Кога става "ние"

• 8 824
  • 124
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ние е по-приятно от аз и ти с цел запазване на идентичността.
Правилното ние не отнема нищо....

# 121
Като се изключат парите за кафета, т.е съвсем дребни + когато пазаруваме храна всичко друго ние си споделяме мъжът ми не си купува едни чорапи без да ми каже, аз също. Единствено ми е трудно да заделям пари за подарък за повод, все ме гризе, че лъжа, а искам да е изненада.

Държим се като 'ние' от първия ден на връзката ни.

# 122
Ние- от както заживяхме заедно. Не си представям да сме с отделни бюджети и планове за бъдещето. Плаща се каквото има да се плаща, каквото остане се обсъжда как да се харчи. Никой не ощетен или без пари. Ако аз нямам той ми дава и обратното.

# 123
"Ние", доколкото разбрах значи, нашето протмоне Simple Smile. При нас стана постепенно.
В началото разпределихме кой какво плаща и стриктно всеки си покриваше перото. Някак си неусетно станахме ние, след като се роди детето може би. Всъщност, след като започнах да получавам по 240 лв майчинство и не можех да покривам моята част от сметките Simple Smile. Така си и остана.

# 124
Станахме "ние", още с първата ни обща покупка,която изплащахме заедно, въпреки,че все още не живеехме аедно.Инициативата беше на моя мъж,което за мен беше сигнал,че той ме приема за повече, от "поредната".Това за мен беше причина да станем "ние".
НО, има едно голямо НО. Аз съм човек,който много стриктно се грижи за финансите и ВИНАГИ отделям по някой друг лев настрани,без да давам обяснение никому.Правя го,защото от личен опит знам,че стават всякакви непредвидени неща и винаги ще има нужда от малко "бели" пари за "черни" дни.Причината,поради която никой не знае за тези пари,е, че знае ли се за тях - това е червена лампичка за пари на готово,които могат да бъдат изхарчени бързо и лесно за не чак толкова належащи неща.
Иначе, и аз и мъжа ми се грижим по равно за семейните разходи и никога не е ставало на въпрос кой колко пари за какво е дал.

Общи условия

Активация на акаунт