Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 8

• 56 110
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • 1st floor
Прошка беше тази седмица!!! Дано кантарът ми опрости всичко, дето изядох... Crazy

Браво на Маями за задържането.  Peace
Аз си изпих 400 мл чаша топла вода + кафе и вече няма да се меря...Забравих сутринта...

# 211
  • In transit
Добро утро! Аз съм болна вече четвърти ден, може и пети да стана, не мога да ходя на фитнес и много ме е яд. Не мога да се понасям, изпих аптеката и имам чувството, че седя на същото положение Sad
Иначе кантара е на моя страна, сантиметъра също. Всеки ден твърдо съм на 1400-1450ккал, само вчера се изложих, ама ми писна нещо и стигнах до 1800 Sad Омръзна ми да ям супи, да не мога да си ям салатите щот оцета ми дразни на гърлото. Оплаках ви се, олекна ми  Hug

# 212
Mikkey - Брей, че неприятно така...  Sad Желая ти скорошно оздравяване и възвръщане на силите и ентусиазма!  Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 213
  • 1st floor
Ох, аз да се оплача, че сутиринта се мерих с метъра.  Sad Ми...2 см са плюс в коремната област, ама при това ядене където му ударих...Бях отпуск и се разбих цяла седмица от гости...От утре съм на работа, надявам се да влезна в релси. Що така нещо не мога да се взема в ръце?  newsm78  Tired
Mikkey, бързо оздравяване ти желая!!! И моя нос нещо не е в час... Rolling Eyes

# 214
Привет дружина  Grinning,
аз не влизам много, най-вече, защото няма с какво да се похваля  Crazy. Върнах се на работа и първите дни -в момента, в който вляза в офиса ми се прияждаха някакви ядки, ама неустоимо направо...и така всеки път  Shocked  и си купувах, доста бадеми изядох  Embarassed Сега го преборих този феномен, но си беше странно.Не свалям, не качвам, в едно положение съм, калориите към момента са не надвишаващи 1200.Фитнеса ми изчезна, не успявам да го вместя като време, трябва да организирам нещата по-добре.Толкова от мен, дано вие сваляте  Hug!
Mikkey, бързо оздравяване!

# 215
  • In transit
Благодаря ви много за пожеланията  Hug   bouquet  bouquet Вече съм по-добре, ще ме бъде  Mr. Green

НеПоКоРнА , не се отчайвай, и аз като съм вкъщи се отпускам като дроб. Сега като тръгнеш на работа ще влезеш в релсите.  Hug

setony, това с офисните похапвания е много гадно. Добре, че си го преодоляла. Аз много мразя като се почне с едни почерпки, и РД а ние сме много хора и все има кой да черпи. Но съм желязна и спрях да се изкушавам.  Crossing Arms Имам две колежки дето уж все нищо не ядат и се пазят, а на ден изяждат по едно пакетче желирани ментови бонбони, чипс, страгали или нещо от сорта. Това е да има с какво да се занимават на бюрото. Много лош навик.  Naughty

# 216
Точно като занимавка на бюрото ми беше влечението към ядките...ама само няколко дни му се отдадох, че нещата вървяха към освинване  Mr. Green Animal Pig .
Радвам се, че си по-добре   bouquet

# 217
  • 1st floor
Добро утро, момичета и момче!!!  Hug

Да се отчета за вчера:
сандвич с яйце, сирене, извара
кокосов мъфин
кисело мляко с овесени трици
наденица, филия хляб, салата от моркови и червено цвекло

Тотал:1381 ккал.
В - 53
П - 22
М - 25

За днес стартирам с принцеса с кайма и яйце - 209 ккал.

В идната седмица няма да вадя кантара, че почнах по-усилени силови тренировки, а от тях винаги понаддавам в началото. От много кардио и почти никакви тежести, ръцете са ми като желе. Има опасност да си изпусна гирити на главата, щото веднага се метнах на тежката артилерия... Mr. Green...ама след третата-четвъртата тренировка, вече влизам в релси.

Сърчицето ми ще се пръсне от гордост и макар, че е спам , ще споделя с вас - голямото ми дете е наградено с безплатен лагер на море в началото на юни, за една седмица. Изпращат 15 деца от всички класове, които са допринесли за добрия имидж на училището. И моето гардже е сред тях!!! Heart Eyes

# 218
  • In transit
Добро утро, момичета и момче!!!  Hug

Сърчицето ми ще се пръсне от гордост и макар, че е спам , ще споделя с вас - голямото ми дете е наградено с безплатен лагер на море в началото на юни, за една седмица. Изпращат 15 деца от всички класове, които са допринесли за добрия имидж на училището. И моето гардже е сред тях!!! Heart Eyes

браво на гарджето на мама! Чудесна новина!  Hug Hug  bouquet

# 219
  • София
Непокорна, браво на детето и много радости и успехи и за в бъдеще!    bouquet
От няколко дни се каня да разпиша в темата, но тази новина ме нахъси Simple Smile

Аз съм добре, с изключение, че ни хваща поредния вирус с гърло. След като отчетох последния -1 кг., видях още един намален килограм. Реших да изчакам няколко дни, да го видя задържан, и тогава да се похваля. Е, не го задържах Confused Ама продължавам усилията да го изгоня от тялото ми.

Четох, че тези вируси влиаят на обработката на захарите ни и за това след тях ядем малко странно. Да дойде лятото - салатки и без вируси и ще стават по-лесно нещата.

Аз се отдадох на кулинарни експерименти - да не ви занимавам с подробности и да ви образувам апетит. Но имам интересни попадения, а други с още опити и леки промени ще станат съвсем добри. Аз не съм тип по рецептите и готварските експерименти, но явно на 10 години веднъж ме обзема ентусиазъм в тази област и сега съм в такъм етап.

Може ли да се яде суров лапад? - Днес купих и не ми се вари, смятам да потърся инфо дали се яде суров

# 220
Непокорна, браво на детенцето, нека има още много успехи и награди и прекрасно морско лято  Hug !

Танче, може, на салатка, с марулки и репички става екстра.

# 221
  • София
Ей, днес е щастливия ми ден  Simple Smile -направих палачинките с банани, без брашна, мляко и захар и станаха много добри. По-малко от 200 калории за 100 грама. А 4 палачинки са 75 грама и са напълно достатъчни за закуска . И имат много хубав хранителен състав. Ето линк към рецептата и информацията.

http://sence.wordpress.com/2013/03/21/healthypancakes/

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 17:52 от TanyaMG

# 222
  • София
Момичета решила съм да се присъединя към вашата групичка и да броя калории. От 5-6кг, с които се боря години наред с всякакви диети, след неуспешното ин витро вече са 10. Затруднявам се обаче с точните изчисления, как го правите? Знам че има разни програми, но нещо не ми се получава точно. Как например да изчисля колко калории има в 3 зелеви сарми с кайма? Колко точно е ориза в тях, колко е каймата? и т.н.

# 223
  • София
~Саня~, със сармите е най-сложно, предполагам са купени готови сарми. Обикновенно месото е 40%, а сварения ориз 60%. Мериш една сарма, без зелевото листо и после изчисляваш. Сармите се правят и от по-тлъсто месо. Ако ти си си ги правила, знаеш какво има. С повечето от другите рецепти е доста по-лесно - например месо със зеле, на гювеч, със зелен фасул и т.н. Има няколко книги и сайтове, където има калориите на рецепти, може да ги използваш като примерни. Сега погледнах, че в кингата на проф. Ташев "Диетичното хранене", порция постни сарми с ориз е 350 грама и 354 калории.

И като съм на вълна сарми, ето, че намерих в горната книга рецептата за зелеви сарми с месо. Продуктите за 1 порция са - месо 125 грама, масло - 15 грама, прясно или кисело зеле 200 грама, лук 10 грама, ориз 15 грама, домати 50 грама, доматено пюре 3 грама, брашно 3 г., магданоз, черен пипер и сол. Грамаж на порцията 350 грама . Калории 315, белтъчини 19, мазнини 16, въглехидрати - 23.
Заслужава си човек да си направи сарми по тази рецепта, тя е с крехко месо и преобладава месото. Ориза като се свари ще стане с 3 пъти увеличен обем около 50 грама, а месото е 125 грама. Ей, големи разсъждения на тема сарми Simple Smile

Ето и един по-диетичен вариант - http://calories.bg/prodinfo.php?prod=6288 и рецептата - http://calories.bg/info.php?info=41 . Като го мисля около 300 грама от това ястие сарми, т.е 2 сарми, има 330 калории, приемливо е.

Не знам колко си висока, но на мен ми се струва, че 3 сарми са много за в порция, може да пробваш дали няма да ти стигат и 2 сарми

Добре дошла и успех!         bouquet

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 18:56 от TanyaMG

# 224
Непокорна - Браво! Екстра повод за гордост!   Grinning Пък и хубаво време ще хване детето!  sun

Tanya - Липсваше ни!  Hug    bouquet

~Саня~ -  Добре дошла! Загърби неуспехите от миналото и гледай към успехите в Бъдещето!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт