Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 30 007
  • 761
  •   1
Отговори
# 300
vitaivan, ако питаш всичко ти обясняват, показват,
при мен имаше една сестра много възрастна, записала съм й името, която преглеждаше бебоците и гърдите на майките. нали дават в началото стъклено шише с 20мл АМ и 20 мл вода (+глюкоза на което бебе му трябва), та тя всеки път като минаваше на визитация питаше как сме с коластра, кърма, като й показах какво излиза, каза, ааа, ти нямаш нужда от това шише, слагай бебо само на гърда, не давай от шишето, а според мен излизаха някакви капки коластра  newsm78
и така, потръгнаха нещата.
в началото също като бебо не беше при мен нощта и сутринта рано, ходих при бебо и въпреки че бяха дали АМ акушерките ми показаха как да сложа бебо на гърда и ме насърчиха да стоя там да кърмя бебо, нищо, че спеше, захапа Simple Smile усеща мама.
Мила jos, дано и аз имам и твоят късмет и попадна на такива акушрки, понеже ти си по-опитна определено, можеш ли да ми кажеш, тъй като ще съм секцио, след колко време ще ми позволят да видя бебка, по моя информация след като излезнеш от реанимация, след около 12 часа, ако всичко е наред. Исках също да те попитам, тъй като в преди секцио си задължен да си в обикновена стая, наистина ли леглата са толкова неудобни. Благодаря ти Hug Hug Hug

# 301
vitaivan, не мога да ти помогна с такава информация, може би зависи от състоянието ти, зависи и в каква стая си. за бебетата добре се грижат. може да питаш твоя док или да се обадиш на старшата акушерка в родилното и да я питаш. пращам ти на лични телефоните. да зададеш всички въпроси около това да получиш по-компетентни от моите евентуални иамгинерни отговори.
Милица беше нощта след раждането до сутринта на кислород, като превантивна мярка, т.к. беше 5 дни преди термин. Слава Богу всичко беше ок и ми я донесоха в кошарката в стаята, където бях с още една родилка тогава и бебето й. през това време докато беше  с маската, ходих аз при нея, можех да ставам, маската сутринта я нямаше така че спокойно я сложих на гърда, след 3 часа пак и после бяхме заедно.
ти, ако ти позволят да станеш, винаги можеш да отидеш при бебо и да го видиш, никой нищо няма да ги каже, само си гледаш по гривничката да не се объркаш кое е (аз я видях при раждането пък и от следродилна зала до горе я държах на гърдите ми като ме караха с количката, но ако не си видяла бебо добре може да се объркаш), никой няма да ти забрани.
за леглата помня, че имаха някакъв ръб желязо ли беше като да сядаш, ама аз пък го използвах да посядам на него, че беше твърд, на калъч, за да не сядам директно на Д-то  Joy
то неудобно ти е дори да лежиш, ако ще да е на матрак тед  Mr. Green не съм забелязала самото легло да е неудобно за спане, просто то не те свърта... като се окопитиш, слагаш възглавницата на стената и по-добре се седи. за леглата нямах претенции, пък и за 3 дни - еее Wink
не знам какво имаш предвид под "обикновена стая", питай акушерката най-добре къде ще те настанят преди и след секциото.
и аз не знам дали ще съм секцио, надявам се да съм нормално, но по-натам ще поразпитам и за това.

# 302
Здравейте...да се допитам и до вас..Казаха ми,че имам малка шийка и пулса ми е доста ускорен...това означава ли,че ще родя секцио? Майка ми има приятелка която и казала,че жените с малки шийки задължително със секцио раждали

# 303
При нас и за раждалите секцио карат бебетата веднага в стаята. Даже майката може още да не се е освестила от упойката и бебето си я чака в кошчето. Вече тя ако не иска, може да помоли да го преместят в общата стая, докато поспи и се възстанови малко.

IrinaPetrova, това пак ли някоя позната, или приятелка го е казала?. )
За тези въпроси се консултирайте с лекарите си, от тях зависи как точно ще родите и те най-добре познават състоянието ви.

# 304
За малката шийка ми го казаха когато бях ходила в спешното понеже ми беше прокървяло,а до колкото пулса всяка вечер си го меря.И понеже консултацията ми е малко далече за това попитах Wink

# 305
А някои от Вас ще ходи ли в събота в Скай Сити?
Какво има в събота в скай сити?  newsm78

# 306

Какво има в събота в скай сити?  newsm78
[/quote]

Sky City Mall
Заповядайте на нашето училище за родители!

16 февруари, от 10:00 часа, в Sky city Mall

Раждането: как да го познаем и какво ни очаква в болницата Лектор – д-р Антония Петрова, акушер-гинеколог в медицински център „Пентаграм”

Съпътстваща тема: Кърмене – важни съвети

Очакваме Ви!

За повече подробности, моля посетете http://www.facebook.com/izamama  или ни пишете на info@smart-sm.bg

# 307
  • София
vitaivan, ако питаш всичко ти обясняват, показват,
при мен имаше една сестра много възрастна, записала съм й името, която преглеждаше бебоците и гърдите на майките. нали дават в началото стъклено шише с 20мл АМ и 20 мл вода (+глюкоза на което бебе му трябва), та тя всеки път като минаваше на визитация питаше как сме с коластра, кърма, като й показах какво излиза, каза, ааа, ти нямаш нужда от това шише, слагай бебо само на гърда, не давай от шишето, а според мен излизаха някакви капки коластра  newsm78
и така, потръгнаха нещата.
в началото също като бебо не беше при мен нощта и сутринта рано, ходих при бебо и въпреки че бяха дали АМ акушерките ми показаха как да сложа бебо на гърда и ме насърчиха да стоя там да кърмя бебо, нищо, че спеше, захапа Simple Smile усеща мама.

