Отговори
# 75
Аз в майчин дом в София не бих отишла доброволно, какво остава за ЖК, но това си е мое лично мнение Simple Smile Не поставям под въпрос лекарите там - сигурно добре си вършат работата. Ужасната мизерия, тоалетните с дупка в земята ме побъркват(особено ако се наложи да ги ползваш със солидно коремче). От друга страна пък там където има тоалетни чинии хигиената е под всякаква критика ooooh! ooooh! С две думи много ме е гнус да не лепна нещо от посещенията ми там  Crazy

Ако имаш допълнително здравно осигуряване е много удобно - няма да плащаш допълнителните прегледи, които се налагат по време на бременността  Peace

За мен не е водещото луксозната обстановка. Имам много лоши спомени от първото ми раждане и за мен е важен специалиста. Но за ЖК, която ще е просто формалност в моя случай, нямам конкретни изисквания. Знам само, че когато настъпи момента на раждане искам да има добър лекар на който да разчитам, а болницата да има неонатология, която да е на ниво.

# 76
Tanishte , Pampers и аз съм в Майчин дом. В четвъртък ще се записвам за ЖК. Ако нещо допълнително трябва, ще ви споделя Wink Виждам,че май преди вас ще я посетя. Simple Smile

Ще чакам с нетърпение. Mr. Green
А ти при кой лекар си?

# 77
Д-р Георгиева.

# 78
lemOn и аз ще чакам да дадеш инфо. Simple Smile

# 79
Tanishte , Pampers и аз съм в Майчин дом. В четвъртък ще се записвам за ЖК. Ако нещо допълнително трябва, ще ви споделя Wink Виждам,че май преди вас ще я посетя. Simple Smile
Ще чакам и аз да разкажеш, че на следващия ден съм аз  Mr. Green а я кажи по ЗК ли ще се записваш?

# 80

Аз вече се записах на ЖК в МД, но не съм по ЗК. Те трябва да са ви казали при коя акушерка сте и отивате с лична карта, снимки от досегашните прегледи и сумата, която е за воденето на ЖК. Simple Smile

# 81
# 82

Аз вече се записах на ЖК в МД, но не съм по ЗК. Те трябва да са ви казали при коя акушерка сте и отивате с лична карта, снимки от досегашните прегледи и сумата, която е за воденето на ЖК. Simple Smile

Аз доколото знам сумата за частната ЖК може да се внесе на два пъти, нали?
А картона, който те ни водят, ние ли си го купуваме, или те ни го осигуряват?
И още една питанка - като запишеш после дължиш ли сума за прегледите при лекаря или сумата за ЖК поема всичко?

# 83
Да, първият път е 355лв, втория 200 ако не бъркам.
Картонът е техен.
За прегледите доколкото знам ЖК поема всичко, но някъде четох, че ЖК включва само първото 4Д незнам със сигурност трябва да питате на място, че моят преглед е чак март.

# 84
bogi.vv, разпитвам те, защото разликата м-у часното и по ЗК е само 100 лв, но често бюрокращината по ЗК прави много спънки. Та се питам заслужава ли си? Ако часнтия прием поема всичко от до, то тогава няма смисъл от ЗК.

# 85
Аз не съм се интересувала, защото моят АГ не работи по ЗК, а много исках при нея да си водя ЖК Simple Smile

# 86
# 87
  • София
Уффф ooooh! толкова съм зле, чета, чета и май нищо не разбрах Shocked

Аз ходих в Света София (не Тина Киркова) за установяване на бременност и си платих. Сега се обадих на доктора да отида другата седмица пак - да се запиша за ЖК, но не ми стана ясно дали мога да използвам направления за ЖК или трябва да си плащам... и въобще плащали се по ЗК или не  newsm78

Много ще съм ви благодарна ако хвърлите малко светлина в моята тъмна глава  Hug

# 88
Уффф ooooh! толкова съм зле, чета, чета и май нищо не разбрах Shocked

Аз ходих в Света София (не Тина Киркова) за установяване на бременност и си платих. Сега се обадих на доктора да отида другата седмица пак - да се запиша за ЖК, но не ми стана ясно дали мога да използвам направления за ЖК или трябва да си плащам... и въобще плащали се по ЗК или не  newsm78

Много ще съм ви благодарна ако хвърлите малко светлина в моята тъмна глава  Hug

Отиваш при личния си лекар и искаш направление за ЖК. Някои от лекарите искат доказателство за установена бременност за да ти дадат направление - носи си документите дето са ти дали от прегледа. С направлението отиваш при АГ, който работи със ЗК и при който искаш да се следиш. Вземат ти направлението и почваш да се следиш там - не се плаща оттук нататък освен за изследвания, които не се покриват от касата  Peace

# 89
... и въобще плащали се по ЗК или не  newsm78

ЗК поема два ехографски прегледа и тук-таме някое кръвно изследване+урина. Всичко останало си го доплащаш. Бяхме смятали с моя приятелка и излезе, че това което е доплатила по ЗК е почти същата сума като на частно, сравнено с варненска болница. Но колко и какво ще доплащаш най-добре да питаш АГ-то, защото всяка болница и лекар са различни.

Общи условия

Активация на акаунт