Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 29 997
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
О, то на мен днес ми е спокойно, утре може пак да ме хванат параноите ..... Mr. Green
За спането.... оффф... хич не мога да спя, чак се изнервям! #2gunfire

# 316
влез тук е посочено как да се регистрираш, става за минута http://www.facebook.com/izamama 
Срока за записване е до 15.02, като по и-мейл ще ти потвърдят регистрацията, а на място плащаш 5 лв. за кетъринга (нямам идея какво включва)
Не съм ходила друг път на техни сбирки и нямам мнение дали е окей, но темата е много актуална на нашият етап от бременноста.

# 317
Здравейте на всички очакващи мами. Най накрая и аз да се наканя да си направя регистрация в форума, като досега само съм се ровила за информация в него. Ние сме в очакване на нашата трета рожба към средата на април. Ще ми бъде изключително приятно да споделям с вас вълненията около бременността, раждането и след него. Пожелавам на всички един приятен и изпълнен с усмивки ден Grinning Grinning Grinning
Добре дошла! Все повече ставаме мамите с трета бременност! ( sun)

# 318
След много опити да преборя киселините, мисля че за себе си открих облекчение поне временно  Crazy Крия го защото на някой може да му се прияде Wink.
Скрит текст:
Сладолед - банилож и без нищо друго.  Леден.  Embarassed

Иначе освен това се наливам и с ледено прясно или кисело мляко. Мъжа ми каза, че с тия темпове дето съм го подкарала мандра ще му трябва скоро. Embarassed

Искренно завиждам на майчетата с трето детенце. Heart Eyes

# 319
Това е много хубаво, аз винаги съм си мечтала да имам 3 деца, но след второто вече ме беше страх, с толкова безсънни нощи, плач през цялото време та се бях отказала, но ето, че мечтите все някога се сбъдват Simple Smile.  denise78 напълно те разбирам, с втората бременност бях така, и сега отново, понякога я откарвам до 5 сутринта в гледане на филми, а в 7 трябва да съм станала да изпратя баткото на училище, но интересното е, че не се чувствам изморена или недоспала за сега newsm78.

# 320
Shine_, добре дошла Simple Smile
леко бременеене докрая и леко раждане и на теб!

# 321
Здравейте!
При мен малкия доста мърда днес, даже се чудя как му остава място. Не знам какво иска да  направи, ама яко ме опъва.  Laughing Аз му се радвам разбира се. това са най-сладките болки.  Peace

Браво на мамите с 3 деца. сигурно хич не им е лесно, но по-силно нещо от една майка няма.
Аз разбира се смятам, че в световен мащаб, не трябва да имаме повече от 2 деца,  заради приръста на човешката популация. Но това е от друг гледен аспект. Сигурно и аз бих искала 3-то.

Кошмари напоследък имам почти всяка нощ, ако не са кошмари, то сънувам много. Спя горе-долу добре, малко се чекна и подлагам възглавници.

Страх от раждането хмм. Rolling Eyes започвам да се притеснявам малко, не знам и аз защо вкарвам си филми само.  уж всичко е наред, ама при мисълта, че ще съмв  болница  ooooh! мразя болници, искаше ми се мъжо да е нонстоп при мен. а те с тез часове за свиждане.

За книгите, въпрос на личен вкус. Аз днес ще си купя азбука на кърменето. Много ме притеснява, само дали ще ми дадат бебчо веднага, дали ще е при мен в стаята.
Малко ме притеснява дали ще се справя с университета, защото малко се надцених и започва да ми става зор. Thinking
Личен лекар  на бебчо не съм избрала.  Neutral Face

Стига съм мрънкала, отивам да хапна нещо, че ми пада кръвната захар. Ще си купя плодове и ще се разходя малко да се разсея. После ще уча биохимия  Crazy Crazy  С това напрежение по изпити, аман.
Хубав ден на вас! Hug

# 322
Днес ходих на гимнастика за бременни в НСА - много ми хареса - всеки вторник и четвъртък има занимания - ако има желаещи може да се видим и там Simple Smile

Може ли повече информация: от колко, и трябва ли предварително да се обадя, че ще идвам? И къде точно в НСА, че е бая голямо там. С удоволствие бих идвала и аз.
[/quote]

Гимнастиката е в мултифункционалната зала на НСА - От последната спирка на автобуси 94 и 280 има кафе. Отдясто от на него отвор. Минава се през оградата и алея води до - МНОГОФУНКЦИОНАЛНА ЗАЛА на НСА. Заниманията се провеждат в залата по аеробика - вторник и четвъртък; часовете вече са : от 17.30 и от 18.30 (по избор) Местата като цяло са ограничени, но мисля, че има още няколко  свободни за 2-те групи.

На място ти попълват картон, в който се записват данни като кръвно налягане, пулс, обем на белите дробове; също така ти дават една декларация, която да дадеш на лекаря, който ти води ЖК, за да потвърди, че може да  посещаваш този тип занимания;

За повече информация може да пишеш на iranesheva2005@abv.bg (тя води заниманията)

Самото занимание включва гимнастика и време за релаксация Simple Smile

По повод училищата за родители - до сега посетих 3 различни и мога да кажа, че най-ми харесаха лекциите в м-н Лабиринт (училище Ма-ма); другите, на които ходих са училище "за моето бебе и мен" (в НДК) и лекциите на Сп. 9 месеца (The Mall, et.2);
Лекцията в НДК ми се стори по-скоро рекламна (изцяло и само за продуктите на определена фирма); на другите 2 лекции имаше и рекламна част, но има и лекция от специалист в определена област.

