Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 8

• 55 056
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • In transit
Таня, да, половината го панирах снощи, другата половина във фризера. Основно ММ ми яде акула, аз гледам да не ям пържени риби, иначе много обичам. Тук цената му беше 8лв. На коремчетата- 6лв. Те също са много вкусни.
Тази петносаната пъстърва е много вкусна. Аз вземам обикновена на 9лв чистена. Правя я на фурна с малко сол, пипер, лимон и краве масло, става невероятна от маслото, понеже месото е малко сухичко иначе.  Heart Eyes
Сетих се, че имаше и пъстървова сьомга, другия път ще взема от нея.
А за охладеното те я носят при специална температура, няма как да не се запази, същото важи и за плодовете и зеленчуците, които ядем внос.

# 166
ако имате Лидл на близо тези дни ще има прясна пастърва на 8-9лв/кг  Peace
TanyaMG , ако замразяваш рибата на порции/филета, то увий всяко парче в стреч фолио и тогава замрази, иначе след размразяване може да получиш нещо като рибена каша с едри частици  Wink

# 167
Да знаете, че пак ще почна да си пиша нещата за ядене в табличката! Главно не с цел следенето на самите калории, колкото следенето на количествата полезни вещества, приети за деня (витамини и минерали), щото в последно време усещам как поизблъсках зелето, морковите и други фибро-носещи и даващи много ФОЛАТ храни....  Rolling Eyes

Знам, че Непокорна се беше притеснила много преди 2-3 дни относно шоколада, дотолкова, че искаше да й се караме нарочно тука.... Ееее, може и едно натупване да й спретнем  fight ако това ще я ободри  Twisted Evil ама да споделяи друго, по-ентусиазиращо: че и аз сериозно прекрачвах всекакви норми именно с шоколад в последните 10-ина дни и то всеки ден!  Shocked    341uu Ноооо... сега отчитам 0 до -0.5 кг на кантара за тоя период!!! Странно нали? Затова се хващам пак с нормите на полезностите.... Ще да са добър ключ те.... направо: шперц!  Flutter  Peace

Относно рибите - сега съм се наточил да се оправя с 1 кг (или поне 800 гр) хоки в къщи тая вечер!  smile3508 Не мога да рискувам с повторно замразяване....  Shocked А нали знаете, че ги приготвям рибите на 2 етапа: 1 - варене на пара; 2 - печене. След първия етап - слагам в хладилника рибката и така може да изкара и 5-6 дена без проблеми и без замръзване....  Naughty Така стои готова за втория етап, който се провежда непосредствено преди хапване и е топла печена рибката, ОК?   chef

# 168
  • In transit
ако имате Лидл на близо тези дни ще има прясна пастърва на 8-9лв/кг  Peace
TanyaMG , ако замразяваш рибата на порции/филета, то увий всяко парче в стреч фолио и тогава замрази, иначе след размразяване може да получиш нещо като рибена каша с едри частици  Wink

на 9.99лв е  Mr. Green В Пикадили е на 8.90лв.

# 169
Момичета, честит празник!   bouquet  bouquet  bouquet

Повечко радости и веселби днес, по-малко калории и сантиметри утре!  Peace

# 170
# 171
  • In transit
Дидка, мерси за поздрава!
Честит празник и от мен момичета!   bouquet  bouquet

# 172
  • София
Честит празник и от мен!    bouquet

Да докладвам за снощната риба - филето от морски костур е хубаво. Правих го завито в хартия за печене, после завито във фолио и на грил тигана за 10 мин. После се изважда от обвивките и за още по 1-2 мин. на грил тигана. Нямаме забележки към вкуса, а само към цената на филето Simple Smile Скъпо ми се вижда за често ядене. Днес е наред пъстървата.

Четох за фолиото, че давало реакция с киселината от лимона и виното и за това го завих първо в хартия, да няма контакт с фолиото. Но много боклук се изхвърля.От интернет се подсетих за амбалажната хартия и какви хубави печива ставаха в плик от амбалажна хартия, най-екологично ми се вижда.

Направих и баницата, стана вкусна, но не много нискокалорична. Нищо, ще намалявам още някои съставки и ако се получи заслужаващо за споделяне, ще го кажа. Тая баница ме изкара от приятното състояние на малко ядене и много енергия...

