Отговори
# 555
Добро утро момичета, лека и успешна седмица.
sisoni можеш ли да ми кажеш за олиото, което ползваш. Бързо ли попива, или остава мазно дълго време след като се намажиш?

# 556
Добро утро и от мен, момичета! Simple Smile

нямаше ме няколко дни и имам да чета мнооого странички Simple Smile До после, ще се върна да коментирам като ви изчета  Hug

# 557
  • Варна
Добро утрооо  Hug

И аз да се присъединя към ошашканите от това,че до скоро бях като парцал и с денонощно  Sick ,а от няколко дена нищо  .Нямаме угодия значи   Mr. Green  .Откога чакам да дойде този момент,а сега се стряскам нещо  Whistling .Утре съм на записване за ЖК.

Момичета,я кажете как сте емоционално ?Вчера ей така от нищото  направо сълзи ми потекоха  Rolling Eyes ,а уж се водя уравновесен човек .

sisoni,и мен ме интересува попива ли напълно това олио,че снощи се мазах с едно,което така и не попи изцяло.

# 558
Bebitka, емоционало съм..... нестабилна  Laughing
Вчера като гледах протестите по новините, започнах да рева  Shocked Така и не разбрах защо, ама ми стана много мъчно.

# 559
Здравейте, красавици!
Доста странички имах да наваксвам! Simple Smile
Много теми сте обсъдили от петък насам, даже не знам по коя да се включа.
Аз лично изпитвам огромно удоволствие да си гледам малката вкъщи и ми се иска да мога повече време да прекарвам с нея, а скоро и с новото бебче, живот и здраве. Може би в моя полза беше, че тя се роди точно преди  лятото, а се случи и хубава есен, та не сме се прибирали почти вкъщи два сезона! Прекарах най-чудното лято в живота си с малката. Аз честно да си кажа искам максимално да се насладя на децата си докато мога, а пораснат ли малко и тръгнат на детска, на училище - край, ще ме завърти всичко останало и вече едва ли ще мога толкова много време да им отделям. И не бих казала, че съм се занемарила - добре си изглеждам  Embarassed (макар и с някое килце отгоре), даже и на море си ходихме, на почивки, непрекъснато пътуваме и ходим на уикенди и разни веселби. Малката никак не ни е попречила да си живеем живота Simple Smile Затова съм толкова доволна. Сега ще видим новото попълнение да не ни разкаже игричката набързо  Grinning
Иначе за пишкането и акането, Стела я слагам на гърне откакто може да седи стабилно - още от 6-тия месец и нямаме проблеми. През деня като се присетя пак я слагам, не дебна в никакъв случай, но ако видя, че се напъва нещо или попръцква, сяда на кукцето. Тези дни, понеже вече ходим, взе да става и е голям смях  Laughing Другият проблем е, че се опитва да бърка вътре да проверява какво става и без контрол не става работата  Laughing
Извинявайте ако вече сте обсъдили тази тема, но вие казахте ли на близките си? Ние още си траем, дори родителите ни още не знаят. Смятаме да им съобщим като вляза във втория триместър. То при нас е малко страх лозе пази, защото най-първата ми бременност завърши с кухо яйце, та и със Стела си траяхме до последно, докато не ни разконспирираха  Grinning Този път не могат така лесно да разпознаят - хем съм с килцата отгоре, хем умората я приписват на това, че малката все още я кърмя нощем по веднъж дваж. Вчера бяхме при родителите на мъжа ми и успях на два пъти да си поспя през деня. Много беше хубаво Simple Smile
Хайде, че май се олях!
Поздрави и целувки и повече настроение в този мрачен ден   bouquet

# 560
malina07, и на мен ми откриха бактерии, но тия дни съм отново на преглед и ще видим как да ги махнем...какви пробиотици пиеш и напълно безвредни ли са? Имам едно шишенце и се чудих дали да не попия малко да подсиля организма....

