Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 21

• 61 079
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря, ще се опитам да намеря отговора на въпроса си сам.
нека опитаме заедно:)
     thumbsup

Докторе , надявам се сте достатъчно голям за да не съдите по един-двама  потребители за цялата група .  Hug
     Гледам,че не само аз съм отворена да ви чуя .  Peace

Стана ми смешно за хормоните - все пак не сме в пубертета или критическата. Поне болшинството от нас  Grinning
    Доколкото знам , емоциите и хормоните се намират в пряка връзка цял живот .Вихри ли се едното ,значи се вихри и другото . Посочените периоди може да допринесат за още повече вихри .Но и междупериодието не ни освобождава от тях .  Peace

# 376
  • София
Селма, струва ми се, че си сбъркала посоката в която си тръгнала. Надявам се да намериш това което търсиш в края на този път. Защото може би няма да намериш повече обратния.

# 377
    Катина , не мога да включа какво точно имаш предвид .
    Би ли била по-конкретна , моля .
    Най-вероятно искаш да ми помогнеш с нещо .  Rolling Eyes Но за да стане , трябва наистина да те разбера .

(Ако сметнеш за по-удобно ,може и на лични да ми пишеш .  Peace )

# 378
Здравейте:)Искам да споделя,че вчера бяхме на лекар за ваксина.Педиатърът я видя,споделих му притесненията си за аутизмаКаза,че не вижда нищо абсолютно различно в детето.Същото каза и сестрата.Но дадоха документ за детски невролог да я погледне пак.Сега ще чакаме да ни се обадят.При нас проблемът е несоченето с пръстче.Иначе разбира много.Когато питаме кое къде е се обръща в неговата посока,но не посочва.От днес изхвърляме боклучета,когато дам и кажа хвърли в кофата.Изпълнява команди-от сорта -занеси на тате,дай играчката,дай на мама да яде.,легни,десни,изправи се.Може би вече ставам много досадна,но бих изкала да попитам-какво не беше наред във вашите бебета.какви сигнали да търся в поведението?На 15 месеца е-а казва само Ало,когато си сложи телефона на ушето.Иначе мн .игрива-играе с нас и с деца.

# 379
  • София, Борово
Здравейте:)Искам да споделя,че вчера бяхме на лекар за ваксина.Педиатърът я видя,споделих му притесненията си за аутизмаКаза,че не вижда нищо абсолютно различно в детето.Същото каза и сестрата.Но дадоха документ за детски невролог да я погледне пак.Сега ще чакаме да ни се обадят.При нас проблемът е несоченето с пръстче.Иначе разбира много.Когато питаме кое къде е се обръща в неговата посока,но не посочва.От днес изхвърляме боклучета,когато дам и кажа хвърли в кофата.Изпълнява команди-от сорта -занеси на тате,дай играчката,дай на мама да яде.,легни,десни,изправи се.Може би вече ставам много досадна,но бих изкала да попитам-какво не беше наред във вашите бебета.какви сигнали да търся в поведението?На 15 месеца е-а казва само Ало,когато си сложи телефона на ушето.Иначе мн .игрива-играе с нас и с деца.
Моето дете на тази възраст не се обръщаше, като я извикам по име. Другото беше, че търсеше камъчета по земята за да ги яде. играеше с деца, подаваше топка в игра, което след 2г и 6м изчезна и сега се учим отново. КАто по-малка беше залепена за мен - постоянно в ръцете ми или ако готвя ми прегръщаше крака и така стоеше.

