Парфюмни размисли и страсти - 169

• 54 421
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Май не сме коментирали тази рокля на Герлен? Излязла е още през октомври, но не съм я срещала из нашите магазини. Някой пробва ли я вече?  Flutter

http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/La-Petite-Robe-Noir- … ilette-17387.html

# 121
Да аз. Вече я има и в България! Ужасна е! Още по- химична от ЕДП варианта. Задушлива, главоболна и пластмасово вишнева. Отнета и от сладостта за сметка на изкуствеността. Само лошо мога да кажа аз лично за нея.

# 122
  • София
Мацки, понеже отдавна не съм ходила до Ермес, та да питам .. някой иска ли бебета?

# 123
  • София
Elitsa_z , а предлагат ли бебета на Градините?

# 124
  • Пловдив
Аз напоследък нищо почти не съм тествала  , но трябва да ги пробвам обстойно тези рокли.....подносих си дори Дейзито посред зима  не за друго ами да пощадя колегите ми, а и на мен не ми се отрази зле.  Днес съм с Тобако Ванил с доста пръскания го сложих, но още няма изпопадали  Blush екстра ми е.
Аз искам едно бебе Ели  Hug

# 125
  • София
Elitsa_z , а предлагат ли бебета на Градините?

За съжаление, само като част от сет.. не като Ермесансите  Sad

Аз искам едно бебе Ели  Hug

теб съм те писала в "тефтера"   bouquet

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 18:17 от Elitsa_z

# 126
  • София
За съжаление, само като част от сет.. не като Ермесансите  Sad
Жалко наистина, но благодаря за отзивчивостта  bouquet

# 127
Като споменахте Hermes, тествахте ли и какво ви е мнението за новия Jour d'Hermes? Във Фрагрантика не са изброени съставки, а в това ревю прочетох, че г-н Елена искал всеки да си интерпретира парфюма както намери за добре.
Аз си пръснах вчера малко на китката в една Сефора и в началото ми се стори белоцветен нелош парфюм. После не съм го проследявала, че имах друга работа, а и не искам повече бели цветя, но след около 3 часа миришеше много приятно. На какво- не знам  Embarassed  Ще ми е интересно вашето професионално мнение.  Simple Smile
Иначе парфюмът си е предимно пролетно-дневен за мен, става и за офисен целогодишно. Иска ми се пак да го пробвам, но не вярвам в наше село да е пристигнал вече.
Пропуснах- бутилката е много хубава...и тежичка  Mr. Green

# 128
  • Бургас
С чест и гордост  Crazy споделям едно мнение от форума за нашето съсловие от годишните номинации за 2012:

Цитат
При парфюмите са най-коварните   Twisted Evil
Цитат
Оооо, зли жени са и тези. Изпатих си миналата година от тях. Дет се вика, на ескимос хладилник ще пробутат.

Еееей бива ли да сте толкова коварни жени бреее Joy
Мен ме обзема поредната вълна на парфюмна мания .Вчера си поръчах две парфюмчета, за пролетта така да се каже.
Също така получих отливчица на Нинфео мио благодарение на парфюмна фея  bouquet
Допадна ми аромата ,след силното зелено начало при мен излязоха много цветя.Обаче една колежка се напръска ,при нея беше само зелениика,няма цветя няма нищо.А тя ми вика, ми то мирише на зелена буболечка Joyвсе едно си я настъпала.

# 129
  • Germany
Привет Hug
Като сте заговорили за Нинфео да споделя последните си впечатления. Много ми беше странно, когато няколко човека споделиха, че при тях избива сладко в парфюма. Чудех се къде го откриват сладкото във всичките зелении в парфюма. Обаче доживях и аз да го усетя. От два дни съм с него на работа, където е много топло. Явно топлината изкарва тази сладка нотка, като запалени сухи смокинови клони, или като силно напечени смокинови дървета. Чак ми се приисква да съм на морето, под смокиновата сянка, с чаша мента-спрайт в ръка Heart Eyes Mr. Green. От цитрусите и помен не остава в топлото и нещо не ме радва без тях, изглеждаше ми орязан и непълен парфюма, но днес му намерих цаката Wink. Смесих в равни дози Нинфео и Ескале а Портофино и се получи точно това, което харесвам Heart Eyes Heart Eyes. Въпреки зверското главоболие го усещах цял ден и ме поддържаше в кондиция.
На нашето летище има всички версии на МЧР, но за мен са непоносими до една. Пръсках върху детето и мога да твърдя, че ЕДТ е една идея по-свеж, по-кисел и носим от ЕДП.

# 130
  • Ямбол
Здравейте, момичета!
Имам питане... всъщност не съм сигурна, че тук е мястото, но...
Търся си аромат подобен на blv absolute... Идеи?

# 131
# 132
  • Варна
Минавам да попитам, някой направи ли сайт/блог, нещо подобно на фрагрантика? Имаше идея преди 1-2 години?
http://aromastilnitsa.blogspot.com/
Мерси. Този блог го знам. Но имах предвид, сайт със съставки итн.

# 133
Ех, Елиии, ти вземи някое виалче да пробваме Jour d'Hermes, ако дават! Любопитна съм...

Силве, едва ли на Натали целта й е била да прави нещо като Фрагрантика. Но нека тя да си каже. Аз не помня да е обсъждано да се прави подобна база данни на български.

Аз днес пък бях на работна среща в Сердика и не пропуснах да се мушна с моята приятелка в The Circle. А там една жена се консултира с нас, а друга си купи обеци, които бяха напръскани с един от парфюмите за дезинфекция (!!!!!!!!!)...Аз пък използвах възможността да пробвам пак голяма част от Miller Harris. Fleurs de Bois ми мирише първо на туршия, а след 15-20 мин. на доматени стъбла и суровя капия. Shocked Figue Amere ми е откровено неприятен в момента и ми мирише на полазени от листни въшки горчиви стъбла, никаква смокиня. Tangerine Vert и Fleur de Matin са прекрасни, но не ги пръсках на кожа, само си ги припомних на блотер. Fleur de Matin всъщност ми е нещо средно между Грейпфрутената и Мандаринената Алегория - грейпфрут с босилек, без да е сочен, сладък или 'потен'. На кожа пробвах за пръв път Terre de Bois и Coeur de Fleur. Terre de Bois в началото прилича на класически хвойнов мъжки аромат - като Tsar или Polo, но след това се появи лек вишнев намек, който го направи интересен. Coeur de Fleur беше като нагнетена цветна бомба (нищо общо с Flowerbomb, моля!), след половин час омекна и се успокои. Напомня ми на много цветни аромати, най-много на Rose Essentielle - Bvlgari, но няма роза, а сладки теменужки, сладостта му е мека, лека, усмихваща.
Гладът ми за жасмин е огромен и си напръсках якето с Gelsomino Nobile на Acqua di Parma, а шалът - с Jasmin de Nuit - The Different Company, когато си тръгвах от бутика. Преди това, обаче, се уверих, че каквото и да пробвам от L'Artisan Parfumeur, то все ми харесва, дори да е простичко и нетрайно като L'Eau de L'Artisan - първо лимони, после метал и домашен сапун - как може такова нещо да ме привлича?!?! Не знам, настина, не знам...

Който пробва See by Chloe - не ви ли прилича на део Зелена ябълка?

# 134
Ами блогът на Натали все пак е с най-богата база данни на български, който на мен ми е известен, затова и го посочих. Незнам защо обяснявам всичко това, ама както и да е.
Иначе за копие на фрагрантика...не виждам смисъл много, освен че всичките ни описания ще се съберат на едно място, което всъщност не е лоша идея newsm78, но у нас трудно приложима, заради манталитета ни.

Общи условия

Активация на акаунт