Мила jos, дано и аз имам и твоят късмет и попадна на такива акушрки, понеже ти си по-опитна определено, можеш ли да ми кажеш, тъй като ще съм секцио, след колко време ще ми позволят да видя бебка, по моя информация след като излезнеш от реанимация, след около 12 часа, ако всичко е наред. Исках също да те попитам, тъй като в преди секцио си задължен да си в обикновена стая, наистина ли леглата са толкова неудобни. Благодаря ти Hug Hug Hug

Ще ти кажа, как беше при мен, родих в МД секцио в 8.45 сутринта, донесоха ми го после в реанимацията да си го гушна за 5 мин, после качиха бебето на 12ти етаж, там са ВИП стаите, сега пак ще си платя за такава, на следващата сутрин рано ме раздвижиха и ме качиха на 12ти етаж, веднага отидох в стаята на бебетата да си я видя и гушна и да и да я сложа на гърда, казаха, че ще ми я дадат в моята стая на следващия ден, за да се възстановя още малко от операцията, но да ходя на 3 часа да я слагам на гърда и да си я виждам. На следващия ден си беше при мен.

Айде дано да се засечем заедно да раждаме с някой от вас Simple Smile

# 308
Здравейте!  bouquet Връщам се от разговор за раждането и контрола при гинеколог. Всичко е наред с бебо, най-вероятно ще се роди около 3 килограма. За раждането...нещо много ми стана спокойно. Сама ще съм в сюита, мъжа ми ще е при мен, ако се наложи ще спи при мен.Бебето ще си е при мен. За упойките ще обсъждаме на място,ако искам какво е най-добре. Абе за сега не се очакват проблеми, доволна съм от докторите и болницата,бебо е добре и.... ми спокойна съм!  Simple Smile
За магнезия ми каза да си продължавам с него щом ми е по-добре и не ми се схващат краката толкова (аз затова го пиех).
Сега отиваме да вземем един бейбибокс от лелята на мъжа ми.

# 309
  • София
Здравейте и от мен,

Днес реших да си поспя до по късно ( 10 ч. ). После сготвих и сега си гледам сериала от 12 ч. по Нова  hahaha hahaha hahaha днес ще се отдам на пълна почивка, че утре ще имам повечко неща за вършене, а и ще ходим да сключим брак с моя приятел. Peace Най - накрая  hahaha hahaha hahaha
В събота съм на ЖК при моята АГ и вече нямам търпение. Искам вече да си видя моята кукличка  Heart Eyes newsm32

# 310
Днес ходих на гимнастика за бременни в НСА - много ми хареса - всеки вторник и четвъртък има занимания - ако има желаещи може да се видим и там Simple Smile
[/quote]

Може ли повече информация: от колко, и трябва ли предварително да се обадя, че ще идвам? И къде точно в НСА, че е бая голямо там. С удоволствие бих идвала и аз.

# 311
Здравейте на всички очакващи мами. Най накрая и аз да се наканя да си направя регистрация в форума, като досега само съм се ровила за информация в него. Ние сме в очакване на нашата трета рожба към средата на април. Ще ми бъде изключително приятно да споделям с вас вълненията около бременността, раждането и след него. Пожелавам на всички един приятен и изпълнен с усмивки ден Grinning Grinning Grinning

# 312
Здравейте на всички очакващи мами. Най накрая и аз да се наканя да си направя регистрация в форума, като досега само съм се ровила за информация в него. Ние сме в очакване на нашата трета рожба към средата на април. Ще ми бъде изключително приятно да споделям с вас вълненията около бременността, раждането и след него. Пожелавам на всички един приятен и изпълнен с усмивки ден Grinning Grinning Grinning
Добре дошла   bouquet и ти пожелавам само хубави емоции до края.

# 313
Хайде аз след denise78 да кажа - хич не ми е спокойно.  Mr. Green  И все по-нервно ми става. Термина ми е 1 април и хем ме гони паниката вече от самото раждане, хем ми се иска да минат тия седмици вече и да излиза бебка, че вече...не мога да ям, не мога да спя, походката пингвин я специализирах вече и даже я модифицирах на охлюв-пингвин и все нещо ме боли - крака, ръце, кръст...
Горе-долу поспах нощес от 22:30 до 6:00 с 4 ставания (само) до 00-та. Дребната от сутринта непрестанно се върти и май си промени позата  newsm78. А дано да е слушала докторката и да се е наместила правилно. Praynig
С киселини съм от 8:00 часа  Crazy едва дишам обаче пак се натъпках на обяд. Килата въобще не ме притесняват (аз съм като ходеща клечка с корем сега +8кила дотук). С баткото качих 20 кг, но като че ли сега с по-малкото кила повече ми тежи newsm78. А постоянно ми се яде - сладко, солено и ...люто. Кисело хич не ме блазни.
За Скай сити-то - много ми е близо и ми се иска да дойда обаче едва ли ще издържа седнала или права даже. Ако не съм полулегнала 30 минути ми е максимума преди да се скапя.
Поне жената мина днес и ми изчисти и сега съм доволна. Снощи направих опит да изчистя с прахосмукачката едни ужасно дразнещи ме  #Cussing out трохи обаче мъжа ми ме разкри и сложи вето на моите нещастни опити  Mr. Green Crazy.

# 314
За тая лекция в Sky City трябва ли някакво записване?

Ако не съм изпуснала вече срока и няма кой знае какви бюрократщини по записването ще отида Simple Smile

кой от вас ще ходи... не е зле да си кажем по едно здрасти и пием по кафе след това Wink

Общи условия

Активация на акаунт