Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 130

• 99 117
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
van444eto - благодаря ти Simple Smile сега вече разбрах, какво имаш предвид. Тогава ми се сториха добра идея, но наистина ако ги бях сложила на ъгълчетата щеше да е по-добре Simple Smile

mari_eta - много ти благодаря за оценката Simple Smile вече горе-долу знам за какво да внимавам следващият път, за да стане по-добре.

# 91
Не защото всички се мятат на фигурки, но фондана моите хора не го харесват на вкус. Може би маслен крем по-биха яли. Най-много харесват крем за пълнене на еклери на вкус.

# 92
  • Vaudreuil Canada
Ванче, имаш си компания в недолюбването на макароните. И на мен не са ми фаворит, даже никак.  Confused

И аз така ..... да не станем мнозинство накрая ...

# 93
Майко мила, ужас, вече сте на 7 ма страница. Много сте продуктивни Simple Smile .
Пепи, много ми харесват тортите, особено многоетажната.
Габолинка, оригинален наръчник, но както ти е отбелязала ванчето, тези украшения отдолу не се връзват някак, иначе много ми хареса, и кориците много добре са оформени.
Бадем, страхотни тортички, на мен покахонта по ми харесва, особено борда отстрани с тези дръвчета е супер. Може би защото предпочитам по светлите нюанси, другата ми е малко тъмна, макарче фигурките са много изпипани
Не знам за страховете на хората, но на мен точно такава( многоетажна) са ми поръчали, за 80 човека, за сватбата на една много голяма моя приятелка. Такова чудовище не съм правила до сега и ме хваща страх само като си помисля. Знам че много се изписа за това , а и в библиотеката има за оразмеряване на парчетата, но на мен ми изглеждат малко нереални, например аз от 20фи вадя 20 парчета или най много 22. Затова моля ви дайте съвет в какви размери да я направя? Имам форми от 30, 28, 26 и 24. Мислех да е на 3 етажа , но не знам дали ще е достатъчно за толкова народ.

# 94
  • Norge
....има емотикончета и мога да те целуна ... или да ти се оплезя... зависи...

А, само  bash да не е smile3520 , всичко останало се приветства с  Hug
Уф, смляха ми се пръстите да усуквам разни клони тук, пет минути почивка! Crossing Arms

Ванче, не си сама, ето Шеметката и тя се присъедини към нас.  Hug
На мен, да си призная,  ми е малко форсирана идеята за това колко трудно се правят макарони. Съвсем обикновена задачка е, практически стават дори с пресни белтъци. И с небелени бадеми също стават - ако няма други налични. Бъркаш, смесваш, шприцоваш, чакаш малко и печеш. Това е.
Вкусът вече е отделна тема.  Embarassed
Амарети страшно обичам, но тук пропорциите нещо правят с цялата работа и не ми се получава да ги харесам.

За снимки сърдечно  Hug за поканата! Не по-рано от началото на март обаче. В момента работя, да видим какво ще изработя. Rolling Eyes

Абе Маринче златно, не си разбрала какво са ти казали за обикновената торта!  Stuck Out Tongue В твоя случай става дума за нещо друго– че на жената не и се реже шедьовър като тези, които ти твориш. Ей това е проблемът, не са сантиметрите. Wink Те, така или иначе, нямат значение.  newsm03 Поне така казват. Sunglasses

# 95
здравейте,

тази тема върви много добре и се надявам така да си остане. ще се опитвам и аз да спазвам правилата. вече написани Simple Smile

бадем, и аз като всички се възхищавам на тортите ти и мисля, че имаш собствен запомнящ се почерк. дърветата са страшно оригинални и фигурките много прецизно изработени. поздравления

марулка, най-много ми хареса гроздето, взирам се, взирам се, истинско е Simple Smile и идеята за печата. подобна вечеря си спретнахме днес

тони_ст, специалистките вече са ти казали как да пооправиш, просто е малко разбойничка тая принцеса Simple Smile

габолинка, добре е книгата. на мен не ми харесват само орнаментите на корицата, иначе отстрани седят добре. и заглавието не ми харесва Simple Smile но сигурно е специално избрано

