Преместване в друго училище

• 20 887
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
  • София
някого може да го устройва четворка, на мен не, защото това означава отрязване на достъпа до най-търсените и държащи относително високо ниво на обучение гимназии.  Затова и не разчитам изцяло на учителите в училище. В допълнение, доста от учителите освен в училище като редовни учители, работят и по школите и дават частни уроци. Те сами си знаят, че на курсовете и уроците се надгражда, защото в редовните часове, дори при ЗИП математика и български, пак няма как да се покрие и затвърди, че и поусложни изпитният материал така, че да се изкарат оценки над петици или пет и нещо (зависи как е сложността на самия изпит и разпределението на успеваемостта). Затова децата ходят по школи и уроци, и пак им е трудно, дори на най-съвестните и без пропуски по училищния материал.

Аз затова дадох уточнение, че правя изводи при така представените твърдеения. Не за пръв път чувам за такива приказки, но доколко са слухове и доколко истина, няма как да зная. Ако майката предава нещата точно, детето си е за преместване. Ти също не знаеш дали това са нейни страхове.
Лично аз разигравам хипотетични сценарии и варианти, а не използвам страховете си. Статистиките от миналата и пО миналата година не лъжат.

# 16
  • волно калдъръмче
Не оспорвам дали нещата са представени точно. Може и да е така, както твърди.

Дали да го мести или не? Ако не го премести си остава с въпросителните какви ще са годишните оценки. Като го премести - пак същото. Да се остави ли чувствата да повлияят на преценката ѝ? Не става въпрос за любов от пръв поглед все пак.

Но искам да я преместя , защото от това училище ми дойде  до гуша . Първо всички учители са инструктирани много добре да не пишат високи оценки нямам предвид да им ги подаряват обаче не може по български и по математика цял клас от 30 души да няма нито  една 6  NeWS78 Също така миналата .
И как така аз не мога да съм сигурна дали не преекспонира на основа страхове, а тя може да е сигурна и да ти внуши, че някой нарочно е инструктирал учителите да не пишат шестици и това да се приеме за чиста монета, че чак и замириса?

# 17
  • София
Ако е вярно това, което им говорят, че децата  нямало да изкарат изпитите, и ако наистина няма нито една шестица за две последователни години по този предмет, то тук чувствата нямат никакво значение.
Вече споменах, че миналата година чух слухове, че на родители са им говорени подобни неща, и че оценките на цели класове са били ниски, също и че е говорено на родители, че нямало смисъл децата да кандидатстват за най-добрите училища, а направо да пишели "родното" училище. Също хора казаха, че са им казвали, че трябва да пишат на първо място "родното" училище, защото бройките се запълнали по реда на записване в заявлението (демек не по това закъде ще стигне балът, а независимо от бала, ако пишат това училище на първо място, нямало как някой с по-висок бал да ги измести). И това още преди изпитите да са се провели и децата да си знаят оценките.  Не зная кой крив, кой прав, ама ми е ясно, че нито всички учители, нито всички директори постъпват почтено.

# 18
  • волно калдъръмче
Ама какви са тези приказки за писане на родното училище на първо място в списъка с желанията, за измествания от списъка на класираните? Това напълно обезсмисля състезателния характер на оценката за кандидатстване, а и на втори модул също. Обезсмисля се 7-годишна подготовка. Кой е този, който говори такива неща и кой е този, който му вярва? В кое училище става това?

Нямало да изкарат изпитите? Те ще ги изкарат, но как учителите да дадат гаранция, че всички ще са приети в езикови и математически?

# 19
  • София
Никой не иска гаранция от учителите, точно пък за влизане в езикова гимназия. Там и на слепите, и на глухите е ясно, че трябва допълнителна подготовка, особено за София. Достатъчно е да дават вярната информация на децата и родителите, и да не саботират шансовете чрез намаляване на оценки. Дори не очаквам надуване на оценки. Според мен повечето учители по балообразуващите предмети са много, ама много наясно какви са правилата на играта, особено ако дават уроци самостоятелно или по школите.

Няма как да ти ги изброя кой казал и кой чул, но съм го запомнила като куриоз, защото на мен самата ми направи впечатление. Едва ли очакваш някой в прав текст да напише за кое училище става въпрос.

# 20
  • волно калдъръмче
Няма как да ти ги изброя кой казал и кой чул, но съм го запомнила като куриоз, защото на мен самата ми направи впечатление. Едва ли очакваш някой в прав текст да напише за кое училище става въпрос.

В някое училище казали нещо и това стана национален въпрос. А какво точно са казали? Информацията от първа ръка ли е или приятелка ти е споделила неволите си. Щото и тука си споделяме и не е е по-различно. Просто се получава ефекта от играта "развален телефон":

И как така аз не мога да съм сигурна дали не преекспонира на основа страхове, а тя може да е сигурна и да ти внуши, че някой нарочно е инструктирал учителите да не пишат шестици и това да се приеме за чиста монета, че чак и замириса?

