Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 21

• 60 984
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, някой ходил ли е до Царичина с децата?
Попаднах на това Извънземни: Оплождаме се като вас!
Цитат
По-висшата раса избрали Царичина заради силните вибрации.
Искат да се покажат, но вибрациите на Земята са прекалено ниски за тях и в момента са в летаргично състояние.
Мартин Иванов споделя, че нашите деца са с по-бързи вибрации.
Барабани помагат на деца с аутизъм
Цитат
Мартин Иванов, ритъм терапевт: „Всичко е вибрация около нас, ние не си даваме сметка. Но състоянието аутизъм е един вид различна вибрация. Вибрирайки, генерирайки определена честота в пространството, ние се докосваме до техния свят и там можем да работим”.

Цветотерапия по метода на д-р Бах
Цитат
Именно в цветовете на растенията Бах открива вибрациите, необходими за възстановяване на нашето енергийно равновесие. При това отрицателните мисли и емоции не се подтискат, а се преобразуват в положителни.

Просто ми е любопитно. Wink

"Големите загадки" разкрива вибрацията на Вселената

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 13:09 от n_alex76

# 526
  • София
И барабаните и цветовете наистина могат да повлияят на децата сензорно.  Могат да ги успокоят или разстроят. Внимавай с този Мартин..........малко деца могат да изтърпят това, което той си представя за терапия  ooooh!

Нищо против нямам дръм терапията, но индивидуално и според детето. И ако може родителя да присъства за да усети кога да си изведе детето, ако се натовари.

# 527
Охчудих се чудих се та се реших да спиделя. От няколко дни мой приятел ми беше споменал за негов близък аутист на 36 години. Какъо и да р след дълги и обстойни преговори, че няма да го изям майка му се съгласи да се срещнем. Изпихме по кафе и ми сподели мъката на пътя извървян до тук. Как в годините гогато се е разбрало, че детето има проблем това е била безизвестна диагноза и са го "жигосали" като бавноразвиващ се. Как години по късно му поставят диагнозата. Оказа се , че той е завършил даже висше образование. Има приблем с това че не може да чете и осъзнава дълги текстове, за това когато е учил майка му му е чела на глас. Сега този човек има два магазина собствено жилище и приятели. Никога не е ходил на терапий. Всичкп го е постигнала майката с както казва тя самата " любов" . в теченое на разговпрът ни и след мойте излияния и плач тя предложим да идем до работното му място да пием кафе с него. Аз разбирасе се съгласих. Обади му се и ми направи впечатление че му обясни какво ще направим ( ще дойдем с една нечозната жена която има детенце ..... Дъра бъра и накрая..... Жената е едра с тъмна коса и голяма усмивка ще ти хареса) смисъл описа ме . не посмях да попитам защо. Момчето много мило здрависахме се. Видимо се отличаваше само по това че държеше ръцете си и сменяше ту едната отгоре ту другата. Пита ме за синът ми разказа ми за себе си но това за което почнах да ви пиша и което ми се заби в главата вчера даже написах като извод на една от мамитеттук е едно негово изречение - спри да караш синът си да заучава как да съществува. А се учи от него как да живееш. Помагай му да развива сетивата си а не ги подтискай. ( и ъова което ме разплака) защо си мислите, че вие сте нормални? Всички сте еднакви. Това е безинтересно.
Та така незнам дали е уместено да споделям тази ми среща но ми вдъхна много кураж каза ми много неща който никъде неможе да пточетеш. Simple Smile

# 528
    Моят син не издържа и 5 минути от барабанна терапия при същия Мартин.
    Водещият е симпатяга , но терапията наистина не е за всички деца .  Peace

# 529
  • София
Аз си мисля, че на Гого би му харесало. Дадохте ми идея обаче , че мога да го пробвам - баща ми има тъпан в нас и като си идем за празниците ще направим барабанотерапия. Като имат музика той свири на един ксилофон, защото иначе натискал клавишите на пианото и пречел Mr. Green

# 530
# 531
С вашата барабанотерапия ми хрумна да обърна няколко тенджери, да му дам на човека две лъжици и да му мислят комшийте.  Joy

# 532
Хамелеон,
този сайт ме заинтригова. Ще го изчета внимателно.  Hug
А това е за малко забавление http://www.bg-damma.com/stil-na-zhivot/Raznoobrazni/3581_gledane … mpaign=2013-04-19 Party

# 533
    Дами , някой тук да има опит с детегледачка или личен асистент за детето си ?
    Как се търси такъв/такава ?
    Възможно ли е изобщо да се намери човек - не роднина , който да помага с отглеждането на специално дете ?

Какъв е вашият опит , размисли ?

# 534
Много ми е тъжно и неприятно да го напиша,но според мен точно роднините не са най-подходящия вариант да отглеждат дете с проблем.
За да се грижиш за дете-аутист,особено,ако е агресивно и има високи нива на трудности със сензорната интеграция трябва да си просто търпелив човек,с доминантен характер,да имаш познания как да реагираш в различни проблемни ситуации,по-скоро как да ги разрешаваш,да ти харесва самото дете и да си алруистично настроен.
Децата усещат,когато някой ги обича и когато обгрижвашия ги има различна мотивация /заплащане,злоупотреба/,те не могат да се противопоставят решително на действията,които са опасни и нежелателни.Според мен по-разумно е детето да е в група с други деца и евентуално личен помощник, за моментите, в които това се налага.

