Грижи за косата - 91

• 49 924
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Е добре де,мацката,която видяхме на видеото си хвана косата с фиби на мокра коса.Сигурна съм,че ако си я направя тази процедура за една нощ,то на другата сутрин косата ще ми е мокра/когато махна фибите/.А ако я изсуша със сушоар,то пак имаме топлинна обработка и се губи смисъла... newsm78

# 691
Не искам да споря, но от опит съм го разбрала  Peace Те пък тези продукти за топлинна защита са толкова смешни, но това е друга тема  Laughing Не искам да споря  Peace

защо мислиш , че са смешни ? измислица ли са ?
питам , защото сега купих за едно момиче такава топлинна защита и се засилих да купя една друга такава , друга марка и сега ме разколебаваш ..

# 692
Не се подигравам sweety !  Засмях се защото ме убеждаваш упорито в нещо, за което отлично знам че не е така Simple Smile  Hug Ana_karenina ами козметичен трик са! Няма как да те опази от 200 градуса правене с преса Simple Smile Повече ефект срещу топлинна обработка има маска с масло от пшеничен зародиш и мед ...

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 22:21 от Мъник

# 693
Накарахте ме да се замисля имат ли ефект наистина тези неща.Аз не ползвам,но и вече много рядко си изправям косата.Не знам логично ли е да те защити това от топлината на преса,която се нагрява до 200,че и повече градуси.

# 694
Накарахте ме да се замисля имат ли ефект наистина тези неща.Аз не ползвам,но и вече много рядко си изправям косата.Не знам логично ли е да те защити това от топлината на преса,която се нагрява до 200,че и повече градуси.
Не съм се замисляла,не ща и да се замислям  Laughing
Факт:
Като мина с преса косата без да съм сложила нещо по нея,непосредствено след минаване с пресата косата ми пари,с термозащита-не!
За сешоара и пресата: За пресата ясно,че гори.За сешоара-ако оставя косата си сама да изсъхне имам мека,хвърчаща коса,с издухване със сешоар-суха,твърда коса!
Извода си го правете вие (ако искате)  Simple Smile Аз използвам и преса,и сешоар,и  термозащита,както и още един куп проф. продукти.

# 695
И аз ползвам преса + сешоар + задължителна термозащита и както Godaiva казва и един куп проф.продукти , определено с термозащита косата не цъфти  Peace

# 696
Не съм се замисляла,не ща и да се замислям  Laughing
Факт:
Като мина с преса косата без да съм сложила нещо по нея,непосредствено след минаване с пресата косата ми пари,с термозащита-не!

За сешоара и пресата: За пресата ясно,че гори.За сешоара-ако оставя косата си сама да изсъхне имам мека,хвърчаща коса,с издухване със сешоар-суха,твърда коса!
Извода си го правете вие (ако искате)  Simple Smile Аз използвам и преса,и сешоар,и  термозащита,както и още един куп проф. продукти.
Значи има ефект от подобни продукти!
Иначе и на мен ми харесва повече изправена коса издухана със сешоар отколкото с преса, защото при първата косата има повече обем и жизненост,а с пресата някак слепва и изглежда по-рядка. Но пък аз съм с природно права коса и не ми се е налагало да "укротявам" буйна чуплива или къдрава коса. Има коси, които само с издухване не задържат гладкия и прав ефект.

# 697
  • Пловдив
Момичета,как процедирате с кокосовото масло за косата Rolling Eyes Мажете навсякъде или само по дължините?Щот мойте корени са бързоомазняващи се и се чудя newsm78  А затопляте ли напр. със сешоар?

# 698
  • В полите на Пирин планина
Момичета,как процедирате с кокосовото масло за косата Rolling Eyes Мажете навсякъде или само по дължините?Щот мойте корени са бързоомазняващи се и се чудя newsm78  А затопляте ли напр. със сешоар?

Аз мажа първо корен, т.е. правя масаж и след това нанасям и по дължините. Маслото няма да направи косата по-мазна, дори напротив - подпомага регулирането на омазняването. Не затоплям, а слагам найлон.

# 699
  • България <3
Момичета, може ли да ми препоръчате нещо за подхранване, което мога да го ползвам не само на дължината, а и по-към корените или на самите корени...? Понеже се изправям и си правя вафли и за краищата имам серум, маска и арганово масло.. но корените ми остават малко незащитени и се чудя какво мога да ползвам. Simple Smile

# 700

и как точно използваш термозащита , че не ми е ясна работата -
като я измиеш , изсъхва донякъде , пръскаш  със спрей , чакаш да изсъхне и после с пресата ли ?
какво друго се използва , за да се запази косата отгоренето ?

# 701

и как точно използваш термозащита , че не ми е ясна работата -
като я измиеш , изсъхва донякъде , пръскаш  със спрей , чакаш да изсъхне и после с пресата ли ?
какво друго се използва , за да се запази косата отгоренето ?
Излизам от банята,попивам излишната вода с кърпа,пръскам спрей, слагам олиото на Макадамия
Скрит текст:
,завивам с кърпа за 10на мин. Махам кърпата,слагам термозащита (в момента нектар термик на Керастаз),издухвам със сешоар (имам непоносимост към мокра коса и е абсурд да я чакам да съхне сама) и след това минавам с преса.Понякога слагам и  това,то също има термозащита и заглажда
Скрит текст:
.За финал кристали само по връхчетата!

# 702
 Здравейте.Искам да попитам дали някой от вас си прави домашен шампоан,от няколко дни чета из интернет и попаднах на този:
2-3 с.л.хума
1/2 сок от лимон
Но ме спира хумата,за която знам че изшушава косата.Моля, ако някой го е ползвал или си прави друг да сподели мнение,благодаря предварително Simple Smile

# 703
  • София
Аз се опитах веднъж да си измия косата с хума и наистина много суха стана. Краищата като сламена метла бяха. Трудно се сресах.... не ми хареса. Но пък и не сложих балсам. Исках да видя какъв ще е ефектът от хумата. Може би с балсам ще е по-добре.

# 704
Аз по принцип съм с бързоомазняваща се коса,и въпреки това след един опит с хума на косата,стана изключително суха и неприятна на допир,не бих повторила Peace,но пък за сметка на това си правя страхотни маски за лице с нея Peace

Общи условия

Активация на акаунт