ТУЕС - 3 тема През ТУЕС със страст минаваме и за супер работа се стягаме

• 43 533
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте г-жа Митова, радвам се, че се регистрирахте при нас и ще можем директно от извора, както се казва, да черпим информация за представянето ни по БЕЛ, който за мен поне, е изключително важен предмет, а съм убедена, че е такъв и за другите майки тук. Защото е важно да правиш програми и сайтове примерно, но е  и важно да можеш да им напишеш съдържанието грамотно, без правописни грешки.

# 136
  • София
Здравейте госпожо Митова и добре дошла, благодаря Ви че сте толкова отдадена на професията си и на българщината. Съжалявам,че Ви се е видяло обидно това, което казваме. Всъщност на мен много ми хареса тона на бележката, която беше сложила Надя в скрития текст. Някоя много находчива учителка го е написала и й се възхитих. Това за масовия поправителен изпит ме накара да се смея сама... За съжаление в съвременния век на масови комуникации, богатството на езика отива в забвение. Много думи изчезват направо от употреба и децата ни се задоволяват с жаргона на "компютърджиите". Ние точно затова тук "приятелски" и леко им се подиграваме. Никой здравомислещ човек не смята, че родния му език не е най-важното нещо на света, но тийнейджърите- нали знаете, се увличат от моди и други глупости.
А иначе ние бавно и славно излизаме от болестите дето ни бяха налегнали.  Praynig Днес е първия ден, в който не е казвал "лошо ми е". Отсъствията продължиха и във втория срок и той не се е виждал с госпожата по български много пъти. Питал я е, но тя все отговаряла, че още не е съвсем ясно каква точно е оценката. А другия вариант е това да е версията за пред мен.... Защото оценката, за съжаление, не е за гордост, доколкото подразбирам.... Надя, благодаря ти за всичко - ти доста се потруди за нашия изпит, но не беше достатъчно  Grinning Grinning Другия път и да ги научиш темичките, и да се явиш вместо нас, ама ха де. Да не се налага да обяснявам пак. Всъщност не ме вълнуват много оценките, той изпусна много тази година, моля се само всичко да е наред и да ходи редовно на училище, другото ще си дойде на мястото.

# 137
  • София
А за правописните грешки дето направи в първия си сайт, няма да ви казвам как виках  smile3511 smile3514 newsm61 tantrum Embarassed Embarassed Embarassed

# 138
Здравейте госпожо Митова, добре дошли във форума. Вие сте втория учител, който се включва във форума. Точно на такива учители съм се надявала да попадне сина ми, като стане ученик в ТУЕС. При посещенията ми в училището, се натъкнах на една различна от другите училища атмосфера. Радвам се, че има учители, които са мотивирани да обучат децата ни с цел те да постигнат по-високи резултати.  А относно снимките и картинките, които постваме от време на време, не ги приемайте лично. Все пак форума е и за забавление.

# 139
  • Sofia
Момичета,все повече се убеждавам,че не сме сбъркали с избора на училище за децата ни.Видно е,че на учителите в него им "пука " за доброто  му име ,че се вълнуват от всичко свързано с него и има една прекрасна  "принадлежност" към каузата ТУЕС .
С радост виждам и промени в поведението и на сина ми....станал е по-отговорен и по-сериозен....е, дълъг е пътя още,де Simple Smile,но ...има надежда Simple Smile
Хубав ден на всички!!!!

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 15:14 от Bakerita

# 140
  • София
Когато бях ученичка любимото ми изречение беше "Природната картина е в унисон с чувствата на героите". Можеше да се използва във всяка тема  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
А като гледам какво е времето навън такова едно буреносно, дали ще има нещо общо с чувствата довечера на родителската  Laughing Laughing

А така изглеждам в очите на сина ми  Mr. Green Mr. Green

Скрит текст:

# 141
  • София
Намирате ли приликата  Mr. Green Mr. Green

Скрит текст:

# 142
  • София
Аааа, Наде, недей така. Ние не правим нищо, а винаги НЕЩО. Незнайно какво  Crazy

# 143
  • София
А днес 8 а клас са имали диктовка по английски  Mr. Green Mr. Green

Скрит текст:

# 144
  • София
Накратко по-важното
1. 20 юни е външното по англ.

2. 1 - 6 май, 21, 23 и 24 май са почивни (25 е събота) - е голямо учене ще падне през май  Mr. Green Mr. Green

3. Ще учат до 30 юни

4. Тази година ще се чевстват 25 години от създажането на ТУЕС, но около ноември - ще трябва да избутаме учебната година, за да честваме и ние.

5. Да се заляга по физика, че догодина става трудно, а е балообразуваща за ТУ.

6. Торбата с наказанията е при мен, аз ще използвам само едно - две, останалите подарявам  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Започваме да заприличваме на това  Mr. Green Mr. Green само не знам това ние ли сме или децата

Скрит текст:

# 145
  • София и там където не се пуши
Накратко по-важното

2. 1 - 6 май, 21, 23 и 24 май са почивни (25 е събота) - е голямо учене ще падне през май  Mr. Green Mr. Green

Да допълня 13 и 20, няма да учат зарди изборите е 20-ти не е сигурно  newsm78

# 146
  • София
Накратко по-важното

2. 1 - 6 май, 21, 23 и 24 май са почивни (25 е събота) - е голямо учене ще падне през май  Mr. Green Mr. Green

Да допълня 13 и 20, няма да учат зарди изборите е 20-ти не е сигурно  newsm78

А това не го казаха, но както изглежда няма да учат много през май, защо не отидат пак на залено  newsm78 newsm78

# 147
  • София
А и още нещо важно

По информатика си имат сайт, на който ще им дава домашните и там някъде ще качва и отзивитв как се е справило детето. Но още не го виждам къде е. Ще си изпия кафето и ще пробвам пак  Mr. Green Mr. Green

http://infotechtues.wordpress.com/about/     &nb … sp;    

Усмихнат ден на всички

И да допълня - днес настъпвала астрономическата пролет.

Скрит текст:

и да видим дали някое от децата, надничащи тук, ще може да каже на кого е стихчето  Mr. Green Mr. Green За позналите без чичко Google ще измислим награда  Laughing Laughing

Пеят птички пъстрокрили,
тръпне свежият листак,
със чадър от синя свила
руса пролет шета пак.

Спира над горите гъсти,
спира сред полята тя
и разтваря с тънки пръсти
най-сънливите цветя.

Дига гугличка и трепка
в луда радост всеки цвят
и по пъстрите му клепки
топли капчици блестят. 

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 07:13 от Naddya

# 148
  • София и там където не се пуши
А на необърналите внимание, нали знаете, че сме в нов подфорум - събраха нии   bouquet

# 149
  • София
Наде, браво за конспекцията.   bouquet
Относно информатиката - господинът им каза, че информацията за децата ще е налична днес следобяда еветуално. Тоест - няма инфо за тях още.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт