Аватарно - кулинарна / Тема No 20

• 16 496
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • I want it all and I want it now.
Кучето ми беше с чип, паспорт и платен данък. След като почина едвам го отписахме от Общината. Не си взех смъртния акт от ветеринара. Добре ,че има и разбрани служителки. Представи си за рибките  Mr. Green как ще ги отписваш.
Друго животно не мога да взема след последното ми куче. Някои ден може ида стане.

# 481
  • Варна
Аз да ви кажа, нямам против и да регистрирам котките, и да чипирам и т. н. Просто ме е яд, че за намаляване на бездомните правят нещо само доброволци, организирани в разни групи. Не държавата. Там паричките за целта повечето потъват.
Също, ако котките са кастрирани- данък няма да се плаща. В това има логика, защото кастрацията е много важна, за да намалеят популациите. Но понеже всичко струва пари, по улиците ще бъдат изхвърлени доста домашни. Просто ме е яд, че се действа отзад-напред, най-вече на наш гръб. Twisted Evil

Във В. Търново пък кучето може да си разходите само извън града- след табелата.  Confused

# 482
За домашните любимци-дъражавата,данъците,добре,хубаво.Ама тези стопани,на любимци дето ги пускат разгонени навън да увеличават популациите на безпризорните животинчета са за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire и малко им е. Mr. Green

# 483
  • Варна
За домашните любимци-дъражавата,данъците,добре,хубаво.Ама тези стопани,на любимци дето ги пускат разгонени навън да увеличават популациите на безпризорните животинчета са за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire и малко им е. Mr. Green
Peace
Много стопани разсъждават така безотговорно- да си задоволи нагона тяхното, пък...Е за това съм за кастрациите масово.
Сигурно ви дотегнах с вълненията ми!  Mr. Green

# 484
Сосче, ако има адекватна политика към бездомните- ваксини, следене, картотекиране,маркиране, кастриране и пр .. дори и да се срещне с разгонено - няма да прихване Peace.
Скрит текст:
Не че оправдавам безотговорните стопани.. в никакъв случай  Close . Твърдо съм за паспорти и и всичко което допринася косвено или пряко за здравето най-вече на населението..защото едно неваксинирано домашно куче, може да е източник на доста ехинокок примерно.. Но държавата трябва да има политика и към бездомните, не само към домашните. Иначе ако тръгна да изреждам различните паразити, с които можем да се заразим дори докато си завързваме обувките /защото с праха се вдигат на 1м височина/ ще Ви прилошее.. Но тези паразити са не само по домашните любимци, а и по-огромна част от уличните популации.. Confused
Така че без адекватни мерки там -  ефекта ще е незадоволителен .

# 485
Съгласна с всички!Мир да има! Hug
Скрит текст:
Заредила съм пушката и само чакам съседа да пусне разгонения си пес безпризорно и  #2gunfire по стопанина.Като погледна през прозореца и все заклещени животинки съзирам,боже,боже ooooh!

# 486
Съгласна с всички!Мир да има! Hug
Скрит текст:
Заредила съм пушката и само чакам съседа да пусне разгонения си пес безпризорно и  #2gunfire по стопанина.Като погледна през прозореца и все заклещени животинки съзирам,боже,боже ooooh!
hahaha
 Hug

# 487
моята е кастрирана и не плащам данък, но не съм я чипирала. Няма и да го направя докато не се направи регистър, за да има смисъл от тези чипове. Колко време вече не могат да го направят ...изобщо супер недомислена работа е това Tired

Във В. Търново пък кучето може да си разходите само извън града- след табелата.  Confused

Shocked

Скрит текст:
katia13, държавата има прекрасна политика към бездомните, много хубаво усвоява средствата за тях Confused За мен основния принос за тях са безотговорни стопани. През последните 2 години намерих дом на 3 малки кучета и всички бях микс с породисто куче и изхвърлени на улицата. Лабрадороподобни, с майка или баща овчарка. Закона влезе в сила преди 2 години и какво от това Tired

# 488
Това за В.Търново е вярно - в парковете забранено, на улицата с къс повод и намордник. Да го пуснеш да потича само извън града може. Преди година даже в подписка участвах - да се определят места за разхождане на кучета. Имам приятели, които отказват да си регистрират кучето в общината и да плащат данък, докато тая община не се погрижи да определи места за разхождане

# 489
Ауу, какви сте Убави всички  Grinning Имам си фаворити вече  Mr. Green
Аз няма да успея да се включа в тая игра, но ще гласувам с удоволствие  Hug

# 490
Това за В.Търново е вярно - в парковете забранено, на улицата с къс повод и намордник.

еее, все пак може на каишка, аз помислих, че изобщо е забранено и се чудих как ги разхождат  Laughing

# 491

Скрит текст:
katia13, държавата има прекрасна политика към бездомните, много хубаво усвоява средствата за тях Confused За мен основния принос за тях са безотговорни стопани. През последните 2 години намерих дом на 3 малки кучета и всички бях микс с породисто куче и изхвърлени на улицата. Лабрадороподобни, с майка или баща овчарка. Закона влезе в сила преди 2 години и какво от това Tired

Loca,
Скрит текст:
разбирам, но ако всички улични са кастрирани и ежедневно има обикалящи по улицата контрольори , следящи за бездомните популации и новопоявили се попълнения.. няма как домашното да оплоди кастриранато улично .
Вярно е , че безотговорните хора са в основата, съгласна съм напълно.. но има решение и в случая някакво все пак..друг е въпроса че не се предприема нищо по въпроса

Иначе честно казано, подкрепям да са изведени на къса каишка и по-агресивните и с намордник .. вместо да плашат хората , а има и немалко случаи дето стават бели по този начин .. вкл нашето куче беше ухапало майка ми  ooooh! .
Скрит текст:
Представете си колко опасно е за едно малко дете само.. дори чисто психически да му изкара акъла някой голям пес ..  ooooh! . Изобщо не бих се подвоумила да му видя сметката ако ми стресира детето.. недай си Боже пък да го ухапе - казвам го открито , пък ако ще да ме съдят.
Мен също ме е хапало куче - лабрадор -през лицето при това..имам 6 шева и само благодарение на добрите хирурзи почти не се забелязва белега  Peace. Нямам страх от кучета въпреки това, но майка ми примерно я е страх от както нашия я ухапа,хем по крака...

И аз имам фаворити засега .. да видим до довечера.. още кой как ще се премени
п.п. с по-колкогласа разполагаме този път ?5 ли?

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 16:52 от katia13

# 492
...
с по-колко гласа разполагаме този път? 5 ли?

Селен ще каже.
Видях много красавици днес в темата.  Hug

# 493
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Oooooo, Mимии   Heart Eyes

# 494
Още не съм решила с колко гласа, минимум 5, но ако пак се съберат много участнички може и пак да дам повече. Thinking
Да не ви подведа сега - ще го напиша направо довечера с общия пост. Peace
Аз всъщност още не съм почнала да ви събирам, нещо не ми беше много добре от сутринта и половин ден откарах на топло в леглото Embarassed Сега съм по-добре и ще се хващам за работа, че даже още не съм си направила комбинацията. Crazy

Между другото, много сте красиви и оригинални всички досега   Hug

Общи условия

Активация на акаунт