Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 29 932
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Добро утро и от мен,

Е най накрая тази нощ успях да се наспя като хората. Въобще не съм усетила кога ММ е станал и излезнал за работа. Но след няколко неспокойни нощи - най накрая настъпи и моят час за отмора. hahaha
Бързо оздравяване на всички и няма да се предаваме - още малко остана до финалната права.

# 526
Добро утро!
Аз успях да спя, с едно ставане до тоалетна, и точно когато се изправих ми се схвана крака/ прасеца, и паднах на земята/, нищо фатално, но мъжът ми се притесни, прави ми масажи. За втори път ми се схваща същият прасец, същият крак, и пак през нощта, а си пия магнерота.
Другата седмица съм в частната клиника на преглед/ по ЗК не ми се занимава от както е болнични АГ, защото ще трябва да ги вдигна и тях във въздуха,т.е. да се скарам, нали ми казаха, че лекарят в другата смяна преглеждал пациентите на моята АГ на добра воля Whistling/, ще кажа на док. не ми се звъни сега, не мисля, че е чак толкова важно, освен това съм ок, почти преборих настинката/вируса/грипа, каквото е било там.
Не бързам с раждането, имам още задачи, които съм планувала и не са свършени, а и детската стая ще е готова края на март. Има къде къде по-тежки неща в живота

# 527
Добро утро и от мен, докато ви изчета...
Преди малко се прибрах от ЖК е пак ме изнервиха. Трябваше да ми издадат документите, 45 дневния болничен и направление за ПКК, но се оказа, че се е сринала системата и не могат, та утре пак трябва да ходя и в сряда да дам кръв, а мислех утре да пътувам при нашите, че и там имам ангажименти за вършене  Whistling

# 528
Добро утро и от мен...

Тази нощ и аз нещо не можах да спя като хората, сънувах само някакви щуротии, ставах 2пъти до ВЦ. (((
Мисля днес да прескоча до моята лекарка на частно, че имам разни оплаквания пък не ми се чака до четвъртък.
В четвъртък пък трябва да отида за да ми напише и 45дневния болничен, че нали по документи ми води термин 6ти април...

# 529
А аз, понеже от днес почвам да ходя пак на лекции, нещо съм се развълнувала явно, та сънувах, че съм по Еразмус в Истанбул  Crazy И трябва там да си избера клиника за раждане  Joy

# 530
  • Пловдив
Добро утро и от мен Crazy
И аз цяла нощ не съм спала, но е заради кашлицата ooooh! кошмарна е - тъкмо заспочна да се унасям и се появява кашлица Sad Цяла нощ не съм мигнала, а заради мен и мъжа...

Днес трябва да отида да си взема последния болничен, преди 45 дневния, но моята АГ е в болница и сега трябва да ходя до другия край на града #2gunfire ...А мъжа взе колата... Очаква ме едно дъъъъълго пътуване с градския транспорт #Crazy

За киселините - май вече писах, но открих, че при мен се появяват от пиенето на вода Rolling Eyes Спрях чистата вода и карам на чайове и айрян - киселини НЯМА newsm44 Иначе за дъвката съм напълно съгласна, че помага -- миналата бременност що дъвки ми минаха през устата hahaha И сега съм се запасила (с еднинствените на нашия пазар, за които знам че са без аспартам), че трудно ги намирам, но от близо седмица не ми се е налагало да прибягвам до тях Twisted Evil

За витамините - пия 2*1 фолиева + 1 на ден феро фолгама и прегнакеър. При мен се налага, заради прекалено ниския хемоглобин Peace
С предната бременност витамини не съм пила, но сина ми се роди 3,710кг ooooh! Изключително бързо и лесно, надявам се и сега да е така Praynig
Иначе и аз не съм фен на синтетчните витамини, но е факт, че откакто ги започнах имам подобрение в състоянието Peace

Petya1908, това за смесеното хранене и мен ме озадачи и то много Rolling Eyes Синът ми беше с доста обострен ГЕР и всички гастроентеролози ме съветваха да правя всичко възможно, за да е САМО на кърма, понеже тя се приема най-добре от бебешкото стомахче. Е, усппяхме да се пребортим и той така и не опита АМ, а "запознанството" с първият ентеровирус го направи на 2 години и малко Mr. Green

Mirama, това за изтръпването на ръката и аз знам, че е накакъв симптом на бременността - плода натискал някаква вена или аорта и от там се появявало... Не бях чувала за такова нещо, но наскоро една приятелка ми спомена Peace
Дано да минава бързо Peace

# 531
svetlanavaleva,щом нямш сеиозни оплаквания не го мисли.Чела съм за момичета с левкоцити 17-18 и след раждането всичко е ок.Зали знаеш,че левкоцити се завишават и о притеснение,жега,ядене,така че споконо. Peace
Момичета ето снимка на леглото на бебка:
Скрит текст:
С таткото много си му се кфим Mr. Green
Аз утре съм на преглед във Фемина-биометрия с доплер
ani27 много е гадно така ooooh! На мен ми се сучи някъде в 5месец веднъж и после цяла седмица ме наболвше кракът.Но сега с майнезия не съм имала проблем,освен с ръцете през нощта,като Мира,но не толкова силни, просто дразнещи.