Ако някой има впечатления от други училища/лекции ще се радвам да сподели мнение Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 15:23 от animal

# 323
Здравейте!
При мен малкия доста мърда днес, даже се чудя как му остава място. Не знам какво иска да  направи, ама яко ме опъва.  Laughing Аз му се радвам разбира се. това са най-сладките болки.  Peace

Браво на мамите с 3 деца. сигурно хич не им е лесно, но по-силно нещо от една майка няма.
Аз разбира се смятам, че в световен мащаб, не трябва да имаме повече от 2 деца,  заради приръста на човешката популация. Но това е от друг гледен аспект. Сигурно и аз бих искала 3-то.

Кошмари напоследък имам почти всяка нощ, ако не са кошмари, то сънувам много. Спя горе-долу добре, малко се чекна и подлагам възглавници.

Страх от раждането хмм. Rolling Eyes започвам да се притеснявам малко, не знам и аз защо вкарвам си филми само.  уж всичко е наред, ама при мисълта, че ще съмв  болница  ooooh! мразя болници, искаше ми се мъжо да е нонстоп при мен. а те с тез часове за свиждане.

За книгите, въпрос на личен вкус. Аз днес ще си купя азбука на кърменето. Много ме притеснява, само дали ще ми дадат бебчо веднага, дали ще е при мен в стаята.
Малко ме притеснява дали ще се справя с университета, защото малко се надцених и започва да ми става зор. Thinking
Личен лекар  на бебчо не съм избрала.  Neutral Face

Стига съм мрънкала, отивам да хапна нещо, че ми пада кръвната захар. Ще си купя плодове и ще се разходя малко да се разсея. После ще уча биохимия  Crazy Crazy  С това напрежение по изпити, аман.
Хубав ден на вас! Hug
Шаварче, не гледай в световен мащаб, по-скоро плашещ е отрицателният прираст  в България, макар че не от подобни патриотични  подбуди реших да имам трето детенце...просто така се случи, а преди години бях си дала обет, че никога няма да махна детенце, независимо кога и колко пъти ще ми се случи да зачена Simple Smile

# 324
Здравейте о от мен сладурани Simple Smile
Поздравления и от мен за мамите решили се на 3-то дете. Щом имате възможност е прекрасно да имате повече дечица, аз имам 2 сестри и винаги вкъщи е било много весело и забавно.
Неспането вече го приемам за нормално, не ми се е случвало да се наспя нормално от 5 месеца Sad 
От няколко дни имам болки ниско долу като се движа и нещо започнаха да ме притесняват, защото не минават. В петък съм на ЖК и ще видим какво ще каже доки за този проблем.

# 325
Neve76
не съм целяла никой да обидя, смятам, че е достойно да имаш повечко деца.
За мнението ми с 2-те максимум, е за ад няма естествен прираст. Всичко това е от екологична гледна точка никой не го признава. проблемът не е  замърсяване, свършване на ресурсите.... бла бла
Проблемът сме ние. Прекалено много сме. Но не смятам, че е  тук мястото да го коментирам, знам, че ще отнеса негативни коментари. Не очаквам да го разберат хората. Край на темата.

the_witch
Аз болки имам близо 2 месеца вече, под корема и в свивките на двата крака или сиреч мускулите на слабините. Болките са от тежестта на коремчето, нещо като мускулна треска е при мен.  Rolling Eyes Пия си витамините, защото те имат магнезии, а той е полезен за мускулите.

# 326
Шаварче, за да сложа и аз финал на темата, само да вметна, че ни най- малко не съм се обидила, просто репликирах. Всеки следва желанията и интуицията си.
Относно болките, нямам болки, но зачестиха тия подготвителни контракции, особено вечер .

# 327
Шаварче ползваш ли колан? Аз си купих преди два месеца, изхарчих се маса лев, а да съм го слагала 2-3 пъти. Просто ми беше неудобен и имах чувството, че ще навреди на бебо. Онзи ден си го сложих пак като ходих на ЖК. Дали от това, че корема ми е вече по-голям, но се чувствах прекрасно, даже си направих разходка пеша близо 3ч. и след това ни кръст ме боля, нито ме опъваше надолу.

# 328
И аз по едно време имах болки ниско долу, обадих се на доки и той ми каза, че може бебка да ме рита по някакви си органи(забравих им името newsm78) и за това да ме боли, но всичко беше за няколко дни, от тогава съм нямала. А и тези контракции ги получавам и по време на разходка, даже понякога се налага да спра за малко  ooooh!, но и това ще отмине.

# 329
Mamushker като те чета какви оплаквания имаш, все едно за мен си писала, чувствам те като астрален близнак...хихихи, то не е и смешно. И аз имам от тези подготвителни контракции, безболезнени са , доста често ми се стяга корема и става твърд и бебо понеже се е разположил в ляво и явно там му е по голямата част от телцето, елате вижте какво става, крив корем и супер твърдо.
   Много ви се възхищавам на тези, които все още можете да се разхождате, аз от около месец с тия болки и това тежене на корема не мога да излизам сама...казаха ми и на мен да си купя поддържащ колан, но намирам само по сайтове, Шаварче твоя от сайт ли го поръча? Понеже гледам, че са на размери и различни модели аз искам да пробвам, ама вече се замислям...то малко остана да се набутвам излишно...не знам,по-малко ходя, повече лежа и си спинкам, май спането е единственото нещо, с което нямам все още проблем, спя до 11:30 Simple Smile
Мечо какво стана сряда мина, избра ли вече къде , какво...как мина с д-р Диков.
Има ли мами от Стрелбище?

Общи условия

Активация на акаунт