Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 30 006
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
Е, току що купих слинг и 2 броя пелени за повиване. Остава да взема  малко бодита с къс ръкав от 3-6месеца и малко ританки и спирам. Ей хавлия нямаме още. Мога да накарам някоя роднина да купи.

За килата, не знам какво мрънкате, това е в границата на нормалното даже са ви малко. newsm78
Има някои проучвания за майки дето се въздържат от хранене по време на бременност... последствията не са хубави.
Предпочитам да се храня повече, отколкото да пия хапчета.  ooooh!

# 196
Sunny, честита ви рожденичка, да расте здрава и щастлива  Hug

за моренце и ние сме се наканили, нека да се роди бебо и ще видим, да изберем дати Simple Smile

Mamushker,  ако си за нормално, не ти ли каза как да стимулираш бебо да се обърне?
Скрит текст:
може да опиташ - заставаш на пода на колене и се подпираш напред с лакти, стоиш така по 2-3 минути, ама ако ти е напрежение, ставаш и по-рано, прави го колкото може по-често, също правиш разкрачен стоеж и се накланяш от кръста напред без да свиваш коленете, като протягаш ръце право напред успореднии натискаш леко напред с тях, по 2-3 пъти. като дишаш и издишаш съшевременно и го правиш бавно. после се изправяш, разпускаш и още 2 пъти го правиш, ако можеш.
също ходи бавно пеша като се стремиш да не си стискаш краката един в друг. ама и обяснение...
дано се завърти  Peace  понякога това става и по-късно, ако е по-малко бебо.

# 197
jos не е застанала седалищно, а по-скоро косо с главичката надолу. Аз пък как го обясних.... ooooh! Тя все надясно се бута да иде и от там май идва проблема.  С главата надолу е но под ъгъл. Иначе я измериха 2250 г. - не е дребна май. newsm78 Докторката каза, че понеже се завира все в дясно и няма опора в ляво може да пукне мехура... Sick

Та ще лежа наляво щом трябва, само дето отляво и кръста и крака ми е схванат.  Blush

# 198
Здравейте Simple Smile

Sunny, да ти е жива и здрава бъдещата кака.
dandeto, на мен често ми пожълтяват ноктите от тъмни лакове и честа смяна. И тогава използвам една основа за лак 3 в едно нещо си.
Ние поръчахме легло на АВ мебели и количка - http://www.bebe-best.com/baby-design-sprint-plus-2012-bebeshka-k … reen-p-37215.html - на мен на живо много ми хареса, някой беше питал за нея. Към края на месеца ще си ги вземем.

Аз чакам тази седмица преглед и се надявам хемоглобинът ми да е спрял да пада, че беше малко под 100 преди месец, дано помагат хапчетата. Иначе съм +14 и не ми тежат. Имам добър апетит Mr. Green
Вече усещам бебето значително по-рядко, преди беше постоянно. Интересно ми е накъде се е обърнало, не мога да преценя.
И това е от мен май  Sunglasses Записах се.

# 199
Здравейте и от мен. ))))
Ходихме днес на кино с щерката, само последните 10-15мин вече и омръзна, но иначе филмчето го биваше. )))) Сега обяснява как ще водим и бебето на кино.  Laughing

За леглата, мисля съм писала вече, в началото ще ползваме едно кошче люлеещо от мъжа ми, после ще видим. Или леглото на Калина, или ще правим и за бебока ново легло, като направим стаята за щерката.

И да ви попитам, смятате ли да купувате от тези Антиколик шишета?
http://www.koalabebe.com/product/581/tomi-tipi-tommee-tippee-shi … yna-opakovka.html

В немските форуми доста ги хвалят, те разбира се си ползват на д-р Браун
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6563&cat=39

# 200
Привет на всички мами отново!
Ходих да гледам Хоук Малибу на живо Simple Smile честно казано за цената си е добра, имам някой забележки, но все пак няма да я ползвам вечно и ще ги преглътна. Иначе в магазина ме зарибяваха за Кам Фамили към 1000 лв пак комбинирана със зимен кош, столче, столче за кола. Не мога да си изкривя душата, че е доста по-добра и като материя и изработка, колела, багажника е огромен, но все пак е двойно по-скъпа.
Относно килограмите аз съм 10+ и винаги ми правят забележка, но все пак съм над 1.70 м. По принцип не бих казала, че апетита ми се е увеличил дори напротив, ям по-малко от преди особено сега с тези киселини, а и корема ми е постоянно подут от началото на бременността. В началото се вързвах на доки, но сега добре добре и ми е все тая. Познавам мами, които не са спирали да ядат и са качили 9-10 кг,  и други които са пазили хранителен режим и са сложили 30 кг.  За съжаление аз не се движа много, така ми е наредено и може би от това качвам килца, въпреки липсата на апетит.

