Кога става "ние"

• 8 817
  • 124
  •   1
Отговори
# 30

Да поясня - въпросната дама, дала повод за темата ми, изкарва доста повече от гаджето си и обича да се глези. Та хем и остават за семейството, хем искала да си събира.
Чак и аз се замислих дали да не събирам пари за нещо... по-голямо да си купя. Хем ми харесва идеята с това да си събираш пари за някакви такива неща, хем ми е кофти, че ще са "мои", а не "наши".

Моля ти се, какви са тия гузности. След като семейните нужди са задоволени и не късаш от залъка на милото и детето, нищо угризяващо не виждам, че ще си събираш  за нещо... ако ще да е пълна глупост.

Подкрепям, ако искаш задели си.

# 31
  • София
Семейните нужди никога не са задоволени, особено ако има поне едно дете. ВИнаги се появяват извънредни разходди, които като обща стойност, макар и като различен вид, се превръщат в постоянни. Дали ще са здравни разходи, дали образователни, дали някаква спешна покупка на домакинска техника, дали нещо друго, колкото пари има семейството ,все се наместват.

# 32
Ако изкараното е общо

Е какво е това изкарано общо, хората обикновено изкарват индивидуално, пък харчат общо - като имат общо домакинство...

Да поясня - въпросната дама, дала повод за темата ми, изкарва доста повече от гаджето си и обича да се глези. Та хем и остават за семейството, хем искала да си събира.
Чак и аз се замислих дали да не събирам пари за нещо... по-голямо да си купя. Хем ми харесва идеята с това да си събираш пари за някакви такива неща, хем ми е кофти, че ще са "мои", а не "наши".

Моля ти се, какви са тия гузности. След като семейните нужди са задоволени и не късаш от залъка на милото и детето, нищо угризяващо не виждам, че ще си събираш  за нещо... ако ще да е пълна глупост.

А, и ги изкарва на всичко отгоре, че ще е и погрешно да си събира за компютър. Да бе.

Ми, сори, ама да сме гаджета - аз да изкарвам 2 бона - той 600лв - и да споделяме всичко, пък той и претенции към мои покупки да има - е меко казано нагло - че направо ще си го издържам. Когато има големиразлики в заплащането - винаги в един момент се опира до аз това, ти това. Затова трябва да се намери начин да се избегне подобно нещо. В случая - жената нека си споделя подобна като неговата заплата сума, останалото много над - си е за личната сметка.

# 33
Не стана ясно дали имат деца? Мисля, че нямат и сега имат планове да са семейство...свикването е трудно, при някои немислимо.

# 34
Гаджета са - как да не е ясно - няма деца.

# 35
И какво като единият взима повече, какво му пречи да го споделя, нали уж по любов са се събрали. Нещата се въртят. Моят взима повече от мен в момента, имало е времена когато аз съм си стояла вкъщи, имало е и времена когато той си е стоял вкъщи, няма да се въщам да смятам месеците, които той ме е издържал и тези, в които аз съм го издържала. Нито единият не е искал да остава без работа, на нито единия не му е било приятно да виси на шията на другия.
Ако аз искам колело и това няма да ни обърка сметките, той никога няма да ме спре да го купя с общите пари, както и ако той иска въдица Laughing. Вече ако иска нещо, което да го изгладуваме, може и основно той да внася в общите пари, но няма да му позволя. Миналото лято искаше скутерче, хилядарка беше в Карфура, целият магазин ни чу Blush. Месец по-късно взехме климатик и ми беше благодарен, че го бях спряла.
Как ще сме "ние", ако си делим по равно една сума, а с останалите аз съм "аз", той си е "той".

# 36
Цитат
Ако това се случи на вас и вашата жена/мъж направи така, как ще се почувствате? Ще ви повлияе ли по някакъв начин или го смятате за нормално?

Подобно нещо на мен не може да ми се случи. Всички семейни нужди се поемат само и единствено от мъжа. Затова е мъж, а не л*но на дъжд. Моите средства са си САМО МОИ и се разпореждам с тях както реша.

Само при такова условие може да има "ние".

# 37
Цитат
Ако това се случи на вас и вашата жена/мъж направи така, как ще се почувствате? Ще ви повлияе ли по някакъв начин или го смятате за нормално?

Подобно нещо на мен не може да ми се случи. Всички семейни нужди се поемат само и единствено от мъжа. Затова е мъж, а не л*но на дъжд. Моите средства са си САМО МОИ и се разпореждам с тях както реша.

Ей, това вече е женска приказка. Хареса ми. Laughing

# 38
  • София
Хехехе, и на мен Simple Smile
Ама това в случаи, в които моя мил изкарва повече от мен. Ако аз бях по-оборотната, не знам дали бих гледала така на нещата.

# 39
  • Tам през Атлантическия океан
Цитат

Ей, това вече е женска приказка. Хареса ми. Laughing

А в други теми чела ли си я , такива жени определя като лузърки  Laughing  Lizet33 , сега е в друга орбита явно  Laughing

Wink

# 40
  • София
Да, тя и от моя нещо е недоволна.

# 41
  • София

Как ще сме "ние", ако си делим по равно една сума, а с останалите аз съм "аз", той си е "той".
Ами ние сме си "ние", но всеки си има  отделни средства.
Като се събрахме бях с дете на 14 г, винаги съм била с по-високи доходи.
Не бих позволила той да издържа дъщеря ми. Внася в дома пари, колкото прецени. Остава си и за себе си - фонд "И аз съм човек". Със собствени пари поддържа колата си, отделно за цигари, за пийване.
Никога не е споменал къде са останалите ми пари.
И пак се разбираме, нямаме финансови спорове.

# 42
  • Пазарджик
Аз обичам да има яснота в отношенията. Какво ще се крия и ще спестявам, за да си купя някакъв компютър. Предпочитам да му кажа - искам нов хубав компютър и да решим кога и как е най-добре за нашето семейство да се направи тази покупка. Може би, защото още са гаджета и за това се получава така. И ние в началото си деляхме парите - при нас не се получи, по-лесно е да сме с общи - по-лесно се прави семейният ни бюджет.

# 43
  Ами ако не е компютър, ами готини ботушки, или някоя женска глезотия, пак ли трябва надълго и нашироко да се съветваш и обсъждаш дали да я включите в общите разчети, вместо да  извадиш спокойно пари и да си я купиш, ако за бюджета ти няма проблем?
  Напълно е излишно да се крие човек - и от кого, за собствените си пари(?), просто трябва да си има фонд за собствени нужди, за който да не се налага съгласуване и разрешение, иначе става много тегаво.

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 09:21 от Iris04

# 44
  • Пазарджик
Ако са ботушки няма какво да го разисквам, нито пък трябва тайно да пестя и купувам. Обичам яснотата.

Общи условия

Активация на акаунт