Bebitka, и аз съм от нестабилните  Laughing

Така и така се разписах поне да се похваля, че гаденето напълно изчезна, но пък не се притеснявам ни най-малко....като гледам корема ми как започва да стърчи и ми е ясно, че бебченцата растат необезпокоявани  Heart Eyes

# 561
  • Щастлива мама на 3 слънца
ехо здравейте мили мами ,оставих моята мадама на занималня няколко часа и ми остана малко време за вас .
Да дам и аз моето мнение за "добрите деца " .С първата си бременност и аз мн го мислех това ,но си изградих план ,който според мен беше добър. Решихме да си гледаме сами бебето без никаква намеса от никой .Единствения човек беше педиатърката и. Не допуснах никой до нея особено със бабешките съвети ,видиш ли рядка ми била кърмата ,детето гладно и т.н. След това беше много важно да не я оставям на никого, да не повишавам тон ,никога да не се карам пред нея с някой. Ида ви кажа всичко си проработи .За мен всички бебенца се раждат еднакви . Но отгледано със много спокойствие най- вече и по малко стрес детенцето става много послушно .Те разбират и чуват всичко и дори да има някоя караница в другата стая това ги разстройва .Отделно ако майката е нервна сприхава избухлива това пак допринася за ревлило дете .Пред очите си съм виждала майки ,който се карат и бия малки бебета .Една крещеше - млъквай не мога да те понасям ,не издържам .Е колкото и да е малко то веднага разбира ,че не е желано и от там тръгват проблемите с мъничето.
Имам мн примери на спокойни майки + татковци = СПОКОЙНИ ДЕЦА .На моята мадама и се чуваше гласа само за млякото и до там нито колики нито зъби нищо не съм усетила Simple Smile.
Може разбира се да има изключения . На моя приятелка бебето имаше умствени проблеми и плачеше денонощно ,но те разбраха по късно.
Аз си спах с моята до 1,7 месеца гушкахме се винаги не съм я оставяла на никой и мисля ,че е едно спокойно детенце .

Извинявам се ако съм била досадна на някой просто споделям опит и миналия мой страхове.

kotkincho
и аз се чувствах като теб и мисля ,че така е правилно .Не съм била занемарена ,но исках да прекарвам 100 % с малката и нищо не можеше да ме отдели от нея . То това е май най пълноценното време ,после училище .....гаджета ...
за гърнето да вмъкна и аз моя опит .С приятелка си говорихме и тя сподели ,че малката била на 1 годинка като и се получило слепване на влагалище и са и казали сваляме пампера в кабинета и край . За седмица детето свикнало .Мислех мислех моята беше на 1,6 месеца началото на лятото .Викам си абе я да го махам ,памперсите без това с възрастта стават и по скъпи. За 4-5 дена/нощи го махнахме . Вечерите са понапиваше но не я сменях , разбра ,че не е приятно да спи мокра .Като излизахме пак си се понапишваше първите 3-4 дена и се е нааквала на гащите Simple Smile не съм сменяла поне час то и беше топличко де . И разбра детенцето ,че е е хубаво да се пишка в гащите и да се ака там ,че сърби после . Купихме ново гърна за тая работа .Че предното беше за игра. И до там сега си се събужда сама пишка си и заспива .През това време никога не ми се изпускала. Мой познати един път слагат после махат памперса то се обърква детето или като се напишка бързат да го сменят и то знае ,че ще бъде обслужено веднага. За мен памперса се маха от веднъж без компромиси после .Нас ни беше хванало и разтройството после , но си казваше милата Simple Smile Която приятелка ме е послушала е махнала памперса до седмица имам и такива с нощен до 4 годинки .Много е прането определено Simple Smile
целувки на всички

# 562
Момичета от няколко дни ми се върти в главата мисълта за морето лятото. Дали ще го пропусна тази година? Бременна жена може ли да влиза във водата или има риск от инфекция или от нещо друго? Също и за слънцето? Оф, много кофти сезон за бременеене.