Още веднъж приятен празник и почивни дни! Hug

# 173
Здравейте момичета и честит празник със закъснение  Hug
Меню за днес:
О: - 200гр обезм. извара + 2 сварени яйца
В: - 200гр обезм. извара
Мисля, че калориите са около 700...

# 174
  • В Балкана
Здравейте момичета и честит празник със закъснение  Hug
Меню за днес:
О: - 200гр обезм. извара + 2 сварени яйца
В: - 200гр обезм. извара
Мисля, че калориите са около 700...

Нямат и 500.  ooooh!

Такова йо-йо ще си докараш, че ще се чудиш от къде ти е дошло.. Ако преди това не се поболееш и не се зачудиш, защо се разболяваш.

# 175
Те хубаво нямат, но не отслабвам  #Cussing out Cry
За йо-йо мисля, че ако след като сваля вдигам лека полека калориите не би трябвало да се получи  Sad
А за разболяване преди когато се хранех обилно и бях много над нормата по цяла зима бях болна, а тази зима нито веднъж. Само отпаднала се чувствам, но искам да ги сваля тези килограми  Sad

# 176
Антония, с това НЕядене само забавяш метаболизма си до крайност. Тялото ти почти не функционира. Не само че няма да отслабнеш, но ще се разболееш. Задължително (обилно) закусвай, после се храни още два пъти, приемай поне  1200 калории, но не и по-малко. Вечер не похапвай пред телевизора, нека да има поне 3 часа от последното хранене до съня. Точно така отслабнах аз и близо три години поддържам теглото си.
Но яж. В твой интерес е.

# 177
antonia - Право ти викат "колежките" от форума и съвсем основателно те критикуват! Това с 500-700 ккал за ден не е решение!  Naughty То не е по никаква успешна система, то е анти-система! Такова "КРЪЦ" на калориите като с ножица няма да те доведе до добри резултати, вярвам си се убедила вече сама....  Rolling Eyes

"- Ама аз се чувствам така изолирана и затворена - си казваш ти - Като на някакъв остров съм, няма изход!"

Ееее, да потърсим изход.......

Мисля, че първо трябва да се върнеш към по-нормално и естествено състояние... Почни да хапваш повече, даже направо 1-2 седмици яж каквото искаш! След това - почни отначало: измери си теглото, СМ, ИТМ, необх. калории за запазване на теглото, необх. калории за системно смъкване на теглото, съчини си подходящ хранителен режим и пребори тия КГ, гдето искаш да ги махнеш! Няма начин да не успееш!  Hug Peace

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 19:32 от Miami_beach

# 178
Да пиша ли, да не пиша ли, голямо съм прасе Blush Втори ден ми е на 2000 калории вече Embarassed И изобщо напоследък доста ям. Броя всичко, почти винаги много стриктно. Но това не ми пречи абсолютно всеки ден да съм на плюс в калориите. За февруари съм качила 400 гр.  Не са много, но ако продължавам така със сигурност ще станат повече. Но после някой като ми каже, че съм щяла да се счупя и си викам, че не е толкова фатално дори и да ям Laughing

# 179
  • In transit
Бухтичка защо не пробваш да си планираш деня от предната вечер, така ще си наложиш да не ядеш повече от заплануваното. При мен поне върши работа и да ти кажа отначало все имах чувството, че съм гладна, но според мен това е и на психична основа. Сега успявам да си поддържам дневната норма в рамките 1400-1450 и се чувствам много добре.

Даже да ви се похваля успях по някакъв начин ( и аз не разбрах как точно), но гледам в дневника ми, че цяла седмица съм успяла да задържа въглехидратите на около 30-35%, това си е 20% намаление в сравнение с предходните седмици. Протеините са ми около 40-50% останалото е мазнини. Най-важното е, че не се лишавам от нещо сладко или хляб, но го правя само сутрин. На закуска си позволявам "забранените" неща, като искам да уточня, че съм спряла да купувам и ям каквито и да било сладки неща и шоколади, в които фигурира името "глюкозо-фруктозен сироп". Вечер ям само месо/риба и зеленчуци задушени или прясна салата, всякакви въглехидрати от сорта на ориз, картофи, хляб консумирам до обяд. Интересното е, че въглехидратния глад изчезна  Thinking Единственото различно, което правя, е, че вземам по 2 таблетки с ензими след всяко основно хранене.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт