Трудно проговаряне -тема 11

• 58 479
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз се разровх в документите от болницата. Родих нормално, изплака веднага, теста е 8 или 9/10 на не знам си коя минута и 10/10 след това. По спомени го пиша. Нормално раждане се води. Плацентата ми започна да старее много рано.
При нас оределено има зацикляне. И ехолалия предполагам...Хич не ми се иска да се гмурвам в темата за ехолалия и да започна да чета и без това бавно и сигурно потъвам в някаква дупа от известно време Sad
Повтаря всичко каквото кажа. На въпроси също отговаря странно.
-Как се казваш?
-Какзваааш сеееее Ясен.-отговор
-На колко години си?
-Годинииии.......де( аз се намесвам и казвам,че е на три)..Годиниииииии...ти(три)

Ние непрекъснато говорим за неговото НЕ говорене пред него и определено показваме, че ни притеснява. ooooh!
Да не говорим, че дядо му от извесно време му подвиква "Няма ли да проговаряш? Време ти е, стига си се лигавил!"
 Tired

# 646
И ние, мислейки си, че не разбира  Blush

Трябва повече да го хваля  и по-малко критики и мрънкане май....

Вече пием Ескимо  Peace

# 647
И ние, мислейки си, че не разбира  Blush

Трябва повече да го хваля  и по-малко критики и мрънкане май....

Вече пием Ескимо  Peace

Ескимото е отвратително на вкус и мирис.

Някой пробвал ли е Krill Oil?

# 648
  • София
...Плацентата ми започна да старее много рано.
При нас оределено има зацикляне. И ехолалия предполагам...Хич не ми се иска да се гмурвам в темата за ехолалия и да започна да чета и без това бавно и сигурно потъвам в някаква дупа от известно време Sad
Повтаря всичко каквото кажа. На въпроси също отговаря странно.
-Как се казваш?
-Какзваааш сеееее Ясен.-отговор
-На колко години си?
-Годинииии.......де( аз се намесвам и казвам,че е на три)..Годиниииииии...ти(три)

Ние непрекъснато говорим за неговото НЕ говорене пред него и определено показваме, че ни притеснява. ooooh!
Да не говорим, че дядо му от извесно време му подвиква "Няма ли да проговаряш? Време ти е, стига си се лигавил!"
 Tired

el_P, не мисля, че това е ехолалия, а просто че се учи да отговаря и си изпробва възможностите. Трябва да се разровя, мисля, че Елена мина през този период. Отговаряйки на въпроса със същите думи + отговор.

Я кажи как са установили, че плацентата стареела?

На моята епикриза (на Елена де) пише "плацента и пъпна връв - без макроскопски изменения". Това дали значи, че са изследвали след раждането за проводимост?

Леле какви въпроси задавам, пълният лаик  ooooh!

И проклетата жълтеница, да не я забравяме...

Ескимото и нашето няма да го огрее, у -жа -сно е!! Никакъв шанс, направо ще повърне като й го дам. Ще търся алтернативи, а моето - ако някой го иска - да каже.

# 649
  • София
По време на бременноста ми казваха степента на стареене на плацентата. Мисля че бяха три степени - първа, втора и трета. Докторът ми каза още в четвърти месец, че е по-вискоа степен от нормалното и ще се ражда по рано. Аз родих 17 дни преди термина. В болницата пък ми казаха, че ми е съвсем нормална плацентата и няма проблеми Rolling Eyes
Мисля, че гледат плацентата само дали е цяла( смисъл да е напълно паднала ). И аз не съм много запозната.
Жълтеницата му беше доста дълга, сигурно съм казвала.

# 650
  • София
По време на бременноста ми казваха степента на стареене на плацентата. Мисля че бяха три степени - първа, втора и трета. Докторът ми каза още в четвърти месец, че е по-вискоа степен от нормалното и ще се ражда по рано. Аз родих 17 дни преди термина. В болницата пък ми казаха, че ми е съвсем нормална плацентата и няма проблеми Rolling Eyes
Мисля, че гледат плацентата само дали е цяла( смисъл да е напълно паднала ). И аз не съм много запозната.
Жълтеницата му беше доста дълга, сигурно съм казвала.

Уффф за колко неща е имало човек да с епритеснява и да мисли дали са ОК, аз си мислех, че ако нямаш някакви оплаквания и неразположения и болести, всичко си е наред, и през ум не ми е минавало дори ...

