Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 130

• 99 107
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
благодаря ви за коментарите

първо за цвета. може би снимката е малко подвеждаща, защото розата не е кърваво червена. пускам друга снимка, която е може би с по-реален цвят. ползвала съм цвят бургунди на шугарфелър, идеята беше да пасне на панделката и на пеперудата, която направих първа.
много лесно се оцветява с този цвят

пеперудата трябваше да е с тел на крилата, сега има само една забучена в тялото, но не се справих със сглобяването и се поразпадна. затова и не можеше да е разперена. рисувах я, но с треперещи ръце и дори крилата не са еднакви. там ползвах обержин дъст, който вярвах, че ще се върже с бургундито после... иначе листата са на тел. розата не е

плетеницата трябваше да символизира как сме се оплели с мъжа ми Simple Smile, а е златна, защото леко дъствах по краищата на пеперудата, а и по сърчицата

валерия, за съжаление, тя и сега леко прилича на шапка Sad не беше това целта, но и една друга торта, на която покривах подложката със същия цвят, се получи като шапка
тя самата торта не е толкова криво, колкото накриво съм я поставила върху подложката, въобще не е по средата

снимката е линк, има още една по-реалистична снимка на цвета на розата

лукс, много ми харесва фигурката. и аз да питам, с молд ли е лицето. аз си взех един молд, но още не съм се решила да пробвам фигура. трудно ми е с дребните детайли

# 106
  • София
Мариета, моя опит говори друго за шоколадовите блатове. Откак Ири пусна тази рецепта в блога си, правя почти само тях. Налагало ми се е да заменя поради липса цялото количество захар само с бяла такава - вкусът не се е променил. Слагах нес кафе, когато ме мързеше да точа по чашка, защото правя големи количества на веднъж, – пак не с епроменя. А когато видях, че същата рецепта по руските форуми се нарича “Шоколад на кипятке“, демек шоколадов блат с вряла вода (и вместо айрян се ползва прясно мляко), реших да пробвам и се оказа, че това си е същото на вкус, консистенцияи способност да се вдига, както и да се чупи лесно. Това са моите изводи от практиката, оттам нататък всеки да си действа както реши.  Simple Smile

# 107
  • варненка от София
Като говорим за замяна правила съм блатовене не с олио, а с масло и не с кисело мляко, а със заквасена сметана, стават още по пухкави и сочни. Не правя кафе, а слагам нес и вряла вода, по мързелашко е, но става бързо. Вкусни са. Това е.

# 108
мегало  - Страхотна торта!!!!!   bouquet Уникално добре изглежда! И за човек, който не харесва телените цветя, сметям, че твоята торта е страхотна!!!!!!! Каго видях разреза и ахнах! Аз обожавам шоколад, и всичко производно на него - наистина ми потекоха слюнките... Поклон за невероятната торта!!! Само се чудя наистина ли е такава малка като на снимките ти? Колко е в диаметър? Аз сега тръся ринг за печене с откопчаващо се дъно, който да е само 10-12 см междувпрочем, и забелязвам, че никъде няма такъв малък....Твоято торта малка ли е или само на снимката така изглежда?
 Simple Smile

# 109
мегало  - Страхотна торта!!!!!   bouquet Уникално добре изглежда! И за човек, който не харесва телените цветя, сметям, че твоята торта е страхотна!!!!!!! Каго видях разреза и ахнах! Аз обожавам шоколад, и всичко производно на него - наистина ми потекоха слюнките... Поклон за невероятната торта!!! Само се чудя наистина ли е такава малка като на снимките ти? Колко е в диаметър? Аз сега тръся ринг за печене с откопчаващо се дъно, който да е само 10-12 см междувпрочем, и забелязвам, че никъде няма такъв малък....Твоято торта малка ли е или само на снимката така изглежда?
 Simple Smile

А защо не си вземеш ринг с регулиране на ширината и да си печеш в него?

мегало, разрезът е умопомрачителен  Heart Eyes По тортата - розата е красива, няма спор, но листенцата ми идват дебелички и нещо при подреждането им ми е странно, ама не мога да уточня какво. Сърцевината се е получила много добре! Пеперудата е много красива, много ми харесва, листата са много хубави, златното не си е на място малко.
Marieta, подкрепям те за Уилтъновите бои Simple Smile Иначе тортата е добре направена - паяжини и изпъната, но ми е постна и в неточния цвят.
lux, голяма чаровница е тази сладурка Simple Smile Само малко накриво гледа, ама, какво да се прави, не всички сме с перфектно зрение  Mr. Green

Нелка  Heart Eyes радвам се, че се появи  Hug

# 110
Мишокът, аз купих преди 1 година такъв ринг от едно магазинче.....Но тоЙ няма за 10-12 сантиматра  регулация...... Рингът ми почва от 16 см и завършва на 30 см /въпреки, че е даден по описане 15-30 сантиметра, но 15-не се получава мерих го с метър/....и отделно от това все се разтваря, та за печене е голяма играчка.... Принципно на мен ми трябва нещо отоколо 10-12 сантиметра първо, защото често ме питат мои приятелки може ли да направя малка торта за до 8 чевека и второ защото ако правя двуетажна торта 12 сантима ми се комбинират идеално с тортената форма от 22 и от 24 сантиметра Simple Smile Би се получила прилична разлика между етажите.... Simple Smile

# 111
Друг вариант е да си печеш правоъгълни блатове и да си режеш този диаметър. Аз имам една много древна, мисля че е 12 см., но честно не съм мерила Simple Smile

# 112
Понеже се заговорихме за блатовете - със сметана сигурно наистина ще са по-вкусни, но масло в блатове никога не използвам, защото стават ронливи. Такива са ми наблюденията от моята практика. Наскоро ядох торта на един РД с шоколадови блатове - няма да ви казвам какъв кашмер беше, по-ужасна торта не съм опитвала - в момента, в който решиш да отчушиш парченце с вилицата, ставаше на трохи, а кремът го нямаше никакъв. Сигурно са били с масло правени.
мегало, разрезът е убиец!