# 21
  • София
не зная дали е от първа или петнайста ръка, дали е развален телефон, затова казах "слухове", а не "факти". Но с ръка на сърцето мога да кажа, че не бих се изненадала, ако наистина стават такива пропаганди и машинации, защото  далеч не всички учители и директори са почтени, а и има училища, които драпат за ученици и може да разчитат на неосведомеността на родителите.
Помня, че миналата година само в темата на седмокласниците се задаваше десетки пъти един и същ въпрос относно оценките, баловете, писането на желанията и класирането, което означава, че не всички родители са наясно кое как се случва. На мен самата ми трябваше доста време и почти буквално изядох справочника, за да схвана логиката на цялата кампания.

# 22
Никой не иска гаранция от учителите, точно пък за влизане в езикова гимназия. Там и на слепите, и на глухите е ясно, че трябва допълнителна подготовка, особено за София. Достатъчно е да дават вярната информация на децата и родителите, и да не саботират шансовете чрез намаляване на оценки.

За съжаление съм чувала такова нещо за СОУ в VІІ клас- в голям град. Детето се мести в основно училище още І срок и работата се променя. Основните не целЯт децата да остават в тях- няма къде.  Simple Smile Детето си е едно и също.

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 10:20 от Judy

# 23
  • Варна
Никой не иска гаранция от учителите, точно пък за влизане в езикова гимназия. Там и на слепите, и на глухите е ясно, че трябва допълнителна подготовка, особено за София. Достатъчно е да дават вярната информация на децата и родителите, и да не саботират шансовете чрез намаляване на оценки.

За съжаление съм чувала такова нещо за СОУ в VІІ клас- в голям град. Детето се мести в основно училище още І срок и работата се променя. Основните не целЯт децата да остават в тях- няма съде.  Simple Smile Детето си е едно и също.

Точно поради тази причина ще си изместя малкото хлапе в Основно у-ще,проучвам ги в момента. Peace
А големия абсурд да го оставя в сегашното,ако ще и 4ки да му оставят,у-ща бол. Naughty

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 10:07 от Деска

# 24
  • I want it all and I want it now.
Обяснявате на детето положението и го местите.  Peace
В крайна сметка с тези 4 няма да може да влезе в желаната гимназия.
Успех .

# 25
Здравейте мили майки.Обръщам се към вас с една молба.Започвам да обяснявам дъщеря ми е в първи клас.От началото на годината обаче боледува често.Записана е на занималня но е ходила малко.Попитах учителката след като е по желание(по закон само до обяд е задалжителна)защо пишат отсъствия на детето.Казаха ми общината ни праща пари за определения брой деца затова трябвало да я водя.Ядосах се отговорих тя не е задалжителна тогава какво право имате.Исканията ме бяха следните исках да запиша дъщеря ми на плуване и на танци на други места и исках да посещава занималня но в определени дни когато има други уроци от тези който ви писах по горе да не ходи на занималня.Отговора беше първо става после се промени след няколко дена на ще говоря с директорката  и след няколко дена резултата беше или ще посещава всеки ден или да не ходи въобще.Търпението ми се изчерпваше.Яко искам да я отпиша да попълня молба не го направих защото не бях на себе си исках детето ми да ходи там но в дните в който има други уроци не и сега не мога.Не попълних молба за отказ и дъщеря ми пак се разболя и така цяла седмица ни нямаше днес отиде до обяд и си я взимам.Имаме различни гледни точки с учителката и не съм доволна от там.Кажете ми мога ли да се преместя някъде другаде по това време.И относно отсъствията от занималня ако знаете повече информация ще ми е полезна.

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 20:30 от Desi Slava_490201

# 26
  • волно калдъръмче
Няма и да си доволна. Занималнята не е иди ми-дойди ми. Наистина се плащат пари и училищата се проверяват дали разходват целесъобразно средствата. Отписвай я и прави от там  насетне каквото сметнеш за добре.

# 27
Виж аз редовно пиша с нея по всичко не разчитам на тях за уроците каквото направят там ок но после всичко минава повторно през мен не става въпрос за ученето а за как може да пишат отсъствия за нещо което не е задължително и да не ми оставят избор детето ми да ходи и на занималня и на другите уроци по плуване и танци.Имам проблем с тези отсъствия който са от след обяд.Благодаря ти че ми отговори бързо

# 28
  • София
защото сте се  записали и това дете се води и за него дават пари. Занималнята не е чакалня, нито е безплатна бавачка, на  която да оставиш детето, докато дойде време за някое извънкласно занимание и да не се главоболиш. Или детето ходи, или го отписваш, това е положението!

# 29
  • волно калдъръмче
Не знам как е при вас. И по принцип не знам дали занималнята е задължителна. Когато аз трябваше да реша, имах право на избор както и варианта да си взимам детето от занималнята по всяко време. Тогава нямаше делегирани бюджети, но пък имаше ежегодно бъркане в родителския джоб по всякакви поводи, включително и за подобряване на материална база и ремонтни дейности.

Ние имахме свобода да решаваме и си плащахме. Вие не плащате нищо, а искате да поръчвате музиката.

Общи условия

Активация на акаунт