Второкласни училища в района Възраждане

• 1 921
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте. Понеже сме на вълна кандидатстване за първи клас, а нещата както вървят нямаме шанс за много класно училище от типа на 18 или 32 затова на края проучваме и не толкова класните или поне тия, които нямат толкова сериозно реноме. Интересуват ме 76, 30, 46 и като цяло всичките училища в района, за които има по- големи шансове за прием.
Знам, че темата оформена по тоя начин може да предизвика бурни реакции, но никак не искаме да кандидатства детето ни в училище, което после няма да може да има шанс за по-добре нагоре.
Благодаря предварително за отговорите и моля не се засягайте, ако съм класифицирала училището на вашето дете неправилно, но в общи линии следвам общоизвестни факти.

# 1
Не мога да помогна с личен отзив, но миналата година бях пускала подобна тема. Ето линк- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=762521.msg27454524#msg27454524
Дано имате късмет и ви вземат където ви е най-удобно.

# 2
Мира, благодаря ти.  bouquet Явно си била в моето положение. В крайна сметка къде приеха и записахте детето си ?

# 3
В 32 сме. Бяха ни приели и в 18-то, но с не толкова предпочитан език. Бях се наканила да пиша жалба, защото е смешно да си на 200/500 м от две големи училища и да не попадаш в района им. Живеем на улица, която е в района и на двете училища, но няколко номера извън посочените.
В нашия клас има деца, които са били в подготвителната на 76 ОУ и общо взето са доволни. За начален клас най-важна е учителката, но не мога да помогна с конкретни впечатления. Късмет!

Последна редакция: сб, 23 май 2015, 12:31 от Mira_p

# 4
От 76 се отказахме окончателно. Ние сме във вашата позиция относно близостта. Особено до 32 сме много близо,ноооо.... не очаквам да приемат детето ни в някои от посочените от теб училища. Но и вариантите като по- ниско предпочитаните у-ща май ни останаха малко. Sad А освен близостта имахте ли други точки, които наклониха везните за приема в 32 и 18?

# 5
А освен близостта имахте ли други точки, които наклониха везните за приема в 32 и 18?
Нямаше точкова система миналата година. Местоработата ми е наблизо, по системата за тази година, ако сега кандидатствахме, щях да имат точки за това. Миналата година обаче районът по местоживеене и по месторабота съвпадаха, а тази - не. Това за 32-ро. Виж има отделни теми и за 32, и за 18-то, за да не спамим.
Като цяло отзивите за 30-то са по-добри, но пък 76-то е основно. Отзивите са, че е много спокойно. Имам позната, чието момче беше в 76-то и сега е в Немската, но не знам дали не са заложили на школи. Едно време З0-то беше елитно, сега не знам.

Последна редакция: сб, 23 май 2015, 12:35 от Mira_p

Общи условия

Активация на акаунт