Грижи за косата - 91

• 49 924
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря за отговора момичета Simple Smile Точно този ефект не търся,най-вероятно е за много мазни коси..И вече незнам с какво да си  мия  косата Sad.  А някой мил ли си е косата със сапун и ако да , какъв Simple Smile

# 706
  • В полите на Пирин планина
Благодаря за отговора момичета Simple Smile Точно този ефект не търся,най-вероятно е за много мазни коси..И вече незнам с какво да си  мия  косата Sad.  А някой мил ли си е косата със сапун и ако да , какъв Simple Smile

Какъв е проблемът с редовите шампоани?

# 707

Прекалена химия и ми се искаше да си забъркам нещо домашно Simple Smile

# 708
  • В полите на Пирин планина

Прекалена химия и ми се искаше да си забъркам нещо домашно Simple Smile

В зоя.бг има натурални шампоани, за които мога да кажа добри думи, а също и за шампоана на Фитокод, който е с много меки пенители.

# 709
  • Пловдив
Здравейте!  Simple Smile

Искам да ви попитам как ползвате рициновото масло? Число, смесено с други масла, добавено към готова маска  newsm78? По колко слагате от него? Аз си поръчах 2 шишета от зоята и в момента съм намазана със зехтин и рициново, но много трудно се нанася, да не говорим, че повече от половината шише смесих със зехтина  ooooh!. Ми аз ако всеки път слагам по толкова, трябва мин. по 2-3 шишета на месец да купувам. Следващия път мисля да добавя към готова маска да видя как ще е. Дано лесно се отмие...

# 710
  • Велико Търново
Наистина рициновото масло е доста гъсто/моето е купувано от аптека и пак е такова Wink/,слагам по 1-2 лъжици/косата ми е с дължина под раменете/,останалата част е жълтък/по желание/,зехтин,кокосово масло,жожоба,няколко капки розмарин Hug Когато ползвам само масла,нанасям в корените и по дължините;когато смесвам готова маска/рядко го правя/ с рициново масло,не смея много да втривам в скалпа-заради съставките в готовата маска-нали тя се слага само по дължините.. Thinking

# 711
  • в 1001-та нощ
Здравейте!  Simple Smile

Искам да ви попитам как ползвате рициновото масло? Число, смесено с други масла, добавено към готова маска  newsm78? По колко слагате от него? Аз си поръчах 2 шишета от зоята и в момента съм намазана със зехтин и рициново, но много трудно се нанася, да не говорим, че повече от половината шише смесих със зехтина  ooooh!. Ми аз ако всеки път слагам по толкова, трябва мин. по 2-3 шишета на месец да купувам. Следващия път мисля да добавя към готова маска да видя как ще е. Дано лесно се отмие...

участва в не малка доза в състава на доста любими маски, вкл. ластисайзера  Peace спокойо мож по мъничко да добавяш и в купените маски  Peace

ролята на маслата  да участва в хидро-липидния слой - по повърхността на косъма, с тази комбинация се задържа влага, т.е. влага, задържана от маслото, само масло - само по себе си - няма какво да прави освен да омазни  Peace

# 712
Рициновото го смесвам с един балсам на Мил Мил и така го слагам на косата си,преди да се изкъпя,иначе много трудно се отмива. Simple Smile

# 713
Аз снощи се омазах с рициново,кокосово масло и маска еликсир ултим (всичко забъркано) обаче ме мързеше да се къпя и спах така с "чорап" на главата и сутринта измих,косата блещука отвсякъде и е супер мека  Heart Eyes

# 714
  • София/Горна Оряховица
Въпроса ми е към по-запознатите: дали спрей с такова съдържание може да навреди на косата ми ?

