Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ с участието на Къванч Татлъту - 61

• 32 890
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Шане ,  Hug абсолютно подкрепям и двата ти поста ! Има си хас, ще кажат някои, Mr. Green но това са и моите мисли, които съм споделяла неведнъж ! Peace
За мен още по- гнусно е, че не само не спря и не се опита да повлияе на Кузей, а многократно и съвсем тенденциозно, го блъскаше по нанадолнището, провокирайки първичните му инстикти и изкарвайки на повърхността най- лошите му качества - гневът, невъздържаността, замъгляващата здравият разум ревност.
Кузей може и да си има много кусури, със сигурност за много от неприятностите, които го застигат, сам си е виновен, но не мога да му вменявам и вини, които не са негови, само защото е такъв, какъвто е ! Peace

# 511
Ще се повторя, но нека да не му отнемаме шанса да поразмисли и преосмисли нещата в затвора. Всъщност той сам си го усещаше, че там му е мястото, и сам се набута, съзнателно или подсъзнателно.

# 512
Шани, Дафне, Госпожата!  Hug Hug Hug newsm10 newsm10 newsm10

# 513
Ще се повторя, но нека да не му отнемаме шанса да поразмисли и преосмисли нещата в затвора. Всъщност той сам си го усещаше, че там му е мястото, и сам се набута, съзнателно или подсъзнателно.

Сигурно и първият път сам се натика ? И понеже много му хареса, реши да повтори ! Извини ме за откровеостта, но това ми звучи смехотворно !  Peace
А защо мислиш, че там му е мястото ? С какво е заслужил това ? Каква е вината му този път - че обича чужда жена ?

# 514

Даааа, точно така. Но нали твърдиш, че Джемре го укротява в някаква степен. Защо не можа да го укроти в желанието му за мъст към Фърат? Нито веднъж не му каза да спре с  безумния си стремеж и маниакална обсебеност. Не съзнаваше ли, че ще се превърне в убиец.  ooooh!  ooooh!  ooooh! Е как да се възхищавам на такъв замаян образ!

# 515
Въобще не става дума за възхищение, а за факти. А за повлияването....та то предсмъртните думи на Али не му повлияха, та Джемре.

# 516
Въобще не става дума за възхищение, а за факти. А за повлияването....та то предсмъртните думи на Али не му повлияха, та Джемре.

newsm10

# 517
Софи Hug, мога да дам много примери за пагубното влияние на Дж върху Кузей.
Тя винаги можеше да го спре, ако тя го искаше, но не би...За първи сезон ще кажа само, че отиде де му гледа сеира на един от уличните боеве и спирам.
Както казах, Кузей е патологичен случай (ревнив до болка, страшно екстровертен физически, а психически точно обратното, бавна мисъл, липса на самоконтрол и т.н.) и се нуждаеше като Бану от психиатър.
И това трябваше да го разберат най- близките му. А той нали сам казва коя е по- силна и от мъж, (силна едва ли, по- скоро донякъде вярна), а дали е толкова умна- за мен твърдо и убедително не! Заслепена е от желание за отмъщение към всички и за всичко, което сама причини и продължава да го прави до момента, но вече на бързи обороти с максимална скорост. Има и комплекси в желанието си да доминира и доказва, да не говорим за клептоманските й изцепки...
Тези нейни думи за мен са като клетва, закана, дамга:
"Ще видиш финала на всичко това и ще ви гледам на всички сеира с голямо удоволствие.
Прави струва, само за да изпратиш Кузей в затвора!...Нито ти, нито Баръш. Дори не споменавам  другите, "горките" жалки същества... Никой от Вас не може да ни спре!
Аз съм тази, която оставя боклука зад себе си, драги мой!"
  Това не може да остане безнаказано,  вменява вина на другите, но тя лично не може да носи такава, а е виновна, всички го чувстваме, отделен въпрос е дали искаме да го признаем! Това е част от  безпристрастното ми мнение.  Hug

Hug Аха, и всичко това, казано със съответната злоба. И жалкото същество било Зейнеп. Значи, затова тя нададе уши в съда, и което предизвика такова възмущение. Колко грозно е да се подслушва.
 JoyЩе се случи точно обратното на заканите на Джемре. 1000 % .
 Джемре ще се окаже най-големия боклук, който всички ще разкарат. И ние ще й гледаме  сеира. Божеее, каква секира са й приготвили. Joy Joy Joy То е толкова ясно.

