Отговори
# 180
привет,

да се запиша и аз, от вчера се каня и все ми се гади и полягвам... Тези дни ми беше поминало, но вчера рецидивира. Засега съм добре днес обаче, да видим как ще бъда нататък  Mr. Green

кг все ми се струва, че съм качила, после обаче си влизам без зор в дънките, които си купих месец януари и осъзнавам, че не съм.  само ги разкопчавам при сядане - и копчета ме дразнят, и ластици, нищо не понасям и усещам, че скоро трябва да мисля за бременни дрешки, пък ще ме разкрият за секунди тогава...

# 181
привет,

да се запиша и аз, от вчера се каня и все ми се гади и полягвам... Тези дни ми беше поминало, но вчера рецидивира. Засега съм добре днес обаче, да видим как ще бъда нататък  Mr. Green

кг все ми се струва, че съм качила, после обаче си влизам без зор в дънките, които си купих месец януари и осъзнавам, че не съм.  само ги разкопчавам при сядане - и копчета ме дразнят, и ластици, нищо не понасям и усещам, че скоро трябва да мисля за бременни дрешки, пък ще ме разкрият за секунди тогава...
Здравейте мами  bouquet и аз съм като теб Шамс ту отшумява леко и изведнъж със пълна сила се връща Sick
за кг. незнам и аз то стова повръщане как да кача , не че искам де но по-късно и това ще стане  Mr. Green
Лек ден от мен връщам се да ви чета милички  Hug Hug Hug

# 182
Да се запиша и аз Simple Smile

На мен ми е първа бременност, но вече съм плюс 2 кила  ooooh!
И тъй като нямам никакво гадене и повръщане си хапвам. Не повече от преди, но по честичко.
Каквото такова. После ще мрем от глад и ще слабеем  Joy
И аз на 18 съм на втория преглед и предния път док ми каза, че щяла да ми даде нещо, с което да ида при личния и той да ми даде направления за избор мисля  Thinking
Ще я видим. И още не съм се записала за ФМ и БХС

Хубав ден на всички и вече да се разделяте завинаги с гаденето и болестите!  Hug

# 183
Привет и от мен Hug И аз вчера нямах сили за нищо в леглото ,само едни макарони сварих на милото -добре че не е капризен  Heart Eyes
Килца -2 ,ноо на обиколка се чувствам слон ,и не понасям нищо на корема ,трябва да е меко и широко Mr. Green
Гаденето мина , но тия киселини ще ме довършат ,вечер пия половин лъжичка сода и тогава успявам да заспя Mr. Green
Освен това имам чувството че стомахът ми е на половина -ям като мишле по половин порция и скъпия 
дояжда Laughing
В началото нямах проблем с храната ,а сега тестено ,препечен хляб,гевреци само ooooh!
Хубав ден и къш на оплакванията box

# 184
На мен ми се гади много когато съм гладна  Shocked Няма да ви казвам посреднощите как се събуждам все една 5 дена не съм яла. Държа моркови в хладилника и като ми се дояде по никое време измивам 2-3. С първата бременност нямах никакво гадене, никакви симптоми освен, че ми се спеше. Дори и на работа както седя на стола и заспивах. И на мен тестените храни най- добре ми действат, а доктора точно тях каза да огранича  Tired
Все още всички дреми ми стават, ама до кога  Mr. Green
Имам чувството, че усещам бебето да се мърда.  newsm78 Възможно ли е или е нещо друго? С първото дете сякаш към 5 м. го усетих.

# 185
Ех, за тия фетални морфолгии и БХС не можем да се разберем и това си е Simple Smile  Аз поне съм доволна, че мойта лекарка си върши всичко и няма защо да се записвам никъде. Не виждам нужда по-специално от 3D ФМ на този етап, а за 2D нейният ехограф си върши достатъчно работа. Иначе, действително, за БХС се взимат размери, които се записват според измерванията, тоест няма как да се направи БХС без никакъв ехограф. Лично за мен 3D  ехографът към момента е излишен, че даже и за втория се чудя - но живот и здраве, да няма проблеми.

Иначе, malina07, стискам палци този път да си спестите тревогите, но мислиш ли, че наистина ранната ФМ щеше да ги избегне? Най-много някой да беше видял нещо и да си махнала бебчето, което в момента е прекрасно дете....

ФМ в 12та седмица щеше да ми каже, че детето ми е наред, вместо да се пържа 1 месец с мисълта, че сигурно е с Даун, заради желаещи да припечелят на мой гръб лекари  #2gunfire #2gunfire

Според мен даже да беше направила първата ФМ и да беше ок, пак щеше да направиш втората. Т.е. пак щяха да открият каквото са ти окрили и разлика нямаше да има.
А Fosha не беше ли на преглед днес? Хайде докладвай ако не съм се заблудила нещо.

# 186
Ех, за тия фетални морфолгии и БХС не можем да се разберем и това си е Simple Smile  Аз поне съм доволна, че мойта лекарка си върши всичко и няма защо да се записвам никъде. Не виждам нужда по-специално от 3D ФМ на този етап, а за 2D нейният ехограф си върши достатъчно работа. Иначе, действително, за БХС се взимат размери, които се записват според измерванията, тоест няма как да се направи БХС без никакъв ехограф. Лично за мен 3D  ехографът към момента е излишен, че даже и за втория се чудя - но живот и здраве, да няма проблеми.

