Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 130

• 99 117
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • Vaudreuil Canada

Ами с фондан, ръце и добро желание. На така зададен въпрос, такъв и отговор.

Какви бои се ползват после и може ли примерно млечно яйчен крем (по-гъстичък) да се отлеее в такава форма и после как да се оцвети?

Къде ще ходи този крем? Това е форма за фондан или шоколад Размери на композицията: 7 х 4 х 1.6 см. с тия размери не виждам къде ще се сложи крема или ако се правят от крем само маслен може би да издържи. Боите се ползват най-добре предварително за оцветяване на фондана или шоколада.

# 76
Да се изкажа и аз в подкрепа на правилата Simple Smile Честно казано още в първите 5 страници на новата тема се вижда разликата!
За момент си помислих, че правилото да не се пуска торта преди да се коментират е заради мен, защото при първата си публикация пуснах три наведнъж  Embarassed Но със сигурност пуснах "постове през един" в миналата тема, за което вече ще се поправя Simple Smile
_Пепи_ - поздравления за "Голямото пране"! Мечока е съвсем истински Simple Smile Аз лично бих направила по-светло зелен цвета на фондана, с който е покрита тортата, за да се отличава цветенцата, но може и така да ми изглежда от снимката. Втората торта ми е любима, защото обожавам шарените детски торти Simple Smile А за третата торта отново ми се струва, че по-добре би било основата да бъде по-светло синьо, но това е сигурно, защото съм на по-бонбонеста вълна днес покрай цялото празнично настроение Simple Smile
Бадем - радвам се, че ти е допаднал моят витраж Simple Smile напълно съм съгласна с теб, че контурът е твърде груб. Решила сам да опитам пак този стил и дано ми се получи по-добре Simple Smile
Влюбена съм в дърветата на тортата ти Покахонтас! Преди време исках нещо подобно да направя на една торта, но нямах представа как да стане Simple Smile Предполагам, че са направени от топче фондан леко нарязано с ножичка?
Проклетникът е очарователен Simple Smile Напомни ми как по погрешка си купихме билети за този филм и разбрахме една 5 минути след началото му. Много точно си пресъздала атмосферата на филма, единствено ми се струва, че малко ми е груб горният ръб на тортата и това че си личи линията на четката при полагането на боята. Но това е нещо, което и аз не знам как да избегна, както ще се види от моята торта.
marulka_s - прекрасна торта за опияняващ празник Simple Smile Видях я и във фейс-бук и наистина е направена майсторски! Другите вече са споменали за бутилката, така че няма да се повтарям.
sinapovaaya - обичайно тези формички се използват за изработване на фигурки от захарно тесто. Поръсват се с малко натурално нишесте, слага се парче добре намачкан фондан така че да прилепне плътно към кълъпчето, изрязва се излишното, оставя се да се втвърди леко и се изважда. След това може да се боядиса с хранителни бои. Предполагам, че може да се напълнят и с някакъв вид желиран крем, но не мисля, че би могъл да се оцвети.
Ще си покажа и едно мое произведение, с което хич не се гордея. Първият ми опит да направя книга:

Самата торта е с пандишпанови блатове по рецептата на Пепи и сметанов крем с течен шоколад. Следвах указанията от блога на Анна Савенко ... дано да не ми се сърди, че въпреки добрите указания съм сътворила това чудо  Embarassed
Не ми се получи добре боядисването на корицата, но понеже не опитвам за първи път не знам как бих могла да поправя това...
Честит празник на всички опиянени от хубаво вино и истински чувства Simple Smile

# 77
HELP  трябва да направя двуетажна торта за 25 човека за едно Валентинче, на 1 годинка Wink ще празнува събота, сега кажете колко големи да са тортите искам да са високи 10 см -12 см -

Чакам за да пека Wink днес ви следях цял ден после се връщам да си кажа и аз думите Simple Smile   bouquet

# 78
  • варненка от София
Луксче, по моето скромно мнение ако печеш двуетажна и то висока торта 10-12 санта, ми то много повече от 25 парчета ще извадят. С една 27 торта фи да речем, 12 санта височина преспокойно ще изкарат 25 парчета, от един етаж, вторият етаж за мен вече е за глезотия, задължително ли е да е двуетажна? Ама те много на време са се сетили тези хора.  Пробвай да речем 24 фи долу и 18, 16 фи горе. Нещо такова.

# 79
  • Пловдив
HELP  трябва да направя двуетажна торта за 25 човека за едно Валентинче, на 1 годинка Wink ще празнува събота, сега кажете колко големи да са тортите искам да са високи 10 см -12 см -

Чакам за да пека Wink днес ви следях цял ден после се връщам да си кажа и аз думите Simple Smile   bouquet

При 8см височина 24 парчета ги правя с  диаметри Ф26 и Ф18. Може би Ф24 и Ф16 ще е добре

# 80
Марулка,  Пепи мерси много - и аз така си мислих 24 - първи и 16 втори :*

# 81
  • Бургас/Пз
За първи път ми казаха, че не искат тортата да бъде висока, а да си бъдела нормална торта  Rolling Eyes Защо хората толкова ги е страх от високите торти. Дали защото не са такива в сладкарниците или пък ги притеснява рязането, имате ли обяснение.

Лукс, мисля че от 24 и 16 даже и ще им остане, но при всички случаи ще се получи много добре и ще си спокойна , че ще им стигне достатъчно!

МамаЕли, не знам защо , но аз помислих, че е торта тази калинка, а то е само фигурка отфондан, така ли??

# 82
Ani-d и  на мен поне 3 пъти са ми казвали,че не искат висока торта,"защото парченцето падало".А на мен колкото е по висока тортата повече ми харесва.

# 83
  • Norge
За първи път ми казаха, че не искат тортата да бъде висока, а да си бъдела нормална торта  Rolling Eyes .....

Седнах малко да си взема въздух и да почета. Hug И попаднах на това от цитата.
Ани, знаеш ли, че от известно време аз самата опявам, че изпитвам носталгия по - точно така, по нормалните, човешки торти. Нещо, което може да се нареже както трябва и при това после да се сервира прилично. Laughing Тези високите са си за наше удоволствие, да си играем с украсяването им. Wink Не че не стават красиви, напротив. Но е малко като спорт заради самия спорт. Та предполагам, че и тези хора това ги е накарало да изявят подобно желание.

Ванче, имаш си компания в недолюбването на макароните. И на мен не са ми фаворит, даже никак.  Confused

# 84
Ani-d, да - само фигурка от фондан е калинчето, но е голяма фигурка - покрива дланта ми.....Пингвинката също е голяма, и са за една и съща торта двете.
А при мен всички искат високи торти с изключение на една позната, която искаше хем ниска торта, хем малък диаметър /торта като за до 8 човека/. Проблемът е, че нямам малка форма. В тази връзка знаели някой къде продават форми с падащо дъно Ф-12? Усещам, че много ще я ползвам ако я намеря изобщо.
 Simple Smile

# 85
За първи път ми казаха, че не искат тортата да бъде висока, а да си бъдела нормална торта  Rolling Eyes .....

... точно така, по нормалните, човешки торти.

Grinning GrinningНяма да повярваш , но точно днес ето какво ми каза моя приятелка, след като отказа пари за една сериозна услуга и в отговор на думите ми, че знам кога е рождения й ден:" Ооооо, моля те само, ако ще е торта нека да бъде нормална- да си я нарежа спокойно и да не сънувам кошмари после, че съм съсипала музеен експонат...!!!! Mr. Green Joy"
Та така.... Joy
Тони ст, знаех си че не е толкова страшно!!!Никак даже!!!Момичетата са ти казали- действай и ще стане супер!!!
Габолинка, ти ли каза че не се е получила книгата??!! newsm78И кое по-точно по нея??!!Я какъв том само!!!Не виждам гърба й от какво е, такъв къдрав newsm78Отпечатък ли е някакъв?

# 86
Ani-d и  на мен поне 3 пъти са ми казвали,че не искат висока торта,"защото парченцето падало".А на мен колкото е по висока тортата повече ми харесва.
Тия хора, не могат ли да сервират парчето легнало? То и нормално да е, пак си го бутам да легна, за да си го ям по-лесно. Вярно, по-трудно се реже висока торта, ама .....
Нелке - да си жива и здрава! Аз реших че аз съм единствената луда, дето не обича макарони. Айде, по-честичо да наминаваш, и по нещичко да показваш, че направо умирам от кеф като ти видя творенията тук. Наблюдавам те на няколко места, ама тук си ми е най-вкъщи. Пък и има емотикончета и мога да те целуна ... или да ти се оплезя... зависи...
Tony_st - видях принцесата вамп. Остави роклята щом я харесваш. Просто послушай Свещичка и и нанадай краката, пардон, полата. Щото сега все едно е на колене.
Дитсън - сърцето от "акенца"  за нас ли е? Ти, мирно не можеш и да седиш няколко дена поне? Това ли измисли? Я, марш да почиваш!
Маруля и АниД с тия пръчкови сладкиши как ме дразнят?!?!? Нещо напоследък ми се хапват точно сухи сладкиши, а не торти и пасти.
Gabolinka13 - Хубава ти е книгата. И корицата ти е добра. На мен поне ми хареса. Само тия белите листа... що така ги цопна, просто да запълнят място. Можеше нещо на ъгълчетата  да ги сложиш. Но пък ми харесва тази стара, напукана книга. Иска ми се да видя книгата отстрани. Нещо се белее там, ама какво?
Маринкеееееее, ти ли кака ми се пречкаш?
Това с рязането всеки път е едно и също. Като си видят тортите и  Shocked . Ама, има ли инструкции за рязане? И обяснявам аз, обяснявам..... Скоро едни хора си взимат 2етажната торта и майката изпадна в ужас: Ама, как ще я нарежем, ама то с тоя втори етаж, незнам какво да правя.... Таткото е ухили и и вика: Стига бе, жена. Духат свещите, даваме им по една вилица и да се оправят. Тортата си е за децата, да си я ядат както си поискат. Ако остане нещо на ПОДНОСА, ще го оберем с лъжиците, ако не остане.... здраве!  Laughing

# 87
Марина - цвета на корицата не се получи изобщо естествен ... опитах да боядисвам директно върху фондана, но стана по зле отколкото когато сложих първия си латекс Simple Smile Исках да имитирам нещо като кожена подвързия, но не се получи...

van444eto - уф, снимките ми са ужасни наистина ... не са много бели листите, даже прекалих и там с кафявото Simple Smile
Ето и книгата отстрани ... Цялостната идея беше за скъпа книга с кожена подвързия и метален позлатен обков ...

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 20:56 от Gabolinka13

# 88
... не са много бели листите, даже прекалих и там с кафявото Simple Smile
Ето и книгата отстрани ..
Не си ме разбрала. Имах впредвид тия 2те декоративни неща, които приличат на листа върху самата книга.  Те не ми харесват. Страниците ми харесват такива кафяви. А и страничната част е добра. Благодаря за снимката. Не бъди толкова критична. Другия път ще се справиш още по-добре.

# 89
  • ГОре на черешата...
Габолинка, първата торта-книга - повече от добра е Peace! Доколкото снимките показват на мен много ми харесва и корицата, и страниците. Може би малко по-малка трябваше да е разликата в големината корица/страници, но и така е добре.

Аз да ви кажа каква я свърших - тортата отлежава в хладилника, набучена с поне 10 сламки с шишчета, ама нали си е за нашето семейство - аз ще я разрежа и обезкостя Laughing...ако успея да я транспортирам до заведението цяла де...много се притеснявам - широка е 10см, дълга 25, височина не съм мерила, ама сигурно 30 см има...ама нали съм магаре, реших, че ще е такава и толкова Crossing Arms. И тичинките набучках, и листата направих, спокойна съм вече. Е, в събота ще съм на нокти докато покривам - да не ми се мярка никой пред очите тогава Twisted Evil...

Общи условия

Активация на акаунт