# 380
  • София
КАто по-малка беше залепена за мен - постоянно в ръцете ми или ако готвя ми прегръщаше крака и така стоеше.
Ние и сега сме така и на моменти направо ме влудява Sad
Катина, другият петък ще е теста Wink

# 381
  • София, Борово
КАто по-малка беше залепена за мен - постоянно в ръцете ми или ако готвя ми прегръщаше крака и така стоеше.
Ние и сега сме така и на моменти направо ме влудява Sad
Катина, другият петък ще е теста Wink
сега тя играе, основно с възрастни. На площадката много гледа децата какво правят и после го прави и тя. Не се включва в игрите обаче. Много ми се иска да я водя по детски площадки, обаче тя е на диета, а там постоянно си хранят децата със забранени за нея храни. От скоро кара тротинетка - сама се научи пак гледайки.
Много искам и на пиано да я запиша. В къщи свири много на едно детско пиано и пее:)

# 382
# 383
miriam88 , преди да навърши 2-годишна възраст забелязах ,че моето дете няма споделено внимание . Не го занех като термин тогава , но ми правеше впечатление самият проблем .

Навънка беше адски трудно да го заиграя с нещо .... Той само тичаше непрекъснато, катереше се и ...... постоянно посягаше към всякакви колелца , гуми и т.п. да ги върти .....Тях можеше да върти много продължително . Последното започна да го прави още преди да е навършил 1 годинка ......

После имаше явни сензорни проблеми ,които се изразяваха в дивото нежелание да се къпе, в проблеми с храненето ...
    Рядко се отзоваваше на името си....

Към 2 годишна възраст започна да пищи като заклан при какъвто и да е проблем . Изобщо не  се опитваше да казва какво иска , как, кога ..... Имаше голям пасивен речник,но изобщо не го използваше . Докато неговите връстници знаеха много по-малко думи ,но си ги употребяваха по предназначение .

Също така към 2 и малко той започна да пищи през нощта . Всяка нощ се събуждаше горе-долу по едно и също време и пищеше по няколко часа ,като искаше през това време да го разнасям на ръце из апартамента ....

Последното беше повод 8 месеца по-късно да се обърнем към специалист . Първата му педиатърка не виждаше никакъв проблем . Втората обаче веднага заподозря нещо нередно и ни прати на невролог .Междувременно го заведох и на логопед ....и тогава се заговори за аутистичния спектър .....

# 384
miriam88 , преди да навърши 2-годишна възраст забелязах ,че моето дете няма споделено внимание . Не го занех като термин тогава , но ми правеше впечатление самият проблем .

Навънка беше адски трудно да го заиграя с нещо .... Той само тичаше непрекъснато, катереше се и ...... постоянно посягаше към всякакви колелца , гуми и т.п. да ги върти .....Тях можеше да върти много продължително . Последното започна да го прави още преди да е навършил 1 годинка ......

После имаше явни сензорни проблеми ,които се изразяваха в дивото нежелание да се къпе, в проблеми с храненето ...
    Рядко се отзоваваше на името си....

Към 2 годишна възраст започна да пищи като заклан при какъвто и да е проблем . Изобщо не  се опитваше да казва какво иска , как, кога ..... Имаше голям пасивен речник,но изобщо не го използваше . Докато неговите връстници знаеха много по-малко думи ,но си ги употребяваха по предназначение .

Също така към 2 и малко той започна да пищи през нощта . Всяка нощ се събуждаше горе-долу по едно и също време и пищеше по няколко часа ,като искаше през това време да го разнасям на ръце из апартамента ....

Последното беше повод 8 месеца по-късно да се обърнем към специалист . Първата му педиатърка не виждаше никакъв проблем . Втората обаче веднага заподозря нещо нередно и ни прати на невролог .Междувременно го заведох и на логопед ....и тогава се заговори за аутистичния спектър .....

А точно така. Само че ние пищяхме от болка в корема, която се решаваше с нещо сладко за ядене в достатъчно количество. Примерно едно плодово пюре. Но по нищо не можеше да се познае, че нещо го боли, просто като се наяде спира да пищи. Посред нощ се е будил с писъци.
Тогава ако знаех да давам пробиотици нещата може би щяха да са други.
После каква е връзката между аутизма и храносмилателната система. А познайте. Според мен по някое време децата си преболедуват това нещо и остава само увреждането на мозъка, след което с работа се стига до някъде. Но точно в периода, в който стават тези неща с тях - болката в стомаха, невъзможност да приема определени витамини и минерали, тогава решението е само медицинско - пробиотици, витамини, нещо за имунитета и аз не знам какво още. Медицината си е дала ваканция а лекарите отказват да мислят извън коловозите.

# 385
   Давала съм пробиотици на по-късен етап ,но те бяха докарали на детето зверски запек .

За сладкото .....Доста време съм го ограничавала напълно .  Peace На 3 години и половина шоколадът не му правеше никакво впечатление ,защото просто не му беше познато какво е това .

После и в градината молих да не му дават сладкиши (че там на следобедната закуска те бяха редовни   Crazy )

Вярно е ,че на 11 месеца имаше проблем с храненето ..... След един грип беше спрял да яде всякаква твърда храна и всякакъв опит да погълне такава го водеше до повръщане....

Всъщност горе-долу тогава беше започнал да върти всичко, дето му попадаше под ръка ......

Дълго си мислех ,че може всичко да е започнало точно тогава (на около 11 месеца ) ,но .... като се роди неговата сестричка моите подозрения се промениха ....С развитието й видях ,че проблемите на сина ми явно се бяха проявили много по-рано ,само дето аз не можах да ги видя .....
    Погледът , цялото ориентиране в средата ......всичко беше много по-различно от самото раждане.  Peace
    Не мога да забравя как като съвсем малко бебе ми се беше отдръпнал ,когато се приближих да го целуна . И как плачеше на някои звуци : на продължителен вокал "У-у-у-у" , например ...  Sad

ще помоля само да не ми се цитират целите постове . Няма нужда . Може просто да се обърнете по ник .  Peace

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 06:41 от Селма

# 386
# 387
При нас проблемът е несоченето с пръстче.Иначе разбира много.Когато питаме кое къде е се обръща в неговата посока,но не посочва.От днес изхвърляме боклучета,когато дам и кажа хвърли в кофата.Изпълнява команди-от сорта -занеси на тате,дай играчката,дай на мама да яде.,легни,десни,изправи се.Може би вече ставам много досадна,но бих изкала да попитам-какво не беше наред във вашите бебета.какви сигнали да търся в поведението?На 15 месеца е-а казва само Ало,когато си сложи телефона на ушето.Иначе мн .игрива-играе с нас и с деца.

Здравей
Всеки от нас е дебнел симптомите на детето си в началото на пътя като се утешавал- детето ми прави това или прави другото. Обаче мНого от децата от спектъра правят много неща като децата в норма, но за съжаление имат проблеми с друго/други . И на нас педиатърката с която първо споделихме притесненията си ни каза че детето ни ще проговори до няколко месеца, изпрати ни на консулт при друг завеждащ дестки център педиатър и тя също потвърди че не вижда нищо притеснително. Добре че не чакахме детето да проговори след 4-6 месеца. Невролога също не вижда нищо протеснително и все пак детето ни е от спектъра. беше като всички деца до 2 години и 6 месеца - изпълняваше команди , имаше очен контакт, само липсваше реч... а после изведнъж започна да се затваря в себе си. Отне ми доста време за да мога да го измъкна от изолацията.

тук в темата колкото деца толкова и разлики . Приликата май на всички е СИД, обаче и деца в норма имат СИД значи и това не е показател.

Таня и КАтина.
Не можете да си представите колко съм ви благодарна за споделеното за училището. Не само за диагностиката но и за подготовката която аз като родител трябва да започна с детето за да мине процеса на адаптация по гладко.

# 388
# 389
Здравейте, нуждаем се от лекар спесиалист психиатър - детски.Бихте ли ми дали мнения към кой да се обърнем.Предварително благодаря>

Общи условия

Активация на акаунт