Екскурзиите - втора заплата?

• 21 310
  • 497
  •   1
Отговори
# 315
Идеята  камера в клас не е ''работеща'' за заснемане на нередности от коментираните в темата защото :
1.инвестицията не е символична (не е само камерата и други неща трябват),а стаите много
2.заинтересовано лице може да унищожи запис
3.може да ''пострада''  техниката покрай палави малчугани.
 Макар да е добре и за училищната собственост и за безопасността на децата.Бих  я подкрепила на родителска среща ,но от съображения за сигурност.

# 316
Разбира се, че други неща трябват и не е символична, но ако не се инвестира в сигурност, в какво?
Ако се унищожи запис, следват строги наказания (и под строги наказания нямам предвид забележка).
Камери и в момента има във фоайетата и коридорите, не са унищожени. Едва ли ще имат пряк досег до камера, ако говорим за най-малките. По-големите знаят правилото- чупи-купи. Съмнявам се, че ще ги блазни идеята да дадат такава сума.
Всъщност това е извън темата. И преди е имало дискусии, особено за детските градини, но е  трудно осъществимо. Обаче е единственото, което би ''контролирало'' действията и на двете страни.

# 317
  • София
...за да има ефект не само при един частен случай, трябва да се действа масово - например родители, учители и туроператори да ''осведомят'' обществото. Да се стрестнат участващите в тази схема, за да се спре с ''вербуването'' и т.н.

Друг вариант за сериозен подход не се сещам. Ще намали значително лекотата, с която го правят, а при някои дори ще подейства възпиращо.

Колкото до камерите - в нашия случай не биха помогнали. Другите казуси са извън темата.

# 318
Пепеляши мисля че подценяваш човешката алчност.
Първата работа на ''прегрешилите'' е да се поинтересуват кой  е дръзнал да се оплче.Втората работа е да отрекат .Третата да се разправят с този който си е позволил да ги притеснява и то така ,че друг на не посмее.
Записано нарушение не може да се оспори ,а и този начин дава възможност оплакващия се да остане анонимен .

# 319
  • Ямбол
Достатъчно е родителите твърдо и без страх да заявите, че не сте съгласни с изнудването им. Пак твърдо и решително да покажете намерение, че няма да оставите нещата така. Тогава мислете за камери и записи.
Не се страхувайте, в крайна сметка има и други училища и щом на това място учителят не става, няма смисъл да се натискате за него.

# 320
Достатъчно е да почете човек из темите и сам стига до извода ,че открития подход е продуктивен само АКО насреша стои коректен ,принципен,достоен преподавател.Обаче наличието на
... родителите твърдо и без страх да заявите, че не сте съгласни с изнудването им.
ситуация с изнудване напълно изключва възможността насреща ни да стои достоен човек.
Не се страхувайте, в крайна сметка има и други училища и щом на това място учителят не става, няма смисъл да се натискате за него.
С последното ще се съглася,но малко ще го попроменя.Училищата са на обществото ,не на учителите.Ако един учител с действия и думи е показал ,че е недостоен за поверения му пост е напълно свободен да търси работа в други училища.Да защитим децата си с анонимност не е страх а здрав разум.
Просто господата учители не бива да казват и правят неща неща с които да се дискредитират.

# 321
  • София
Не мисля, че нашите госпожи взимат някакви пари.

Но това не ми пречи да се възмущавам от цените на екскурзиите в нашето училище.
Посещение на Политехническия музей - 20 лв! Входът в Музея е 3лв. За бензин на автобуса и пр. - най -много 7 лв? За какво взимат 20 - не знам. И това е за няколко часа, без храна!
Боровец за 4 дни - 200 лв! За тия пари аз ще взема детето и ще отидем на AI и двете!
Това са деца! Колко ще изпият и изядат? Нали трябва да има някакви отстъпки като за деца и като за група?

Просто не мога да разбера какви са тия цифри и за балъци ли ни вземат?! Close

# 322
  • София
да не говорим, че им пробутват всякакви боклуци по хотелите. Малко ли инциденти станаха с натровени деца! А след случая с удавеното дете, съм им забранила да се къпят по хотелските басейни, защото досега никога не е имало спасител, а децата са оставяни да се оправят както могат. Учителките и да стоят до басейна, какво могат да направят - нищо! Имам много, ама много резерви и за екскурзии, и за зелени, и за бели, и за лагери, защото по нашенско (за чужбина не знам, там не мога да кажа) на децата се гледа като на прасета за печалбарство и никой никаква отговорност не носи, освен учителите, пряко водещи децата. Съгласявам се да ходят само заради това да са с другите деца от класа, но на практика се чувствам и зная, че съм измамена и изнудена.

# 323
  • София
Ау! Току-що го видях! 140 лева за бяло училище в хотел рила, 4 нощувки HB И басейн и пр!
Къде отиват останалите 60 лв? За транспорт? По левче на километър?

# 324
Не мисля, че нашите госпожи взимат някакви пари. Но това не ми пречи да се възмущавам от цените на екскурзиите в нашето училище. Посещение на Политехническия музей - 20 лв! Входът в Музея е 3лв. За бензин на автобуса и пр. - най -много 7 лв? За какво взимат 20 - не знам. И това е за няколко часа, без храна! Боровец за 4 дни - 200 лв! За тия пари аз ще взема детето и ще отидем на AI и двете! Това са деца! Колко ще изпият и изядат? Нали трябва да има някакви отстъпки като за деца и като за група? Просто не мога да разбера какви са тия цифри и за балъци ли ни вземат?! Close

В случая с Боровец, не пропускайте, че транспортът е двоен - един път ги кара и автобусът се връща празен, след това отива да ги вземе празен и се връща пълен - това също може да доведе до оскъпяване.

Тъй като съм работила в туристическа фирма ще се опитам нагледно да обясня елементите на една калкулация, макар че съм убедена, че повечето от вас по принцип имат представа.

1. Транспорт - цената си я дава превозваческата фирма - може да бъде наем на ден, може да бъде цена на км., може да бъде цялостна за конкретен маршрут. Тяхната цена включва разход на гориво, амортизация, заплата или командировъчни на шофьора, а ако автобусът е непрекъснато с тях и неговото спане и храна, ако всички са на пълен пансион, печалба на фирмата.

2. Цена на хотела, храна, ако имавключена, билети за посещавани обекти и др. разходи, предвидени по програмата.

3. Същите разходи за учителите, придружаващи групата - 2-3 броя, може да има медицински персонал. Те не си плащат транспорта и спането, и храната, и музеите - поема се от децата.

4. Всичко това се сумира и се дели на броя на пътуващите. Тъй като няма гаранция, че автобусът ще се напълни на 100%, изчислява се на база максимум 80%, т.е., ако автобуса е за 50 човека, цената се прави за 40.

5. Слага се процент печалба за туристическата фирма и така най-накрая се получава цената за 1 дете. Ако се дават екстра пари на учителите те се прибавят към т.3.

# 325
  • София
Е, стига де! С таксита да ги извозят тия деца, по-евтино ще излезе! Mr. Green

# 326
Е, стига де! С таксита да ги извозят тия деца, по-евтино ще излезе! Mr. Green

Аз не съм коментиpала дали е скъпо, или не - дадох пpимеp как се калкулиpа цената. Отдавна не съм в този бизнес, така че нямам пpедстава какви са цените на тpанспоpта сега.

# 327
  • There I was on a July morning
Ау! Току-що го видях! 140 лева за бяло училище в хотел рила, 4 нощувки HB И басейн и пр!
Къде отиват останалите 60 лв? За транспорт? По левче на километър?
Не е по левче на километър. Разстоянието от София до Боровец е около 70 км, като сметнем 2 курса - закарва децата, връща се и после ги взима, стават 280 км и излиза по 20 стотинки на километър. Предполагам в цената се включва и застраховка.

# 328
  • София
Но не забравяйте, че става дума за 20тина деца, по 60 лв.
Както и да е, оказа се, че нашата екскурзия няма да е в хотел Рила, а в някакъв по-скъп!
Който има пари - да плаща и да не пита. Close

# 329
  • Ямбол
Като сте започнали с примерите, ще дам и аз един.
Екскурзия до София за посещение на Майкрософт. Само пътни - 22-24лв. забравих колко точно бяха, но помня, че връщах 2 и нещо на дете, понеже не ползвахме паркинг, а намерихме безплатен такъв за автобуса.
Разстоянието от тук до София е 300 и няколко километра, като там обикаляхме и за други места. Храна всеки да си носи или купи, посещенията на обектите - безплатни, гид - безплатно. Учителят не получава нищо и не плаща път. Без нощувка.

Общи условия

Активация на акаунт