ВМ-НВХ - част 56

• 36 192
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
Работата е, че не обичам риба...Мислех, че е добре да пия Омега 3, нали е масло от сьомга, но толкова време ги пия, а резултатът е обратен на очакваното. По харесвам скумрия и риба тон, стават ли и те все пак? Лошото е, че на консерви по ги понасям, а с вредни...А месото не ми се изключва съвсем, пилешко мисля да ям от време на време. За хапчетата на "Борола" някой има ли мнение?

# 451
Cioccolata, и аз мисля така, още повече, че не обичам, или поне не полезните риби...Ясно, че е хубаво да ги ям, но такива количества не бих могла Simple Smile Кажи, моля те, къде да прочета за повишаването на холестерола по време на отслабване? Потърсих ( е, не щателно, трудно се добирам до компютъра), но не намерих. Би ли ме насочила?

# 452
Този текст разбърква подреността и радостта в настоящата тема и беше изтрит!

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 13:48 от Miami_beach

# 453
аз го казах това за отслабването и холестерола
при Дюкан го мярнах,но това беше още по времето,когато беше лекар,а не търговец Wink
и след това във връзка с агар-агар
ако се мярка насам The Baronesse Hugтя ми обяснява преди време,но една глава за всичко Embarassedда помни

# 454
Преведох статията на Тим Ноукс, в която разяснява използваното от него понятие "въглехидратна резистентност": http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013/03/blog-post.html

# 455
# 456
Чела съм, че Омега 3 се усвоява най-добре от организма, когато е в комбинация н Омега 6 и Омега 9.
Преведох статията на Тим Ноукс, в която разяснява използваното от него понятие "въглехидратна резистентност": http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013/03/blog-post.html
Много интересна  Peace

# 457
Cioccolata
благодаря за поредната статия . Тим Ноукс .  Много добре написана и да си призная малко ме притесни .
Никога не съм имала коремно затлъстяване , нито наследствена обремененост  . Освен това , диетите ми са били винаги ефективни .С единственият ми проблем , Въглехидратна зависимост . Моменти на въглехидратна булимия и неконтролируем апетит .
Притеснителното за мен е : Е ли  този начин на хранене за хора без проблеми с усвояването на въглени ? ( или самата пристрастеност е вече причина ? )
В интерес на истината откак е на ВМ НВД синът ми е невероятно енергичен . ( той пък винаги е бил кльощав , поне е мускулест ), Казва че толкова сила по време на тренировки никога не е имал . Мускулният му релеф е впечатляващ ( на мама гарджето...ама и доста моми се захласват Simple Smile

yulinda, гъбите са реабилитирани в къщи , от години синът ми отказваше гъби , но по твоята рецепта...ммммммммммм
Някоя гад ми е изхрупала всичкия алабаш в "Пикадили" . Да видим какво ще ми донесат днес ( чакам пратката с неизвестно съдържание :"алабаш или гулия Simple Smile

# 458
Привет, съжалявам, не пиша често, но просто не мога да се сдържа да не ви попитам, случайно попадали ли сте на това, което в момента предизвиква темата как Гуинет Полтроу си храни децата, т.е. ВМ НВХ.
То е ясно, че щеше да е направо странно ако реакцията беше различна. Значи това е грешно, защото децата били слаби (!), явно пълно дете е по-нормално, ама знам ли и аз. Мозъците им нямало да функционират, защото нали разбираме глюкогенът липсва Simple Smile и т.н.

# 459
Вчера в едно от мненията си тук сложих линк към статията за Гуинет, но ето го пак: http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/shortcuts/2013/mar/13/gwy … iet-perfect-sense Да, явно им ограничава тестеното, ориза, защото се е убедила, че няма полза от такива храни, а може да има вреда.

Ами, какво да кажа Rolling Eyes Очевидно, че няма да им спрат мозъците на децата, нито мисля, че ще им се забави растежът, ако им се дават повече зеленчуци и плодове отколкото зърнени храни. А много важно е и да им се дават достатъчно количество и правилните видове белтъчини и мазнини.

Тони, да ти е жив и здрав синът! Браво! Hug А теб какво те притеснява от написаното от Тим Ноукс? Embarassed Т.е. не ми стана ясно. Според мен този начин на хранене е подходящ за всички с оглед на предотвратяване на проблеми в перспектива. А за хората с вече създадена или зависимост, или инсулинова резистентност, или изобщо свързаните с метаболитния синдром състояния, направо си е за препоръчване като най-подходящ.

А за каква рецепта за гъби става въпрос? Май съм пропуснала Embarassed

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 08:54 от Cioccolata

# 460
Една статия, която се появи днес във ФБ, но е от 2007 г.: http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0000698 - силната сладост влияе по-силно върху "системата за възнаграждение" в мозъка дори от кокаина (не знам дали това е правилният превод на reward Embarassed). Това обяснява пристрастяването към сладкия вкус.

# 461
Cioccolata ,
не бих казала че нещо ме притеснява ...
Но :"Но онези, които могат ефективно да усвояват въглехидратите и винаги са били с нормално тегло въпреки високовъглехидратното си хранене, може да не почувстват никакви ползи от този хранителен режим. Не бих посъветвал никой спортист, който е с нормално тегло и напълно доволен от теглото и постиженията си, да възприеме този хранителен режим, тъй като може да не усети промяна, а би могъл дори да се повлияе негативно.

Та се чудя да не съм от тях или фактът че съм пристрастена е достатъчно основание ?
Приемам че искам да се храня така , защото го смятам за правилно и генетично заложено . И , да си призная , за пръв път от години не изпитвам неистово желание да си хапна торти , бонбони , сладолед ( вярвайте ми изкушенията са ужасни в АГ болница:)
Гъбките - Yulinda подсети за гъбки с масълце и кашкавал на фурна . Много вкусно и лесно...със зелена салата както ми препоръча Simple Smile
Сега си мечтая за празената й супа , но ще си я ям сама мисля .

# 462
  • SA
Ето на тази статия за Гуинет попаднах аз вчера:

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/4840526/gwyneth-pal … s-from-carbs.html

Всьщност не е ясно дали точно ВМ ги храни. Доколкото видях, тя избягва предимно глутен, защото цялото семейство имали непоносимост. Обаче здравните експерти са силно притеснени, че децата не ядат хляб и паста. Това щяло да попречи на развитието на мозька. Ще помисли човек, че мозька предимно от нишесте е изграден.

# 463
Това с пристрастяването си е сериозна работа - преди години наистина си мислех, че не мога да изкарам ден без нещо сладко - шоколадово най-вече... Но тогава бях млада и слаба, та никак не ми се отразяваше  Mr. Green  Сега забелязвам, че качвам килограми като ям повече храна, не толкова от въглехидратите.
Здравните експерти се съмнявам да са учили за здравословно хранене  Thinking

# 464
Този текст разбърква подреността и радостта в настоящата тема и беше изтрит!

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 13:48 от Miami_beach

Общи условия

Активация на акаунт