Екскурзиите - втора заплата?

• 21 224
  • 497
  •   1
Отговори
# 345

В детската градина и в предучилищната на сина ми екскурзиите се организираха от настоятелството и всичко минаваше през настоятелството.

# 346

В детската градина и в предучилищната на сина ми екскурзиите се организираха от настоятелството и всичко минаваше през настоятелството.

Ето това е идея и за учениците - някой от родителите се ангажира с намирането на оферти, проверяват се и условията, не само цените, и се предлагат за приемане. При такъв вариант може и официално да се включи някакво възнаграждение за учителите - така тези, които смятат, че това не е правилно, ще бъдат доволни. Но, разбира се, самите учители трябва да бъдат съгласни, защото родителите не могат да ги задължат.

# 347
  • София
...Пpи 2 офеpти ще се получи минимална pазлика и ако едната фиpма пpедлага на учителите и диpектоpа комисионна, дали и дpугата не пpедлага също?

Само ако са се сговорили ще има минимална разлика. И само ако учителят/директорът си е поискал, ще има заложена комисиона.

Позволи да допуснем, че е възможен и друг сценарий.

# 348
Смятате ли, че фиpмите, които пpедлагат ученически екскуpзии не си знаят цените, не си знаят печалбата, която е ноpмално да сложат, за да бъдат цените им конкуpентни? Пpи 2 офеpти ще се получи минимална pазлика и ако едната фиpма пpедлага на учителите и диpектоpа комисионна, дали и дpугата не пpедлага също?

Освен това, обикновено всяко училище ползва една и съща фирма. Ако всички са доволни от нея и няма съмнения за злоупотреби, от какъв зор ще я сменям? Като знам каква документация трябва да изготвя лично аз, за да замина на екскурзия, естествено, че ще ползвам фирмата, чиито документи веднъж са ми одобрили в РИО. Иначе всичко започва отново. Това, че някъде има съмнения за корупция, не е основание всички да почнат да предлагат по няколко оферти. По един повод на майките бяха предложени два варианта на тениски, щяха да си избодат очите, какво ли ще е за екскурзия.

# 349

Да, ама познай колко от загрижените маминки ще отделят от ценното си време, за да се занимават с такива непопулярни дейности... Друго си е да се жалваш и да пишеш оплаквания постфактум...

Позволявам си да съм толкова крайна, защото бях член на настоятелството и в детската градина, и сега съм - в училището на сина ми. Няма такова безхаберие и непукизъм от страна на родителите просто, за общите събрания ги събирам с пушка едва ли не, и на родителските срещи какво увещаване и молби падат... Моля ви се бе, хора, трябва да има такова и такова представителство, за да функционира настоятелството... Нееее, всички са много заети, силно ангажирани и нямат възможност... А после - какво стана с тези пари, какво стана с онези пари, това защо не е направено, онова защо не е контролирано... Че ела, участвай, и ще разбереш... За съжаление активността явно отива в "парата" по форумите.

# 350
Цитат
Предлагам следното:
Всеки, на когото му пука и не пише тук само от скука (или за изливане на негативна енергия), да ми пише, за да се координираме за писмо и/или среща с контролните органи. Учителите-родители също.

Дори и всички от темата да ни събереш, все тая е на този етап. Трябва да се види доколко масово е. Да се говори с други родители и фирми, които имат ''опит'' с такива далавери. Иначе ще имаш зад себе си хора, които до твоята тема не сме чували за нещо подобно и ще ни възприемат несериозно. Нашата роля е подкрепа на потърпевшите при реални действия за адекватно и справедливо решение. Няма как човек, който не се е сблъсквал с това и няма като доказателство поне собствения си опит, да инициира.

# 351
BirdsFlu,  Peace точно така.

Не познавам нормативната уредба около екскурзиите и сигурно ще напиша нещо не както трябва.
Мисля обаче, че за да спадне цената и за да се изясни отговорността около провеждането на мероприятието трябва да се свие броя на посредниците.

Тоест, примерно настоятелството пряко да договори хотела.
Транспортът по същия начин.

Като всъщност аз не възприемам почивки по хотели, където има и други хора.
Евентуално малък хотел, който се запълва от групата.

Така ще бъде далеч по-лесно да се провери дали офертата е реална или раздута.
Пак има шанс някой да се полакоми, но много по-лесно може да бъде разкрито действието.

По-чистият вариант е наемането на специализирана фирма за приключенски туризъм, която си има достатъчно квалифициран екип. И пътуването е без учители.

Двата случая са различни и предоставят различно преживяване на децата.

