото не мога да дишам при по-висока температура!!!

Общи условия

Активация на акаунт