Кога става "ние"

• 8 820
  • 124
  •   1
Отговори
# 15
  • София
В такъв случай да се изяснят овреме всъщнот като какви го играят в цялата сценка - съквартиранти, любовници, семейство? Ако си играят на семейство, а в същото време всеки или поне единият спестява от общите пари за свои нужди, то или единият е много влюбен и будала, че не се усеща как го баламосват, или и двамата са си лика-прилика в алчността и егоизма. Ако са съквартиранти е ясно - плащат си наполовина и толкова. Ако са любовници, могат да си гледат собствените приходи и да се почукват в кревата. Но не са ли ясни ролите, въпрос на време е да стане играчка-плачка.

Ние станахме "ние" от момента, в който се знаеше какви пари влизат в къщата и нямаше значение кой е платил сметката и кой си е купил въдица.

# 16

Ние станахме "ние" от момента, в който се знаеше какви пари влизат в къщата и нямаше значение кой е платил сметката и кой си е купил въдица.

...ааа за въдицата винаги има значение кой я е взел....винаги. Laughing

# 17
Ако ще имам само моя сметка, то ще направя това тайно. Така той няма да се чуди, да му става гадно или тн. НО аз нямам такава де. Имам обикновено пари настрана, за които той незнае, но дребни суми. Харча си ги както ми е кеф, за таксита/щот все закъснявам, а той все ми кряка на тая тема/ и за много шоколад най-общо  Laughing
Иначе да ида да му кажа, че ще си правя, щот един ден...ми действа зле още от сега. А имам познати семейства с такива сметки.

# 18
според мен всеки трябва да си има скрити запаси. кой, както иска да го тълкува Peace . случаи и случки съм видяла всякакви, затова смятам така. и заради болдваното:

Всяка Жена трябва да има:
~ една стара любов, за която да си мисли, че може да върне...
~ и една, която да и напомня колко далече е стигнала...
~ достатъчно собствени пари, които да и позволят да наеме собствено жилище, дори и да не го желае...
~ нещо стилно, което да облече, ако Мъжът на живота и иска да се види с нея веднага...
~ младост, която иска да остави в миналото...
~ едно минало – достатъчно интересно, за да я топли на старини...
- комплект отвертки и бельо от черна дантела...
~ един приятел, който винаги я кара да се смее... и един, който често я разплаква...
~ малка, но стилна мебел, която не е принадлежала преди това на някой друг от семейството...
~ осем чинии, чаши за вино със столче, които си пасват и една невероятна рецепта, която ще накара гостите и да си оближат пръстите...
~ чувството, че контролира съдбата си...

парите дават сигурност. знам, че любовта е вечна Laughing, но нищо по-добро от материалните активи няма/докато си жив, като гушнеш букета, вече от нищо нямаш нужда/.

по темата - от момента в който се омъжих станахме  'ние' - нашата шапка, нашата заплата Simple Smile

# 19
Това ми хаpеса  Laughing  Peace

# 20
"Парен и таратор духа"..

И аз съм като приятелката ти. Когато мога - си отделям.
И не от егоистични подбуди, а с ясното съзнание, че нищо на този свят не е вечно, а имам още дълго време да отглеждам дете. Да съм жива и здрава само. Praynig

Иначе усещането за "ние" го придобих когато заживяхме заедно.. И когато осъзнах, че повечето неща правя и купувам специално заради него..Wink

# 21
  • София
Абе и аз това си викам. Нямам намерение да се меся на никой, просто се размислих на тази тема, сетих се и за други случаи от мен и реших да направя дискусия и тук.

Мацката много харчеше през пръсти по едно време, не беше виждала толкова пари и все за глупости, и сега иска компютър да си купи нов, разни такива по-скъпи покупки. И решила да се "превъзпита" и да си заделя за такива неща, а не да действа все в последния момент. Иначе си ходят на почивки с общи пари, плащат си сметките, храната, абсолютно по никакъв начин не им пречи това деление.
Все едно ние с моя да си направим влог и аз в един момент да искам да си купя колело и да взема от тия пари.. А той може да не иска да ги харчим за колело... От друга страна когато хората не са женени май седи по друг начин въпросът с общите пари и сигурно няма нищо лошо всеки да си заделя.

Аз може би съм малко шокирана, защото имам едни познати, които от години са заедно и си делят дори сметката в супера. И май излиза, че повечето хора започват да са "ние" и от финансова гледна точка чак след сватбата Simple Smile

# 22
  • София
Грейс, извинявай, ама това ок някое женско списание ли го копира?

# 23
Ако изкараното е общо – то и се харчи общо. В един момент тя заделя. Иска колело, той не е съгласен – тя си купува от нейните пари. Ама какви нейни пари са, като в същото време мъжът е давал всичко за общо... newsm78

# 24
Ами да видим, станахме ние от момента, в който заживяхме заедно.
Обаче...аз станах ние, но след развода той си остана той, поне във
финансово отношение. Факт: понеже е неприятно всеки да има отделна
сметка, вместо да се пести заедно, финансирах общите разходи и сметки.

После общото стана негово и така.

Затова съм с две ръце жената, особено жената да пести настрани, защото
поема доста повече негативи, ако нещата отидат на зле.

# 25
не , андариел, от мъжко  Peace

# 26
  • София
Да поясня - въпросната дама, дала повод за темата ми, изкарва доста повече от гаджето си и обича да се глези. Та хем и остават за семейството, хем искала да си събира.
Чак и аз се замислих дали да не събирам пари за нещо... по-голямо да си купя. Хем ми харесва идеята с това да си събираш пари за някакви такива неща, хем ми е кофти, че ще са "мои", а не "наши".

# 27
аААААААА  Peace
Взима доста повече - това обяснява всичко за мен

# 28
Ако изкараното е общо

Е какво е това изкарано общо, хората обикновено изкарват индивидуално, пък харчат общо - като имат общо домакинство...

Да поясня - въпросната дама, дала повод за темата ми, изкарва доста повече от гаджето си и обича да се глези. Та хем и остават за семейството, хем искала да си събира.
Чак и аз се замислих дали да не събирам пари за нещо... по-голямо да си купя. Хем ми харесва идеята с това да си събираш пари за някакви такива неща, хем ми е кофти, че ще са "мои", а не "наши".

Моля ти се, какви са тия гузности. След като семейните нужди са задоволени и не късаш от залъка на милото и детето, нищо угризяващо не виждам, че ще си събираш  за нещо... ако ще да е пълна глупост.

А, и ги изкарва на всичко отгоре, че ще е и погрешно да си събира за компютър. Да бе.

# 29
И е абсолютно задължително в този случай..)

Общи условия

Активация на акаунт