# 563
  • Варна
veselotof,моето мнение е ,че хващаме напреднала бременност лятото и евентуално ако си позволим да ходим,е хубаво да е в следобедните часове и под чадър,за да не се получи прегряване .Относно влизането във водата-аз категорично не бих го направила.Толкова е мръсна и в нея плуват какви ли не неща.Лятото имаше бум и на ешерихия коли....Иначе и аз много бих искала да се попека,че съм страшно бяла,но ми се струва,че трудно ще се предстраша  Rolling Eyes

# 564
Момичета от няколко дни ми се върти в главата мисълта за морето лятото. Дали ще го пропусна тази година? Бременна жена може ли да влиза във водата или има риск от инфекция или от нещо друго? Също и за слънцето? Оф, много кофти сезон за бременеене.

Аз ще го пропусна, все пак ще съм в напреднала бременност! Но ако живееш на морето, мисля че не е проблем да се ходи раното и да не се седи много на слънце!

# 565
аз предната бременност ходих ,че само там имаше прохлада след 18 ч разбира се ,влизала съм само един път от интерес ,с големия корем . Не ме впечтли само ме дърпаше на долу корема мани мани .Аз попринцим мисля ,че не е препоръчително басейни и море повреме на бременност .Бацили ,гъбички и т.н.

# 566
 Не живея на морето, но смятах да отидем с мъжо началото на юни, когато бременноста няма да е толкова напреднала. Значи тази година може ми се размине морето.

# 567
Не живея на морето, но смятах да отидем с мъжо началото на юни, когато бременноста няма да е толкова напреднала. Значи тази година може ми се размине морето.

e мисля ,че няма проблем да идеш Simple Smile не е казано да влизаш цялата .Аз приемам почивката като емоция и разнообразия , капанчета ,биричка ,моркски полъх ...... ако имате желание защо да не си се поглезите ,че после с бебче е по сложно .Наслаждавайте си се само един на друг Simple Smile))))

# 568
Аз ще ходя на море, колкото и да не ми се иска - просто мразя морето - но дъщеря ми го обича и си държи на плажната почивка, така че ще трябва да я заведа поне за 1 седмица. Да се надяваме,че ще се намирам в добро разположение на духа и тялото  Simple Smile

# 569

Наболяла тема тези дни и за нас. Тъй като ние си ходим на Несебър вече 5 г подред и аз  от сега си запазвам местата и ММ ме пита точно онзи ден какво ще правим тази година. Мисля, че ако всичко си върви как трябва, ще отскочим за няколко дена, че на баткото му е любимо морето и чака с голямо нетърпение, а догодина с бебето едва ли ще отидем, та още сме в чуденка, но с ранно ходене на плаж и под чедъра и без да влизам във водата, аз и  без това не обичам, мисля, че ще направим едно моренце.

За гърнето: голямо амбиция имах и Боби го сложих на гърне още като започна да седи стабилно към 6м и малко. Човека и пикаше и даже и акаше там без никакви проблеми, докато на 1 г каза край и като се заинати и не иска и не иска да  седне на гърнето и до 1.8 месеца акаше в пампераса, а на пук на мен го махна над 2 г. Всичко което аз решах да махна или да наложа беше временно, и после когато той решеше и аз вече вдигнех ръце той сам си решаваше, че ще се случи. Така, че изобщо не си правя илюзии да е целенасочено всичко, когато той/тя си покаже, че е готов/А ще се нагласям и аз.
За връщането на работа аз се върнах на 2г.6м но тогава нямах работа и си търсих.  Четно казано може би предела ми на издържливост беше м/у 1.6 - 2 г. в който започнах да ми "тежи" той беше бяс голям и ми изцеждаше силите на макс. За това и мн време ни трябваше да се навием за второ детенце, и даже баткото е пречината да искаме, тъй като той много иска. Та кога ще се върна на работа - пак  времето и  детето ще покажат.

Общи условия

Активация на акаунт