Скрит текст:
C12-15 ALKYL BENZOATE, CYCLOPENTASILOXANE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, HOMOSALATE, CYCLOHEXASILOXANE, DICAPRYLYL CARBONATE, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, TOCOPHERYL ACETATE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, LUFFA CYLINDRICA SEED OIL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, MEDICAGO SATIVA (ALFALFA) EXTRACT, JUGLANS REGIA (WALNUT) SHELL EXTRACT, HYPERICUM PERFORATUM EXTRACT, ISOPROPYL MYRISTATE, TRILINOLEIN, OLEOYL TYROSINE, TRILINOLENIN, TRIOLEIN, TRIPALMITIN, TRISTEARIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, OLEIC ACID, FRAGRANCE (PARFUM). [BI658]

Спреят е слънцезащитен, на него пише, че е подходящ за лице, тяло и коса.
Продуктът е този: http://www.bioderma.com/fr/nc/les-produits/nouveautes/product/action/2267.html

П.С. Иначе за тяло е много хубав  Laughing . Но не знам дали да го изпробвам на косата си. Идеята ми е преди басейн лекичко да впръскам в ръцете си и да го нанеса по косата, така или иначе след това ще бъде измита. Но все пак да се допитам до вселенската сила на форума  Mr. Green .

# 715
  • Пловдив
Аз снощи се омазах с рициново,кокосово масло и маска еликсир ултим (всичко забъркано) обаче ме мързеше да се къпя и спах така с "чорап" на главата и сутринта измих,косата блещука отвсякъде и е супер мека  Heart Eyes
                                                                                                                                                                     Малка лисичке, на суха коса ли нанесе или на леко влажна, като еластисайзъра? Благодаря за отг., момичета   bouquet

# 716
                                                                                                                                                                     Малка лисичке, на суха коса ли нанесе или на леко влажна, като еластисайзъра? Благодаря за отг., момичета   bouquet
На леко влажна , че на суха засъхва гадно  #Crazy

# 717
  • в 1001-та нощ
Въпроса ми е към по-запознатите: дали спрей с такова съдържание може да навреди на косата ми ?

Скрит текст:
C12-15 ALKYL BENZOATE, CYCLOPENTASILOXANE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, HOMOSALATE, CYCLOHEXASILOXANE, DICAPRYLYL CARBONATE, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, TOCOPHERYL ACETATE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, LUFFA CYLINDRICA SEED OIL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, MEDICAGO SATIVA (ALFALFA) EXTRACT, JUGLANS REGIA (WALNUT) SHELL EXTRACT, HYPERICUM PERFORATUM EXTRACT, ISOPROPYL MYRISTATE, TRILINOLEIN, OLEOYL TYROSINE, TRILINOLENIN, TRIOLEIN, TRIPALMITIN, TRISTEARIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, OLEIC ACID, FRAGRANCE (PARFUM). [BI658]

Спреят е слънцезащитен, на него пише, че е подходящ за лице, тяло и коса.
Продуктът е този: http://www.bioderma.com/fr/nc/les-produits/nouveautes/product/action/2267.html

П.С. Иначе за тяло е много хубав  Laughing . Но не знам дали да го изпробвам на косата си. Идеята ми е преди басейн лекичко да впръскам в ръцете си и да го нанеса по косата, така или иначе след това ще бъде измита. Но все пак да се допитам до вселенската сила на форума  Mr. Green .

няма начин да е добре за кожата, пък да е вредно за косата  Peace кожата е жива тъкан, косата е мъртви клетки, спокойно го ползвай  Peace

# 718
  • Varna

Извинявам се ако въпросът ми прозвучи глупаво, но как успявате да спите с тези неща? Аз веднъж съм пробвала, но ми убива, пречи ми... като цяло въпросната нощ не успях да спя. Бях на косъм да стана в 4:30 да се къпя.  Laughing

# 719
може ли някой да ми обясни как смесвате готови маски с рициново масло и други масла - тези маски които се купуват от козметичните магазинчета ли са? и АПТЕКИТЕ, РАЗБИРА СЕ? Или някакви други специални маски? И които се слагат за по 5 минути преди къпане?

Общи условия

Активация на акаунт