# 113
Понеже се заговорихме за блатовете - със сметана сигурно наистина ще са по-вкусни, но масло в блатове никога не използвам, защото стават ронливи. Такива са ми наблюденията от моята практика. Наскоро ядох торта на един РД с шоколадови блатове - няма да ви казвам какъв кашмер беше, по-ужасна торта не съм опитвала - в момента, в който решиш да отчушиш парченце с вилицата, ставаше на трохи, а кремът го нямаше никакъв. Сигурно са били с масло правени.
мегало, разрезът е убиец!

Няма такова нещо! Не е в маслото проблемът. Маслото е една от омекотяващите блата съставки, не мога да се съглася с теб. Аз никога не използвам друга мазнина освен масло, никога не съм имала подобни драми

# 114
  • Sofia
Аз сега тръся ринг за печене с откопчаващо се дъно, който да е само 10-12 см междувпрочем, и забелязвам, че никъде няма такъв малък...
Ако отделяш повече енергия и време да потърсиш каквото ти е нужно ще се изненадаш на какви полезни вещи ще попаднеш, защото в магазина на Солинген има всякакви размери разкопчаващи се форми: , ето ти 12см, а за 10см може да печеш директно в ринговете , аз тези 10см ги ползвам за 3-ти етаж обикновено.

# 115
  • Norge
........... винаги ми е драго да те видя, ей!  Heart Eyes

И аз, и аз!!! Hug
Изключила съм се от Фликър, че нямам време и направо не смея да вляза там. За сметка на това си почивам по малко тук при вас понякога и виждам едни красоти, дето  Shocked Heart Eyes  bouquet
Ама тях специално ще ги посетя, разгледами и изкоментирам по-нататък. Засега само по една голяма   newsm51 за всички шедьоври!

Мишоче,  Hug Heart Eyes

---
Да не съм само на празни приказки, да кажа две думи за  фонданите, които си замесвам. Не им добавям глицерин или друга мазнина към общата течност. (С изключение на гумената паста за цветя.) След това при измесването ползвам кокосово масло и по този начин нужното количество си постъпва в сместа. Освен това и при самата работа също се ползва мазнина, а тя сама по себе си нарушава здравината на фондана, та затова се опитвам да я ограничавам доколкото е възможно.

# 116
mamaeli, тортата е 16см, аз имам и 12см, но тогава розата сигурно щеше да излиза извън тортата Simple Smile. имам регулиращ се ринг, който го търсих да е висок, че тортите излизат поне 10на см и да стяга на 16см, но той е леко по - широк и не прилепна към блатовете. 12 см според мен може да е малко за 8 човека. аз правих малка тортичка за подаръче на моя приятелка за рождения ден, просто като комплимент за нея и двамата и мъже. рингът ми е на кайзер (детски между другото Simple Smile

мишок, права си за розата. бях планирала да правя последните крайните листа с тел и понеже не стана така се поразминаха. за сърцевината повече се старах макар и там да не стана перфектно. пеперудата я правих по един тюториал. нямах кътър и си изрезах едно картонче за крилцата

мариета, благодаря. трябваше последния слой крем да се вижда повече, но се е посплескал. на паяка само цвета не ми пасва. аз съм доволна от шугър флеър, но и нямам база за сравнение, специално за геловите бои. за дъст май предпочитам рейнбоу дъст

аз съм правила ванилената вариация на шоколадовата торта, с чай. и пак ми хареса

# 117
Аз пък не мога да си намеря регулиращ се ринг тук по магазините. Ще трябва да си поръчам онлайн от някъде  Thinking.

# 118
Aз пък си нямам регулиращ ринг,и действам само със фолио.Така си свикнах и така си карам.Когато ми трябва малък диаметър правя вита торта и стягам със фолио,или изрязвам от правоъгълни.
Мисля някъде наскоро по левчетата гледах такива форми от най-малката до най-голяма.Най-малкият размер мисля беше 10см ,ама на мен ми се видя като детска играчка и въобще не се загледах.
Мегало,на мен тортичката много ми харесва,особенно розата че аз грам не мога да ги докарам да приличат на такива.
мариета,те другите са казлали всичко и няма да се повтарям но на мен паяка ми е много странен и не ми допада.

# 119
  • Русе
-Пепи- Тортата с Маша и мечока е много сладка,всичко ми харесва в нея,фигурките,цветовете,само подложката,че се вижда не ми допада.
Жирафчето,какво да кажа,много е весела.А,как стои този балон,в жирафа ли е забита телта?Някой беше писал,че топките са прекалено шарени ,аз съм на същото мнение.
Морската е страхотна,но защо и ти не поръси подложката?
mari_eta Една моя торта,не стигна здрава до получателката си,и я бях направила,точно с два еднакви етажа,измазани отделно и все си мисля,че трябва да има шиш забит през подложката...
Бадем Страхотни са тортите.Покахонтас и енота са като живи,Дървета по борда са много оригинални,цветовете,оцветяването,всичко ,всичко ми харесва.За да коментирам и другата торта трябва да повторя всичко написано по-горе...Simple Smile
marulka_s Всичките торти,който правиш са идеално балансирани,нито претрупани,нито пък прекалено изчистени. newsm20 за стила,който имаш!
Попсчета целувки за празника,страхотни....
Ще продължа в следващ пост.....

Общи условия

Активация на акаунт