Парфюмни размисли и страсти - 169

• 54 353
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • София
... и на връщане се шмугнах в онова магазинче, за което бях писала,че има интересни неща. Собственичката беше пак там, побъбрихме, предложи ми няколко много интересни неща. За тях обаче след това!
Scintillia, бързо признавай къде е това вълшебно магазинче Mr. Green Flutter

# 181
  • София
BBeLLa, още не съм ги подносила Априлските виолетки. Ще пиша допълнително като се опознаем.

Mini Rebel, на лс, че да не излезе че правя реклама.  Wink

# 182
# 183
  • Germany
Хрис, честито! Все удар в десятката са ти последните покупки!
А за душ-гела - ти нали имаш Херба Фреска? Не ти ли е в тон с аромата?
Зелен чай много обичам в парфюм. Дори и по-евтините и минималистично композирани са много приятни и с душевно-балансиращ ефект! Пробвай The Vert - L'Occitane, Eau Parfumee The Vert - Bvlgari, също и екстремната версия на Bvlgari, този на Ив Роше и Елизабет Арден - всичките са класики в зелено-чаената ниша. Подобно въздействие имат върху мен и Au Lac - Eau d'Italie, Bamboo Harmony - By Kilian, The Pour Un Ete - L'Artisan Parfumeur, а и Колонь на Тиери Мюглер, дори да не са моно чаени. Но да ти кажа, в повечето парфюми зеленият чай е съчетан с цитруси.
Калина, душ гелът (сега погледнах, че пише пяна за вана Thinking) е на Balea - Quelle der Entspannung - зеления Peace
Лю, въобще не го усещам като Херба Фреска. По-скоро ми е като Bamboo Harmony - By Kilian, който много харесвам, но цената му ме стресира Wink. Четох, че бил много сходен с екстремната версия на Eau Parfumee The Vert - Bvlgari и се изкушавам да го поръчам на сляпо, но не съм по прибързаните покупки и ми се иска да го пробвам някъде. Идеи къде мога да го открия?
Jean-Charles Brosseau - Fleurs D'Ombre Violette-Menthe е доста труден парфюм, не бих купила без проба, макар да съм почитател и на ментата и на виолетките  Naughty. На моята кожа се разви доста ретро, изкара една мазна нотка, която уби красотата на виолетките и свежестта на ментата. Май само при Атти се развива добре, ама нейната кожа е НеКожа Mr. Green и кара и най-мазния парфюм да мирише добре.

# 184
  • София
Ковачева, благодаря за успокояващото мнение относно Fleurs D'Ombre Violette-Menthe, и без това май няма да ме огрее Simple Smile
Момичета, някой запознат с Ralph Lauren, Ralph Rocks http://www.fragrantica.com/perfume/Ralph-Lauren/Ralph-Rocks-880.html да каже дали отговаря на описанието цитрусово-флорална сметана  Flutter Hug
А в Ralph Hot http://www.fragrantica.com/perfume/Ralph-Lauren/Ralph-Hot-1898.html усеща ли се кокос, че от него ми призлява?  Peace

# 185
Здравейте, много моля за помощ. baby_neutral
Днес в Дъглас в Бургас си разглеждах парфюмчета и изведнъж се сетих, че по описание си бях харесала Dsquared2 Velvet Forest. Намерих го уж, но никъде, нито на кутията, нито на бутилката пишеше Velvet forest, а просто She Wood. Кутията беше розова и миришеше страхотно на виолетки. Искам да го поръчам от интернет, но се притеснявам да не объркам, гледам, че и в този има виолетки-Dsquared2 She Wood, но пък е с кафява капачка. Питах консултантката това ли е Велвет форест, но тя нещо не ме разбра... Та въпросът ми кой е този с розовата кутия, който първоначално започва със страхотните виолетки?
Разгледах в нета изображенията на парфюмите с кутии, гледам, че ако е Velvet forest трябва да пише на кутията. А на този в Дъглас пишеше само She wood и страшно ми хареса. Wink

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 17:30 от Mики

# 186
  • на североизток от Рая
Мики, разгледай тук и прочети за парфюмите. Но те всички са прекрасни!

http://www.parfumi-shop.net/bg/ezine/dsquared-e.php

Момичета, бях ви изгубила.  Hug

# 187
  • София
kovatcheva, при мен Bamboo Harmony е силно подобен на PACO, заради който преди години стигнах до този форум. Асоциацията ми с Пако е толкова силна, че практически унищожи интереса ми към Килиън. Със сигурност разлики има, но при мен те са без значение. Все пак не се хвърляй насляпо.

Иначе не съм фен на Балеа и не познавам пяната за която говориш.

# 188
Нели, аз точно от тук смятам да го поръчам. Но не знам кой ми хареса- She wood или Velvet forest.
Или май трябва да взема и двата Laughing. Чета, че She wood започва с нотки на лимон, жасмин, нероли, а този който душих си започна направо с виолетки, поне така го усетих аз. Laughing

# 189
  • Germany
Мики, този си пробвала http://www.fragrantica.com/perfume/DSQUARED-/She-Wood-3552.html

А си искала да пробваш този http://www.fragrantica.com/perfume/DSQUARED-/She-Wood-Velvet-For … st-Wood-6397.html.

Щом си харесала първия, класическия, ще харесаш и втория. При She wood виолетките са по-бонбонени, докато във She wood velvet forest wood са добавили и свежи зелени нотки и е една идея по-горист, по-хладен и леко по-кисел. Но и двата носят еднакво усещане. Но двата едновременно - няма смисъл, много да близки Peace

seemly, благодаря за подсказката Hug. Знам къде има Пако и ще го пробвам в най-скоро време. Иначе аз в последно време не мога да понасям никакви силно ароматизирани душ гелове и лосиони за тяло и това е едно от малкото неща, които мога да понеса като аромат.

# 190
Ама, Пако е много повече цитруси! А доколкото визулната памет не ми изневерява, виждала съм Екстремната версия на Зеления чай на Булгари в мъжката половина на Бюти зоната в София Сити Център.

Денси, защо е този линк?

Mini_Rebel, аз също бях поръчала преди време точно тази Виолет-Мента от Ягодката и не ми понесе. Не ретро, ами точно тези воднисти виолетки с малко гумената мента на моята кожа се оказаха кофти комбинация! Отиде при Атти, тя го обожава!

# 191
Благодаря ви за милите думи, момичета, наистина ми е хубаво сега, чувствам се събудена от стогодишен сън  Hug

Влизам с молба за парфюмни напътствия - бихте ли ми очертали разликата между Cabochard EdT и  EdP?  В момента имам на ръката си EdT,  за което трябва да благодаря на Самсара   bouquet, това ми е втора проба (през известно време), с която затвърждавам усещането си - много, много ми харесва  Blush Не знам доколко ми подхожда на скучната физиономия, но ми е достатъчно интригуващ, за да си го взема за носене вкъщи, докато се престраша за нещо повече. Аз съм непушач и реагирам много силно на опушени нотки, но тук ми харесват много как се съчетават с кожата и зеленината, която усещам в него. Знам, че изглежда нетипичен избор след Pour Femme D&G, но пак си го усещам свой, просто съм аз с ушички и опашчица Embarassed
Помощ   bouquet

P.S. бульовче, мисля, че е описанието на парфюма, за който има giveaway във Фрагрантика, мернах нещо такова на пощата си  Peace
P.P.S. She Wood  ми беше спонтанна покупка след първо помирисване - харесах си го още като излезе и ми е една от малкото бутилки, на които видях дъно без да усетя. Беше ми дневен аромат и ми пасваше на всякакви поводи без да се натрапва, но винаги беше положително приет. Не съм тествала Enchanted Forest, но класическият за мен е много нежен, балансиран, има една прозрачност у него и определено повдига настроението.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 19:57 от Обич Синеока

# 192
  • София
Отказахте ме от тази Виолеткова мента, няма да се главоболя да поръчвам от Ягодка Grinning Ще си диря нещо друго свежо виолетково, но искам да е по-бюджетно Mr. Green

п.п. she wood и she wood velvet forest wood съм ги душила на блотер и грам виолетка не долавям, само зеленина и ручейчета, но ще им дам нов шанс покрай вас Flutter

# 193
Обич, точно днес сравнявах Кабошар едт с още два парфюма - Zagorsk - Comme des Garcons и Hermessence Paprika Brasil. Имат много общо, както подозирах...Но на въпроса ти - според мен разликите са подобни на едп и едт на Шанел 5. Повече мекота и ретро усещане в едп, по-остър и ободряващ едт. Специално при Кабошар може да се каже, че едп е с плътност на палто от кожа с косъм - стабилна подложка, но мека и съвсееееем лекинко сладнееща власинкова повърхност, докато едт за мен си е кожено яке, напръскано с билкова отвара. Имам едт, не ми липсва едп. И даже не е толкова страшен, нося го като ми трябва баланс, но и сила. Точно в момента времето навън е много подходящо - поне за моето възприятие. Ще ти пасне. Пък и какво й е на физиономията ти?

Ако бяхте дошли на предната среща, щяхте да пробвате Enchanted Forest, за да не се чудите какъв е. Второто виалче пратих на майка ми, защото обожава касис. На мен ми е по-скоро за аромат на дома - като аромат на дървена хижа е.

# 194
И от други места чух същите оплаквания за April Violets и се отказах ... но за сметка на това вчера видях в bg.strawberrynet.com, че е на промоция Jean-Charles Brosseau - Fleurs D'Ombre Violette-Menthe, за който чета само хубави отзиви в старите теми. Бил нещо като ментолови теменужки  Crazy Heart Eyes
Да ти кажа, за да не се разочароваш много, двата парфюма не се различават особено след по-малко от половин час. Laughing

Ако си във фаза на търсене на някакви интересни виолетки, предлагам ти да пробваш Karleidoscope Karl Lagerfeld. Една шикозна, пудрена, фина виолетка. Не натурална като букетче цветя, а сякаш сушени цветчета, държани в кутия от пудра.

Общи условия

Активация на акаунт