Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 130

• 99 065
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас/Пз
Момичета, имам една молба - от снощи вече няколко пъти се опитвам да вляза в Ловелито и не успявам  Confused Може ли някоя от вас да пробва и да каже как е, че да знам далипри мен е проблема! И друг път се е случвало, но сега продължи много време!

# 121
Ани при мен се отваря веднага  Peace

# 122
  • Русе
Gabolinka13 Добре се е получила книгата ти ,за първа,само нещо оцветяването не ми допада.Сигурна съм ,че следващата ще е много по-хубава!
мегало Нежна и стилна торта,мисля,че розата трябваше да е в същата гама,като пеперудата и сърчицата.
Lux Голяма чаровница е малката Heart Eyes
Marieta Харесва ми тортата с паяк.Него,можеше да го направиш фигурка,а не така апликация.
Редактирам се и си показвам торти по реда на номерата ,Тази харесвам най-много от всичките,но и тя има доста целулит или от конденза в хладилника или тоя път съвсем тънко бях разточила фондана,може и от това да е.Топките са от гъм пейст,който аз правих и като изсъхнаха се напукаха...поредния провал с тесто....вече май-ще спра да опитвам,само хабя материала.... Mr. GreenВътре какаовите блатове на Ирина Купенска ,орехови платки,имам една рецепта за крем Гараш и шоколадов ганаш,прибавен към крема.
Тази е кола ,ако не си личи аз да кажа,ако щете ми вярвайте,но измазана само с маслен крем изглеждаше доста по добре,като я облякох изведнъж стана крива и грозна  Mr. GreenПандишпанови блатове на Пепи ганаш и лешници .

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 14:15 от ilariana

# 123
Мерси Вал, този магазин на Пиротска съм го посещавала два-три пъти...Но нямаха такава малка форма. Но и аз тогава за фризьорска ножица ходих, така че не ми беше грижа рингът.... Но пак ще отида да видя.

# 124
  • ГОре на черешата...
Отговарям само на Илариана и после ще се върна да ви изчета - много пишете бе, някои хора сме на работа, ама ха...та - опасявах се да не се разместят ако са два енажа с еднакъв размер и затова не сложих подложка, а нап раво наредих 6-те блата един върху друг. Както казах забих поне 10 сламки + шишове, които най-демонстративно набучих хуууубаво в подложката, която пък си е стиропор. Сега я проверих в хладилника - държи се чудесно, стегнала е много, така че, въпреки дупките по пътя Close, смятам да я занеса цяла...

# 125
Ей благодаря ви, малко ми е рошажа заради тази къса коса, но и бебето е с къса косичка

mari_eta На ремко ми е черженото , но използвам и на америколърс " така ли се пишеше" ?!

Valeria кестените съм ги правила сама, http://madeitinhome.com/index.php/bg/culinarie/recipes/item/kest … ml?category_id=11 по тази рецепта Simple Smile

ilariana - тайно си мечтая и аз да направя 3Д кола, но не смея/.тортата за юбилея много ми хареса, особено тези цветни топчета

някой беше питал дали са на ръка или молд, да ме извини нещо сега пропуснах този пост- не съм изпозвала молд за лицето или тялото - само веднъж (първата фигурка) ми беше с молд  Whistling

аз почти приключих утре сме на рожден ден на момиченцето на близка прятелка за която е тортата с момиченцето и на парти преди раждане даже на знам как му се вика _ остана да украся малко сладки и попкейкчета и съм готова.

След малко ще пусна и снимки на двете торти ...
 готово Simple Smile

one year baby girl cake By lux'y on Flickr

baby shower girl cake By lux'y on Flickr

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 14:51 от lux

# 126
  • Русе
Имам още една за показване а не ми стигна мястото ,за това си позволявам и още един пост Embarassed
Сърце идеята беше да е 3д,и пак същата история само измазано си беше наред ,като покрих се развали...Вътре червено кадифе отгоре е бяло шоколадово тесто на Ванчето,оцветено с червена боя за шоколад,но едва успях да постигна розово,а за червено беше немислимо...
Не знам,как да сложа още снимки,а да пише само още или тук и т.н,за това ако някой иска в подписа ми има линк към Flickr и снимките са там Embarassed
Надявам се да коментирате,имам реална представа как изглеждат тортите,така,че няма да се обидя на никого,даже напротив,бих била доволна,че им е обърнал внимание,Благодаря!

# 127
  • София
Много благодаря на всички за коментарите и критиките  Hug Tony_st, Gabolinka13 дръвчетата са лентички черен фондан и за корона зелен минат през цедка, отделно дорисувах тук-там с черна боичка още дървета уж да са по-гъсти и да има дълбочина. ZorniZZa защипани за двете парчета (не съвсем като хората) точно с щипка, от този тип
marulka_s тортата е разкошна! Впечатлена съм от листата, много добре са станали  Peace
Gabolinka13 книгата изглежда точно като стара, с кожена подвързия. Долната корица може да е една идея по-малка и златното ми е много светло.
мегало розата  и сърчицата грабват погледа от несъвършенствата  Heart Eyes
lux прекрасно момиченце  Heart Eyes
ilariana и тук браво за цветните топчета. Харесва ми как дават живот на тортата Grinning Колата .... гумите стърчат извън нея. Бордовете около стъклата, защо реши да са усукани (и то неравномерно) фитилчета..... вратите не са маркирани, като излята стои.... Имам и аз един печален опит  с кола, на крем стоеше добре и после стана.... Трябваше да е Жигула, а мъжа ми още ме подиграва, че по-скоро е таралясник с неопределена марка  hahaha
От мен предъвканият до болка мечо Пух

Pooh and friends by bademd, on Flickr

# 128
Лукс, Бадем, Иларион, много хубави торти! Лукс - ползваш любим мой десен панделка, обожавам ги червените точковци и си взех една ролка  Simple Smile Simple Smile  Wink  Сега има да обточвам до припадък....  Joy
Аз да взема да покажа Пингвинката, която задължително трябва да стои в близост до калинката...  Laughing Laughing

# 129
  • Бургас/Пз
Мишоче, благодаря ти, отвори се и при мен!   bouquet Мими, явно проблемът е бил временен.

Аз обаче продължавам с въпросите, ще ме прощавате, но по-късно ще се включа с коментари.

Ще правя малка торта с диаметър 18см - искам да е Династия - та се чудя половин доза ще ми свърши ли работа  newsm78 newsm78 Имам спомен, че Блуто и Марулка май честичко я правят, та ако може да се включат  Praynig

# 130
  • варненка от София
Мишоче, благодаря ти, отвори се и при мен!   bouquet Мими, явно проблемът е бил временен.

Аз обаче продължавам с въпросите, ще ме прощавате, но по-късно ще се включа с коментари.

Ще правя малка торта с диаметър 18см - искам да е Династия - та се чудя половин доза ще ми свърши ли работа  newsm78 newsm78 Имам спомен, че Блуто и Марулка май честичко я правят, та ако може да се включат  Praynig

Половин доза бива, да.

# 131
  • На небето
По повод "Свети валентин" направих една тортичка за моя мъж.

# 132
ani_d - миналата седмица правих Династия (тортата с делфинчето) на 2 етажа 26 и 18 см - точно две дози ми трябваха. Всеки етаж беше с по 5 блата, и след покриване бяха малко над 13 см всеки. За 18 см не ми стигна половин доза, трябваше още малко.

Торта нямам днес, но ще се редактирам и ще си позволя да коментирам за първи път, защото съм за правилата и като новак обещах да ги спазвам, а не само да зяпам.

Бадем - момичетата са казали вече, но и аз да кажа - много красиви торти. На Покахонтас, освен дърветата, много ми допада и скунксчето (дано не греша!), чаровно и усмихнато. А за втората - не "познавам" героите, но ми "легнаха" на сърцето! А Пух и компания са супер свежи!

marulka_s - тематично и красиво. Бордът ми е фаворит, а гроздето и листата са като истински!

Тони–ст - освен другите съвети, може би трябва да се издължи и долната половина на тялото, за да е симетрична спрямо другите части. То от древността се води спор, но човешката глава се нанася 7 или 8 пъти в размера на тялото.
И да допълня - Честит Рожден Ден!

Gabolinka13 - никога не съм правила книга и предполагам не е лека задача. Твоята се е получила доста добре, харесва ми идеята за златната украса отстрани, надписът е идеен, само тези два елемента аз бих се опитала да използвам за украса на ъглите.

мегало - дори не мога да с мечтая да направя толкова красив роза! А разрезът е убийствено шоколадов.

lux - чаровница и половина е тази бебка с дяволит поглед!

Marieta - мисля си, че Sugarflair ще ти допаднат повече, колкото пъти съм ползвала Wilton, цветовете никога не са били като показаното на капачката.

ilariana - много свежа и нестандартна е тортата с топчетата, цветовете привличат и създават чувство за движение. Само надписът ми стои някак си строг и не ми се връзва с извитите и красиви цифри.  На колата гумите изглеждат под ъгъл, а може и от снимката да е. Сърцето изглежда много драматично на този тъмно лилав фон!

mamaeli8000 - очаквам с нетърпение да видя Пингвинката и Калинката заедно!

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 17:32 от Happy happy

# 133
Момичета, не съм чела, но обещавам да се поправя нощес, че много зор тези дни у нас. Tired

Искам да ви почерпя с тортата ми за рождения ми ден днес. Sunglasses Измъчи ме тази торта - първо чаршафа ми се скъса, правих го наново... после въпреки, че го разточих 2 пъти по-голям от тортата + борда пак ми се нагърчи...и ме е много яд, защото имам 2 ужасни плисета отзад, които не успях да залича по никакъв начин. Моля, да ми кажете къде бъркам в пустия му чаршаф, че така ми се получава всеки път? Не можах да и направя хубави ръбове, ама го отдавам на крема, който сложих вътре /маскарпоне и сметана, ама май стана по-рядък нещо, блатовете са по рецептата на Пепи, мисля, че Мечопух я беше пуснала Embarassed/, че на места беше много и стана крива. Confused Опита се и да се напука тук-там лилавия фондан, въпреки, че му сложих 2 капки зехтин да го омекотя, че ми се стори твърд и в МВ го врътнах за 5 сек, преди да го разточа...и пак ми се понапука след омесването. Sad
Ето и още няколко снимки.

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 19:42 от Tony_st

# 134
  • ГОре на черешата...
Върнах се да разгледам и почвам по ред.
Адашче, ти не си харесваш тортата, ама аз пък да ти кажа че супер си я изпънала. Може би едни по-обемни крака на паяка щяха да са по-добре - в смисъл да ги направиш отделно и като изсъхнат тогава да са, като на истински паяк /ама как обясних само.../
Илариана, харесва ми идеята на тортата с топчетата, но цветово нещо не ми допада - прекалено много шарени са топчетата за тази пастелна основа. Може би само в два цвята биха стояли по-добре. За колата са казали - гумите много стърчат. 3-Д сърцето много ми харесва.
mamaeli8000, би ли пускала по-малки снимки - тази е огромна и не мога да я обхвана на екрана, а да скролвам и разглеждам не върви.
Бадем, разкошен, разкошен Пух, всичко ми харесва - и зеленото, и брезичките, и кексчетата, обаче Тигър и Слон Балон са върха, браво отново  bouquet!
Лукс, розовата е много хубава. Лично на мен ми стои малко празен борда при първия етаж долу и крачетата на момиченцего са ми в леко неестествена поза. Не че бебета не сядат так де, ама...Бебешкото дупе също е сладко, много пухкави крачета. Единствено пеленката ми стои груба и може би друг цвят по края би я освежил.
Tony_st, честит рожден ден  bouquet! Бъди здрава и щастлива! А какъв фондан ползваш? Панделката е малко груба, можеш да я свиеш със средната част, за да получи гънки.

Айде, отивам да плескам с маслен крем...

Общи условия

Активация на акаунт