ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 508
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
Оооо, 24 kitchen и на нас ни е любима, всъщност това беше първата тв на Мина - цветно, едри планове - все едно на нея й говорят.
милинка,   bouquet

# 166
Здравейте мами:)
Светле, и аз това се чудя за акането. За първи път ми се случва Диляна да не е акала вече почти 48 часа и не знам какво да направя. Да я чакам ли или не. По принцип си акаше поне 1-2 пъти, а понякога и повече. Аз също съм чела,че изцяло кърмените бебета можели и по 1 път в седмицата да акат. Ядох стафиди,а сега и малко круша и се надявам да помогне  Praynig
За родилните петна - нямаме, НО още в корема ми кутренцето на лявото и' краче е било прегънато.. Сега застава и върху безименното пръстче. Като ходихме на ортопед в края на 1 месец ни каза,че се отстранявало това с лека операция, когато детето  стане на 3-4 годинки. Някоя мама имала ли е такъв случай?
Захранване и аз мисля да е след навършени 6 месеца. Деси, огромно Благодаря за споделения труд!

# 167
  • София
Здравейте мами и от нас Simple Smile

Ние току-що се завърнахме от Панагюрище, където си направихме 4 дневна спа почивка. Супер съм доволна. Адриан беше всеки ден в детския басейн, който е и джакузи  и мноооого се радваше. Татко му го разхождаше насам натам из басейна и беше супер забавно и издържаше м/у 45 мин и час Simple Smile Водата беше с температура около 30 градуса. Малко пообъркахме режима, но явно му бяха в повече преживяванията, а от водата както знаем и ние големите, се огладнява, та се будеше да хапва и нощем. Хотел Каменград е супер. Дадоха ни голяяяма стая. Всички много ни се радваха. Ние с тати се възползвахме от по един масаж (беше включен във ваучера). Имаше чудни пържени филийки за закуска сутрин и имам чувството, че доста се опрасих Simple Smile 

За акането: Не знам, имам чувството че някой мами много избързват с даването на лекарства. Адриан е само на кърма и ака много различно - има дни в които ака по 2-3 пъти на ден, има периоди когато не ака по 4-5 дни, но никога нищо не съм му давала и всичко си се намества от само себе си. Недейте да ги тъпчете от сега децата с химийки........

За захранването: Аз мисля живот и здраве да е след 6-ия месец и то основно поради факта, че ще пътуваме в чужбина и хич не ми се мъкнат/купуват бурканчета. По-евтинко ще ми е да си нося храната с мен Simple Smile

Това от нас за сега.

# 168
Ами....
По принцип нямам проблем с неакането по 2-3 дена.
Само че той не беше акал от 5 дни, а вчера се изака съвсем малко. Днес е с видим дискомфорт, мрънка и се напъва и пръцитата му миришат, та не се трае.
Днес е 7 ден - една седмица, в която за мен лично той не се е изакал като хората. Току що му дадох лактулоза и това е. Дано му помогне, защото и по себе си знам, че не винаги действа.

# 169
ДЕСИ много си мила smile3525,благодаря за табличката!!!
Ние нямаме родилни белези или петна..абе има нещичко на челцето като кръвоносни съдчета..ама то ще се изчисти това..
Вече сме на 20 лъжички пюре от морковче.много и харесва  и сигурно се повтарям, но противно на това че пише че запича, при нас действа разхлабващо защото веднага се изаква!З ака -мисля да почакам и да не давам още..още повече че педи каза или каша или пюре а аз нали казах че ще я слушам..,просто тази седмица ще въведа друг вид пюре,най-вероятно картоф и морков да опита детето ,но ако не го хареса ще си продължим само с моркова..само ме пртеснявя да не вземе да оранжевее повечко детето.. Laughing
Телевизия и моята бузанка гледа много Grinning, а как слуша музика....замлъква просто.. Heart Eyes

# 170
Птиците, благодаря за споделените рецепти и за "60-те заповеди".  Hug И молба към теб и другите момичета, които ще предпочетат ЗВБ - споделете вашите виждания как ще протече то, схеми и т.н. Благодаря!  Hug

Брех, 7 сме станали  Party Не ги знам кои са останалите 5 освен мен и happy_girl_84 и не знам те как го мислят, но "красотата" на ЗВБ е, че няма задължителни схеми, няма нищо, което да следваш. Няма и бъркане и пюриране - абе мързелива работа  Mr. Green Не се бърза да се замести хранене преди годинката. Храните се въвеждат както и при класическото захранване: 

"Схема"

Просто не ги пасираш и не храниш детето, а му даваш само да яде (да се плеска  Mr. Green). Аз лично смятам да започна с печена тиква - ние ядем много и просто като пека за нас ще дам и на Бузан. Не и слагаме нищо, така че си е перфектно. После мисля да са пъщърнак, моркови и броколи на пара - отново ние редовно ги ядем тези неща, така че не се занимавам с нещо допълнително. Имам и уред за готвене на пара, слагам за нас и давам една розичка броколи или парче морков и на детето и не се и занимавам да го храня дори  Laughing Ябълки печени например ядем почти всеки ден - нищо не ми коства след време да дам и на Самуил да яде с нас. Той е свикнал с много вкусове, защото почти няма плод или зеленчук, който ние да не ядем и то не ги готвим много. Всъщност не знам вкуса, който преминава в кърмата, колко е същия, ама нали така казват. Радвам се, че и към края на май, юни вече излизат и пресните плодове, които смятам да предлагам сурови - аз не ям варена праскова например, не мисля, че и на Бузан ще му хареса Grinning Това хранене не изключва и кашите или по-течните храни - просто се насърчава детето да се храни с лъжицата си. Аз мисля да правя домашна елдена каша например, защото знам че педи ще ме подгони за хемоглобина  Crazy Най-вероятно и оризова ще направя няколко пъти, преди да го оставя да се бори с ориза натюр Wink Самите ние ядем и тези неща и си имаме у нас, просто ще приготвя малко и за Самуил. За мен лично готовите бурканчета и каши не са опция, защото аз рядко се храня с готова храна или фаст фууд, защо да го правя с детето си. И така си избрах най-мързеливия и естествен начин да захраня с нашите храни Wink

Иначе от нас нищо ново - ядем, спим , разхождаме си и така.

Да подкрепя simonap и Поли - момичета какви са само тия страшни диагнози дето ги мислите ?? Аз пък бога ми грам не съм се и заглеждала дори на коя страна му криви главата или с коя ръка хваща повече ... ми то и аз предпочитам да хващам с дясната и да спя на лявата  newsm78 А прекаляването с лакситиви също не подкрепям, аз си патя от такова вече години. 

А м/у другото, нали споделих, че чета със скоростта на костенурка, та реших, че е време да започна с възпитателната литература, та ха дано докато Самуил стане на 2-3 да съм прочела 2 книги от по 300 страници Grinning И искам да споделя, че тази книга за сега ми харесва - насърчава слушането и уважението на детето, но не насърчава абсолютната му свобода (свободия):
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 17:49 от Птиците ...

# 171
Май имам нужда аз от тази книга на д-р Додсън, че моят щурак на моменти луди ни прави. Сега си е наумил, че не иска да ходи на градина, защото много ще му липсваме докато е там. И всяка сутрин се става с рев, облича се с рев, отива в градината с рев и разплаква всички деца. А като отидем да го прибираме, научаваме, че ял, спал, играл, участвал в занятията, тичал навън, правил белички и бил в добро настроение, което се потвърждава от факта, че обикновено е ухилен до уши и превъзбудено разказва какви нови неща са правили днес. Как при това положение да не мисля, че сутрешните мелодрами са просто театър? В детската градина си прибира играчките, храни се сам, ходи сам до тоалетна, а вкъщи за всяко нещо се търси мама. И постоянно настъпваме пръснати из цялата къща джунджурии.
А ЗВБ звучи много добре и апетитните и любопитни деца биха били щастливи да се захранят по този начин.
При Мина гърченето по време на кърмене продължава. И киселявенето също. Направо съм в шах какво й става. Сега спи, дано по-дългият следобеде сън помогне за подобряване на настроението й.