# 518
  • Тук някъде.....
Софи Hug, мога да дам много примери за пагубното влияние на Дж върху Кузей.
Тя винаги можеше да го спре, ако тя го искаше, но не би...За първи сезон ще кажа само, че отиде де му гледа сеира на един от уличните боеве и спирам.
Както казах, Кузей е патологичен случай (ревнив до болка, страшно екстровертен физически, а психически точно обратното, бавна мисъл, липса на самоконтрол и т.н.) и се нуждаеше като Бану от психиатър.
И това трябваше да го разберат най- близките му. А той нали сам казва коя е по- силна и от мъж, (силна едва ли, по- скоро донякъде вярна), а дали е толкова умна- за мен твърдо и убедително не! Заслепена е от желание за отмъщение към всички и за всичко, което сама причини и продължава да го прави до момента, но вече на бързи обороти с максимална скорост. Има и комплекси в желанието си да доминира и доказва, да не говорим за клептоманските й изцепки...
Тези нейни думи за мен са като клетва, закана, дамга:
"Ще видиш финала на всичко това и ще ви гледам на всички сеира с голямо удоволствие.
Прави струва, само за да изпратиш Кузей в затвора!...Нито ти, нито Баръш. Дори не споменавам  другите, "горките" жалки същества... Никой от Вас не може да ни спре!
Аз съм тази, която оставя боклука зад себе си, драги мой!"
  Това не може да остане безнаказано,  вменява вина на другите, но тя лично не може да носи такава, а е виновна, всички го чувстваме, отделен въпрос е дали искаме да го признаем! Това е част от  безпристрастното ми мнение.  Hug

Какво значи да го спре? Да го отдалечи от себе си ли? Ако съм разбрала правилно, де. Считам, че човек не може да върви срещу себе си дълго време - тя го обича и се бори за него, колкото й позволяват възможностите й. Считате, че е глупава, безотговорна и каква ли не - и така да е - тези хора нямат ли право на щастие? Спирам.
Другото - Кузей трябва да носи отговорност за собствените си постъпки, той не е парче кашкавал, а човек, та да се води само от другите и те да оказват влияние върху всичките му постъпки. Аз също смятам, като теб, че той е патологичен случай, но моето мнение е, че само Джемре го укротява, помага му, дори ако щеш - издържа го психически. Бих искала да видя Зейнеп, ако Кузей й се развика така, както на Сами по повод “измяната“ на Шереф. Човекът се видя в чудо и нищо не можеше да спре Кузей да крещи и псува като пиян моряк пред едно дете. Честно казано, струва ми се, че само махленката Джемре би го издържала, въпреки, че не искам да й се случва. Но това е Кузей - видял прекрасния пример на баща си, 4 години в затвор, Ферат - и сега продължава.....за това не е виновна Джемре. Мислила съм си, ако тя не беше отговорила на чувствата му - хипотетично - той щеше да се намира на приблизително същото място, защото той й го обясни на летището - подхранвал е тази любов в затвора 4 години, без тя да е до него, без дори да има и представа за чувствата му...колкото и романтично да ми се вижда, не мога да отрека, че е част от патологията на Кузей. Той си причинява проблемите сам, няма нужда от много помощ в тази насока. Сценаристките са го преплели с образа на Джемре, но да хвърлим цялата вина на нея, едва ли. Отхвърлил я бил - защо продължава да се бори за нея, защо не пристъпи към изпълнение на олмазите си? Обича я, затова.
По отношение на Дениз мога да кажа, че очаквам тя да помогне в разкриването на убиеца и нищо друго. Първо, няма време за развиване на любовна връзка от такова естество, и второ - би било абсолютно безумие да ни занимават 60 серии с Джемре и Кузей за нищо. Предстои и фрагманът от затвора на Джемре, както и тези със Зейнеп и Симай.

# 519
Там му е мястото метафорично, разбира се - като шанс, като време да се върне към най-лошото, за да оцени по друг начин нещата от живота.

# 520
  • Тук някъде.....
Що се отнася до червените реплики - да, абсолютно съм съгласна - всички, но които ги е казала, си го заслужиха - и Зейнеп, и Гюней, който направи всичко с тая риза. Аз, ако бях, какво щяха да чуят  Joy Joy Joy Защо да я обвинявам Джемре, че е отвърнала на ударите срещу нея? Напълно заслужено.

# 521
Тя Зейнеп веднъж го видя във фаза и после бързо викна Дж. на разговор в едно кафене, за да сподели, че сигурно мама италианка е права и не си подхождат...

# 522

Ми добре. Дай факти тогава. В кой случай Джемре успя да укроти Кузей?

# 523
Там му е мястото метафорично, разбира се - като шанс, като време да се върне към най-лошото, за да оцени по друг начин нещата от живота.

Peace Разбрах ! Но, аз мисля, че на такова място равносметките са крайно измамни . Той имаше възможност да оцени и да си направи равносметка на живота доста пъти- и когато загуби Али, и когато разбра за чувствата на Джемре, и когато беше на прага на смъртта.... За мен, факта, че въпреки всичко преживяно, той не се пречупи, не паднаха бариерите и задръжките му, е достатъчно показателен. Peace

В интерес на истината, единственият, който носи отговорност за постъпките си в този филм, който понася и негативите от действията си, че и от бездействията си, единственият, който поема чужди вини и отговорности, тръгвайки срещу себе си дори, е същият този Кузей ! Peace

# 524
Тя Зейнеп веднъж го видя във фаза и после бързо викна Дж. на разговор в едно кафене, за да сподели, че сигурно мама италианка е права и не си подхождат...

Не, това беше много добре планиран и провокиращ разговор ! Зейнеп просто я пробва ! Peace

Общи условия

Активация на акаунт