# 651
Не, не проверяват плацентата "за проводимост" след раждането.  Peace Проверяват я дали е цяла.
Ако не сте ходили "на частно' на женска консултация най - вероятно не са ви правели Доплер на плацентата (това е проводимостта ѝ). Или, ако не сте имали показания за това - изоставане на плода, намалени околоплодни води, заболявания на майката и др. Обикновено на фаталната морфология в 21-22 г.с. правят Доплер. То, не е кай знае какво, като изследване. С ехографа се проверява как се кръвоснабдяват артериите на пъпната връв.

# 652
Момичета вижте какво си харесах
http://www.youtube.com/watch?v=co2JG5q89wM&feature=g-upl

Тези дни все тъпча малкия с най-различни омеги, хрумна ми че лененото масло, фъстъченото масло, олиото и всичко друго можем да си го правим сами. Да не говорим, че така ще има естествен витамин е в достатъчни количества.

Всичко почна с една стара кафемелачка, на която се ядосах, че не може да прави ленено масло и ММ който и забучи бормашина и направи мазало.  Simple Smile

# 653
el_P, ехолалията е нормален етап от проговарянето. Не се тревожи излишно.
Защо нищите толкова това за кислородния глад newsm78. При нас скенера нищо не показа, а ЯМР. Хриси също имаше продължителна жълтеница, но билирубина и беше в норма. Но около 2 седмици си беше жълта, отпусната и трудно се хранеше, защото заспиваше. Първия месец я хранех с шише, а после кърмих. За плацентата нищичко не знам.   Blush и апгара и също.
Днес Христина беше в настроние с главно Н. Изтървах си нервите  Tiredи аз.

# 654
Искам да попитам майките запознати с аутистичното поведение. Малката от известно време взема по 2 неща в ръцете си, първо бяха кукли, после едни джуджета, а сега едни плюшени играчки и така с тях се разхожда. Не дава да й ги вземеш от ръцете, реве, даже на улицата излизала с тях. Та това някакъв атистичен вид поведение ли е, това ли е стеоретип?

# 655
  • Бургас
Мишо също дълго време беше с физиологична жълтеница - може би около 40-45 дни след раждането започна да отшумява. ЛЛ каза просто да го кърмя, че ще отмине. Апгара му при раждането беше 10. Плацентата ми беше ІІ-ра степен при раждането. Развиваше се съвсем нормално, проходи на 10 месеца, беше си едно усмихнато и жизнено бебе /е като изключим реването първи няколко месеца от колики/. И преди съм писала - промени се след ваксината за шарка, която се поставя на 13 месеца  Sad

Гала, Мишо правеше същото. Дори и сега понякога го прави, но вече по-рядко. Според психоложката е стериотип, който отшумява с времето.

# 656
Искам да попитам майките запознати с аутистичното поведение. Малката от известно време взема по 2 неща в ръцете си, първо бяха кукли, после едни джуджета, а сега едни плюшени играчки и така с тях се разхожда. Не дава да й ги вземеш от ръцете, реве, даже на улицата излизала с тях. Та това някакъв атистичен вид поведение ли е, това ли е стеоретип?

Виждала съм деца в норма да го правят. Точно същото. В нашата детска градина.

Ние нямахме никаква физиологична жълтеница. Роди се точно на термин, секцио и в идиално състояние. 4 кила прасе при положение че аз съм 50 кг с мокри гащи. И до година и половина си беше отвъд нормите.

# 657
Не знаех, че има нещо лошо в носенето на играчки. Аз винаги съм я подтиквала "Да звеме мечо на разходка/ДГ".. newsm78
ednakaka какви пробиотици препоръчваш?

# 658
Ели няма нищо лошо в носенето на играчки  Laughing, предполагам Гала се притеснява защото не дава да й ги вземат, но мисля че и това може да се приеме за нормално тъй като има деца които не си дават играчките. Моят син винаги излиза с играчки навън, най-често са коли (всеки път различни) и в повечето случаи не прави проблем да ги даде, но и той иска насреща нещо  Mr. Green т.е. склонен е на размяна. А понякога даже решава, че му пречат да бяга например или да се пързаля и дава да ги прибера.

# 659
Аз се притеснявам, че тя с часове само това прави, разнася ги из стаята, понякога им говори нещо. Нищо друго не иска да прави. Сега скрих цветята, че да видим.

Общи условия

Активация на акаунт