Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 2

• 305 602
  • 1 238
  •   1
Отговори
# 45
Аз искам да е оплача. :/
Преди бях чела, че на Indola се докарвали хубави цветове - е да, ама не!
Вчера се боядисвах, имаше страшно мн боя по косата ми, седях повече от необходимото и стана на ужасни петна.  Sick На места си бях още русолява.
Оправих ситуацията с най-обикновени шампоан-оцветители и сега е доста червена, а исках нещо рижаво.
Като падне поне малко цвета май ще пробвам с Majirel-a, въпреки че не ми се искаше да поръчвам боя, а да си я купя от някъде.  Thinking
В Бургас или Варна някой да има идея къде може да се продават? Confused

# 46
Аз искам да е оплача. :/
Вчера се боядисвах, имаше страшно мн боя по косата ми, седях повече от необходимото и стана на ужасни петна.  Sick На места си бях още русолява.
Аз затова когато сменявам цвета ходя на фризьор, за по-сигурно.

# 47
  • София/Бургас
emerald_eyes, най-добре отиди на фризьор да види какво е положението и да ти даде насоки как да оправиш нещата, защото по светлото ще си остане светло дори и след направата с по тъмен цвят. Също така ще те насочи към съответният нюанс, за да получиш рижото, което искаш.

# 48
По принцип съм съгласна, само че и преди съм потъмнявала русо (не на моята коса, а на майка ми) и никога не е имало проблем. При това с масова боя.
Пък то да беше сериозно русо - не беше вече. Един познат даже ме обяви за брюнетка. Laughing

Едит: За сега ще я оставя да си падне малко цветът и после ще го мисля. Като знам, че преди съм била червенокоса без фризьор, просто не ми се иска да ходя всеки месец пак. А то почне ли се веднъж... Rolling Eyes

# 49
  • София/Бургас
emerald_eyes, съгласна съм с теб. Аз например се правя изцяло в къщи. От скоро ходя само за поддържащо боядисване (с коса до кръста съм и сама не мога да се намажа), но с моя боя, защото искам един определен цвят. НО винаги майка или баба ми правят премените на цвета и до сега съм нямала гафове с цвета (да чукна на дърво да не става). Можеш да отидеш само за съвет, а сама да се правиш после в къщи.
Боядисващият шампоан не е решение, защото може да потече ако се изпотиш или те навали например. Имала съм такъв случай. Много кофти ситуация е.

# 50
ChemistryLady и аз доста съм се притеснявала за тези шампоани, именно за потичане, но за щастие на моят коса май си държат. Беше валяло такъв дъжд, точно деня след като се бях правила първия път (преди бая време) с тях и очаквах палтото ми да е оцветено - за щастие нямаше никакви поражения. Даже аз се изумих.  Laughing
За фризьора мися да е след Великден, ако не успея да си оправя косата - ще се ходи.  Wink

# 51
  • София
направих комбинация между R15  и 575 на Палете, мисля че се получи добре. при първа възможност ще снимам да ви покажа Simple Smile

# 52
Mомичета да ви се оплача и на вас.... В петък преминах в клуба на червенокоските... но само за 2 дни.... Боядисах се във фризьорски салон с уж хубава професионална боя рижево-червена и се получи добре.... Но днес след първото измиване косата ми вече не е червена, а прошарена с различни оттенъци на рижаво, русо и кафяво... А се измих с шампоан и балсам за боядисани коси.... направо ми се плаче.... няма и следа от боядисването.... Забравих да кажа, че бях на руси кичури и доста светла. Може би затова ми се изми боята... Но защо фризьоката не ме предупреди,  че няма да стане така лесно от първия път... А и боята сигурно е била доста слаба... не запомних марката.... Сега не знам какво да правя,  да купувам друга боя и да се мажа в къщи или какво?? И косата ми е доста изтощена и не знам какво ще се получи.... Живея в чужбина и тук няма много видове бои за масова употреба-само Лореал, Гарние, Палете май това са.... А и червени нюанси няма много... Коя боя да си взема от тези марки, за да покрие все пак кичурите ми....Моля дайте съвет....

# 53
  • София/Бургас
lunna pateka, според мен е станало така, заради русото. Ако си била много светло русо, вероятно косата ти е била обезцветена. На такава коса трудно се задържа боя. Мен ми е странно, че толкова бързо е паднала "уж" професионалната боя, с която са те правили. Отиди в салона и поискай обяснение.
Можеш да се боядисаш с Палете, но светлите кичури ще станат по-светли. Няма да е еднакъв цвета в косата. Ако имате Велатон, пробвай с нея. Хубава боя е, има и добри червени цветове. След като се боядисаш, обаче положи повече грижи за косата - подхранващи маски, кристали, масла, домашни маски.

# 54
Ох за съжаление Велатон тук не съм виждала.... но пак ще проверя... Не знам тези светли кичури кога ще се оцветят и ще задържат боята....  newsm78
Нека споделят момичетата, които са имали проблем като мен... Да попитам и за блясъка на боядисаната коса. Това от боята ли зависи или от самата коса. Или се дължи на някакви специални продукти след къпане.... Някои червени коси са с блясък, а други имат матов ефект.... то и при черните коси е така... винаги съм се чудила от какво зависи това.... Аз след шампоана и балсама докато е влажна втривам в краищата един серум на  John Frieda - даже не знам кристали ли е това, няма обяснение, но е прозрачен и доста мазен...за по-лесно разресване. Освен това си пръскам спрей против накъсване за боядисани и третирани коси. А за блясък и UV - защита имам един лосион на Taft червен за боядисани коси, но няма никакъв ефект от него.... Това достатъчно ли е като грижа след къпане, при положение,  че косата ми е тънка и лесно се омазнява... Какво ще ми препоръчате за повече блясък на цвета?

# 55
  • София/Бургас
lunna pateka, имам опит с кичури, затова ти казвам, че ще стоят по светли.
Разгледай хубаво какви бои има при теб, и можем да обсъдим коя да избереш, след това тук в темата.
Може би е добре да използваш и маска за коса, щом в предния пост споменаваш, че косата ти е поизтощена. Не мога да ти предложа конкретен продукт, защото каза, че живееш в чужбина и не знам дали ще има това, което ти предлагам, но можеш да погледнеш продуктите на L´Oréal Professionnel и Macadamia Natural Oil (и двете имат много хубави маски за коси, както и други продукти).
За блясъка - не мога да ти предложа нищо, защото съм с различен тип коса. Просто трябва да си намериш продукти, които не ти отежняват и омазняват косата допълнително.

# 56

lunna pateka, наскоро разбрах, че изтощените коси не задържат топли пигменти и може би заради това червената боя пада по-бързо, когато косата е по-изтощена. И аз като теб се бях боядисала със светло червена боя (7.4) върху русо и цветът много бързо падна. След това реших да не съм червена заради трудната поддръжка, но тъй като не ми се искаше да губя и червеникавия оттенък, се боядисах с 9.33+ и жълт коректор на Лакме - жълтия коректор е по-скоро оранжев, но и аз търсех по-златист оттенък. Сега след всяко измиване косата ми става все по-светла и все по-руса, но с меден оттенък и мисля , че такова медно русо е много по-лесно за поддръжка върху изтощена коса, а и като цяло. Особено след като косата ти преди това е била руса, може да пробваш с медно русо - предполагам, че ще стане добре, а най-хубавото е, че дори и като се измие цвета, пак е хубав. И дори става все по-хубав без да губи топлия оттенък и без неприятни цветове. Ако искаш пробвай. Цветът при мен стана доста добре - светло рижав - може да мине и за червен, и за рус.  Аз съм доволна, но и на мен косата ми се изтощи и ще спра да я тормозя, занапред мисля само корените да мажа.

# 57
Happy queen, аз сега съм така - между рижаво и русо, червения цвят се поизми.... Намерих тук боя Палете номер 678 рубинено червено и мисля да се боядисам тази събота... В Бг не знам имали го този цвят, някой ако го ползва да сподели какво червено се получава и дали е трайна тази боя...Но аз ще опитам, защото ми се иска да съм по-червена, между другото ми казаха, че ми отива повече от русото... Знам ли.... Praynig  Иначе тук не намирам и шампоан-оцветители в червената гама... А какво мислите за безамонячните бои? Покриват ли, колко изтрайват и изтощават ли косата както амонячните? Аз в миналото съм ползвала безамонячна руса боя и бях доволна, боядисвах се веднъж месечно и ми поддържаше добър светъл цвят... Но си изтощаваше също косата... #Cussing out

# 58
Мили дами след 7г. черна след Нова година реших,че искам да ставам червена.Почнах с наслагване на червена боя върху черната коса някъде около 2 месеца.Ефекта 2см червени корени и гарваново черна надолу.Ползвах 55/46 на Велатон по съвет на фризьорката ми,за да не стане фрапираща разлика с корените.Стигнах до https://www.facebook.com/photo.php?fbid=347364462050472&set= … ype=3&theater
След което си купих Деколор на Престиж и след 6 нанасяния се получи https://www.facebook.com/photo.php?fbid=340428309410754&set= … ype=3&theater
После поставих пак боята на Велатон отгоре и косата ми потъмня отново като на първата снимка.След което умната ми главица реши да си сложа само на краищата Омбре на Лореал сцел да си изсветля.Но се оказа че Омбрето е много силно и ми изгори краищата и се наложи да се пострижа  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=368602793259972&set= … ype=3&theater.Искам червено много.Но както сами ще се убедите след близо 5месеца мъки ефекта е едва забележим и то само на слънчева светлина и то на 10см в корените надолу е тъмно  Cry
Сега си поръчах Сери не най-яркото червено,а следващото.Незнам кой номер беше затова така ви го обяснявам.Искам нещо такова http://www.google.bg/imgres?q=seri+%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B … ;tx=137&ty=47.
Не искам обаче отново да си горря косата,защото вече няма какво да режа  Cry .Ще ви държа в течение.Междувременно докато си чакам Сери-то чакам вашите съвети.

# 59
donikaruseva, снимките ти не се виждат. МОже да ги качиш в www.prikachi.com или да направиш албум в www.snimka.bg , който да е видим за всички.

След деколор имай предвид, че трябва да използваш 1-2 номера по-светъл цвят от желания, защото цветът винаги става доста по-тъмен отколкото е на опаковката.

Общи условия

Активация на акаунт