Грижи за косата - 91

• 49 934
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • В полите на Пирин планина
Аз снощи се омазах с рициново,кокосово масло и маска еликсир ултим (всичко забъркано) обаче ме мързеше да се къпя и спах така с "чорап" на главата и сутринта измих,косата блещука отвсякъде и е супер мека  Heart Eyes

Извинявам се ако въпросът ми прозвучи глупаво, но как успявате да спите с тези неща? Аз веднъж съм пробвала, но ми убива, пречи ми... като цяло въпросната нощ не успях да спя. Бях на косъм да стана в 4:30 да се къпя.  Laughing

И на мен ми се струва мисия невъзможна подобно начинание  Flutter

може ли някой да ми обясни как смесвате готови маски с рициново масло и други масла - тези маски които се купуват от козметичните магазинчета ли са? и АПТЕКИТЕ, РАЗБИРА СЕ? Или някакви други специални маски? И които се слагат за по 5 минути преди къпане?
Същите маски. Аз ги смесвам и слагам само по дължините - да кажем, от ушите надолу. А корените мажа само с масла.

# 721
Lady Brinne благодаря, а така седиш 30 минути и повече нали? Колкото можеш повечко? А защо не мажеш цялата коса с маслата, те само за скалпа ли са? И съответно - ако се смеси цялата смес - масла и маски, и се нанесе навсякъде по косата - не е ли по-лесно? Какво губя така?
Благодаря!   bouquet

# 722
и един друг въпрос малко встрани от темата, ако позволите - кое е по-щадящо - каната, или боята без амоняк?

# 723
Lady Brinne благодаря, а така седиш 30 минути и повече нали? Колкото можеш повечко? А защо не мажеш цялата коса с маслата, те само за скалпа ли са? И съответно - ако се смеси цялата смес - масла и маски, и се нанесе навсякъде по косата - не е ли по-лесно? Какво губя така?
Благодаря!   bouquet

Масла+маска слагам на дължините. Това понякога, а друг път - само масла по цялата коса. Някак си не ми се иска да слагам готова маска / все пак е химия, силикони / в корените. Но пък много добре се хидратират дължините с нея.

и един друг въпрос малко встрани от темата, ако позволите - кое е по-щадящо - каната, или боята без амоняк?

Къната, ако е чиста, без разни химически добавки.

# 724
къната е тази индийската по лев и нещо, с индийката с точка на челото отпред, ако се сещаш?

Благодаря за отговора, не съм се сетила за маски че хидратират, наистина са ми по-сухи върховете като слагам масла само на корените най-вече.

# 725
къната е тази индийската по лев и нещо, с индийката с точка на челото отпред, ако се сещаш? - сещам се, но тази къна е пълна с химия, изобщо не ти я препоръчвам; ако искаш да се боядисваш с къна виж темата в Красива мама за къната - там има много инфо от всякакъв характер, вкл. и за други индийски билки  Peace

Благодаря за отговора, не съм се сетила за маски че хидратират, наистина са ми по-сухи върховете като слагам масла само на корените най-вече. - пробвай  Grinning косата става чудесна, особено, ако си редовна в правенето на маски

# 726
 Hug благодаря!

# 727
От скоро ползвам масла за косата ,но имам чувството,че косата ми много почна да пада от тях.Възможно ли е?

# 728
  • в 1001-та нощ
напълно  Peace

# 729
От скоро ползвам масла за косата ,но имам чувството,че косата ми много почна да пада от тях.Възможно ли е?

Защо?

# 730

Някой ползвал ли е това: http://www.zlatnaribka.com/protein-v-dve-stapki-za-silno-iztosht … ep-protein-118-ml
Бихте ли го препоръчали и има ли ефект от него?

# 731

Защо?
Мисля, че е напълно възможно прекомерната употреба и пренасищане на масла да ти запуши порите, съответно корените на косъма и това да предизвика косопад. Корените се задушават. Алена, поправи ме ако греша, но мисля, че това е причината. Извинявам се, че се намерсвам  bouquet

# 732
aDaMaNt^ ,   perlita   e написала че отскоро ползва масла.Понеже аз мажа дъщеря си вече 1 година и затова питам. Не съм забелязала косопад при нея, напротив постоянен ръстеж на нова коса.

# 733
Защо?
и аз съм от тези , на които им се засилва падането на коса , като  мажа скалпа с масла
 маслата запушват порите на кожата на скалпа , и тя не може да диша и пада повече коса , вероятно  , за да подобри  дишането на кожата там ,

вече много, много рядко слагам масла , ако се случи , то е по протяжението на косата , а не в корените , никога там...

# 734
Може би има значение дали успявате добре да ги измиите (не искам да кажа, че не си миете косите само да отбележа ), просто все пак те са мазни и мисля, че не винаги се усеща съвсем правилно дали са измити и съответно се образуват наслагвания, предполагам, че и времето на престой е голям фактор  Peace  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт