Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 87 086
  • 791
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Бибо, според мен е ок утре.
Peace   и според мен - Прогестерон на 34 ден от МЦ

# 241
Денис, Весе - данкишун! Simple Smile Дано да успея утре, че ми се промени графика!

# 242
Здравей! Исках да питам за мнение за
TSH   2.28   mU/l
 при реф.   0.35 - 5.00
изследването е пуснато 9 дни преди цикъл(може би ще трябва да се повтори, това е от февруари)
Не съм пускала др. хормони   bouquet този го пуснах профилактично и не бях чела кога трябва да се провери.

# 243
  • София
Здравей! Исках да питам за мнение за
TSH   2.28   mU/l
 при реф.   0.35 - 5.00
изследването е пуснато 9 дни преди цикъл(може би ще трябва да се повтори, това е от февруари)
Не съм пускала др. хормони   bouquet този го пуснах профилактично и не бях чела кога трябва да се провери.

Не трябва  да си пила кафе / и нищо с кофеин/ преди теста

Имаш лека Хипофункция на ЩЖ - консултирай се с Ендокринолог.
При опити за бебе е добре ТСХ да е под 2.0  / или от 0,5 до 1,5 идеалните граници/
При бременност ТСХ се повишава, а това не е добре за бебчо

# 244
Здравейте, и аз да помоля за малко помощ в резултатите. На 4 ден от цикъла:
LH- 11.21   реф(2.4-12)
FSH- 3.88     реф(3.5-12.5)

В норма са, но съотношението им е доста голямо, какво ще рече това? Не ми изглежда много добре .. Confused

# 245
Здравейте!

Молба за малко помощ и от мен. На 4-ти ден от цикъла, резултатите са следните:
LH: 4,53
FSH: 7,96
Prolactin: 199,87 (за него не знаех, че трябва 20-30 мин спокойствие, но...)
Testosterone: 1,86

TSH: 2,57

Всичките са в допустимите граници, но някои са близо до долна/горна граница.
Също така, може ли информация какво означават "ff" и "lf" в референтните стойности, защото на някои от хормоните, имам и двата, но не можах да открия кое какво е и съответно кои от двете стойности да гледам...
Така или иначе следващата или по-следващата седмица (тогава мога да я хвана в график), ще нося резултатите на гинеколожката, но все пак да имам някаква идея.
И последно уточнение - да, искаме да работим за бебе Simple Smile

Благодаря ви!

# 246
FF означава фоликулярна фаза, а lf- лутеална фаза. Ако са правени на 4 ден от цикъла си във фоликулярна фаза и гледаш тези референтни стойности.

# 247
  • София
Здравейте, и аз да помоля за малко помощ в резултатите. На 4 ден от цикъла:
LH- 11.21   реф(2.4-12)
FSH- 3.88     реф(3.5-12.5)

В норма са, но съотношението им е доста голямо, какво ще рече това? Не ми изглежда много добре .. Confused

LH e висок, показва ПКЯ.
Не пусна ли и Е2?

# 248
  • София
Здравейте!

Молба за малко помощ и от мен. На 4-ти ден от цикъла, резултатите са следните:
LH: 4,53
FSH: 7,96
Prolactin: 199,87 (за него не знаех, че трябва 20-30 мин спокойствие, но...)
Testosterone: 1,86

TSH: 2,57

Всичките са в допустимите граници, но някои са близо до долна/горна граница.
Също така, може ли информация какво означават "ff" и "lf" в референтните стойности, защото на някои от хормоните, имам и двата, но не можах да открия кое какво е и съответно кои от двете стойности да гледам...
Така или иначе следващата или по-следващата седмица (тогава мога да я хвана в график), ще нося резултатите на гинеколожката, но все пак да имам някаква идея.
И последно уточнение - да, искаме да работим за бебе Simple Smile

Благодаря ви!

Дай рефер. стойности за ФФ

# 249
Извинявам се, че не съм ги уточнила!

LH: 4, 53 (ff /2,4 - 12,6)
FSH: 7,96 (ff / 3,5 - 12,5)
Prolactin: 199,87 (ж / 110,7 - 680,1)
Testosteron: 1,86 (ж / 0,3 - 2,9)

TSH: 2,57 (0,27 - 4,20)

Реално всички са в границите, но понеже съм чела, че трябва да има определено съотношение между LH и FSH например и не знам за 4-ти ден моите стойности как са, а при Prolactin-а например, диапазонът е доста голям и вероятно и конкретната стойност има значение

# 250
  • София
Извинявам се, че не съм ги уточнила!

LH: 4, 53 (ff /2,4 - 12,6)
FSH: 7,96 (ff / 3,5 - 12,5)
Prolactin: 199,87 (ж / 110,7 - 680,1)
Testosteron: 1,86 (ж / 0,3 - 2,9)

TSH: 2,57 (0,27 - 4,20)

Реално всички са в границите, но понеже съм чела, че трябва да има определено съотношение между LH и FSH например и не знам за 4-ти ден моите стойности как са, а при Prolactin-а например, диапазонът е доста голям и вероятно и конкретната стойност има значение

Пролактинът и Тестостеронът са супер.
ФСХ малко се е форсирал / на колко си год.?/
ТСХ показва Хипофункция на ЩЖ / трябва да е под 2.0/

Нямаш кой знае какъв проблем - за ФСХ - може да е инцидент, ТСХ не е много високо и лесно ще се коригира с медикамент / Ендокринолог/АГ  трябва да прецени/

Успех и скоро да ни се похвалиш с най-прекрасната новина Simple Smile

# 251
Благодаря ти  Hug а кафето вреди ли по принцип ако се пие, аз знаех че не трябва да се пие - това е на гладно, не съм пила  Peace
Явно пак трябва да пусна заедно и с др х-ни на щитовидната жлеза  Hug А аз реших, че няма проблеми... първоначално, после видях че е хубаво да е под 2  Rolling Eyes

# 252
  • София
Благодаря ти  Hug а кафето вреди ли по принцип ако се пие, аз знаех че не трябва да се пие - това е на гладно, не съм пила  Peace
Явно пак трябва да пусна заедно и с др х-ни на щитовидната жлеза  Hug А аз реших, че няма проблеми... първоначално, после видях че е хубаво да е под 2  Rolling Eyes

За изследването - да, кафето влияе на резултата - може да понижи ТСХ, но няма нужда пак да го пускаш, защото твоето и така си е високо.

Иначе си пий кафе - няма проблем Simple Smile

# 253
denis_d, на 28 години съм, проблем ли е това "форсиране" (не знам какво следва да означава)? Четох, че съотношението FSH/LH не е хубаво да надвишава 2, а при мен е почти 2. Виждам, че за FSH пише, че е фоликуло-стимулиращ хормон и че не е хубаво да е нисък, но не е добре и да е много висок. В моя случай, не знам дали се окачествява като много висок" или това зависи вече и от това кога настъпва овулацията при мен (което не знам с точност) - доколкото разбирам колкото по-близо си до овулация, толкова повече трябва да се доближаваш до горната граница на фф-стойностите...
Но накратко - тази ми стойност, проблемна ли ви се вижда като за 4-ти ден?

# 254
  • София
denis_d, на 28 години съм, проблем ли е това "форсиране" (не знам какво следва да означава)? Четох, че съотношението FSH/LH не е хубаво да надвишава 2, а при мен е почти 2. Виждам, че за FSH пише, че е фоликуло-стимулиращ хормон и че не е хубаво да е нисък, но не е добре и да е много висок. В моя случай, не знам дали се окачествява като много висок" или това зависи вече и от това кога настъпва овулацията при мен (което не знам с точност) - доколкото разбирам колкото по-близо си до овулация, толкова повече трябва да се доближаваш до горната граница на фф-стойностите...
Но накратко - тази ми стойност, проблемна ли ви се вижда като за 4-ти ден?
ЛХ, ФСХ и Е2 е добре да се изследват на 3 ден от МЦ, дори е по-добре на 2 вместо на 4 ден / това само като информация, не е забележка:)/
За ФСХ - може да е някакъв инцидент
ФСХ се повишава, когато нещо пречи на О. / напр. друг хормон/, и той се повишава за да стимулира фоликула да се развие до доминантен 
За сега не е проблем, но е добре да го следиш - и ако не се получава дълго време да търсите причината

Общи условия

Активация на акаунт