МБАЛ Бургас - V

• 59 735
  • 785
  •   1
Отговори
# 90
Вчера бях на Отворените врати. Вече избор на лекар е 300лв., а на екип - 500лв.  Confused
Здравейте, предварително се извинявам за спама, но тъй като обсъждате цени реших да се включа. В друга бургаска болница имат една новост, засега постоянна доколкото разбирам от темата им, която представлява следното - ако си водите ЖК при техен лекар нормалното раждане ще ви струва 0 лева, а секциото - 250 лева като в цената се включва и избор на екип!  Не пиша името на болницата, за да не им правя реклама, но ако някоя от вас се интересува може да ми пише на лични!

# 91
  • До морето :)
Благодаря, но си имам причини да раждам в МБАЛ Бургас! Раждала съм там и знам какво е, изключително съм доволна.   bouquet А и избора на лекар и екип си се заплаща, не е безплатно (ако става въпрос за Девата)

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 12:25 от Лече-Буболече

# 92
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Тъй като това не е тема за Дева-та ще сложа следващото в скрит текст, пък който иска да го прочете  Peace И ще се надявам да не ми се налага след това да се разправям с платените им коментатори  Praynig

Скрит текст:
За Девата става въпрос, и въпреки, че аз никак не съм фен на тази болница, също разбрах, че предложението им към бъдещите майки е 250лв., в която сума влиза и избор на екип при секцио. Само, че аз не съм срещнала една майка, която да не е платила повече от колкото уж е трябвало. И както се изрази една приятелка "тук консумативче, там консумативче и от 450лв. станаха 700лв" Освен това всички до една се оплакват от липса на внимание. Моя близка приятелка декември я изписаха с температура и подут син корем след секцио. Трябваше по-късно и срещу заплащане да и правят дренаж, защото доктора забравил за един кръвоносен съд, който пък започнал да и пълни корема с кръв. Със сигурност има и много истории за МБАЛ, но това там е частна болница, нали за това им се плаща повече, за да бъдат по-внимателни, нали за това си плащат майките, за да получат повече внимание...

# 93
Тъй като това не е тема за Дева-та ще сложа следващото в скрит текст, пък който иска да го прочете  Peace И ще се надявам да не ми се налага след това да се разправям с платените им коментатори  Praynig

Скрит текст:
За Девата става въпрос, и въпреки, че аз никак не съм фен на тази болница, също разбрах, че предложението им към бъдещите майки е 250лв., в която сума влиза и избор на екип при секцио. Само, че аз не съм срещнала една майка, която да не е платила повече от колкото уж е трябвало. И както се изрази една приятелка "тук консумативче, там консумативче и от 450лв. станаха 700лв" Освен това всички до една се оплакват от липса на внимание. Моя близка приятелка декември я изписаха с температура и подут син корем след секцио. Трябваше по-късно и срещу заплащане да и правят дренаж, защото доктора забравил за един кръвоносен съд, който пък започнал да и пълни корема с кръв. Със сигурност има и много истории за МБАЛ, но това там е частна болница, нали за това им се плаща повече, за да бъдат по-внимателни, нали за това си плащат майките, за да получат повече внимание

TDI не съм платен коментатор на който ѝ да е, ще помоля да не ме обиждаш. Извиних се предварително за коментара си, защото виждам, че на подобни коментари в темата на МБАЛ не се с добро око, само че лично аз бих искала да сравня нещата, предполагам и другите мами. Останалото и аз ще го сложа в скрит текст, защото и на мен не ми се занимава с "платени коментатори"
 Praynig
Скрит текст:
С поставането на цените не искам да убеждавам никой да ражда където и да било. Вече казах каква ми е била целта. Все пак всеки е свободен да избира къде да роди.Ако става въпрос за приятелки, близки и т.н. и аз имам такива, които не са доволни, даже погнусени, от отношението на лекарите в МБАЛ Бургас, все пак не всичко е цветя и рози. За всички лекари в Бургас се чуват както добри, така и лоши отзиви, без значението от болницата в която работят. Аз лично ходих на отворени врати и в трите болници, като от МБАЛ не останах очарована откъм отношение. Не отричам че родилно е в по-добър вид отколкото го помня при първото си раждане, но за мен това не е от значение, просто жената, която ни разведе не ми вдъхна доверие. Спирам дотук и повече няма да пиша по темата

