ВМ-НВХ - част 56

• 36 178
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
Фея, не го мисли общия холестерол! Hug Наистина няма смисъл. Точно този параметър е най-малко показателният от целия липиден профил. Дори вече има кардиолози, които препоръчват изобщо да не се изследва, защото е подвеждащ. Напр. д-р Дейвис (Уилям Дейвис, който е автор на Wheat Belly) е на същото мнение, а той си е практикуващ кардиолог с дългогодишна практика. Единственият смисъл от общия холестерол е за изчисляване на съотношението ХДЛ към общия. Така че не му се притеснявай на общия Hug

Освен това обърни внимание, че за дефиниране на метаболитния синдром не е използван нито общият холестерол, нито ЛДЛ. И това сигурно не е случайно Wink Използвани са стойностите на ХДЛ и на триглицеридите и точно те са по-съществените от тези 4 параметри.

За белтъчините и за изчисляването им има наистина много мнения и е трудно човек да избере кого да слуша  Rolling Eyes Според мен е добре да се изпробва и вариант с повече белтъчини, и такъв с по-малко белтъчини, но за достатъчно дълго време и в двата случая, т.е. поне за по 3-4 седмици, за да може да се види ефектът.

kameloth и tonyduve, страхотно сте написали нещата! И ви благодаря много за участието в темата! Много е важно да се изказват лекари. Аз единствено бих допълнила, че много хора в младите си години нямат проблем да се хранят високовъглехидратно, организмът им се справя, както си трябва, но с напредването на възрастта при голяма част от хората, наистина при мнозинството, започват да настъпват затруднения точно с метаболизма. Така че е добре това да се избегне. Затова и има смисъл всички хора да избягват поне тестено, сладко и индустриално преработени храни още отрано, а не да се чака да се появят проблеми и тогава да се търси решение.

Гуинет Палтроу явно постъпва много разумно, като не дава на децата си хляб, паста, ориз Wink http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/shortcuts/2013/mar/13/gwy … iet-perfect-sense

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 08:58 от Cioccolata

# 436
  • София
охх на мен какво ми стана, от 10тина дни съвсем опропастих режима, и не че толкова ми се ядат глупости, просто ми беше черен период...Кантара не мърдаше, тъкмо се бях наканила да спирам млечните и пак някакви стари ужасни мисли ми се навъдиха в главата...Сега се опитвам да влезна в релси, от утре махам и млечните..
Да си кажа, сори за тъпия пост, ама няма на кой друг да се оплача от тъпотата си Cry

# 437
Зверче, какви стари ужасни мисли?  Embarassed Не се обвинявай, на всички се случва да правим грешки Hug

# 438
Фата, чудесно е да имаме още един лекар в темата
 Hug
Чела ли си нещо от Доц.Равнсков по темата, напр линка в подписа ми?
http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm

Книгите му по темата са супер интересни, макар и доста трудни, поне за мен като любител  Embarassed
О, не, не съм лекар - просто ми се наложи много да чета и да науча за храненето покрай алергиите на щерката. След като слязохме от въртележката на "традиционната медицина", която нищо не успя да направи за детето ми, намерихме добър холистичен лекар, който ни препоръча диета без захар, млечни и глутен. И това промени храненето на цялото семейство - за добро, убедена съм  Peace
Майка ми от години се храни по подобен начин, здрава е (и да ми е жива и здрава), но сега открих темата и ми е много интересно да ви чета  Hug

# 439
В България ли сте намерили холистичен лекар? Кой, ако не е тайна? Embarassed

# 440
Фея,не е необходимо да взимаш пектин И агар-агар
тук пектина е в капсули,скъп е и трябва с шепи да се гълта
затова е по-известен агар-агар
евтин ,полезен и приятен за употреба,ако си падаш по панна-котта и други желирани  десерти Wink и предястия
някои смятат,че при отслабване е естествено холестерола да расте
по този случай се възхвали агар-агар
без вкус е и аз слагам малко на дъното на чашата и сипвам отгоре врял зелен чай (от машина ТАСИМО )
1 грам мисля Thinkingбеше дневната доза
има и разни други хранителни добавки за холестерола,но най-евтини и приятни за употреба за мен са сусамовият тахан и агар-агар (срещала съм го в много стари БГ готварски книги,следователно е познат по наши земи от най-малко 50-60 години Laughing)
Тони,какво става след 3-4 дни статини?Аз не се осмелих да опитам