Ако обаче вместо помощник-човек на детето се помага по друг начин /например с пиктограми/,то детето придобива постепенно навици да се справя по-самостоятелно и много по-лесно е да бъдат премахнати картите,отколкото да се премахне присъствието на наставника,защото детето ще е научено,че няма да бъде в състояние да се справи,ако няма асистент,който да го напътства.

# 535
  • София
Понеже бях обчещала на Селма  - имам отговор от РЦ...вчера го получих Shocked. С две думи ми отговориха, че са учудени от моя сигнал и за "оплакванията" на учителките от ресурсната. Имали друга обратна връзка. Аз затова предложих среща с 2те директорки, ресурсната, учителките и да се разберем кой кум, кой сват и кой на комшията брат , дет' се вика. Понеже ми писна да си прехвърлят топката. Усещам се, че вече съм на ръба на силите си и ще се предам и ще го запиша в друга детска градина Close
Селма, обмислям сериозно варианта да се разходя да педагогическия факултет и да пусна обява, че търся студентка по специална педагогика/логопедия, която да е ангажирана по 2 часа 3 или 5 пъти седмично, която да му помага с материала в градината. Така хем и на нея ще и се трупа практически опит, хем и с детето ще се работи по учебния материал. Не знам само мисля и премислям разни варианти ooooh!

Някоя от вас ще ходи ли на конференцията на Карин дом през уикенда?

# 536
Здравейте   bouquet .Как съм разяснявала тези въпроси не знам как да ви опиша че то по наше време и книжки достъпни като за него нямаше. А той като чуе някоя дума в училището и му хареса като звучене почва се едно повтаряне независимо къде се намираме та бая срам съм брала  Embarassed.За пипането и така нататък на половите органи постояно се обясняваше че така не се прави пред хора дори и пред мама и тати и в началото го спирахме.Постепенно свикна и сега винаги гледа да се усамоти  в друга стая и се съобразява.Но в началото където и да отидеме очите ми бяха на понички и във всички страни  #Crazy.Сега гледам и при племенника който е в тази възраст въпреки че е съвсем добре се получават тези ситуации явно съвсем несъзнателно.
Като прочетох за 36 годишния аутист малко се поразведрих и си казах че има малка светлинка в тунела  Praynig

# 537
Много ми е тъжно и неприятно да го напиша,но според мен точно роднините не са най-подходящия вариант да отглеждат дете с проблем.

Тук не ми е съвсем ясно .....
    И майки , и бащи ли имаш предвид ? Или само искаш да кажеш ,че не е добре гледачката (асистентът) да са някой от родата :баба , дядо и т.н...
     Tова описание много ми допадна :

Цитат
За да се грижиш за дете-аутист,особено,ако е агресивно и има високи нива на трудности със сензорната интеграция трябва да си просто търпелив човек,с доминантен характер,да имаш познания как да реагираш в различни проблемни ситуации,по-скоро как да ги разрешаваш,да ти харесва самото дете и да си алруистично настроен.

Доника ,  по-скоро бих се огледала за енергична около 50-годишна жена . Без да твърдя ,че така е правилно  Laughing Peace
    На мен ми трябва помощник за да ме освободи малко за личното ми развитие . Не ми се иска за целта да затварям детето за още една година в градината .
    Виждам ,че и за него сякаш е важно мама да е още нещо ,освен само мама . Неведнъж ми е повтарял ( на своето ниво на изразяване , разбира се )  ,че трябва да се върна към професията си ....

Доника , имам желание да отида на конференцията в събота , стига да успея да се оганизирам технически .  Peace

А за ресурсния център .....
    Направо ме разсмяха с "другата обратна връзка" . Как може да са имали друга , след като обратната връзка е точно връзката с "консуматора" - родителя ,тоест !
    Ако успееш да им уредиш срещата и да се разберете очи в очи ,ще е супер!

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 18:48 от Селма

# 538
Момичета, не знам как е при вас, но на мен ми е много забавно като след като след 10-15 минути сред деца в парка, най-близките пейки се опразват и някои наоколо решават, че трябва да си тръгват. Особенно ако почне да се върти в кръг - странното е че това дори не му е типичен жест или нещо натрапчиво - духна вятър, детето разпери ръце и се изкефи и хоп, изнесоха се, че спешно трябва да тръгват.  Rolling Eyes
Днес обаче за нас падна страхотна игра в парка, кара моторизирана количка, пързаля се, люля се. Виждам напредък във всичко, говоренето го има макар и малко и така. Преди два месеца не искаше да се качи на люлка от страх, да не говорим за пързалка. На количките като го качвах ревеше и слизаше. Не сме го и карали като не иска, просто сега тези неща са му интересни. Какво говорим, заигра се с едно детенце с топка(но родителите му избягаха след 10 минути игра, като първо ме попитаха на каква възраст е)

# 539
Аз ползвам услугите на една пенсионерка,когато Хриси е болна,а аз-на работа.Много добре се справя с детето. Peace
Ох, втори пореден месец Хриси влиза в болница. Cry
Преди-вирусна пневмония, сега- с червено гърло и много подут лимфен възел.
Докторката я нарече пеликанче. Confused

Общи условия

Активация на акаунт