# 94
margaritta83, съжалявам ако съм се изразила неправилно. Нямах предвид теб  Hug

Преди време имаше тук едни профили, които правеха по един обиден пост в тази тема и после се заличаваха. Тях имах предвид  Peace

Извинявам се още веднъж, ако съм те засегнала  Hug

Разбира се, че бъдещите майки трябва да са информирани. На времето в университета ни учеха, че правото на информиран избор е право на всеки гражданин на ЕС  Simple Smile

# 95
Здравейте аз съм бременна в 7 месец с второ дете. Първото го родих в МБАЛ при д-р. Добрева - останах доста доволна. Сега пак ходя при Добрева, но се чудя къде да раждам, много ми препоръчват Черноморска. Да попитам пак ли има огромен списък за майката и детето (консумативи, кремчета, олио и т.н.? Защото ми казаха, че в Черноморско плащаш 300 лв. и влизаш с чехличките и нищо не ти е необходимо за бебчето, разбира се само дрешките за изсписването.
Приятно раждане на всички коремчета  Hug

# 96
Здравей Simple Smile

Списъка с необходимите неща за МБАЛ е публикуван на 1-ва страница. Много неща ти дават вече от болницата, а ти си носиш само лични принадлежности.
Аз до колкото си спомням, Борис като идваше да го къпе акушерката го къпеше с техен сапун и го мажеше с тяхно олио. Аз си носех, но никой не ми поиска.

За Черноморка има отделна тема, ако искаш попитай там какво трябва да си носиш  Peace

# 97
Момичета,искам да ви питам лекарите ,които ви водят ЖК искат ли ви пари за запис на тоновете.
Защото при моята това не е безплатно! newsm78

# 98
В МБАЛ е безплатно, само трябва да се запишеш предварително. Ако си водиш ЖК при лекар от Девата в Св. София също е безплатно, иначе се заплащало.
При Ризова преди 3 години, когато влязох в 9 месец и ходих за тонове, също беше безплатно и не ми взимаше пари, макар че само пускаше да се чуят за няколко секунди. Мерене на тонове принципно продължава около 30 мин със спец. апарат, който ти слагат на корема
Ти при коя ходиш?

# 99
При Дорийска!Записа продължавал около 15 мин. и си има цена!  Rolling Eyes

# 100
То при нея се плаща и аз така чух от една приятелка. Поне ти го прави 15 мин.
Записвай си час за тонове в Окръжна, безплатно е, ако ти е близо...

# 101
Здравейте,момичета Grinning
Имам няколко въпроса  Embarassed
Живея в Бс,но още от втория месец съм записана на консултация в друг град.Оттам ми издават болнични всеки месец.Проблемът е,че ми идва далечко,а и не искам да раждам там.
Кога е последната консултация при наблюдаващия лекар и кога трябва да ми дадат необходимите документи за раждане?Разбрах,че последния месец се ходи по-често за запис на тонове.Та...може ли след като си взема документите да ходя на запис в МБАЛ,въпреки че не съм следена там  Rolling Eyes
А ако ми се наложи да потърся мед.помощ,в болницата,която  ми издава болничните ли трябва да ходя(знам за момичета,на които е отказвана помощ) Shocked
Стана доста объркано  Crazy

# 102
  • Бургас
Може да ходиш на тонове в МБАЛ. А ако ти се наложи помощ никоя болница не би трябвало да те връща.

# 103
Здравейте момичета!
Аз съм бременна с близнаци. Имам едно питане: прави ли се в болницата терапия с кортикостероиди, която помага на бебетата да им се развият дробчетата и ако тръгне преждевременно раждане да дишат самостоятелно? Ако се прави къде и колко струва?

# 104
  • Бургас
djudjy , може би е по-добре да питаш в самата болница или лекаря, който ти следи бременността?

Общи условия

Активация на акаунт