# 532
Момичета искам да Ви питам нещо ,на мен ми е първо раждане и ми е мн притеснено а и ме е страх ,мисля да раждам нормално без изор на екип ,но колебанията са ми Шейново или Тина Киркова да избера,ако някой има повече инфо може ли да пише,напр. отношение на персонала когато не плащаш,и тн.. напр в Т.К. бебетат си ги дават след раждане  на майките да ги гледат ,а Шейново те се грижат за тях,с посещенията как стой въпроса ,кой и кога може да те посети и да види бебето .

# 533
Здравейте коремчета.
Не зная при вас как е, но аз с всеки изминал ден се чувствам все по-уморена и уморена, а не правя почти нищо. Остават ми 2 седмици на работа и направо нз как ще ги изкарам Sad
Сутринта ходих да си направя изследвания и се оказа, че серумно желязо тъпата ни лаборатория не прави, сега пак трябва да бия 200 км до Сф, за да си го направя. Дано поне другите ги направят, че смятам да вдигам скандали този път.
Лека седмица на всички  bouquet

# 534
eli_r и аз за сега съм се насочила за ТК,но с екип заради доктора който ще ме изражда живи и здрави.Отношението е като на всякъде,различно.Моя приятелка ражда там преди 4 години(без екип) и е много доволни,да не говорим,че и спасиха живота(залепнала плацента).Ако не си с екип свиждането става през едни стъклени врати,там им показваш бебето.Ако си с екип и 2 стая,могат да се качат притеб.На роднини снаха им ражда преди 2-3 седмици там(секцио,че беше с близнаци) и тя много доволна.И аз бях малко против,но там ще бъда.А за Шейново незнам нищо Peace

# 535
Момичета искам да Ви питам нещо ,на мен ми е първо раждане и ми е мн притеснено а и ме е страх ,мисля да раждам нормално без изор на екип ,но колебанията са ми Шейново или Тина Киркова да избера,ако някой има повече инфо може ли да пише,напр. отношение на персонала когато не плащаш,и тн.. напр в Т.К. бебетат си ги дават след раждане  на майките да ги гледат ,а Шейново те се грижат за тях,с посещенията как стой въпроса ,кой и кога може да те посети и да види бебето .
и в Шейново може да си е при теб бебето, но трябва да кажеш като те приемат. Бащата може да види бебето след раждането, а за отношение нз и на мен ще ми е за първи път

# 536
Мечо, креватчето е много хубаво Simple Smile
Аз също се колебая между ТК и Шейново, аз също мисля да раждам без екип, но искам да си платя упойката, защото прага ми на болка е мн нисък. Та исках да попитам някой дали знае дали може така или упойката върви само с екип, както е в Окръжна болница?

# 537
  • Пловдив
Пффф, пак аз...
Тъкмо рзбрах, че е излезнал резултата от изследването за таласемия Rolling Eyes ...За съжаление - положителен или както се казва - честито на печелившите... Сега и синковеца трябва да го мъкна по лаборатории, да изследваме и него Sad
Денят не започва никак добре Crossing Arms

# 538
Момичета искам да Ви питам нещо ,на мен ми е първо раждане и ми е мн притеснено а и ме е страх ,мисля да раждам нормално без избор на екип ,но колебанията са ми Шейново или Тина Киркова да избера,ако някой има повече инфо може ли да пише,напр. отношение на персонала когато не плащаш,и тн.. напр в Т.К. бебетат си ги дават след раждане  на майките да ги гледат ,а Шейново те се грижат за тях,с посещенията как стой въпроса ,кой и кога може да те посети и да види бебето .

Аз лежах в ТК за задържане и отношението към мен беше супер. Повечето акушерки бяха много мили, докторите също. Мисля да си раждам там без избор на екип. Мои приятелки също са много доволни без да плащат за нищо. Посещенията по принцип са от 16ч. до 18ч. но и по друго време не паравят проблем...
Относно Шейново, от личен опит не мога да кажа нищо. Моя приятелка роди там преди 4г. и беше много доволна, но познавам и много недоволни...
 Жената на братовчед ми роди миналата год. в Шейново и хич не е доволна. Била е без екип в стая с 2 жени с екип, които казали, че въпреки, че са си платили, нито 1 член на екипа не е присъствал на раждането и не е дошъл да ги види след това.
Всичко е въпрос на късмет, на какви хора ще попаднеш като екип.

# 539
Нз.момичета май си чист късмет  newsm78,за Т.к чувам  че има разделение на отношение  на 2ри и 5 ти етаж , а за Шейново чувам добри отзиви за отношението и грижите за бебето ,само дето за Шейново може да ти пойскат некой лев за почерпка ,което пак няма да е  900 де. #Crazy #Crazy
За Шейново опойката може да се плати самостоятелно,виж в ценоразписа им ,май беше към сто и нещо  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт