Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 130

• 99 110
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Мишока, ти сериозно ли?! Shocked Че устата ѝ едва успях някак да я направя...носът се сплеска при поставяне на косата...самото тяло стана дебело и голямо, да не говорим за вратът, който го "издърпах" от тялото, а не от главата...но гледах главата от руския сайт дето само глави имаше, че по-лесно ми се стори, а после доправях тялото и то затова и така несъразмерна се получи. Confused Не знам дали изцяло да махна ръцете.... иначе яката е страхотна идея - благодаря! Ще видя днес как ще я доизмисля. Peace

Снимките са мои и то със "сапунерка" - едва преди няколко дни започнах да слагам снимки там отново...и са предимно неуспешните ми опити с фигурките...но ще организилрам нещата да сложа и тортите..ама да мине данданията около утрешния ми РД и после на щерката на 18-ти. #Crazy

# 61
Бадем,тортата със Покахонтас е страхотно попадение и изпълнение.Много хубав замисъл са тези дървета,много ме впечатлиха и рисунките ти,отдават ти се .Също и другата торта,много ми харесва.Започвам да забелязвам твои собствен стил във тортите ти.
Марулич,страхотна тортичка за празника.На мен всиииииичко много ми харесва.
Аз нямам торта за днес,затова едно пожелание със целувки за всички вас по повод празника.

# 62
  • София
Тони–ст, добър робот си направила.  Laughing Сега, внимателно с остър скалпел се опитай да срежеш с бавни режещи движения (не хлъзгаш, а режеш ситничко) отдолу (от основата на врата) нагоре (където се опира в главата). Ако успееш да изтъниш врата (ако вътре имаш клечка) , тогава с много размекнат с вода фондан в същия цвят замажи това , което си рязала за да шпакловаш все едно. Ако вътре няма клечка, просто махни главата, сложи вътре клечка, съвсем тънико я увий с фондан, остави да поизсъхне и тогава сложи главата. А дори и да има клечка, пак можеш да махнеш главата и да сложиш нов врат. Ако съвсем се страхуваш, направи яка от мноооого тънко разточен фондан или направо тоя врат го оцвети с четка.
Отдолу трябва да прикачиш още един пласт пола за да изтеглиш тая принцеса нагоре за да не изглежда като лилипут. Можеш да намачкаш готварско фолио под формата на конус (или свиваш картонче), отгоре праскаш пласт фондан, за да могат да понесат тежестта на принцесата и после най-отгоре праскаш принцесата както си е.

# 63
sVeshti4ka,много,много ти благодаря, страшно много ми помагаш! Знаех,че блата трябва да е твърд и тънък, но не съм се сещала да не слагам набухвател  Embarassed

Tony_st, ръцете може да изтъниш от лактите надолу, китките са като лапи,  по-малки и по-тънки и те. В лицето може да издължиш малко брадичката, ако може и един по-голям перчем коса, че така изглежда много слепено. И главата може малко напред да наклониш, че така все едно я боли врата
На теория го знам перфектно, но ела да видиш аз какви травестити правя  Joy.

# 64
Привет,
Бадем, тортите ти са страхотни! И като идея и като изпълнение! На мене ми е любима тази с Похаконтас, но там имам забележка за телта, върху която е колибрата. Гледах снимките във фейса и още там ми направи впечатление тази тел. Не знам как би могло да се промени обаче. Може би няма как. Бордът е страхотен, дърветата са много реалистични, но на мен своловете ми се струват, че са апликирани, а не рисувани. Или греша? Момчешката торта не я разбирам, иначе е готина.
Малулка, за шишето са ти казали, другото е много добре. Въпреки всичко, аз не съм коректив, защото не възприемам натюрмортите.
Тони-Ст, аз бих направила тялото отново, ако разполагам с време, но не знам ти имаш ли такова.... За пропорция нямам схема, но мога да ти кажа аз как го правя - тялото трябва да е осем пъти дължината на главата! Ако вече си направила глава може да се ориентираш лесно, както и обратното.
Валерия мерси за отговора!
Пепи не ми е отговорила, незнайно защо, вероятно защото не ме познава само тя. Simple Smile Но може и да не е видяла бледия въпрос.
Аз се отчитам с една голяма калинка в анимиран стил, и предварително уточнявам, че съм я снимала МОКРА!  Laughing Като исъхна боята стана доста по-добре, не е лъскава и червеното стана леко по-светло и алено. Явно мокрите неща изглеждат по-тъмни.
Ето и снимката:

# 65
  • варненка от София
Благодаря ви момичета за това, че ме отразихте и разкритикувахте. Вземам си поука  Blush Hug

Вчера ви поздравих за Зарезан, а днес поздрав и за всичко влюбени с едни попсчета.

Valentine Cake Pops by silva4ka (marulka_s), on Flickr

# 66
  • Бургас/Пз
Срам и позор да се запиша чак на 5-та страница, ама като не съм правила нищо за показване така е! Обаче много торти ще изтърва и поне да изкоментирам последните! А съм и много доволна как тръгна тази 130 тема, явно правилата ще свършат работа, много ми харесва този начин на коментиране- няма нови , няма стари Simple Smile
Пепи, Маша и Мечока са много сладурски, тази с жирафа обаче ми е фаворит. Малко само ми се струва на най-долния етаж в лявата страна малко целулит под жълтото покритие, което рядко се вижда на твоя торта, но допускам , че може и да е от снимката.  Mr. Green
Бадем, Покахонтас е страхотна торта, особено борда. В самата фигурка малко пръстите на ръцете ми стоят не естествено и самата поза на главата е леко вирната, но пък приликата с действителни лица и събития е очевадна Simple Smile
Другата торта, не ми харесва нащипанато по ръба, тъй като се е отразило на самото покритие. Като цяло е впечатляваща
Марулка, страхтона торта, моите забележки също са само относно бутилката, друго нема Simple Smile
Тони, тялото идва несъразмерно с главата според мен. Снадката на врата е много очевадна. С леко мокър инструмент можеш да я позамажеш. Ръцете са дебели. Рклята много ми харесва. Косата и очите същ Simple Smile  Peace
Мама Ели, калинката добре изглежда, но дай една снимка да я видим отпред. Може да сложиш едни мигли на очите! Има нещо във визията така отгоре снимана, което не е наред, ама не знам какво  Rolling Eyes
От мен сам едни Любовни кейк попсове Simple Smile Не за от днес, но пък са в стила на празника Simple Smile

# 67
Здравейте момичета.От доста време чета темичката ви и съм запленена от всичко което правите.Реших да изчета първо предишните темит като признавам си някои от тях четох малко диагонално но то много сте изписали.Намерих много отговори на въпроси които ме вълнуваха за което ви благодаря.За сега мога да се похваля със три успешно направени и изядени  Joy  торти съответно за моя и рожденния ден на мъжа ми.Както и за първия рожден ден на сина ми.Вече се върнах на работа от майчинство и по цял ден съм във вашата темичка да ви чета и да се възхищавам.Сега планирам да направя една торта за 8 ми март да се почерпим в офиса.На това което ме вълнува повече е тортата за втория рожден ден на сина ми.Решила съм да е с тема Трите прасенца и Вълкът.Та и въпросът ми
По какъв начин или по точно с какъв материал да имитирам сламата за сламената къщурка на едно от прасенцата.Също така ще съм много благодарна ако ме насочите къде мога да видя как се прави фигурка на вълкът.

Благодаря предварително и се извинявам че нахлувам така в темичката ви.От тук на татък ще ви следя постоянно за да мога да се уча.Живея в малък град и тук да си набавя консумативи и продукти за тортоправенето е истинско предизвикателство но като цяло успявам а понякога и експериминтирам по малко.

# 68
Ани_д, ще я снимам и отпред, но за мигли - едва ли... Защото ще стане доста женствена и много женска, а женският елемент за тортата е вече направен. Може би тази трябва да се води Калинчо или просто Калинка, понеже женското присъствие върху тортата е Пингвинка.  Laughing Laughing
Попсовете са симпатични, аз досега не съм правила нищо на клечка.  Embarassed

# 69
  • Sofia
аз досега не съм правила нищо на клечка.  Embarassed
Калинка на клечка е чудесна идея!
На твоята не мога да разбера бяло-черното очите ли са или бузите са и, иначе за стила ми е ясен, само защо си я мила преди снимките не ми стана ясно.
А, Пепи е много мила и любезна, сигурна съм, че като те опознае ще започне да ти отговаря!

slancho_87, фитили си направи от фондан, жълти, или просто с нож направи резки на самия фондан, изглежда точно като слама.

# 70
# 71
  • варненка от София

Ами с фондан, ръце и добро желание. На така зададен въпрос, такъв и отговор.

# 72
Тони–ст, добър робот си направила.  Laughing Сега, внимателно с остър скалпел се опитай да срежеш с бавни режещи движения (не хлъзгаш, а режеш ситничко) отдолу (от основата на врата) нагоре (където се опира в главата). Ако успееш да изтъниш врата (ако вътре имаш клечка) , тогава с много размекнат с вода фондан в същия цвят замажи това , което си рязала за да шпакловаш все едно. Ако вътре няма клечка, просто махни главата, сложи вътре клечка, съвсем тънико я увий с фондан, остави да поизсъхне и тогава сложи главата. А дори и да има клечка, пак можеш да махнеш главата и да сложиш нов врат. Ако съвсем се страхуваш, направи яка от мноооого тънко разточен фондан или направо тоя врат го оцвети с четка.
Отдолу трябва да прикачиш още един пласт пола за да изтеглиш тая принцеса нагоре за да не изглежда като лилипут. Можеш да намачкаш готварско фолио под формата на конус (или свиваш картонче), отгоре праскаш пласт фондан, за да могат да понесат тежестта на принцесата и после най-отгоре праскаш принцесата както си е.

Кво говориш - това е направо принцесата-динозавър Mr. Green, както казва дъщеря ми - сега е на тази динозъвърско-принцесената тема. Mr. Green Благодаря за идеите! Много са ми ценни, особено тази за изтъняване на вратът. Peace Оказа се, че имам време - партито с голямата торта и децата се отмества на 20.02, та имам време да оправя нещата. Hug Имам клечка за зъби във врата , която държи главата. Тъпото е, че така се е залепила главата, че не знам дали ще успея да я махна, но ще опитам. Иначе с талията не е залепена още и ще опитам да направя ново тяло и ръце, ако успея. Embarassed

Marieta, имаш предвид да не правя пръсти на ръцете? Thinking Дам, не се бях сетила, макар че гледах на 1-2 места и такива принцеси, ама накрая гледах от едно място, където е с пръсти и аз нали точно следвам процедурата...та ги окипазих. Blush За болкине във врата си права - много я боли тази принцеса...ама главата ми е изсъхнала вече перфектно...и познай как се накланя, защото при първото съхнене клечката е поддала и главата се наклонила..та не знам дали това ще може да се оправи, ама ще видим...на новия торс как ще легне. Thinking

mamaeli8000, да...май ще имам време за нов торс, щото полата сякаш ми се получи най-добре и не искам да я сменям. Peace

Ани, благодаря! Ще я пооправя доколкото мога... Hug

# 73

Ами с фондан, ръце и добро желание. На така зададен въпрос, такъв и отговор.

Какви бои се ползват после и може ли примерно млечно яйчен крем (по-гъстичък) да се отлеее в такава форма и после как да се оцвети?

# 74
  • Пловдив

Пепи не ми е отговорила, незнайно защо, вероятно защото не ме познава само тя. Simple Smile Но може и да не е видяла бледия въпрос.

Нямах почти никакво време за форума. Като приключа с всички торти за уикенда ще се върна да ви изчета и да отговоря на всеки.
Сори за забавянето.

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 18:19 от _Пепи_

Общи условия

Активация на акаунт