Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 29 996
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Цитат на: Petya1908 link=topic=702529.msg24311733#msg24311733date=1360569310
Към мамите с предна плацента - как усещате Бебо?

Аз съм с предна плацента, но си я усещам нормално бебка. Има моменти, в които само се върти - тогава я усещам леко, иначе нощем е много бойна. Надава всякакви удари и шутове, понякога имам усещането, че ще ми пробие дупка. Сега вече е малко по-кротка може би и утеснява вече, но пак не ме оставя много много да спя... Wink

# 181
Относно креватчето, имахме известни проблеми, докато открием модел, който да ни удовлетворява изискванията, но все пак намерихме.

Тъй като планирам да кърмя, включително и нощем, исках да може да се маха напълно предната решетка на леглото и да го съединя с нашето от моята страна, за да може да не ставам по няколко пъти на нощ, а просто да придърпвам бебето, да го накърмя и да го сложа обратно в неговата част на леглото. Обаче ми се иска все пак, ако го оставям през деня само в стаята, да мога да сложа решетката. При повечето модели обаче слагане и махане на решетката изисква гедоре или поне отверка. Тъй като реших, че не е това момента да засиля уменията си за боравене с гедоре, търсихме легло с решетка, която да може да се слага и маха с голи ръце.

Освен това ми се искаше да е масивно дърво, а и по възможност да е българско Simple Smile

В крайна сметка намерихме легло на Арбор, което да удовлетворява всичко Simple Smile Поръчахме го 140/70, за да може да го ползваме по-дълго.

Комбинираните легла не ми допадат от една страна, защото не са от масивно дърво, от друга, защото, както предположи sweet_maniche, планирам да устройваме детска стая едва след време и тогава не мисля да съобразявам обзавеждането с бебешко легло. Освен това планираме и второ дете, така че се надявам малкото легло да си има нов обитател след време.

# 182
  • София
На море отиваме, само чакам да се роди бебка и правя резервация Simple Smile далече съм от мисълта да я държа по цял ден  на плажа, но сутрин и късно следобед ще и е добре, а и на каката не искам да и спестя морето, толкова добре се чувства там Simple Smile

Това ни е тортата от вчера Simple Smile Ния стана на 3 годинки, черпя ви виртуално  Hug

# 183
Момичета,аз да попитам за прането Rolling Eyes
Мислите ли че е одачно да пера на бебка дрешките в пералнята,при положение,че се перат работни дрехи в нея(и то много замръсени newsm78 И аз мислех на ръка(знам че е кофти,но...)
Момичета за Malibuto.На дизайн е много готина,но аз не можах да намеря добри отзиви за нея и я отказахме,пишеше че се чупела рамата.Иначе е мн.готина,особенно дисни вариянта с Мики Маус WinkВижте потърсете,не искам да съм лошия вестоносец Peace не ми се обиждайте  bouquet Peace

Да,и аз бях на това мнение за Малибу-то,но ми разясниха,че наистина в началото когато е излезнал  модела са имали проблеми с рамките,но вече са различни и не се чупят и проблема е бил като цяло за Хаук,но сега са по-различен дизайн и няма проблем Wink

# 184
Тортата е разкош, много обичам красавицата и звяра. Embarassed
Красивите детски на дисни, не като сегашните  Tired

# 185
Към мамите с предна плацента - как усещате бебо? При мен е много странно, има дни когато е много активен обикновено през уикенда (сигурно ни чува като си говорим с баща му), има моменти когато не се включва ден/два. Или е поспаланчо и мързеливко или аз съм по-безчувствена. Но вчера така риташе, че чак си ме наболяваше. Другото, което ме дерзае е как да различавам подготвителните контракции от ритането и хълцането и мърдането на бебчо.

И аз съм с предна плацента и също усещам бебо на периоди - някой път цял ден не го усещам, а друг път - не се спира Simple Smile Усещам предимно, когато се надупи от някоя страна и ми се издува корема или го чувствам като схващане на мускулите (не знам какво точно прави тогава) Simple Smile От време на време усещам и ритници, но не са чак такива, че да не мога да спя (или просто съм по-безчувствена) Grinning

За леглото - ние взехме от Арбор - има колелца, които могат да се махат; има и опция да става на люлка; само няма скрин към него, но така или иначе нямаме и място за скрин.

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 14:49 от animal

# 186
Да се отчета след прегледа:
Беболина е 1502 г, ок си е, прилича на мен   обаче още си е седалищно, засега вървиме към секцио, лекарката ми се скара за кг - аз съм +11 в 30г.с., но много им поздрави, най-хубавото е, че намаляваме лекарствата за задържане от 3 по 1, на 2 по 1 за една седмица, после още една седмица по 1 път на ден и ги спираме.

# 187
Момичета пожълтяват ли ви ноктите? Онзи ден си свалям лака и отдолу чисто жълти нокти, оставих ги без лак сега да видя дали е от него, но все още са си жълти. Досега такова нещо не ми се е случвало. Дали пък не е някакъв недостиг на витамин?

Маги браво за прегледа, прати и много здраве на лекарката  Joy екстра са си ти кг.

# 188
леле, ако на теб ти се карат за + 11кг, мен трябваше да ме набият, защото съм +14/15 (пак 30та седмица) Grinning Килограмите се смъкват после, важно е бебето да е добре Simple Smile

# 189
И аз съм с предна плацента,но бебка реши ли да ме срита как си трябва се стряскам понякога и охквам Laughing Сега се е  прицелила в ребрата,много и харесва LaughingИначе вчера беше по-спокойна,изтягаше се и се наместваше,чак вечерта ме срита по-така Crazyсигурно да си отмъсти за дето я бутах с пръст да се размърда Laughing А онзи ден когато празнувахме раждането на едно бонбонче,е цяла вечер беше box в корема ми.Но вече понамаляват движенията,нали им става тясно в квартирката Laughing
MagieS браво на малката бобонка.То има време за обръщането,а и нали има някъкви упражнения PeaceА за килцата и аз като другите момичета бях +13 Blush Laughing,та АГто ме спука от бъзик и ми каза да внимавам Flutter

# 190
Момичета пожълтяват ли ви ноктите? Онзи ден си свалям лака и отдолу чисто жълти нокти, оставих ги без лак сега да видя дали е от него, но все още са си жълти. Досега такова нещо не ми се е случвало. Дали пък не е някакъв недостиг на витамин?

Ако ти е бил в червената гама лака - да случвало ми се е. Такива лакове направо ги хвърлям, защото мисля че са вредни.  newsm78
Мен днес докторката ми нареди да си лежа повече и все на ляво, че диването онази вечер прави лупинги и явно се е наместила не как си трябва. Даде ни три дни да се позиционираме правилно  ooooh!. Взимаха ми кръв, записвахме тонове. Всичко е ОК само позицията....

# 191
Привет и от мен в новата темичка, страхотна е Simple Smile
Относно креватчетата- нашето е от сестра ми, то е дървено обикновено креватче с чекмеджета, дето после става на юношеско, ама виждате, колко ще се ползва за юношеско, ще купуват нов креват, не искат да ползват този. За нас добре дошло , един разход по-малко, а и креватчето е много запазено, само матрак ще трябва да купим нов.
По повод стриите, имам само стрии от пубертета на дупето и малко по бедрата, нови все още не са ми излезнали, мажа се с крем против стрии на Дева и за сега съм доволна.
Със спането нямам никакви проблеми, болежките си ги имам, болят ме ставите и кръста, едвам се въртя в кревата, но явно това не пречи на съня ми, спя си до 11, 11 и 30, е ставам сутрин към 7 и нещо, изпращам мъжа на работа, пия хапчета и пак лягам и заспивам.
Мечо и аз ходих при д-р Диков Simple Smile, много съм доволна от това, което ми каза, принципно няма проблем в момента с приемането на пациентки, ние с теб сме с един и същи термин. Много исках да раждам при него, но просто условията и обстановката в Тина Киркова ме събориха и за сега ще раждам в МБАЛ Надежда.

# 192
emetoem и мен това с ТК ме притеснява  newsm78.В сряда имам час с доктора да поговорим и ще решавам.Другото място е Софиямед,но там все още не съм се спряла на доктор.А Диков,моя генеколог ми го препоръча,а и четох че е избран за най-добър акушер-генеколог миналата година.
Охх и аз незнам,ще видим след сряда Tired

# 193
MagieS, и на мен докторката от женската консултация все ми прави забележки.  Mr. Green
То че са ни в повечко килцата, това е ясно... но така се е случило  Mr. Green Аз поне нямам някакви хормонални проблеми и сама съм си виновна - всичко е от ядене.  #2gunfire Вече нямам никаква воля  Sad

# 194
аз съм + 9, а не прекалявам с яденето, ям два пъти на ден основно и то без хляб, и по 1-2 плода между другото, така че да не ни правят много забележки, няма да гладуваме я Grinning

Общи условия

Активация на акаунт