# 172
Тази книга я бях препоръчвала по-напред в темите  Peace  И на мен много ми харесва, прилагала съм някои от методите, които са подходящи за възрастта на големия ми син и бих могла да кажа, че имат ефект. Но и детето ми си е добричко  Heart Eyes

# 173
    Някой беше питал колко време изчаквам да НЕака бебето.... Много е относително ( напомням, че Дани е само на кърма). Чакала съм 4 дни, 5 дни, дори и 7, според мен фактор е и колко често прави големи периоди на НЕакане. Педиатър ми каза да не си позволявам да чакам повече от 36 часа ( стана ми странно  newsm78, напълно противоречи на информацията за кърмачетата). Признавам си - нервите ми няма да издържат отново да чакам 7 дни . Сега съм поставила период 3 дни ( 72 часа) и давам лактулоза.  Последната седмица няма нужда от нея  Praynig, дано нещата останат така.

Лактулозата в своята химична същност е безопасна, не натрупва токсини в организма и не се привиква към нея (  Naughty не й правя реклама). Според мен е по-безопасно да дам на малката сиропче, отколкото да чакам 7-10 дни, и за мен е по-щадящо  Wink .

П.С.  Фактор е и дали детето изпитва дискомфорт от НЕакането, тогава не бих се поколебала да дам веднага.

# 174
Птиците, благодаря!  Hug Така като си мисля, мога да съчетая двата метода (педиатрично захранване и такова водено от бебето). Мисля да започна с тиква и тъй като и ние ядем печена тиква, ще предложа парче от нашата, ябълките по същия начин, парче варен картоф. За другите храни като  пащърнак и моркови имам във фризера домашно производство, но са нарязани на дребно или настъргани, до новата реколта има много време и тях ще дам под формата на пюре. Уф, и аз като съм го замислила това захранване, сякаш е чудо голямо.  Mr. Green
Поли, и Катрин се киселявчи днес. Ходихме на разходка, поспа, но като се върнахме както беше весела, нахрани се и уж щеше да заспива и ревна. Мислех, че иска още да яде, опитвам се да и` дам, тя се дърпа, попях и`, уж се унесе и след малко пак рев. Накрая я гушнах на леглото и посука малко и заспа и вече спи 3ч и половина. Може би вече има повече емоции и не може да се отърси от тях и затова заспива по-трудно.  newsm78 Вчера след обяд беше същата работа. Преди нощния сън и преди предиобедния го няма този проблем.

# 175
еха, човек 5 дена да не влиза  и не може да ви изчете  Laughing
Ще се връщам после да чета Simple Smile
Сега имам само едно питане – На какъв  принцип са избирани бебетата за колажа?? Че нещо не си виждам детето newsm78 

# 176
За акането ни днес стигнах ме до лекар, че не беше акала от събота .Кърмата я освоява изцяло, а пюрето което давам е малко и  нямам какво да изходи.Посъветваха ни да заменим едното хранене с пюре.
tsveti_do нямам принцип за избирани бебетата за колажа, трябваше да се изпрати снимка преди 48 стр. на темата

# 177
Сега имам само едно питане – На какъв  принцип са избирани бебетата за колажа?? Че нещо не си виждам детето newsm78 

За големия колаж (първия) е трябвало да пратиш снимка на детето. Ако си пропуснала, може да го направиш до 48стр. на тази тема, за да те включат. Снимките се пращат на palica - адреса го има по-напред в темата.

# 178
  • София

Рали беше писала, че една снимка е закъсняла малко, затова не са успели да я включат в колажа. Да не е била точно вашата?  newsm78 Като гледам с каква скорост изписваме страниците, скоро ще е време за новото колажче, май вече избрах снимка на Зарчето  Simple Smile
Още не съм се върнала да ви прочета  Tired

# 179
  • Бургас
Поли, заповядай Wink Аз предпочитам хартиени книги, но не съм си купувала от години... В нета поне има почти всичко Wink
http://star05.net/infusions/booklib/book.php?cat_id=27
Деси, от няколко дни се каня  да ти благодаря   bouquet
Лека вечер, момичета и спокойни и спящи бебоци  Hug

Общи условия

Активация на акаунт