аз да си покажа моята торта за днес, макар че ние не празнуваме свети валентин. тръгна ми накриво от самото начало. отгоре трябваше да е божур, но без кътъри никак не ми се получаваше. пеперудата едва се крепи. за първи път се боря с тел, доста неуспешно. имам ринг 16см, но не стегна тортата, сигурно е 16.5 реално. покривах я 5 пъти, накрая смених фондана. просто първия се цепеше ли цепеше. е, някъде покрай измазването забелязах, че дори накриво съм я сложила на подложката....
снимката е лоша, но не с цел да прикрие недостатъците, просто по нощите такива правя. очаквам да чуя и други ваши забележки

а, да, вътре е шоколадовата на ири, но има и допълнителен крем - жълтия от египетската торта

# 96
Мразя да правя торти през нощите  Confused докато чакам блата да ми изстине да драсна два реда и аз

Ванче благодаря за написаните правила и новата тема

аз говоря за себе си - винаги съм се сдържала да пиша коментари, защото не ме е страх да не обидя някого , но забелязах че е много хубаво някой друг да ти казва за грешките ти - отстрани се вижда най-добре

пепи голямото пране ми е фаворит - Wink обичам да ги гледам тези сладури заедно с бебоците

Бадем и двте торти много михаресват, но тази с Покахонтас е страхотна, много ми харесаха дърветата на борда и онзи детайл с листенцата  Peace

Марулка ти знаеш как ти се радвам на тортите - онова миризливото как си го оприличила само - днес го зяпах 5 минути , радвам се че ти е харесала тортата- усещам че хич не ми се отдава, особено като гледам всички тези красоти тук - май месец ще станат 2 години от първата ми торта а съм направила толкова малко Simple Smile но какво да правя - като торти за непознати не правя - и семейството не им давам да ядат сладки = чакам някой приятел да има рожден ден че да направя нещо Simple Smile

Tony_st виждам че си получила напътствия - според мен се пробвай още една две да направиш като има време- не че аз много ги мога тези хора  Hug

purpurina и на мен след това на снимките не ми хареса, но вече беше късно Simple Smile

mamaeli8000 хубава калинка

Gabolinka13 снимките са малко размазани и не мога да усетя тортата, но страничните бордове ми харесаха много

мегало розата ти е толкова кърваво червена, как го постигна този цвят прелестна е

Пускам една фигурка която заимствах от Марулка, разкраченото с пръстчето - а физиономията си е моя измислица и то си личи - трябваше да прилича малко на момиченцето - чакам коментар- направих я с гъм пейс и усетих лекотата с която се моделира фигурка и лице Simple Smile  Peace

http://www.flickr.com/photos/79425820@N05/8473854475/in/photostream

# 97
Здравейте!
Габолинка, наистина си много самокритична! WinkСупер си е книгата!Дори ми харесва и особеното преливане в цвета на гръбния декоративен елемент.Може би златното ти е бледичко и затова не си го харесваш...Иначе кожата е добре докарана!!!С течна боя ли боядисва?Аз при първата си книга http://www.flickr.com/photos/79235175@N03/7741953848/in/photostream първо опитах с течна боя,на малко парче, но не успях  да получа това, което си представях и оттогава  оцветявам кожа насухо/със сухи бои/.То само две книги имам и куфар, които са кожени, но ще има и още Laughing

...Ванче, не си сама, ето Шеметката и тя се присъедини към нас.  Hug...
Ще ме накарате да взема да ги опитам пусти макарони...Срам-не срам...не съм опитвала такова нещо още... Embarassed
Мегало,тортата е чудна!!! HugНа мен/ абсолютно субективно!!!/не ми се връзва само златната плетеничка долу.Не че в момента ми и хрумва как бих я направила аз де JoyА пеперудата е много красива!!!За нея ли казваш, че е на тел  или имаш предвид онова ярко великолепие най-отгоре??!!!Прекрасна роза- и аз питам с какво постигна този цвят??!!Ще ми помогнеш много, ако споделиш!!! Hug
Ох бе, Луксче!!!Ама такава сладурка е девойчицата ти!!!Ей, бива те!!! Hug
Айде- казвам ви чао и отивам да правя два револвера Joy hahahaСтискайте палци!!!

# 98
  • някъде тук
Здравейте Hug,   моля някой да ми помогне Praynig с какво мога да заменя кафето  в блатовете на Ири  Купенска? тортата ще бъде за деца  и ако има вариант без кафе може би ще е по добре Rolling Eyes

# 99
  • ГОре на черешата...
Бела, вкъщи това е най-правената торта и редовно си я правя с кафе - само че слагам по-малка доза в машината и това е, важното е милилитрите да се докарат. Като разхвърляш количеството на 1 парче не е много. Ако чак толкова те притеснява - направи с безкофеиново Peace.

Лукс, мадамата е супер, особено роклята - страхотен червен цвят Peace! Каква боя ползваш Rolling Eyes? Че и Мегало и тя? Мегало, много ми харесва розата и сърчицата долу, пеперудата обаче нещо не ми се връзва със стила на цялата торта, а и розовее пред червеното на розата и сърцата. Аз бих я направила също червена и с разперени криле, да е по-обемна...

Ще ме карате и мене гъмпейст да поръчвам /нали той беше за цветята на телчета newsm78?/

# 100
  • Бургас/Пз
Здравейте Hug,   моля някой да ми помогне Praynig с какво мога да заменя кафето  в блатовете на Ири  Купенска? тортата ще бъде за деца  и ако има вариант без кафе може би ще е по добре Rolling Eyes

С какао Нескуик я правя и се получава Simple Smile Намалявам захарта малко, че то е доста сладко.

# 101
Ванче,Благодаря за новата тема  Hug
Пепи ,страхотни торти.В това просторче съм влючена,както и в бебчето с бибата-много са готини.Жирафчето много хубаво ти се е получило,аз тези дни сефте правих жирафче,но не може да се мери с твоето.Много е свежа и весела тортата и почти като оригинала.Морската също ми харесва,изчистени и изпипани са.
Бадем и аз се нареждам до феновете на дръвчетата от първата ти торта,жестоки са.
marulka_s,гроздето и сиренето са ми фаворити от тази торта.
mamaeli8000 харесва ми калинката ти,имаш ли снимка на изсъхнала вече
Gabolinka13,книга още не съм правила,но като направя се недявам да докарам твоя резултат.А корицата от изсъхнал фонданли е или си обякла нещо?
мегало,страхотна роза.Освен,че тортата е изкривена друг недостатък не виждам
lux,много си я изпипала фигурката,на ръка ли я прави изцяло или ползва някакъв молд за лицето?

# 102
  • Sofia
Абсолютно никога не съм слагала в тези блатове кафе, а ги правя доста често, в прясно мляко (колкото ти е по рецепта мл на кафето) си разтварям пакетче горещ шоколад.
lux, хайде дай цялата торта, това на точките от долу дето се подава тя ли е?
Фигурката ти е много сладка, обаче кажи тези цели кестени от къде ги взе?  Mr. Green
мегало, още веднъж ако я беше покрила щеше да я докараш досущ като шапка, пеперудата ти ли я рисува, много е интересна.
sinapovaaya, с нетърпение очаквам да споделиш какъв е бил резултата от пълненето на силиконовите калъпи с крем за пълнене на еклери!
О, Нелка изпълзя от някъде, винаги ми е драго да те видя, ей!  Heart Eyes

# 103
  • София

Aбсолютно спокойно можеш да замениш с вряла вода! По руските форуми го правят само с вряла вода, а киселото мляко може да се замени и с прясно мляко.

# 104

От опит знам, че замениш ли нещо в тези блатове, след това въобще вкусът не е същия. Аз съм ползвала нес кафе, чай - все едно е друга рецепта, отделно, че не ми хареса въобще.
Не виждам какво толкова ще им стане на децата от това, че има кафе в блатовете, колко торта ще изядът..

Gabolinka13, на мен книгата ти много ми харесва! Направила си я така, че все едно е стара, скъпа книга. Въобще за човек, който нищо не разбира е върха! Ако има недостатъци, то само професионалистите ги виждат.

lux, момиченцето е много сладко. Харесва ми това, че е различно и с къса коса. Личицето му е много сладко. Направо е върха, браво!

мегало, и твоята торта е много красива, но виждам, че е малко крива и неравна. При мен точно оформянето на тортата е голям проблем.

И накрая ще ви покажа тортата, която правих снощи по нощите. Цветът не ми се получи добре - керемидено червено някакво, нищо че на снимката розовее. Мешах розова Уилтън и една на прах, която е много тъмно керемидено червено. Повече няма да купувам бои на Уилтън! След малко излизам и ще си купя шугър флеър, да видя пък те как са.

Общи условия

Активация на акаунт