# 441
  • Пловдив
Zzvercheto, съвет от мен, ако и без това си стресирана, точно сега не си слагай допълнително стрес, като спираш млечните. Изключването на която и да е храна е винаги стресиращо за психиката, самата мисъл, че нещо е забранено, а така ти се яде...За да се успокоиш, даже бих те посъветвала да се върнеш към режима, но по-либерално, например с по някой плод (ако ти се яде сладко), от време на време бобови за разкош и разнообразие (ако ти понасят), черен шоколад.  Hug Hug Hug
Аз лично имах момент, в който ядях много млечни. После от само себе си това желание попремина, сега ям сметана не повече от 1-2 пъти седмично (а преди почти всеки ден  Embarassed).

# 442
Здравейте Simple Smile

Малко късно се включвам към тази тема, но покрай грижите за новото ни семейно попълнение съвсем не ми остава време Simple Smile Тази диета я бях направила миналата година и свалих умопомрачителните 16 кг за 4 месеца направо ....УАУ ..... после забременях и като станах един Тлъстозавър ужас Simple Smile ама сега пак я почвам и се надява да постигна същите резултати Simple Smile)) И се надявам на вашата подкрепа Simple Smile))

# 443
kalincho, това не е диета за няколко месеца. Ако миналата година си правила безвъглехидратната диета (темата е ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=697037.0) и сега отново очакваш да минеш на диета за няколко месеца и после да се върнеш към стария си начин на хранене, по-добре се насочи натам или изобщо към друга тема във форума. Тук става въпрос за нисковъглехидратно и високомазнинно хранене като начин на живот.

# 444
Здравейте, да ви се оплача, че днес не успях да намеря агар-агар, обещаха в един магазин да ми доставят за събота. Купих си "Липибор", не знам дали ще има полза, но ще го почвам. Ябълков пектин почнах от вчера. Купих и сусамов тахан, и овесени трици, за които не съм сигурна, че ще ги ям-толкова въглехидрати...Така съжалявам, че ще трябва да се поразмина с режима, с този начин на хранене се чувствам добре, но пустият холестерол...Прочела съм доста неща, ноооо пак се притеснявам. Наистина съм заотслабвала сега, да 25 дена 6 кг съм свалила, дали наистина е от това? Но аз е наложително да отслабна, имм много за сваляне...Че той холестеролът ми ще хвръкне до небесата, ако е от това...Благодаря Ви за предложенията!

# 445
Точно на тази диета си бях Simple Smile траеше няколко месеца защото както написах забременях Simple Smile сега се надявам са си я почна и спазвам защото ми харесва как се чувствах с тази диета или както казваш този начин на живот Grinning. Понеже аз обичам тестени неща и 20 години те са били основна част от менюто ми предполагам, че с годините съм се задръстила и с тази диета се оправих и сега си я почвам пак (казвам и диета защото аз все пак както много други жени обичам да си угаждам понякога и я нарушавам) Embarassed

# 446
Фея,нормално агар-агар трябва да има и по аптеките
и мой съвет е да си спазваш режима и да не го мислиш холестерола
наблягай повече на тлъста риба или направо мини само на риба
бадемите са много добри също

# 447
Фея, на същото мнение съм като Таня Peace Не се притеснявай изобщо. Същият Уилям Дейвис, за когото писах преди, посочва, че по време на отслабване изследванията на холестерола могат да дадат завишени стойности. Така че съветът му е да се изчака поне месец и половина - два след стабилизиране на теглото.

kalincho, значи си на правилното място Simple Smile Добре дошла и успех!

# 448
Този текст разбърква подреността и радостта в настоящата тема и беше изтрит!

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 13:48 от Miami_beach

# 449
Таблетките не са таблетки, а капсули Sunglasses Освен това с капсулите се постига значително по-висок прием на омега-3, отколкото с ядене на риба.

Общи условия

Активация на акаунт