Преместване в друго училище

• 20 897
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
И ние сменяме училище, четвърти клас. Притеснено ми е от новите деца, как ще приемат приходящата. Дъщеря ми е добро и чувствително дете, да не се свие в черупката си и да се капсулира. Училището е по- добро от старото, предполагам и децата. Дано.

# 31
Записала съм я защото така трябваше но не съм предполагала че ще ме принудят да я отпиша от нея за да може детето ми да се развива като научава други неща извън училището.Не мисля че е грешно да искаш детето ти да се научи от малко на плуване и танци както е в моят случай.Благодаря за коментарите.Днес пуснах молбата за отписване.Исках да ви попитам имам ли право сега да сменя училището аз я отписвам от занималнята но искам и друго училище знаете ли дали имам право на това понеже сме първи клас за четвърти и нагоре знам четох статия че е възможно.Благодаря ви предварително

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 21:11 от Desi Slava_490201

# 32
  • волно калдъръмче
Не е грешно, разбира се.  За мен е престъпление да не си обърнеш внимание на детето, а да разчиташ на занималнята, особено ако разполагаш с време следобед.

Бъди сигурна, че и в другото няма да ти хареса. Останете си в това и се опитай да намалиш напрежението, което си натрупала.

# 33
  • София
За без пари толкоз! Бъркаш занималнята с безплатна бавачка, нито чакалнята на гарата, чиято функция е да ти облекчава ежедневието между края на часовете и урока по танци.

# 34
Благодаря ти Райчун така мисля и аз и затова я отписвам нашите деца трябва да имат шансове за развитие в различни сфери без да го ограничаваме поне доколкото ние възможно.

# 35
  • София
ти едно си знаеш, едно си баеш. Никой не спира детето ти да се развива. Просто това е твоя грижа, а не целият свят да се върти около това как си ги представяш ти нещата. Няма нужда да свириш на струната за правото на развитие. Наемаш си бавачка или сменяш училището с такова без задължителна занималня.

# 36
Да ви уверя че не бъркам занималнята с забавачница но много по добре за детето да е е там и на уроците особено знам от приятелки че на много други места го правят без проблем само майките да носят бележки от уроците който е посещавало детето като доказателство и извинение на тези отсъствия.Винаги по всяко време съм на разположение на дъщеря си не ми е нужно някоя непозната жена да ми го гледа но беше по добър вариант занималня заедно с уроците повече дейности с деца.

# 37
  • София
ако смяташ, че нямат право да изискват това от теб, тогава подай жалба. Попълвала ли си някакви документи, някакви правила за посещаване на занималнята?

# 38
Вие не ме разбрахте нещо.Нали това възнамерявам да направя.Писах ви тук за да получа малко информация от някой който е по запознат и за да ви споделя случката може би да е от полза някой ден за някой друг.

# 39
  • София
Питай в инспектората - оттам би трябвало да ти отговорят относно парите и отписването. Може да е някакво вътрешно разпораждане, а може и да има желаещи за занималнята, които ще я посещават редовно, а така се получава, че дете, което не ходи редовно заема място, което ще е по-полезно за друго дете всеки ден.

# 40
  • волно калдъръмче
Питай в инспектората
Да бе, само ще се излага  Laughing

# 41
Виж извинявай но ти май не си ме разбрала написах по горе вече пуснах днес молба за отписване от занималнята.Просто исках някаква информация ако някой знае относно тези отсъствия дали мога да ги обсъждам с тях като знам някой закон примерно.

# 42
  • волно калдъръмче
Те знаят законите по-добре от теб, защото са длъжни да ги спазват. Загубила си битката, не се мъчи излишно да ги цакаш с топла бира.

# 43
  • София
Виж извинявай но ти май не си ме разбрала написах по горе вече пуснах днес молба за отписване от занималнята.Просто исках някаква информация ако някой знае относно тези отсъствия дали мога да ги обсъждам с тях като знам някой закон примерно.

Какво ще обсъждаш? Ако това с отсъствията е незаконно нима мислиш, че ще си признаят? Затова отиваш в инспектората, казваш в кое училище се и дали имат право да ти искат присъствия в занималнята и т.н. Нищо не ти пречи да подадеш жалба, ако смяташ, че са в нарушение и нататък да се оправят с началниците.

# 44
Няма да се занимавам повече с това и няма за какво повече да го повдигам на въпрос занималнята от утре вече я няма.Попитах ви дали знаете по закон нещо компетентно и достоверно с днешна дата за някаква информация отностно тези следобедни отсъствия и дали е възможно дете от първи клас да смени училището и и как.

Общи условия

Активация на акаунт