Иначе, malina07, стискам палци този път да си спестите тревогите, но мислиш ли, че наистина ранната ФМ щеше да ги избегне? Най-много някой да беше видял нещо и да си махнала бебчето, което в момента е прекрасно дете....

ФМ в 12та седмица щеше да ми каже, че детето ми е наред, вместо да се пържа 1 месец с мисълта, че сигурно е с Даун, заради желаещи да припечелят на мой гръб лекари  #2gunfire #2gunfire

Според мен даже да беше направила първата ФМ и да беше ок, пак щеше да направиш втората. Т.е. пак щяха да открият каквото са ти окрили и разлика нямаше да има.
А Fosha не беше ли на преглед днес? Хайде докладвай ако не съм се заблудила нещо.

За Даун единствено обективна е първата ФМ, в точно определен период. Във втората няма и какво да гледат за Даун, нищо не могат да видят. Там е за сърце, камерите дали работят, органите, броите пръстчета и т.н. Третата е за удоволствие май  Mr. Green

# 187
айде и аз да се похваля,май се оттървах от това чудо с Sickкг не съм качила досега(то нямаше и как)но като съм седнала дънките почват да ми опъват,а не ми личи  коремчето LaughingMugIuHkaмен ми е първа бременност ,но доколкото съм чела струва ми се твърде рано да усещаш бебока Hug

# 188
Момичета, ужасно много пишете, не мога да насмогвам Simple Smile
Подхванали сте темата за кг - аз се чувствам напълняла, но реално не съм - карам на солети и плодове, то няма как, тъй като при мен гаденето си продължава с пълна сила
Някой каза че плоския корем е изчезнал и трудно се гълта - и при мен е така
Като цяло обаче смятам, че всичко е много индивидуално и опира до ген, физика, начин на хранене и тн
Всички говорим за кг, но никой не спомена как и дали прави упражнения, йога и тн
Аз до преди спортувах, сега това много ми липсва, но знам че до 3месец не се препоръчва, а й нямам сили с това  Sick
Та споделяйте кой какво прави да черпим опит

# 189
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
MuJIuHka, аз също го усещам чат-пат, предния път към началото на 4ти месец го усетих, но на ФМ ми бяха казали, че са ми много елегантни тъканите, каквото и да значи и ако има връзка де  Laughing

# 190
Diadra,аз правих упражнения до преди да се разболея , мисля като се излекувам напълно да продължа. Тренирам на кростренажор на най-леката степен , хареса ми защото корема не се натоварва въобще. Аз искам този път да тренирам повече , защото миналата бременност имах Гестационен диабет и поти сигурно пак ще го имам . Там е важно да се спаза диета и да има физическо натоварване.

# 191
Сииловър, може този път да ти се размине...казват, че ни една бременност не е еднаква с другата
Така че не се настройвай предварително
Мен проблемът ми е, че незнам кое е позволено и кое не, но смятам да се консултирам и с лекаря на 28.02
Със сигурност съм чувала за йога-та,  че има много благоприятен ефект, но нямам личен опит - не съм посещавала йога до сега

# 192
  • София
 Здравейте момичета.Гледам темата за кг сте подхванали.Аз съм +1,но и вече нося панталона за бременни.Като си обуя друг и почва едно стягане,разкопчаване,с две думи теснички са ми вече.С предната бременност бях качила 10кг и се сбогувах с тях почти веднага след раждането,ама сега ми се струва,че няма да е така.На 04.03. ми предстои ФМ във Фемина и се надявам тогава да ми кажат пола на бебчо.С първото дене ми го казаха точно на първата ФМ даже със 100% сигурност и познаха.

# 193
Сииловър, може този път да ти се размине...казват, че ни една бременност не е еднаква с другата
Така че не се настройвай предварително
Мен проблемът ми е, че незнам кое е позволено и кое не, но смятам да се консултирам и с лекаря на 28.02
Със сигурност съм чувала за йога-та,  че има много благоприятен ефект, но нямам личен опит - не съм посещавала йога до сега
Аз просто съм си подготвена психически , а пък ако ме подмине  Heart Eyes
 Аз гледах много хубави клипчета  в youtube и на йога за бременни и въобще всякакви различни упржанения. Много ми харесват и тези с голяма топка , но за сега нямам такава топка. упражненията са много важни и ако бременната няма противопоказания е хубаво да се упражнява . Аз с първата бременност ме беше страх да се мръдна , да не вземе бебето да падне , въпреки , че нито зацапвания съм имала нито нещо , което да ме кара да не се движа. Започнах да правя йога зза бременни чак в осмия месец , ама то вече беше твърде късно, бях качила страшно много ( а диабета само усложнява проблема с килограмите ) . 

# 194
  • София
Момичета, ако това, което усещате са бебетата ви, ще сте някакъв медицински феномен Laughing

Има йога за бременни, аз ходих предишната бременност, но от 5 месец.  Физическата активност е прекрасно нещо.  Надявам се да си намеря начин да правя нещо и този път.

Общи условия

Активация на акаунт