Парфюмни размисли и страсти - 169

• 54 330
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Алоуууу къде ти във възрастните жени, ще ти повярва някой?! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug  bouquet
Да наистина Ермесансите са невероятно стилен подарък.

Няма вече Уд Пиге в Олфактив. Дано заредят пак.

# 586
Благодаря на всички за съветите! Супер сте!  bouquet

idomeneus,  чудесна идея! Обаче егоизмът в мен би надделял и едва ли би се стигнало до подаряване  Embarassed

densi, а само за млади ли е подходящо Момичето? Понеже аз обичам рози, пък... Blush

# 587
О не не е само за млади момичета въобще! Става за всякаква възраст и сока в шишето е много хубав, защото е ягодов. Трябва да се пробва, но без да залагате никакви очаквания, защото ще се разочаровате. Просто ей така напръскване и усещане. Парфюма не е никак труден, а това не е типично за парфюмите от бранда. Явно и те се опитват да се харесат на повече хора в период на световна криза.

# 588
  • Отвъд алеята зад шкафа
Снощи в дискотеката покрай мен мина мъж, напръскан с Черната орхидея, веднага го разпознах, страхотен. А очаква ли се пак да пуснат промоцията на Том Форд с 2 парфюма на цената на един?

Докато се чудя за нов парфюм, взех си изпитаната стара Aqua Allegoria Pamplelune.

# 589
Олеле, откога почнахте ароматите да ги групирате по възрастов признак?  ooooh!
Лин, къде се сложи пък ти?
Фенси, майка ми носи все леки, цветно-цитрусови аромати, затова и предложенията, които има дотук ги подкрепям. Може да са свежи и да не са тежки (по общо възприетото усещане), но са шик!
Денси, твоето мнение за Берлинското момиче ми е ценно, защото се отличава от масовото заклеймяване на аромата по блогове и форуми. Пък съм и розофил... Ти ли купи Уд-а на Пиге? Ако не си ти, интересно кой...? Съмнявам се, че е някой непосветен или "просто пазаруващ".

Аз днес има възможност да почивам (макар и активно) и се възползвах набързо да се запозная с някои нови аромати, да направя контрола на други, които си бях набелязала.
L'Eau D'Issey Absolue - Issey Miyake - и на кожа, и на блотер. Началото и краят са много приласкаващи, уютни, но средната линия, която продължава най-дълго е просто оригиналният парфюм, който принципно не понасям и ми докарва позиви...Началото е сладък жасмин, краят - мед, мускус и ванилия, но средата са онези сапунесто-акватични цветя и плодове, които ме дразнят в оригинала.
Hypnotic Poison Eau Secrete - Dior - много противоречив аромат. Пробвах и на кожа, и на блотер. Люшка се между две крайности - ухание на бадемово-шоколадов ароматизатор за кола, напечен от слънцето, попил миризмата на текстилната тапицерия, прах и изгорели газове, а от друга страна - амарето, разсипало се върху кутия бонбони с черен шоколад в стар дървен скрин. Учуди ме. Като че ли прилича повече на оригинала, но не мога да кажа със сигурност, трябва директно сравнение, а исках да пробвам други неща на кожата. Не е зле, но подобна противоречивост открих в Miss Dior Le Parfum и затова се отказах от придобивка.
Само на блотери:
Acqua di Gioia Essenza - Armani - акватик, но с намигване. Не ми е толкова наситено плодово-цветен като оригинала. Намигването като че ли е мъжко...Приятен е и ми се струва, че усещам теменужки без да ги има в пирамидата.
Исках да пробвам повече от новите 'рози' на пазара, но само две намерих:
Pure DKNY A Drop Of Rose - хич не е капчица роза, ами е само роза. Българска, пълномаслена, сапунесто-зелена. Да, прилича ми и на мен на Четирите кралици на L'Occitane, но те имат лек плодов нюанс, който тук липсва изцяло, каквото и да пише в пирамидата. Може би на кожата ще е малко по-различно, но лично аз предпочитам върбинковата версия на Pure и си имам Кралиците за подобно усещане за роза.
Trussardi Delicate Rose - вече познато съчетание на грейпфрут и роза. Тук има и зеленина на бамбук - прилича ми на нещо средно между Eau Pamplemousse Rose - Hermes и Bamboo Harmony - By Killian. Според мен е бюджетна алтернатива и на двата, а и се намира лесно в БГ.

Проверих отново чувствата си спрямо Mon Jasmin Noir и Mon Jasmin Noir L'Eau Exquise. Харесвам и двата, но по различен начин. Различни са ми, не мога да ги сложа под общ знаменател! Първият ми прилича на Eclat de Jasmin - Amani Prive, а вторият - на Нилските градини. И двата ми действат събуждащо и пролетно, но първият ми шипрее и бих го сложила и на костюм, и за разходка, докато вторият е като ароматерапия за възстановяване на душевния баланс (като Нилските градини, всъщност).

Розовото Картие не го намерих, но само помирисах цветните хрумвания в новите вариации на Лола и Дейзи на Марк Джейкъбс и обърнах очи...

# 590
Снощи в дискотеката покрай мен мина мъж, напръскан с Черната орхидея, веднага го разпознах, страхотен. А очаква ли се пак да пуснат промоцията на Том Форд с 2 парфюма на цената на един?
Докато се чудя за нов парфюм, взех си изпитаната стара Aqua Allegoria Pamplelune.
О не не ми се вярва, пак да ни огрее скоро такова чудо с онази промоция. Всеки ден не е Великден! Whistling

Лю, не съм аз. Със сигурност е някои непросветен, но стилен господин, защото такива бол в Олафктив. То всъщност там основно мъже гледат и пазаруват. Странно, но факт.

За Момичето, пак ви предупреждавам прекалено прост е, но толкова свеж, сочен и любовен! Heart Eyes Сега мъжа ми ме прегърна и му казвам "виж колко хубаво мирише", а той вече разбра се забравил какво, що, ме пита "на какво"?! Казвам "е на Берлинчанката" и той ми отвръща "я как се е променил". Казвам "ами същия си е, той е моно аромат, а той мирише кожата ми и казва "ооо има нещо от Монтал вече, още повече ми харесва". Laughing
 Тогава разбрах защо моя мъж обича толкова рози, защото е страстен фен на Монтал, а там рози бол. Вярно и уд има, ама и розите са хард и всеки разбира що е роза.

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 23:25 от densi

# 591
Днес аз и направих малко бягство в Мола и съм наредила десетина блотера - разучавам старите Герлени (новите им версии, де  Simple Smile ). Следващия път ще пробвам на кожа Jicky и Mitsouko EDP.
Shalimar Ode a la Vanille много хубав ми се струва от блотер, ще трябва проба и на него.

La fille de Berlin не го пропуснах и аз  Laughing и съм съгласна с Денси, от първо впечатление е красива богата роза  Peace

Върху мен пробвах Eau de New York Bond No 9 - много горчив и свежо зелен, тонизиращ като фреш от грейпфрут с босилек, и някакъв пелин ми излиза дето го нямав пирамидата. За разлика от повечето цитрусови аромати е много траен. Развитие не забелязвам, но ми харесва. Обаче ММ нещо не му реагира... Rolling Eyes А одобри Ваниления Шалимар  Laughing

Другия, който пробвах и си разнасям - L'Eau de L'Artisan - много ме грабна в началото, но нещо ми се игуби бързо. А иначе е красавец - босилек, мента, чай и други билки танцуват покрай цитрусите.

# 592
Привет.

Не съм разбирач на парфюмите, нямам колекция от такива, за първи път влизам в темата ви.
Имам мужда от малко помощ.

Като цяло харесам ли си аромат го ползвам с години. От 4 години ползвам едно много обикновено парфюмче, което купувам от Avon - Роuge/ Cristian Lacroix. така изглежда.

Знаете ли от къде бих могла да си го купувам другаде освен от Avon?

Ако случайно има някой, който някога го е ползвал, може ли да ми препоръча друг парфюм със сходен аромат? Пробвах с един на Нина Ричи (с формата на ябълка), но само дето си дадох парите - изобщо не ми харесва. Добре поне, че взех малка разфасовка (сега пръскам в банята с него Embarassed).

Зная, че тук сте ценители и се обсъждат по-съпи парфюми, но все пак... да питам.  Embarassed Предварително благодаря.

# 593
Привет.

...
Като цяло харесам ли си аромат го ползвам с години. От 4 години ползвам едно много обикновено парфюмче, което купувам от Avon - Роuge/ Cristian Lacroix. така изглежда.

Знаете ли от къде бих могла да си го купувам другаде освен от Avon?
...

Заповядай  Hug
http://www.enzo.bg/avon/christian-lacroix-rouge-parfjumna-voda-za-zheni/

# 594
Здравейте мили дами.Отдавна ви чета но сега събрах смелост и аз да пиша.Искам да си взема парфюм за настъпващата пролет,харесвам ориенталски аромати Armani Code ,Dior Hypnotic Poison Eau Sensuelle ,Chanel Allure не ми е любимец,Wish ,Dior Miss Dior Le Parfum,Gucci Guilty ,Gucci Rush,Dior Addict,Guerlain La Petite Robe Noir  .Питането ми е за Chanel Chance Eau Fraiche дали  няма да ми е много лек и дали е траен аромат. Моля ви посъветвайте ме какво друго би могло да ми допадне . Благодаря ви предварително ще продължавам да ви чета.Приятен ден от мен

Последна редакция: нд, 10 мар 2013, 12:50 от RUMI7070

# 595
Свежият Шанс в никакъв случай не е по-лек от Гучи гилти. Освен това е убийствено траен, въпреки че няма почти никакво развитие. Но е прекрасен!

# 596
Свежият Шанс в никакъв случай не е по-лек от Гучи гилти. Освен това е убийствено траен, въпреки че няма почти никакво развитие. Но е прекрасен!
Подкрепям с две ръце. Hug

# 597
  • София
Момичета, не мога да не споделя, че си имам Tabacco vanille. newsm44 Толкова съм щастлива. Имам предупреждението да не пожелавам парфюм до лятото, но си струваше това ограничение. Прекрасен е. Heart Eyes

# 598
В крайна сметка си взех на Коко "Моадмазел".Като го подуших си казах да това е моят аромат.За лятото по-нататък,може би вече ще взема на Том Форд и той ми хареса много като аромат ,всъщност дилемата ми беше между тези двата,но си казах грехота ще бъде ако поне веднъж през  живота си не купя парфюм на Коко,за това избрах и моадмоазел-а.

# 599
В крайна сметка си взех на Коко "Моадмазел".Като го подуших си казах да това е моят аромат.За лятото по-нататък,може би вече ще взема на Том Форд и той ми хареса много като аромат ,всъщност дилемата ми беше между тези двата,но си казах грехота ще бъде ако поне веднъж през  живота си не купя парфюм на Коко,за това избрах и моадмоазел-а.

Много правилно решение.
Коко Мадмоазел е прекрасен избор.

Том Форд , според мен, ще бъде еднодневка и толкова. Иначе някои негови неща не са много лоши, но липсва класата, а и етиката.

Общи условия

Активация на акаунт