# 201
Mirama, благодаря, че ме запозна с тия шишета, за пръв път чувам,
сега имам две или три неползвани на avent, но ако не мога да кърмя бебо и ще трябва да ползвам шишета може би ще се насоча към такива, ако ще купувам. за на д-р Браун съм чувала само...  Embarassed
ама нали не ми се е налагало да ползвам шишета, ей, на - пропуснала съм новостите.
поне за колики не мисля, че помагат капки или чай, но този механизъм ме заинтригува.

# 202
jos, в Германия много ги хвалят, хората които ги ползват казват че имитират доста добре естественото хранене и дори при кърмене, ако се налага дохранване това не отбива детето. Трудно се пиело от шишето и се изисквало усилие точно както при сученето.

# 203
аз смятам да си купувам такива Simple Smile

# 204
Здрасти  Mr. Green
По последните теми - бебето на море няма да водя, ама то просто защото ме мързи, аз на море не съм ходила последните 10 години, няма баш сега с бебе да се втукна  Laughing Ако беше по-близо, сигурно щеше да ми се ходи повече.
За леглото -една приятелка може да ми даде, но сега пък баща ми изрази желание моето бебешко легло да пребоядиса и лакира и да ми го даде, а така или иначе друго няма да ги карам да купуват, поне тоя кеф да му направя.  Thinking И аз така ще сваля рамката и ще си го държа до мен.
Сутиени за кърмене не съм поглеждала още, предпочитам да изчакам да видя дали ще има някаква промяна в гърдите.
Килограмите ми са +7-8 варират. Но явно съм качила, де. Доскоро варираха 6-7.
jos, в Германия много ги хвалят, хората които ги ползват казват че имитират доста добре естественото хранене и дори при кърмене, ако се налага дохранване това не отбива детето. Трудно се пиело от шишето и се изисквало усилие точно както при сученето.
Такова ми препоръчаха на Медела, обаче го видях наживо и не мога да покажа линк.
Ама да знаете, че има и други марки, затова ви го казвам  Laughing

# 205
Аз единственото легълце, което намирам на колелца е на Arbor (българско).
Има два размера 120/60 и 140/70.
Ние може би ще вземем по-малкото. Пробвах го в магазина - струва ми се много лено за местене от стая в стая или пък да си го ролнеш до самата спалня нощем. Може да му се маха предната решетка.
Разбира се единствения проблем е че няма скрин, т.е. трябва да се купи отделно. На самата фирма производител не ми харесаха скринчетата, които продават, та ще се наложи да търсим нещо подходящо.

# 206

Аз имам проблем и се чух с АГ-то и тя ми каза да си взема - долопрокт или прокто-гливенол, но категорично и отказах тъй като с мазане мисля, ефект няма да има, та се разбрахме да си взема Цикатридина - глобули...вижда ми се по добър и ефикасен вариант. От днес мисля да почна да ги слагам та да видим какво ще стане, че в събота съм на преглед и каза, че ще ме гледа да види какво е положението с хемероида  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Според мен преди да купуваш и слагаш каквото и да било по добре се консултирай с АГ-то си.
Иначе за успокоение - промивка с смрадлика.
[/quote]

Благодаря за отговора Simple Smile Обадих се на АГ-то каза, че има някакви мазила, но неиска да ми изписва нищо - много е против комбинацията лекарства и бременни. Каза ако не мога да трая да отида да ме види, но аз и отказах веднага Naughty  hahaha  Препоръча ми диетка - това бил най-ефикасния начин за чревни проблемчета. За Цикатридина ММ веднага беше готов да ходи още първия ден да ми го взима, но в интернет като четох листовката пише при бременност и кърмене консултация с лекар. Абе ще си карам с тетрата и диетката пък дано се оправи  ooooh!

# 207
За кошарките и ние днес си капарирахме нашата най-накрая  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

# 208
Аз мисля такива шишета да си купя,ако се наложи понякога да го храня от шише. По принцип са най-популярните тук против колики и също пише,че са подходящи,ако трябва да комбинираш понякога и да храниш детето с шише, в смисъл не се отбива лесно.
http://www.bol.com/nl/p/difrax-s-fles-zuigfles-250-ml/9200000005168853/
За килограмите мен никой не ме пита колко съм.
Днес бях на егохраф, малкия е добре, с главата надолу. В момента се излегнал плътно в дясно и сигурно затова почва да ме рита когато лежа на дясната страна. Слушахме тонове, гледаха как функционира плацентата. Всичко изглежда добре,но в сряда съм на гинеколког и ще говорим подробно. (Тук т.нар ехоскописти правят тези подробни ехографии и изпращат информацията на гинеколкога). Няма да е голямо бебе, дребчо ще се роди като баща му явно. Ама като го гледам тати му сега не е дребчо.  Mr. Green

# 209
За количките да пиша пак - и аз си бях харесала Малибу, също и Eagle на Хаук, имам една количка Хаук отпреди 13 г. в мазето, не е мръднала. Но сега качеството на марката май идва от Китай, та се колебая за нея. И аз четох отзивите за чупещата се рама.

Общи условия

Активация на акаунт