# 352
Заставам зад казаното от Люлин. Peace
Мога да допълня ,че някои от родителите които  често пътуват с децата си на семейни начала ползват услугите на бавачки.При нужда те могат да споделят опит,стойност на услугите дори ако се наложи , биха могли да прпоръчат такива от чиито услуги са останали доволни.
Ако идеята не допадне на другите родители вариант е на ротационен принцип някой родител да придружава групата.
По принцип и аз имам ужасно много резерви групи деца да се смесват с други гости на хотели с басейни Rolling Eyes.

# 353
Някои от вас си мислят, че всички хотели тръпнат в очакване да им се изтресат 50 деца на различна възраст, защото мисля, че става въпрос не само за малки, които евентуално са по-лесни за контролиране? Или, че има стотици фирми, които се занимават с това? На големите туристически фирми изобщо не им пука за минималната печалба от такива екскурзии.

Разбирам, че заплащането трябва да отговаря на условията и услугите, които се предлагат - всеки родител иска това. Но не е ли по-важно какво ще видят децата, как това ще ги обогати.
Като дете с такива екскурзии съм била и в Сопот, и в Карлово, и в Калофер. Е, аз не съм завела сина си до там, но и той ги посети с екскурзия от училището.

П.П. За мен също е опасно да се пускат малки деца на басейн - няма значение бавачки или учители ще се грижат за тях. Но аз мисля не толкова за хигиената, колкото за по-лоши неща.

Нали не си представяте, че ще има хотел, работещ само с деца?

# 354
Не става дума хотелът да работи само за деца, а да не се смесват деца с други почиващи.
По ред причини.

jfjallen, наскоро при нас се проведе еднодневна екскурзия, която събра безпрецедентен брой деца. Както казах, рядкост са зелените училища, а за 1 ден не бяха предлагали. И децата отидоха.
Денят преди заминаването се опитах да намеря сайт на фирмата. Такъв няма. Има съвсем оскъдна информация, но поне лицензи има. Обадих се да попитам по кой път ще стигнат до точката Х, защото най-прекия път до там малко преди това беше в ремонт. С голямо изумление чух насрещния глас, шефа на фирмата, мен да пита откъде му препоръчвам да минат.  Shocked
Отидоха и се върнаха.
Скрит текст:
г.. път да види
Повече няма да експериментирам.

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 13:06 от Люлин

# 355
Не става дума хотелът да работи само за деца, а да не се смесват деца с други почиващи.
По ред при чини.

Аз това го разбрах, но се чудя как може да мислите, че един хотел ще затвори днес, защото очаква 30-40 деца, след 2 седмици ще затвори за останалите клиенти отново и т.н. Това е нереалистично очакване.

# 356
П.П. За мен също е опасно да се пускат малки деца на басейн - няма значение бавачки или учители ще се грижат за тях. Но аз мисля не толкова за хигиената, колкото за по-лоши неща.

Нали не си представяте, че ще има хотел, работещ само с деца?
За едно и също мислим и пишем.
Няма ги лагерите от едно време дето бяха и със специален режим на допускане и с охрана.
За това толкова настоявам един възрастен(учител,родител,бавачка,баба,леля все тая) да отговаря за не повече от три малчугана.За да са му денонощно пред очите .За да не се оставят да нощуват сами деца в стая.
Просто не мога да ги разбера тези преподаватели дето ме уверяват че могат да носят отговорност за 15-20 деца едновременно щото били много добри. ooooh!
Налагало ми се е и съм прибягвала до услугите на друг да ми гледа детето,но това което ми предлагат на тези екскурзии граничи с безотговорност да не кажа по-силни думи. Rolling Eyes

# 357
То пък като че ли на почиващите по хотелите им е много драго да има 50 деца в басейна, когато са решили да теглят няколко дължини.   Mr. Green

При съвместно обитаване трябва да е организирано така, че децата да са от 2-4 на басейн примерно, за това време да има осигурен спасител и така.
Аз лично не бих пуснала детето си на басейн без спасител, ако ще три учителки и две бавачки да бдят само над моето дете.
След като се работи с деца, на всяко място трябва да има обучени професионалисти, учителите придружават децата, но нито им е ангажимент да ги обучават в ски дисциплини, нито да ги спасяват в басейните.

# 358
Сещам се за хотел с басейн с подходящи размери и подходяша дълбочина предназначен за голяма група деца с нисък ръст.Същия има и голям дълбок басейн със спасител в работно време.
Много е възможно и други хотели да са се ориентирали в пазарната ниша.
Няма да пиша име,но определено бих била спокойна да пусна детето си да посети (отново) такава място .

# 359
Само, че за всички тези изисквания, цената  каква ще е?
И как точно  да се осъществи 1 учител на 2-3 деца?
И хотел само за децата?
и.........ако може да е без пари????????????????????

Нормално е (даже задължително) всеки родител да иска най-доброто за детето си, но малко се замислете......

Общи условия

Активация на акаунт